tiistai 08. elokuu 2017

3 + 3 terveellisempää herkkua

MOI TAAS!

Se jäätelö, mistä kerroin aamulla. Se, mitä olin laittamassa pakkaseen postauksen kirjoitettuani. Avot, niin hyvää! En malttanut odottaa huomiselle tuon jätskireseptin kanssa, vaan oli pakko tulla laittamaan se tänne blogiin samantien. Sillä tiedän, että siellä ruutujen toisella puolella on muitakin, joilla on herkuton arki alkanut. Muitakin, joilla tuo uusi herkuton arki saattaa ottaa voimille. Päänsärkyä ja kiukkuisuutta ilmassa? Jep, mullakin oli ennen kuin muistin nuo terveellisemmät herkut.

Herkuton arki on tässä tapauksessa vähän harhaanjohtava sanonta, sillä nämä arjen ilostuttajat, joita tulen teille tässä postauksessa esittelemään ovat herkkuja isolla hoolla. Herkuttoman arjen sijaan voisi sanoa vaikka ”valkosokeriton arki”. Naah, eipä kuulostaa niin hyvältä, eihän? Joten herkuttomalla arjella jatketaan. Terveellisemmät herkut ovat aina sallittuja. Sokerihötöt eivät. Ensimmäisenä esittelyssä the nice cream. Seuraan ulkomaalaisia terveysfriikkejä ja raakaruokaintoilijoita tuolla Instagramissa ja heiltä saa niin paljon vaikutteita. Inspiraatiota ja ideoita. Olen huomannut, että aika moni näistä idoleistani on kotoisin Australiasta. En tiedä mistä tämä johtuu, mutta sen takia mulle on tullut ihan järjetön matkakuume. Down under on vain niin kaukana, ettei sinne ihan pikkubudjetilla lähdetä. Jäätelöön palatakseni. Olen huomannut näiden aussitimmimimmien käyttävät monipuolisesti kukkakaalia. Myös makeissa herkuissa. Itse olen tehnyt siitä aikoinaan suklaamoussea ja voin vannoa, että kukkakaalin maku ei lyö läpi vaikka niin voisi kuvitella. Linkki tuohon kukkakaalista tehtyyn suklaamousseen tulee jäljempänä. Nyt vuorossa mustikka nice creamin resepti.

MUSTIKKA NICE CREAM

2 banaania (pakastettuna)
1,5 dl kukkakaalia (pakastettuna)
2 dl kookoskermaa
0,5 -1 dl pensasmustikoita
loraus vaahterasiirappia

-anna jäisten banaanien ja kukkakaalien sulaa viitisen minuutia
-hurauta kaikki aineet blenderissä ja kaada pakastimen kestävään vuokaan
-pakasta noin kuusi tuntia
-nauti (parasta hieman sulaneena, niin kuin jädet yleensä)!

Koristelin tuon jätskiannokseni (ohjeesta tuli kolme annosta) vahvalla mintulla ja se sopi jäden makuun niin hyvin, että seuraavan kerran surautan sitä mukaan jo tekovaiheessa. Meillä mies lipoi huuliaan tämän jälkeen. Toisin kuin eräänä iltana tekemäni smoothien jälkeen. Uumoili tuolloin, että smoothieen oli käytetty aamun lehti ja kun sen ääneen sanoi, niin aloin itsekin asiaa epäilemään. Sen verran pahviselle tuo kokeilu maistui. Aina ei onnistu, edes smoothieissa ;)

Tiedän, että siellä on monia, ketkä eivät ole päässeet raakasuklaan makuun. Kyllä itsellänikin silloin vuosia takaperin hieman raakasuklaan ”kitkeryys” tökki. Mutta nyt en tiedä parempaa kuin pala raakasuklaata iltapäiväkahvin kanssa. Sain Maaritilta Lielahden Lifestä viime kerralla käydessäni mukaan Puhdistamon mustikkaraakasuklaapatukan* sekä pussillisen Cocoan raakasuklaaviikunoita*. Tuo mustikkaraakasuklaapatukka maistui eräällä mökkimatkalla koko perheelle, mutta raakasuklaaviikunat olen säästänyt vallan itselleni. Pari näitä ja makeanhimo on poissa. Ihania, kertakaikkisen ihania!

Niin onnellinen olen, että meillä lapsetkin ovat pikkuhiljaa päässeet raakasuklaan makuun. Huomattavasti paljon terveellisempää herkkua kuin esimerkiksi ne lisäaineilla ja sokereilla täyteen ympätyt viikonloppukarkit.

Helmikuussa tein lakritsitaateleita niin paljon, että niihin vähän kyllästyin. Unohdinkin ne tässä välissä, kunnes sunnuntaina taas muistin moiset. Tein satsin ja nyt yritän pitää näppini niistä erossa. Sillä vaikka kyseessä ovat terveellisemmät herkut, niin ei se silti tarkoita, että näitäkään kannattaa mielin määrin syödä. Varsinkaan lakritsitaateleita, jos kärsii korkeasta verenpaineesta. Itselläni on luontaisesti alhainen verenpaine ja varsinkin aamuisin tulee välillä sen takia käveltyä ”pitkin seiniä”. Yksi lakritsitaateli korjaa tilanteen nopeasti. Resepti on löytynyt blogista ennenkin, mutta koska se on sen arvoinen, niin laitetaan uudelleen tulemaan.

