perjantai 15. joulukuun 2017

Fredagsmys…finally!

HELLOU HELLOU!

Ja oikein ihanaista perjantai-iltaa sinne ruutujen toiselle puolelle. Pikkuisen meinasi mennä tämän illan myyssit ruokineen pitkäksi, mutta on ollut niin touhua täynnä tämä päivä, ettei aiemmin ehtinyt ruoanlaiton pariin tai blogiin. Jos olette tuolla Insta Storyn puolella seuranneet, niin tiedättekin että tämä kokki kolmonen on taikonut herkkuja. Vaihtelevalla menestyksellä 😉 Vielä on marenkikranssi tekemättä, mutta muuten on kokolailla makeat tarjoilut sunnuntaille plakkarissa.

Ruokapöytäkin sai illansuussa tartuntapohjamaalikerroksen ja sen jälkeen ekan pintamaalikerroksen. Niin hyvin tuo musta kalustemaali peittää, että ei välttämättä tarvitsisi toista pintamaalikerrosta. Sellaisen kuitenkin sutaisen vielä tänään. Mikäli ehdin ennen kuin mies tulee kotiin. Muuten otetaan suunnitelma b käyttöön eli telkkaria ja lasit punkkua. Kainaloterapiaa ja viikon nollausta. Ei paha sekään 🙂

Tänä iltana meillä syödään (taas) päärynän ja auran pyhää liittoa. En muista olenko tätä versiota koskaan blogiin laittanut, mutta aiemmin tekemäni aurapäärynäpizzan ohjeen olen jakanut täällä. Samalla makumaailmalla mennään tänäänkin, mutta hieman helpomman kautta.

AURAJUUSTO-PÄÄRYNÄPIIRAKKA

3 lehtitaikinalevyä
1 iso päärynä
aurajuustoa murusteltuna
pinjansiemeniä
voiteluun: muna

-sulata lehtitaikinalevyt ja kiinnitä ne pitkältä sivuilta toisiinsa
-voitele levyt munalla
-asettele päälle viipaloitu päärynä, aurajuustomurut ja pinjansiemenet
-paista 200 asteessa noin 15 minuuttia

**************************

Helppoa (ja hyvää) kuin heinänteko! Meillä se olen minä, joka ostaa viinipullot yleensä etiketin perustella, joten erittäin yllättynyt olen kuin mies taannoin tuliaisena kuvissa näkyvän pullon kotiin toi. Kerrankin oli ostanut pullon kuulemma ulkonäön tai tuon hieman erilaisen, rakkauden täyttämän, etiketin perusteella ♥ Mutta nyt tuntuu siltä, että pala piirakkaa on laskenut, joten voi hyvin mennä kumartelemaan pöydän jalkojen kimppuun ja heiluttelemaan vähän sutia. Katsotaan, josko huomenna jossain töiden lomassa ehtisin otella päivännäöllä teille tuosta uudistuneesta ruokahuoneen ilmeestä kuvia 🙂

TUNNELMALLISTA PERJANTAI-ILTAA,

PS. teille tamperelaisille tiedoksi, ketkä taannoin kyselitte, että missä pääsee hiihtämään, niin nyt tuon Koukun tykkilumiladun lisäksi sieltä pääsee hiihtämään aina Alisenjärvelle saakka. Lisäksi Teivon rappusten yläpäästä lähtee valaistu ja hyvässä kunnossa oleva latu. Pakko ehtiä viikonloppuna taas suksille, niin koukussa olen koko lajiin!


3 Responses to “Fredagsmys…finally!”

  1. Sanna sanoo:

    Kauniita ja tunnelmallisia kuvia jälleen.Ihanaa joulua Maria&perhe!

    • Maria sanoo:

      Voi kiitos Sanna <3

      Ja hei, ihanaa joulun aikaa sinnekin 🙂 Miten tämä aika menee näin nopsaa...justhan vasta oli viime joulu!

Kommentoi