maanantai 09. lokakuun 2023

Arkiruokaresepti: Basilikakanaa & -perunoita uunissa

HEI VAAN MAANANTAI-ILTAAN!

Mikä on sun lemppariarkiruoka? Mitä sen valmistaminen ja syöminen tekee sulle? Millainen olo sulla on syömisen jälkeen?

Mun lemppariarkiruoka on sellainen, jossa on ennen kaikkea makua, mutta myös sellainen, jonka jälkeen on hyvä olo. Ei ähky (toki riippuu siitäkin paljonko syö), vaan sellainen kylläinen ja ravittu. Sellainen, että se antaa energiaa pitkään.

Lemppariarkiruoka on myös helppo valmistaa, sillä arki-iltoina ei jaksa hifistellä. Toki sitä harvoin muutenkaan tulee keittiössäni tehtyä 😉

Tänä maanantai-iltana meillä valmistui simppeli ruoka, jossa maistui basilika, valkosipuli ja tomaatti. Suutuntumaa toi mehukas kana ja suloisen jauhoinen peruna. Ohje tähän ruokaan on peräisin Rakastu arkiruoanlaittoon -työpajamateriaaleistani osana 10 viikon arki-iltaruokareseptejä. Pienen ”oomphin” alkuperäiseen reseptiin kyllä lisäsin raastetun parmesanin muodossa.

ArkiruokaArkiruokaArkiruokaArkiruoka

Basilikakanaa & -perunoita uunissa
4:lle

3 kanan rintafilettä
1 dl pilkottua tuoretta basilikaa
1 dl oliiviöljyä
400 g paseerattua tomaattia
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
mustapippuria ja suolaa
10 jauhoista perunaa pestynä ja ohuiksi lohkottuina
parmesanraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen
2. Sekoita basilika, oliiviöljy, paseerattu tomaatti, valkosipulin kynnet, mustapippuri ja suola isossa kulhossa
3. Lisää kulhoonperunat ja siivutetut kanan rintafileet, sekoita.
4. Kaada kulhon sisältö tasaisesti leivinpaperin / uunivuoan päälle, lisää päälle raastettua parmesanjuustoa ja paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia (tai kunnes perunat ovat kypsiä)

ArkiruokaArkiruokaArkiruoka

Kiitos ihan valtavasti muuten kaikista kommenteistanne, joita olette blogiin jättäneet ❤️ Muistan silloin joskus kommentoinnin vähentyneen (ylipäätään kaikissa blogeissa) paljon. Mutta on niin ihanaa, että on keskustelua. Jäin miettimään tuossa yhtä saamaani kommenttia (kiitos kaunis J) siitä, kuinka blogit ovat sopivan hitaita luettavia tässä hektisessä maailmassa. Mä koen ihan samanlailla. Tykkään kyllä Instagramissakin lukea kuvatekstejä, mutta jotenkin siellä tulee skrollattua nopsaa kuvat ja lukea tekstit (jos ehtii). Se tietyllä tapaa ruokkii välillä sitä kiireen tuntua vielä lisää. Jos teillä on suositella blogeja, jotka vielä tänä päivänä päivittyvät, niin olisi kiva saada lukuvinkkejä!

Pysähdytäänhän tällä viikolla niiden asoiden äärelle, joista saamme ammentaa. Oli se sitten kirjat, blogit, luonto, arkiruoanlaitto, läheisyys tai ihan mikä tahansa.

IHANA ALKANUTTA VIIKKOA,


Kommentoi