maanantai 29. joulukuu 2014

Suloisen terveellinen suklaakakku

HEIPPARALLAA!

Ihana arki on täällä :) Aamupäivä sujui ensi vuoden ”budjettiriihessä” ja heti tämän lounastauon jälkeen jatketaan. Levännein mielin ja intoa puhkuen ;) Arki toi mukanaan töiden lisäksi ”ruokailut ruotuun” -kuurin. Jos haluatte pehmeän laskun arkeen ja vieroittaa itsenne konvehtirasioista terveellisellä tavalla, niin nyt korvat hörölle ja silmät sirrilleen! Ihana lukijani Elisa n jakoi kanssani tuossa taannoin reseptin minttusuklaaraakakakkuun, jonka oli itse jostain blogista bongannut. (Edit: alkuperäinen ohje täältä). Kertaakaan nämä raakakakut eivät ole pettäneet, mutta nyt täytyi sanoa, että osui ja upposi. Ainakin meikäläiseen. Tämä oli taivaallista. Pohjaan laitoin pähkinäsekoituksen, jossa oli maa-, cashew-, pekaani- ja hasselpähkinöitä. Tuo maapähkinä on mulle se haastavin osa. Siitä tulee eniten allergiaa pähkinöistä ja nyt en uskaltanut riskeerata. Joten otin allergialääkkeen hyvissä ajoin ennen kakun maistamista. Silti vähän kutitetteli suuta ja kurkkua. Mutta kakku – se oli täydellistä. Kannattaa kokeilla. Lisäksi tämä oli äärimmäisen helppo valmistaa. Ei liotuksia eikä liiemmin mitään ihme ainesosiakaan. Tämä kaakku oli sellainen, joka upposi myös muulle perheelle!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MINTTUSUKLAARAAKAKAKKU

Pohja

3 dl pähkinöitä
2 dl taateleita
1 dl rusinoita
1 dl raakakaakaojauhetta
3-4 rkl vettä

Täyte

n. 90g  raakaminttusuklaata
n. 2 dl kookoskerman jähmettynyttä osaa
2 rkl kookosöljyä
3-4 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
7 taatelia

– tee ensin pohja. Jauha pähkinät blenderissä sekaisin. Lisää taatelit, rusinat ja raakakaakaojauhe ja blendaa tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa vettä, helpottaa blendaamista Vuoraa n. 20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä pohjan massa vuokaan. Kelmuta ja laita jääkaappiin odottamaan.

– valmista seuraavaksi täyte. Sulata vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kookoskerma, kookosöljy sekä pilkottu raakasuklaalevy. Sekoittele koko ajan.

– vaita täyte blenderiin ja lisää sekaan raakakaakaojauhe, vaniljajauhe sekä taatelit. Blendaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään. Koristele esim. raastetulla raakasuklaalla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kakku on aikas täyttävää, joten siivut siitä miehen kanssa syötyämme palastelin lopun kakun noin 2 x 2 cm neliöiksi. Nuo pakastan ja sulatan pakkasesta aina tarpeen mukaan kahvin kanssa nautittavaksi. Välillä sitä kaipaa tuollaisia herkkupaloja. Ja mikäs sen mukavampaa kuin nauttia terveellisiä herkkuja. Minä, kuten Elisakin käytimme tuossa raakaminttusuklaana CoCoVin suklaata. Jota kyllä voisi syödä suoraan paketistakin. Kuten aiemminkin täällä todettua, niin en ole varsinaisesti suklaan ystävä. Tämä joulu tosin teki poikkeuksen. Käsi konvehtirasialla kirjaa lukien oli lempipuuhaani. Onneksi arki toi mukanaan myös tuon terveellisemmän ruokavalion!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sitten takaisin töiden pariin! Tsemppiä teille muillekin, kenellä arki alkoi ja teille, ketkä jatkatte vielä lomailua, niin oikein ihanaa lomaa :) Täällä Tampereella oli aamulla paukkupakkanen ja ulkona näyttäisi olevan vallan talvista. Illalla edessä jälleen kävely- ja juoksulenkki. Alkulämpö päälle hipsteripotilaan kanssa kävellen ja siitä sitten vielä juoksulenkki päälle. Eiköhän ne konvehdit siitä pikkuhiljaa sula :D

