perjantai 15. joulukuun 2017

Elämän suurin rikkaus on hyvinvointi

HEIPPAHEI IHANAT JA TERVETULOA PERJANTAI!

Se on kuulkaas aika paketoida tämä hyvinvoinnin vuosi pakettiin. Kuten joululahjat. Vetäistä narut ympärille. Sillä erotuksella, että tuota pakettia ei h-hetkellä avata. Eikä ole tarkoituskaan. Tarkoitus on, että tämän vuoden opit on tallennettu tuonne sydämen ja selkärangan syövereihin. Josta ne muistuttavat jatkossa siitä, kuinka tärkeää on voida hyvin. Kuinka voida hyvin luonnollisemmin? Mistä lähdettiin liikkeelle? Minne päädyttiin? Onko hyvinvointikäsitykseni muuttunut vuoden varrella? Olenko vielä niin ehdoton liikunnan, levon ja ravinnon balanssin suhteen? Kaupallisen yhteistyön myötä Lifen kanssa päätän tämän vuoden kestäneen Life Ambassador -urani tähän postaukseen. On ollut suuri kunnia olla mukana ja hieman suru puserossa täytyy todeta, että kaikki kiva loppuu aikanaan. Niin paljon tietoa ja muistoja olen tallentanut luonnollisemmasta hyvinvoinnista tuleville vuosille, että on mistä ammentaa. Uskallan väittää, että elämän suurin rikkaus on hyvinvointi.

Voisin kertoa teille heittämällä ainakin kolmenkymmenen tuotteen nimen. Tuotteen, jonka avulla voida hyvin luonnollisemmin. Tai ainakin paremmin. Mutta sitä ennen kerron teille, että se halu voida hyvin ja usko siihen, että sinä anstaitset voida hyvin lähtee sinusta itsestäsi. Kun osaa omalla toiminnallaan ja ajatusmallillaan edesauttaa omaa hyvinvointiaan, on jo aika pitkälti oikeilla jäljillä. Se asia kun on kunnossa, niin sitten voi lisätä hyvinvointia tietoisten valintojen kautta. Niiden tuotteiden avulla, joita olen tämän vuoden aikana esitellyt.

Itselläni hyvinvoinnin suurin edellytys on se, että vaikeinakin aikoina jaksan ajatella positiivisesti ja tiedostaa sen, että elämä ei ole ruusuilla tanssimista. Kun elämältä ei odota liikoja, osaa nauttia myös niistä pienistä jutuista. Elämä on nauttimista varten. Jokaisessa hetkessä pyrin näkemään jotain hyvää. Tai ainakin jotain, josta ottaa opikseni. Jokaisessa kohtaamisessa uusien ihmisten kanssa pyrin ammentamaan itselleni jotain uutta. Myös antamaan vastapuolelle palan itsestäni.

Ambassadoriuteni ekassa postauksessa kirjoitin: ”Mitä hyvinvointi tarkoittaa omalla kohdallani? Sitä, että tuntee olonsa energiseksi, jaksaa arjessa ja lisäksi riittää vielä paukkuja pikkuisen ylimääräiseenkin. Sitä, että hymy ylettää päästä varpaisiin, sisältä ulos.” ♥ Jos minulta kysyttäisiin tänään, mitä hyvinvointi tarkoittaa, niin lainaisin itseäni. Arjessa jaksaminen on tänä vuonna ollut prioriteettilistani kärjessä. Ruuhkavuodet terminä ovat tulleet sangen tutuksi; on ollut remonttia, muuttoa, miehen uutta työtä, uuden arjen opettelua ja kaksi omaa työtä, joita molempia haluaisi tehdä sen 40 tuntia viikossa. Vaikka tiedostaa, että tunnit eivät riitä.

Kuten totesin niin hyvinvointi lähtee omasta itsestä ja on pitkälti kiinni omista valinnoista. Tämän hyvinvoinnin vuoden aikana olen tutustunut luonnonmukaisiin tuotteisiin, jotka tukevat kokonaishyvinvointia. Auttavat jaksamaan ja edesauttavat sitä hymyä kiirimään huulille. Aika monta kertaa tämän vuoden aikana tuli käytyä Maaritin juttusilla Lielahden Life-myymälässä ja ihan jok’ikinen kerta lähdin tapaamisesta kotiinpäin hyvinvointia ja intoa puhkuen. Musta tuntuu, että olen saanut elämääni niin paljon uutta luonnollisemman hyvinvoinnin ansiosta.

