tiistai 30. joulukuun 2014

Tarjoiluvinkit vuodenvaihteeseen!

HEI HUOMENTA!

Ihan on ollut kuulkaas outoa; meillä on lapset ollut ystävillään tuossa naapurissa yökylässä. Ollaan löffätty eilinen ilta sohvalla (sen päivittäisen urheiluannoksen jälkeen) ja ihmetelty maailmanmenoa. Lähinnä sitä, kuinka tyhjältä koti tuntuu, kun lapset eivät ole kotona. Tyhjän pesän syndroomaa onneksi kestää vain hetkisen. Ja hei, vain hetkinen on aikaa uudenvuodenaaton hulinoihinkin. Joko teillä on tarjoilut mietittynä? Tein pientä tilinpäätöstä vuoden 2014 lemppariruokapostauksistani ja sopivasti ne ovat kaikki sellaisia, joita voisin itse myös tarjota uudenvuodenaattona kera kuplivan. Osa näistä soveltuu myös isompiinkin pirskeisiin. Aika moni on keskenään yhdisteltävissä! Minut tuntien, suurin osa näistä on myös sitä hyvää ja helposti -osastoa. Poislukien tuo kebab, mutta se on kyllä kaiken työn arvoinen :) Joten aloitetaan vaikeimmasta (tai suuritöisestä).

KEBAB

Pitkään mietin, onko se kaiken sen vaivan arvoinen itsetehtynä, mutta kyllä se oli. Tuo liha oli suussasulavaa. Ihan perusjauhelihasta en uskonut saavani aikaan tuollaista. Itse tehdyt pitaleivät, pullistelevat ja helposti leikattavat. Valkosipulikastike ja tulinen tomaattikastike. Huh, nyt tuli nälkä ja suottaapi olla, että meidän huomen illaksi suunnittelema ruoka vaihtuu tähän ;) Ohjeet löytyvät täältä.

kebab

 THAITYYLINEN SALAATTI JA UUNIPERUNAT

Uuniperunat toimii aina ja ne on helppo valmistaa. Kastikkeita vaihtelemalla saa aina uusia makuelämyksiä. Perinteisten uuniperunoiden kylkeen sopii ei niin perinteinen salaatti; thaityylinen salaatti, jossa maistuu aurinko ja raikkaus. Resepti löytyy täältä.

thaisalaatti

ITSETEHTYJÄ PIKKUISIA LEIPÄSIÄ JA JUUSTOLAUTANEN

Nuo ohuet maustetut leivät ovat uunista tullessaan ehkä parasta, mitä tiedän. Niissä maistuu yrtit ja merisuola. Juustolautanen ei petä ikinä. Siitä saa hieman juhlavamman ostamalla niiden perinteisten viinirypäleiden sijaan esimerkiksi viikunoita. Tarkemmat specsit voit katsoa täältä.

rosmariinileivät viikunat ja juustot

PEKONIPARSAKAALISALAATTIA JA PATONKIA

Klassinen Jamie Oliverin parsakaalisalaatti ei jätä ketään kylmäksi. Isomman satsinkin kun tekee, niin paranee vain jääkaapissa tämä salde. Patongit tulee helposti joko valmiiksipaistettuina tai nopeasti itsetehtynä. Patonkien kanssa sopii esimerkiksi ruohosipulilevite. Check out here.

jamien parsakaalisalaatti

JUGURTTILEIPÄSET

Halleluja! Nämä olinkin unohtanut. Sen verran hyviä ovat, että pitääkin tehdä vaikka tulevana viikonloppuna. Leipästen kanssa sopii muun muassa erilaiset salaatit. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Ohje löytyy täältä.

lauantaileipäset

GRILLATUT KINKKUPERUNAT JA  AVOKADOSALAATTI

Uunissa grillivastus kuumaksi tai jos ei sitä ole niin, ylävastus hohkaamaan ja perunapelti ylimmälle tasolle. Hyvää ja täyttävää. Avokadotkin saivat uutta buustia paistettuna. Itse paistoin ne parilapannulla, mutta siellä perunoiden kanssa uunissakin nämä valmistuvat mukavasti (tosin lyhyemmällä ajalla). Kinkkuperunat voi tarjoilla kylminäkin, olivat varsin maukkaita. Reseptiä löytyy täältä.

ilmakuivattukinkkuperunat grillattu avokadosalaatti

PÄÄRYNÄKINKKUSALAATTI JA GRILLATTU VALKOSIPULILEIPÄ

Jatketaan vähän grillatulla vaihteella. Päärynän ympäri kieputettu ilmakuivattukinkku muuttuu ihanan rapsakaksi uunissa, kun taas päärynän makeus korostuu. Täydellinen kombo! Valkosipulileipä on jälleen niin iisipiisijuttu, ja siitä riittää hyvin monellekin ihmiselle. Ohje näihin löytyy täältä.

grillattu päärynä grillattu valkosipulileipä

BLINIT

Meillä todennäköisesti tehdään huomenna blinejä. Vaikka tuntuu, että mätisipulismetanakiintiö tuli silloin jouluna täyteen, niin nyt sitä voisi taas syödä :) Blinit ovat kyllä yksi herkkuruoistani. Lapset saavat täyttää omat blininsä savulohella, sillä tuo mäti ei juuri heihin uppoa :) Joka kerta olen tehnyt blinit tällä samalla reseptillä, joten mitä sitä turhaa hyvää vaihtamaan. Täytyy vaan tehdä blinitaikina ennen töihin lähtöä jääkaappiin tekeytymään!