LAKRITSITAATELIT

15 – 20 mehukasta medjool -taatelia
1 – 2 rkl raakalakritsijauhetta

-poista taateleista kivet ja paina ne takaisin kiinni
-sekoita taatelit ja raakalakaritsijauhe keskenään (esim pienessä pussissa)
-säilö jääkaapissa.

Mikäli terveellisemmät suklaavanukkaat kiinnostavat, niin täältä vanhasta postauksestani löytyy niitä kolme kappaletta. Käykäähän katsomassa! Siellä myös se mainitsemani kukkakaalisuklaavanukas. Kuulostaa kyllä aika hurjalta, mutta kantsii kokeilla :)

Näin kun on vasta reilun viikon viettänyt herkutonta arkea, niin täytyy todeta, että sokerin ja alkoholin pois jättäminen arjessa näkyy jo nyt. Vaikkei kumpaakaan kaksin käsin ole kesänkään aikana tullut lapattua.Verensokerin heilahtelut haittasivat ihan normaalia päivittäistä elämää ja oikeastaan olo on jo hyvä senkin takia, että tietää hellivänsä kroppaa. Jep, just sitä joka piti silloin heinäkuussa mulle sen saarnan. Vielä kun saisi tuon unirytmin kohdilleen. Torstaille olen suunnitellut muuten siitä postausta, joten jos ei mitään akuutimpaa taas ilmene, niin torstaina vedellään tirsoja :D No mutta nyt toivottelen ihanan kesäistä tiistai-iltaa ja paljon herkullisia hetkiä arjen keskelle. Muistakaa lempeys 

HERKULLISTA TIISTAI-ILTAA,

*merkityt saatu Life Lielahden myymälästä


12 Responses to “3 + 3 terveellisempää herkkua”

 1. Eea sanoo:

  Hei mahtava postaus! Olisitko voinut kertoa niitä aussiterveysruokailijoiden insta -tunnuksia niin mielelläni myös seuraisin heitä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Eea :)

   No tässä tulee muutama suosikkini (joukossa voi olla muitakin kuin ausseja):
   @nourish_naturally
   @raw_manda
   @the_sunkissed_kitchen
   @thefeedfeed.vegan
   @naturally_nina_
   @elsas_wholesomelife (tällä hetkellä Balilla ja matkakuume nousee sfääreihin :D)
   @rawpantry
   @mantrasandmangos
   @healthforhappy

   Noiden feedejä kun seuraa, niin ei tee edes mieli käydä Mäkkärin Drive Thrussa vaikka kroonisesta Big Mac -himosta kärsinkin :D

   Kivaa keskiviikkoa <3

   • Eea sanoo:

    Hei kiitti paljon!!

    • Maria Maria sanoo:

     Olehan hyvä ja hei tuolta instasta löytyy näitä niin paljon, että melkein menee itsekin sekaisin…
     Aina yhden seurattavan takaa löytyy miljoona uutta seurattavaa :D

 2. Anna sanoo:

  Kiitos Maria!
  Tämä sun blogi on niin ihana hyvän mielen paikka! <3
  Harmittaa ja vähän hävettääkin, etten kommenteissa kiitä teksteistäsi useammin. Kurkkaan tänne lähes päivittäin, aina tuntuu löytyvän iloa ja inspiraatiota arkisiin juttuihin, ajattelemisen aihetta. Nytkin mahtavia ruokajuttuja, kiitos!
  Ihanaa ja aurinkoista alkusyksyä Sinulle ja perheellesi!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos Anna <3

   Niin onnellinen olen, että palaatte tänne aina juttujeni pariin. Juttua kun riittäisi vaikka kuinka. Itseäni vähän harmittaa, että kesä meni muuttohäslingeissä eikä ehtinyt päivittää blogia niin usein, mutta onneksi arki alkoi :)

   Kiitos ja sinne ruudun toiselle puolelle myös ihanaa elokuuta <3

 3. KastehelmiB sanoo:

  Kiitos taas kivoista ruokavinkeistä. Täytyypä kokeilla Nice creamiä. Lakutaatelit ovat niiiin herkkua ja todella helpot tehdä.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei

   ja kiitos, ihana jos näistä oli apua <3

   Nuo lakutaatelit ovat petollisia...yksi ei vaan millään ole tarpeeksi :D Olen säilönyt ne nyt jääkaapin erään hyllyn takaosiin, ettei silmä hae niitä niin helposti ;)

   Kivaa keskiviikkoa <3

 4. aava sanoo:

  Hei Maria! Kiitos taas loistavasta postauksesta! Nice creamiin liittyen, kuuluuko käyttää raakana vai keitettynä pakastettua kukkakaalia? Ehkä vähän hölmö kysymys, mutta jotenkin ”it would make sense” että se voisi olla keitettyä, jotta koostumus olisi smoothimpi, joten päätin kysyä ennen kuin kokeilen! Kiitos jo etukäteen vastauksestasi ja tsemppiä herkuttomuuteen, sama projekti aluillaan täällä… =)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Aava
   ja hei hyvä kysymys; raakana laitoin kukkakaalin jätskiin, kun taas sitten linkin takana olleesseen suklaamousseen keitin/höyrytin sen :)

   Kiitos ja sinne myös tsemppistä <3

 5. Heli sanoo:

  Ihana ja inspiroiva postaus taas jälleen kerran, kiitos! ❤

Kommentoi