Saanut tietoa muun muassa siitä, miten luonnollisemmassa muodossa olevat vitamiinit imeytyvät ja sitä myötä vaikuttavat tehokkaammin. Miten lisäaineettomat ja luonnonmukaisemmat ihonhoitotuotteet hemmottelevat ihoani. Kuinka ottaa ikääntymisen merkit vastaan arvokkaasti ja miten auttaa soluja tuottamaan lisää kollageenia taistelussa maan vetovoimaa vastaan. Miten helliä kroppaa aikaeroväsymyksessä ja kaiken a ja o; miten pitää huolta suolistosta luonnontuotteiden voimin. Tuntuu, että koko uusi maailma olisi auennut minulle. Miksi en pitäisi itsestäni huolta sellaisten tuotteiden avulla, jotka ovat luonnollisemmassa muodossa niin, että kehoni pystyy paremmin saamaan niistä hyödyn irti?

Tähän viimeiseen postaukseen ajattelin nostaa vuoden ajalta kolme suosikkituotettani. Sellaista, joista olen huomannut olevan eniten apua. Joita ei aiemmin kaapeistamme löytynyt. Ihan ensinnä täytyy antaa kunniamaininta Lifen Omega-3 70% -kalaöljykapseleille. Ihoni ei tätä nykyä hilseile, kynteni ei lohkeile ja tuntuu, että aivotkin ajattelevat virkeämmin. Kaiken kiireen keskellä 🙂 Omega-3 70% on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva kalaöljy, joka tukee aivojen, sydämen ja verisuonten toimintaa. Siinä missä nuo kalaöljykapselit ovat vaikuttaneet ihon ja kynsien kosteutukseen, ovat kaksi muuta ehdotonta suosikkituotettani osiltaan samoilla linjoilla.

Nimittäin Puhdas+ Beauty Kollageeni Natural on Suomessa valmistettu kollageenivalmistejauhe. Tuotteen valmistuksessa on käytetty kalakollageenia, eikä mitään muuta! Se on sokeriton jauhe, jota nautitaan yksi ruokalusikallinen päivässä. Nauti helposti raikkaana juomana, ilman turhia säilöntä-, väri- ja pintakäsittelyaineita. Tuotteessa kollageeni on tyypin I kollageenia. Kalakollageenia, joka on turvallisempaa ja paremmin imeytyvää kuin eläinkollageeni. Kollageenijauhetta olen käyttänyt tämän vuoden aamuisin. Tai ainakin yrittänyt muistaa sekoittaa ruokalusikallisen aamun ensimmäiseen vesilasilliseeni. Ainakin omaa peilikuvaani peilistä katsoessani tuntuu, että iho on kimmoisampi. Lisäksi uskon kollageenin auttavan myös niihin nivelkipuihin, joita minulla aina silloin tällöin on ollut.

Kotimainen on myös kolmas suosikkituotteeni Lifen valikoimista, jonka kanssa olen tehnyt tuttavuutta vasta kuukauden päivät. Silti meillä on jo sellainen liitto, jonka väliin ei sovi tulla sörkkimään. Nimittäin Puhdas+ Bee Venom -voide, jonka vaikutus perustuu sen kykyyn tehostaa elimistön omaa kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Bee Venom -voide lupaa tasoittaa ryppyjä ja sileyttää ihoa luonnollisesti. Se myös ravitsee ja uudistaa kudoksia. Aika monia tuotteita olen vuosien mittaan kokeillut, jotka lupaavat paljon. Mutteivät kuitenkaan lunasta lupauksiaan. Tämä ”mehiläisen myrkky” -voide on kuukauden aikana lunastanut lupauksensa. Sitä olen käyttänyt ihan pelkälteen, ilman seerumia tai päivä/yövoidetta ja iho on kimmoisampi ja kosteutettu. Sen myötä ne pienet juonteetkin tuntuvat hieman silinneen. Silti niin utelias ja kokeilunhaluinen olen, että lisäsin joulupukin listaani saman sarjan seerumin. Näissä on molemmissa tehoaineina mm. hyaluronihappo, joka on yksi ihon tärkeimmistä molekyyleistä. 