0IMG_2958

Semmotteisia. Toivottavasti näistä oli teille inspiraatiota huomisen illan safkoja miettiessänne. Jos ei löytynyt vielä sopivaa ruokaa, niin katsokaas täältä. Siellä on suurinosa ruokapostauksistani tältä vuodelta. Saas nähdä, mitä oheisohjelmaa keksitään aattoillaksi. Lapset eivät tänä vuonna halunneet raketteja, joten ehkä valamme tinaa ja poltamme sädetikkuja. Ennätys olisi, jos olisimme vuodenvaihtuessa hereillä; yleensä kun ollaan koko perhe aamulla huomattu vuoden vaihtuneen ;)

Nyt laittautumaan, ihana päivä ihanan ystävän kanssa edessä!

TIISTAITERKUIN,

alle


16 Responses to “Tarjoiluvinkit vuodenvaihteeseen!”

 1. Juliannan sanoo:

  Kiitos vinkeistäsi, olenkin juuri yrittänyt miettiä pääni puhki, mitä huomenna tehtäisiin. Taidan kallistua blineihin minäkin! :)

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä Juliannan :)

   Blinit on kyllä aina varma valinta. Pitääkin muistaa tehdä heti aamulla tuo taikina – paranee vain jääkaapissa päivän aikana!

   Ihania vuoden vikoja hetkiä <3

 2. Aivan ihania herkkuja. Tuli ihan vesi kielelle! NAMS!

  • Maria sanoo:

   Kiitos kiitos ihanainen!
   Ruoka on vaan ihan parasta :D

   Nautitaanhan näistä vuoden vikoista tunneista <3

 3. TInkeri sanoo:

  Upeita reseptejä, lähes kaikki vaikuttavat niin helpoilta ja vaivattomilta… Tekemistä vaille valmiita :) Meillä vuosi vaihtuu perinteisesti Senaatintorin uudenvuodenjuhlassa, mutta testaan takuulla näistä joitain alkuvuoden illanistujaisissa. Hiivaleipominen ei ole mun juttu, mutta saatan muuttaa mieleni. Kiitos inspiraatiosta!

  • Maria sanoo:

   Kiitsa Tinkeri :)
   Oih, Senaatintorin uudenvuodenjuhlat kuulostaa juhlalliselta! :)

   Mullakin tuo hiivaleipominen on välillä vähän katkolla (raakakakkujen myötä), mutta aina silloin tällöin sitä tulee tehtyä.

   Ihania vuoden vikoja tunteja <3

 4. PäiviT sanoo:

  Kiitos Maria ihanista tarjoiluvinkeistä, näistä varmaan löytyy meidänkin mökki uudenvuodenviettoon sopivaa tarjoilua. Ihanaa uuden vuoden aikaa koko perheelle!

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä Päivi!
   Oi että, te saatte juhlia vuoden vaihtumista mökillä…nyt tuli ikävä mökkiä :)

   Ihania mökkihetkiä ja vuodenvaihdetta teille <3

 5. Jonna1983 sanoo:

  Oi mitä herkkuja! Pystyykö noita grillattuja juttuja tekemään ilman grilliä? Ei viittis näillä pakkasilla alkaa pihalle virittelemään :D

  Noista blineistä. Natalia just postasi hyvän jutun blineistä, kannattaa tsekata: http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/suuri-blinihuijaus

  • Maria sanoo:

   Moikkelis :)

   Juuuuu, nehän pystyy hyvin tekemään grillivastuksella uunissa. En mäkään näillä keleillä ihan heti lähtis ulkogrilliä virittelemään :D

   Hei, kiitti vinkistä, käynpäs tsekkaamassa!

   Ihania vuoden vaihtumisen hetkiä sinne <3

 6. Satutee sanoo:

  Nämä sinun ruokapostaukset ovat aivan parhaita! Niin monesti olen ruokaa tehnyt sinun ohjeilla enkä ole pettynyt :)

 7. jenni sanoo:

  Samaa mieltä edellisten kanssa, voi kun saisi nämä sinun reseptit yksiin kansiin :) Katsotaan mihin huomenna päädytään, itse ajattelin kahta erilaista salaattia (vihreä ja pasta), tuoretta leipää sekä jotain lämmintä ”ruokaa”. Itse eläisin salaatilla ja leivällä mutta mies ja lapset vaatii jotain muutakin :)

  • Maria sanoo:

   Hih, kiitos!
   Ei muuta kuin kustantajaan yhteyttä seuraavaksi siis ja reseptit kansiin ;D
   Nuo kaksi salaattia kuulostaa hyvältä – kiitti muuten vinkistä, pastasalaattia en olekaan tehnyt pitkään aikaan!

   Sama juttu, mies ja lapset eivät jaksa pelkällä salaatilla :)

   Ihanaa vuodenvaihdetta sinne <3

 8. Anne L. sanoo:

  Hei,
  Tuo bliniresepti on tuollaisenaankin tosi hyvä mutta joulun aikaan kävi sellainen moka, että en hoksannut ostaa riittävästi kermaviiliä, joten toisen annoksen teinkin turkkilaiseen jogurttiin (10% rasvaa).
  Tuli vieläkin maukkaampia ja jotenkin täyteläisempiä maultaan.
  Mukavaa vuodenvaihdetta ja uutta vuotta 2015.

  • Maria sanoo:

   Namskis,
   kiitti vinkistä Anne! Seuraavan kerran kokeilen tuota turkkilaista jugurttia :)

   Onnellista alkanutta vuotta <3

Kommentoi