perjantai 03. helmikuun 2017

Kahden ainesosan suussasulava herkku

…herkku, herkullinen, herkullisempi, the utmost herkullisin, helmikuu 

HEI HUOMENTA IHANAT!

Rise & shine ja kohti viikon vikaa työpäivää! Tai oikeastaan se vika työpäivä tällä viikolla on jo täydessä käynnissä. En tiedä kuuluisiko mun pyytää teiltä jo anteeksi, kun viimeiset kolme postausta ovat kaikki sisältäneet jotain ”herkullista” :D Mutta sitä tämä helmikuu ja elo ylipäätään nyt tällä hetkellä on. Herkkua. Toivoisin, että jossain vaiheessa myös sisustuspostauksia mahtuisi mukaan. Herkullisia kevät värejä sisustustyynyissä ja hempeitä kukkia. Viikonloppuna menemme imemään inspiraatiota Asta-messuille ja toivottavasti tekemään hyviä tarjoushankintoja mm. kodinkoneiden myötä. Tällä viikolla meillä porattiin maalämpö tontille ja remppa etenee suunnitelmien mukaan. Purkuvaihetta eletään edelleen, mutta eiköhän pian päästä jo rakentamaankin. Suurta päänvaivaa on tuottanut kodinkoneiden väri. Emme välttämättä haluaisi enää rosterisia, emmekä välttämättä integroitujakaan. Sehän nyt vissiin pitäisi päättää, että onko se keittiö musta vai valkoinen, jotta voisi mahdollisesti tehdä hankinnat joko valkoisena tai mustana. Niin paljon siitä mustasta keittiöstä haaveilen, mutta veikkaan, että päädymme kuitenkin valkoiseen. Aivan liian paljon isoja päätöksiä tällaiset ;)Lakritsitaatelit (3 of 7)Lakritsitaatelit (1 of 7)Lakritsitaatelit (5 of 7)
Mutta siihen kahden ainesosan suussasulavaan herkkuun palatakseni. Jotkut teistä varmaan huomasi viime perjantaina, kun snäpissä ja instagramin puolella hehkutin ostamiani lakritsitaateleita. Ihan totta, ne ovat parasta mitä olen suuhuni laittanut. Kohtuullisen hintavia tosin, mutta niinhän taatelit jo pelkälläänkin ovat. Luin tuoteselostetta ja siinä sanottiin vain taatelit, lakritsijauhe ja kasvisöljy. Tiputin viimeisimmän pois ja katsoin miten pelkät taatelit ja raakalakritsijauhe synkkaavat keskenään. Oh boy, vähän liiankin hyvin! Vievät kielen mennessään.

LAKRITSITAATELIT

15 – 20 mehukasta medjool -taatelia
1 – 2 rkl raakalakritsijauhetta

-poista taateleista kivet ja paina ne takaisin kiinni
-sekoita taatelit ja raakalakaritsijauhe keskenään (esim pienessä pussissa)
-nauti!

Laitoin nämä suloisuudet lasipurkkiin ja säilytän jääkaapissa. En tiedä kauanko säilyvät, mutta tuskin nuo nyt pilalle ehtivät mennä ;) Te, ketkä kammoksutte sanaa ”raaka” esimerkiksi raakakaakaojauheessa, niin tuo raakalakritsijauhe on ihan eri luokkaa. Se on makeaa kuin mikä. Sisältää luontaista makeutusainetta lakritsinjuuresta. Purkin kyljessä luki näin ”Lakritsijauheen persoonallinen maku tulee moninkertaisesti sokeria makeammasta klykyrretiinistä, joka on luontainen osa lakritsin juurta.” Jep, tämä klykyrretiini on aika kiva kaveri, vaikken osaa sitä edes sanoa :DLakritsitaatelit (2 of 7)Lakritsitaatelit (6 of 7)Lakritsitaatelit (4 of 7)

Salmiakkipääkallot vaviskaa, teidät on syrjäytetty! Eipä tarvitse tänään mennä hakemaan viikonlopun herkkuja kaupasta. Riittää, kun avaa jääkaapin oven. Illan perjantaimyyssit ovat vielä avoinna. Pienen pieni idea tuolla jossain muhii, mutta toivotaan että saadaan se ”paperille”. Tai lähinnä nyt lautaselle :)

IHANAA VIIKON VIKAA ARKIPÄIVÄÄ 

alle


8 Responses to “Kahden ainesosan suussasulava herkku”

 1. Avatar Hannah sanoo:

  Oi kun kuulostaa hyvältä, pitäisiköhän kokeilla… Mun suurin karkkiherkku on lakritsijauheella päällystetyt suklaapallerot, ah! Taateleita olen joskus käyttänyt leivonnassa, itseäni vain vähän häiritsee ne kuorenpalat :-) Kaikkeen pieneen sitä välillä täytyykin takertua :-D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hannah

   ja hei, niin munkin! Mä haaveilin noista lakritsijauheella päällystetyistä suklaapalleroista tammikuun herkuttomalla. Nää maistuu melkein samalta. Ehkä vois koklata myös sekoittaa lakujauheen sekaan vähän raakakaakaojauhetta :)

   Hih, osta oikein mehukkaita isoja taateleita, niin ne kuorenpalatkin sulaa suuhun <3

 2. Avatar Kristiina H. sanoo:

  Lakritsiaddikti täällä, tosin olen nyt saanut aika paljon vähennettyä lakritsin syöntiä. Sen olen huomannut, että mitä useammin syön lakuja, sitä suurempi on himo niihin. Näinhän se sokeririppuvuuden kanssa menee. Nyt saattaa mennä useampi viikkokin väliä, mutta joskus se himo iskee ja aina lakuihin. No aika kesy himohan tämä vielä on…

  Mutta noihin lakritsitaateleihin palatakseni, saako raakalakritsijauhetta ihan normikaupasta, vai mistä olet sitä ostanut?

  Hyvää viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kristiina!

   Lakuhimo on täälläkin kroonisena. Nämä lakutaatelit kyllä vie lakuhimon kertalaakista. Yksi tai kaksi (maksimissaan kolme :D) riittävät loistavasti päivässä! Sen verran tuhtia on tuo raakalakritsijauhe :)

   Ostin tuon ihan meidän lähikaupasta (entinen Siwa nykyinen K-market). Siellä möllötteli maustehyllyllä!

   Kiitos ja samoin sinne <3

 3. Avatar Henna sanoo:

  Täälläkin yks lakusuklaapallo-fani, joten näitä on kyllä ihan pakko testata! Nyt on menossa sokeriherkuton helmikuu mut nää ois ilmeisesti sallittuja sokerilakossakin :P Kiitos vinkistä! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka

   ja juujuu, nämä sopivat juurikin myös sokeriherkuttomaan helmikuuhun :)

   Olehan hyvä ja tsemiä sokerittomaan <3

 4. Herkuton arki sanoo:

  […] tein lakritsitaateleita niin paljon, että niihin vähän kyllästyin. Unohdinkin ne tässä välissä, kunnes sunnuntaina […]

 5. […] hyvä napsaista kahvin kanssa herkkupala tarpeen mukaan. Nyt meillä on aina ollut jääkaapissa lakritsitaateleita pahan päivän varalle. Kunnes taas tuli himo näihin […]

Kommentoi