Millaisia tavoitteita sinulla on hyvinvointisi suhteen vuodelle 2018?

Vastaamalla ylläolevaan kysymykseen tämän postauksen kommenttiosiossa, olet mukana kolmen 50 euron arvoisen Life -lahjakortin sekä Body & Soul -sarjan yllätystuotteen arvonnassa. Vastausaikaa on tasan viikko eli 22.12. klo 10 asti. Arvonnan säännöt löydätte täältä.

Palataan illalla perjantaimyyssitunnelmiin. Siihen asti, voikaahan hyvin 

PERJANTAITERKUIN,

PS. Life-myymälöissä on menossa joulukampanja 27.11.-24.12. jolloin tarjouksessa on paljon kausituotteita, kuten teetä, glögiä, lahjapaketteja, tossut yms. 
Tämä vinkkinä myös tuolle miehelleni, kun suuntaa joulupukin asioille 🙂 Käykäähän myös tutustumassa Lifen tuotevalikoimaan Lifen verkkosivuilla!

 


47 Responses to “Elämän suurin rikkaus on hyvinvointi”

 1. *Kirsikkikka* sanoo:

  Aion nauttia elämästä ilman turhaa stressaamista 🙂

 2. Mari sanoo:

  Hyvinvoinnin tavoitteinani vuodelle 2018 on enemmän liikkumista, enemmän luonnossa olemista, enemmän iloisia elämyksiä kuten ystävien kanssa vietettyä aikaa ja kulttuurikokemuksia.
  Kiitos ihanasta blogista 🙂

 3. Saries sanoo:

  Aloitin tänä vuonna elämäntaparemontin ja se jatkuu vielä ensi vuonnakin. Aion myös panostaa entistä enemmän arjessa jaksamiseen, oman hyvinvoinnin kautta sekin tulee. Aikaa itselle. Lämpöistä Joulun odotusta ❤️

 4. Maria M sanoo:

  Rauhoittua, olla stressaamatta vaikka siihen vaikuttaa moni asia, ei yksistään oma päätös. Tämä vuosi ollut todella raskas äitin hurjan nopeasti edenneen muistisairauden takia ja kotona ns. ruuhkavuodet, aikaa ei itselle käytännössä ollenkaan. Sitä ajattelin ottaa vaikka jonkun mielestä voi itsekkäältä vaikuttaa…

 5. Ella sanoo:

  Aion kiinnittää erityishuomiota ihoni hyvinvointiin!

 6. MerviHoo sanoo:

  Pyrin olemaan stressaamatta turhasta ja jatkamaan aktiivista liikkumista, terveellistä ruokailua ja sopivasti nautiskelua.

 7. Vilma sanoo:

  Kiirreettömyyttä ja enemmän omaa aikaa.

 8. Anni sanoo:

  LIsätä arkiliikunnan määrää ja nauttia elämästä. 🙂

 9. Seija sanoo:

  Mun tavoitteet liittyy hyvinkin hyvinvointiin eli lähden tavoittelemaan parempaa oloa hitaasti kiiruhtaen. Paremmilla unilla, ravinteikkaalla ruualla ja itselle sopivalla liikunnalla eteenpäin! Hyvää Joulua !

