lauantai 16. joulukuu 2017

Lauantain leppoisat & uusvanha ruokapöytä

MORO VAAN HEI!

Tiedättekö kun on niitä päiviä, että tuntuu siltä että paletti ei ihan pysy kasassa. Sillain hyvällä tavalla. Tänään on sellainen päivä. Aamusta pari tiukkaa työtuntia ja sadan kirjoitusvirheen korjauksen jälkeen lopulta tehty työ. Just ennen h-hetkeä. Hervoton stressinpurkukikatuskohtaus ja sitten kohti kuusimetsää. Kikatusta, kun kuuset (veljen perheen kuusi ja meidän) sidottiin auton katolle. Hurmurikummipojan kanssa takapenkillä jänskätystä, että tippuukohan ne tielle. Kananmunan valkuaisten erottelua niin, että sydän meinaa pysähtyä kesken kaiken. Kulhoon valuvan keltuaisvanan pelastamista viime hetkellä ja täydellisen marenkikranssin laittamista uuniin. Have a holly jolly Christmas -biisin laulamista Michael Bublen kanssa ja yksi keittiön työtasolla päätään touhuilleni pyörittelevä pyjamapäiväläinen. Miehen kanssa kikatellen sohvalla nautitut päiväsumpit samalla Netflix-sarjaa katsellen.

Ihana, ihana, ihana lauantai, joka vain paranee iltaa kohden. Pian kohti ihania ystäviä ja glögittelyä. Illalla kuusen koristelua ja kodin koristelemista kohti joulua. Ja hei, mikäs tässä koristellessa nyt kun viimeinenkin väreiltään epäsopiva huonekalu on verhoutunut mustaan. Eilen käsittelin tuon ruokapöydän. Kerran tartuntapohjamaalilla ja kaksi kertaa mustalla kalustemaalilla. Nyt kelpaa. Senkki ja pöytä mätsää toisiinsa. Toinen vähän himmeämpi kuin toinen, mutta tuo kivaa jännitettä, kun eivät ole samasta puusta veistetty. Pöydän alle sopii tuo äipän aikoinaan ostama itämainen matto erittäin hyvin. Tuo pehmeyttä ja kotoisuutta. Vielä pitäisi ostaa pari taljaa tuoleille, joilla taljoja ei ole.ID

En halua sanoa, että koti on nyt valmis, sillä eihän se koskaan sitä tule olemaan :) Mutta nyt ollaan sellaisessa tilanteessa, että ei tarvitse heilutella maalisutia vähään aikaan. Tänä iltana, jos vain saadaan aikaiseksi, niin vaihdetaan olohuoneen sohviin päälliset. Jos ei jakseta, niin sitten käännetään tyynyt vain puhdas puoli ylöspäin.

Nyt marenkikranssi pois uunista ja rocky roadin tekoon. Mä niin rakastan tätä joulunalusaikaa ♥ Vaikka niin pimeää onkin, että kuvaustaidot ovat koetuksella (varsinkin, kun ei jaksa käyttää jalustaa). Saa kuulkaas kääntää valotus- ja kirkkauspykälät kuvankäsittelyohjelmassa kaakkoon :D

LEPPOISAA LAUANTAITA,

PS. jep, kyllä se valkoinen pötkylä pöydän alla on meidän Tobyn luu. Tuo on hänen salainen piilopaikkansa, minne roudaa kaikki herkut 


8 Responses to “Lauantain leppoisat & uusvanha ruokapöytä”

 1. Avatar PiPa sanoo:

  Voi kuinka kaunista
  Mikä ihana matto pöydän alla❤️Mistä olet löytänyt sen?
  Oikein ihanaa joulun odotusta☃️❄️

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos PiPa <3

   Tuo matto on kyllä aivan ihana - äiti sen osti parisenkymmentä vuotta sitten, mutta en muista mistä :)

   Sinne myös ihanaa joulunodotusta <3
   PS. en tiennyt, että mun blogiin voi laittaa emojeita :D

 2. Avatar Riina sanoo:

  Hieno tuli pöydästä! Omaan silmään tuolit taljoineen eivät sovi senkin, pöydän ja maton muodostamaan trioon, mutta makuasioita ovat nämä, ja jotkut epäsopivuudethan kodista persoonallisen kodin tekevät :)

  Rocky roadit ja marengit, ah! Makoisaa joulunodotusta!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikku Riina ja kiitos <3

   No onhan se vähän tuollainen sekametelisoppa, mutta niin meillä on sisutustus tällä hetkellä muutenkin ;D

   Ah, oli hyviä!

   Ihanaa joulunodotusta sinnekin <3

 3. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Katoinki eilen instan puolelta maalausprojektiasi.
  Ihana, ihana pöytä ja lipasto, natsaavat niin hyvin nyt yhteen.
  Kattelin, että sullaki on pöydän alla punertava matto, joka näyttää oikein hyvältä. Viikolla siivouksen yhteydessä kannoin varastosta meillekin ruokapöydän alle punervan maton. Ajattelin ensin, ettei se tuossa kuitenkaan kauaa ole, kun värit alkaa tökkiä, mutta tuossahan tuo vielä on :)

  Mukavaa iltaa sinne ja glögittelyä :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Sari

   ja juu, nämä ovat näitä ex tempore-maalauksia…ihan parhaita :D

   Kiitos kaunis <3

   Ja hei, punerva matto on meillä nyt ollut muutosta tuossa paikalla. Yllättävän kauan siis ;)

   Ihanaa alkanutta jouluviikko <3

 4. Avatar Maru sanoo:

  Tosiaanko pöytää ei tarvitse hioa millään tavoin? Eli vain tuo tartuntapohjamaali ja sitten kalustemaali? Oletko maalannut paljonkin erilaisia pintoja tällä tekniikalla ja hyvin pysyy? Meillä on varmaan tuo sama pöytä pyökinvärisenä (Askosta joskus 2004-2005 ostettu) ja haluan sävystä todella nopeasti eroon!!

  Jos on näin helppoa ja kestävää, saattaa olla, että väri vaihtuu muutamasta muustakin huonekalusta… Mitäs ehdotat karmean värisille eteisaulan laatoille?? Tartuntapohjamaalia ja (kaakeli)maali päälle vai?

  Hyvää joulunaikaa!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maru!

   Paljon olen tällä tekniikalla maalannut ja tosiaan tartuntapohjamaali tekee sen, että hiomista ei tarvita. Ainakaan meidän tartuntapohjamaalin (Coloria Exo) kanssa :)

   Onko lattialaatat kosketuksissa märkien kenkien yms kanssa? Elleivät ole, niin sitten tuo tartuntapohjamaali + lattiamaali. Jos siellä tallataan märillä kengillä paljon, niin sitten suosittelisin liuotinohenteisia tuotteita :)

   Mukavaa joulunaikaa sinnekin <3

Kommentoi