MAANANTAITERKUIN,

alle


11 Responses to “Suloisen terveellinen suklaakakku”

 1. Nams, kyllä kuulostaa hyvältä :)!!

 2. Elisa n sanoo:

  Oi, kiitos suuresti<3. Olen ihan otettu kun päätit sanojesi mukaan kokeilla tätä hurmaavan hyvää raakakakkua ja teit siitä vielä oman postauksenkin.:) Eikös olekkin aivan tajunnan räjäyttävän hyvää?;) Pakko itsekin tehdä tätä taas tässä joku päivä lähiaikoina.

  Minä eilen jo naureskelin ja hymähtelin itsekseni eilistä postausta lukiessa, että jaahas onkohan sinulta tulossa kenties tästä kakusta ohjetta vai jokin uusi resepti joululahjaksi saamastasi kirjasta. Mutta jotenkin olin aivan varma eilen ja oli semmoinen pieni kutkuttava tunne, että kyllähän sinä nimenomaan tästä kakusta teet postauksen.:)

  Onko muuten hyvä se raakaherkkukirja? Kannattaako hankkia? On ollut toiveissa itsekkin hankkia se joskus.

  Suuri kiitos ja aivan ihanaa alkavaa viikkoa ja ihanaa uuttavuotta.<3

  • Elisa n sanoo:

   ja ainiin piti se vielä sanoa, että kiitos tuosta piirakkavinkistä:) Miten en olekkaan tajunnut tähän mennessä, että tosiaan voishan noita kakkuja vaihtelunvuoksi tehdäkin pieneen neliönmuotoiseen piirakkavuokaan. No kaikkee ei voi aina hoksata:D

   • Maria Maria sanoo:

    Kiitos itsellesi <3
    Tuo kakku oli niiiiin hyvää! Totta, mäkin teen kakut aina perinteiseen kakkuvuokaan, mutta nyt palastelin sen myös neliöiksi. Eilen niitä napostelin jo muutaman tuolta pakkasesta :D

    En ole vielä ehtinyt syventymään siihen Karitan raakaruokakirjaan, mutta ensiselailulla vaikutti ihan täydelliseltä. Just sellaisia helppoja reseptejä, joita viitsii alkaa tekemään :)

    Ihanaa loppuvuotta sinnekin Elisa ja kiitos vielä kerran <3

 3. Jonna1983 sanoo:

  Väittäisin tätä ohjetta omakseni eli lieneekö mun blogista kopsattu? Ohje täällä: http://jonna1983.fitfashion.fi/2014/08/29/minttusuklaa-raakakakku/

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Jonna,
   kiitos kun laitoit tuon linkin. Sillä niin kuin totesin, niin Elisa (joka minulle tuon laittoi) sanoi sen jostain blogista ottaneensa, mutta ei muistanut blogia. Linkitän tuon saman tien blogiisi! :)

   Aivan mielettömän hyvä resepti, kiitos siitä <3

   • jonna1983 sanoo:

    Voisi muuten olla hyvää myös appelsiiniraakasuklaasta tehtynä ;)

    • Maria Maria sanoo:

     No namskis, kiitti vinkistä – sitä koklaan seuraavaksi :D

     • Elisa n sanoo:

      Joo itsekkin täytyy kokeilla tuolla appelsiiniraakasuklaalla:) Sekin on niin hyvää suklaata:) Ja hyvä kun löytyi oikea blogikin mistä resepti on lähtöisin. Aina ei voi muistaa mistä blogista on löytänyt mahdollisen reseptin. Kiitos Jonna sulle tästä ihanasta herkullisesta reseptistä!

Kommentoi