  Tv. Seija

 10. MaaritL sanoo:

  Tärkein hyvinvointitavoitteeni tulevalle vuodelle on opetella nukkumaan enemmän 🙂

 11. Meri sanoo:

  Minulla on tavoitteena nauttia arjesta ja elää päivä kerrallaan, yrittää olla murehtimatta etukäteen asioita, luottaa siihen, että asiat kyllä järjestyvät ja elämä kantaa ❤ Aioin ottaa omaa aikaa ja liikkua, talvellä hiihtää ja lumien sulattua lenkkeillä, haaveena ensi vuonna ostaa rullaluistimet ja optella luistelemaa. Nauttia ruuasta ja välillä herkutellakin ilman huonoa omatuntoa. Saunoa, hoitaa mieltä ja ihoa ☺ Ja nukkua niin paljon kun nukuttaa ☺

 12. Nannil sanoo:

  Suurin tavoitteeni tulee olemaan stressin välttäminen (vähentäminen) ja hetkessä nauttiminen. Aion ravita itseani itseäni vain niin, että siitä jää hyvä olo, en muita miellyttääkseni.

 13. Marika sanoo:

  Tavoite on kokonaisvaltaisesti hyvä olo, uloisesti ja sisäisesti. Turha stressi pois.

 14. Riikka sanoo:

  Suurin haaste vuodelle 2018 hyvinvoinnin osalta on se, että on opeteltava tiukan paikan tullen rentoutumaan. Vuodesta 2018 on tulossa hektinen, joten tämä rentoutumisen taidon opettelu tullee tarpeeseen. Omaa aikaa on tiedossa todella vähän, jos tämän päiväiset hyvät uutiset pitävät paikkansa.

 15. Kristiina sanoo:

  Jatkaa säännöllistä luonnossa liikkumista, se jos mikä voimaannuttaa ja saa myös kunnon hikiliikuntaa. Muuten toivon että elämä olisi balanssissa kaikilla osa-alueilla.

 16. Anu sanoo:

  Liikunnan suhteen samalla tasolla pysyminen kuin nytkin ja ruokavalion muuttaminen vielä terveellisempään suuntaan. Vähän pitöisi varmaan opetella myös löysäämään nutturaa ainakin aika ajoin täällä kotona…

 17. Heksu sanoo:

  Tavoitteeni on järjestää elämäni ja arkeni omilla ehdoillani, että voin vihdoinkin avioeron jälkeen elää omannäköistä elämääni siihen tyytyväisenä! Siitä tulee ihanaa!!! 😀

 18. Johanna sanoo:

  Teen asioita joista nautin. Koitan keskittyä herkän vatsani hyvinvointiin ja hemmottelen säännöllisesti itseäni kotiäidin arjen keskellä. Koitan olla stressaamatta asioita joihin en voi vaikuttaa. Elää hetkessä!

 19. Jade sanoo:

  Jaksaa paremmin ja stressittömämmin kuin tänä vuonna.

 20. Satu sanoo:

  Yritän liikkua ja nukkua enemmän vaikka ruuhkavuodet tekevät arkisesta elämästä hektisen. Oma aika itselle (edes vähäsen ja joskus) tuntuisi luksukselta.

 21. Mallukka sanoo:

  Jokohan nyt saisi aloitettua säännöllisen liikunnan ja huolehdittua enemmän omasta hyvinvoinnista.

 22. Kati sanoo:

  Tavoitteena on päästä tästä hirveästä työstressistä eroon. Vaikuttaa kokonaisvaltaisesti olemiseen ja jaksamiseen. Josko jäisi aikaa välillä itsellekin ja liikunnalle. Lisäravinteet ovat jo mukana. Nyt tarve unelle, levolle ja olemiselle. Voi kunpa voittaisin, voisi kokeilla tuota Bee Venomia…

  -Kati

 23. Katya sanoo:

  Ensi vuonna aion panostaa pitempiin uniin!

 24. Teija Kokko sanoo:

  Aion jatkaa liikunnallista elämäntapaa ja terveellisen ruoan syöntiä. Yritän stressata vähemmän, aloittaa jonkin uuden harrastuksen ja ennen kaikkea yritän löytää keinoja pidentämään yöunta!

 25. Riina sanoo:

  Vähemmän sokeria, enemmän vedenjuontia. Vähemmän töitä, enemmän ulkoilua. Vähemmän kosmetiikkaa, enemmän luonnollisuutta. Näillä mennään!

 26. Ulla sanoo:

  Yritän ainakin liikkua enemmän ja herkutella vähemmän….

 27. Ilona sanoo:

  Lupaan huolehtia itsestäni paremmin:)

 28. Anne sanoo:

  Säännöllisemmin liikuntaa, terveellisempää ruokaa, tarpeeksi vettä sekä mielenrauhaa.

 29. viivi sanoo:

  Nukkua paremmin,syödä terveellisemmin ja huolehtia kehosta.

 30. Tanja sanoo:

  Pitkän sairastelun jälkeen toivon kuntoutuvani sellaiseen kuntoon, että jaksan taas kahvakuulailla ja lenkkeillä. Ehkä tämän syksyn aikaa ylöspäin kivunnut painokin lähtisi tippumaan liikunnan lisäämisen myötä.

 31. Eeva sanoo:

  Lisätä liikuntaa ja sitä kautta paremmin jaksaisi arjessa. Ihanaa joulunaikaa!

 32. MariaK sanoo:

  Olen vähentänyt sokerin käyttöä roimasti nyt loppuvuonna ja yritän pitää saman linjan myös ensi vuonna. Enemmän liikuntaa ja oman kropan hyvinvoinnin ajattelua. Terveellisiä valintoja. Ikä on tuonut kaikenlaista vaivaa ja tunnen kropassani, etten ole enää kaksi- tai kolmekymppinen 😉

 33. Miina sanoo:

  Ilmoittauduin juuri alkuvuodesta starttaavaan rempparyhmään jonka avulla toivon löytäväni uudestaan liikunnan ilon, saavani uutta tsemppiä ravintoasioihin ja yleensäkin hyvinvointiin. Tuntuu että ruuhkavuosissa keskittyy vain muun perheen hyvinvointiin, harrastuksiin yms. Ja unohtaa itsensä…nyt tähän tulee muutos!

 34. Tiina sanoo:

  Liikuntaa on pakko lisätä ja toivon kesää jolloin tulisi uitua enemmän järvessä!

 35. anna s. sanoo:

  Liikunnan määrää voisin lisätä, ja samalla myös hyötyliikunnan määrää 🙂

 36. hilda hissu sanoo:

  Ruokavalion muutosta kaipaisin. Itsekuria pitäisi jostain saada lisää, kun alkaa herkkuja tekemään mieli niin niitä tulee syötyä 🙂

 37. Hanna sanoo:

  Tavoitteena olisi muistaa laittaa itsensä etusijalle edes joskus ja sitä kautta löytää parempi tasapaino liikunta-ravinto-lepo -asioissa. Kuuden lapsen äitinä (ja yhden miehen vaimona) on usein jonkun toisen jutut ”tärkeämpiä” kuin omat.

 38. Mia sanoo:

  Koitan nauttia enemmän niistä pienistä asioista ja olla onnellisempi.

 39. Mini sanoo:

  Tuntuu, että väsymys ja stressi ovat vanhentaneet ihoani merkittävästi. Muuten elintapani ovatkin aika terveelliset. Tulevanavuonna siis yritän stressata vähemmän

 40. Myy sanoo:

  Panostan hyvinvointiini ulkoilemalla päivittäin. Yritän olla stressaamatta työasioista niin paljon.

 41. SAMP sanoo:

  Yritän nauttia elämän pienistä, tärkeistä asioista ja elää hetkessä. Toivon stressaavani ja huomehtivani vähemmän!

 42. Henna sanoo:

  Ulkoilua lisää

 43. Katja sanoo:

  Heippa! Mun tavoite on opetella rauhoittumaan ja pysähtymään kiireen keskellä. Olla enemmän läsnä lasteni kanssa.

 44. Sari sanoo:

  * Enemmän liikuntaa
  * Paljon läheisten kanssa olemista
  * Unta

 45. Salla sanoo:

  Että ajattelisin enemmän myös omaa hyvinvointiani enkä aina vain lasten.

 46. Päivi sanoo:

  Aion ulkoilla päivittäin ja nautiskella terveellisestä ruoasta!

 47. ViiviK sanoo:

  Henkisen hyvinvoinnin takia yritän oppia sanomaan ei, aina ei vaan voi olla kaikessa mukana koska hauskakin on kuormittavaa.

Kommentoi