torstai 17. syyskuun 2020

Lapin mökin sisustushaaveita

…Jackson Hole on my mind 🙂

MOIKKAMOI!

Toivottavasti siellä ollaan selvitty myrskystä ehjin nahoin ja omaisuuksin ♥ Materiaa saa aina uutta, ihmishenkiä ei. Näinhän se menee.

Mulla on viime aikoina ollut ihan järjetön Lappi-ikävä. Ikävä ehkä syksyistä Lappia, mutta vielä enemmän sitä vuodenvaihteen Lappia. Pimeyttä, lumikinoksia ja välillä ihan järjettömiä pakkaslukemiakin. Hiihdon jälkeen punaisia poskia ja sitä pientä, mutta kotoista mökkiä. Meillä on ollut Pyhällä meidän happy place jo 90-luvun lopusta. Keloparitalo, jonka toista päätä olemme vuokranneet ja toisen pään pitäneet omassa käytössä. Pikkuhiljaa on kytenyt ajatus siitä, josko veljen kanssa tekisimme jaon niin, että molemmat perheet saisivat omat mökin päädyt. Saisi sisustaa mökin mieleisekseen ja jättää sinne omat tavarat säilöön.

Mökit ovat muuten identtiset, mutta toisessa on iso seinä keloa, toisessa kiveä. Vaikka tuo meidän oma puoli kiviseinineen on niin kovin rakas äidin sisustuksineen kaikkineen, niin olemme alustavasti sopineet niin, että me me jatkamme tuolla vuokrapuolella. Sillä meillä on intresseissä remontoida, oli se mökin pääty kumpi tahansa. Ihan jo sijoitusmielessäkin remontti nostaa mökin arvoa. Vaikkei tulla ikinä mökkiä myymään, niin vuokrahintaa saa himpun verran enemmän ylöspäin, kun mökki on sisältä päivitetty. Olen hieman selaillut Lapin vuokramökkien sisustuksia ja ymmärrän toki, miksi niissä on usein sisustuksessa käytetty perinteistä pirttikalustosohvaa ja pirttipöytäryhmää. Sijaintia ei voi vaihtaa, enkä vaihtaisikaan, mutta sisustukseen pystyy vaikuttamaan.

Lähdettiin miettimään tulevan mökkimme sisustusta siltä kantilta, mikä meitä Lapin lomailussa kiehtoo. Laskettelu ja ulkoilu kyllä, mutta myös mökin täytyy olla sellainen, että siellä rentoutuu ulkoilupäivän päätteeksi. Niinä päivinä, kun mittari painuu liki -40 asteeseen ja pidetään löffäilypäivä. Niitä varten pitää olla kunnon löhösohva ja sisustus, jossa silmä lepää. Tämä toki asettaa haasteen siinä, että koska mökki on vuokralla, niin huonekalut tulee kestää. Omalle porukalle voisin kuvitella mökkiin vaalean sohvan, mutta kovassa käytössä aina sattuu ja tapahtuu. Sohvamateriaalin tulee olla myös kestävä.

Tähän väliin kantsii katsoa kuvat mökistä täältä, jotta pysytte paremmin suunnitelmissa mukana. Toki postauksessa vilahtelevat myyssikuvatkin ovat tuolta tilasta, mutta niissä on selkeästi keskitytty enemmän ruoan kuvaamiseen kuin sisustuksen 😉 IG kohokohdissa tuo vuokramökin puoli vilahtaa niin 2019 Pyhä-kansiossa kuin 2018 Pyhä-kansiossakin videoilla.

Ennen sisustamista tulemme tyhjentämään mökin ja remontoimaan mökin pinnat ja keittiön. Lokakuussa kurvaamme miehen kanssa (tai heitämme auton junaan) pitämään remppapalavereita pohjoiseen. Ennen sitä tulee olla selvät sävelet, mikä on budjetti ja mitä haluamme. Eteisessä mökissä on lattialämmitys ja kivilattia. Alunperin mietimme kivilattiaa ja lattialämmitystä koko mökkiin, mutta koska budjetista pitää lohkaista myös muuhunkin, niin päädymme laittamaan todennäköisesti vinyylilankkulattian ilman lattialämmitystä olohuoneeseen, makkariin ja keittiöön. Vinyylilankku kestää  sitä, että ihmiset klompsuttelevat monoilla sisällä ja samalla tuo kestää myös monoista tulevaa kosteutta. Seinien kelopinnat jätetään ehdottomasti kelolle (rakastan keloa), mutta kellastuneet paneelipinnat käsitellään. Korkea katto ja seinät vedetään samansävyiseksi kuin lattia eli rusehtavan harmaaksi himmeällä kuullotteella, niin että puun syyt näkyvät. Parvelle johtavat portaat sekä kaide ja parven kaide sekä portaiden viereinen seinä maalataan valkoiseksi.

Mökin mäntykeittiö kokee uudistuksen ja samalla vaihdetaan kodinkoneet. Keittiön suunnittelin eka mustaksi, mutta täytyy vielä funtsia, että meneekö se liian pimeäksi. Ehkä valkoinen toisi avaruutta, kun seinät ovat greiget. Keittiön kaappien rungot ovat hyvässä kunnossa, joten täytyy pyytää tarjous  a) koko keittiöstä ja b) pelkkien ovien ja työtason vaihdosta. Myös keittiön seinän avaaminen työtason korkeuteen asti takan takaa olkkariin on haaveena, mutta toisaalta ei olisi varaa menettää säilytystilaa. Keittiöön pitää ostaa myös uusi astiasto ja hei kyllä Lappiin kuuluu raclettegrilli ja fonduepata. Pyhällä käy aika paljon ulkomaalaisia matkailijoita (tai siis kävi…toivottavasti käy jatkossakin) ja joulun pyhiksikin tuo mökki on hollantilaisille viikoksi varattu, näillä näkymin. Myös ulkomaalaisia vuokralaisia ajatellen tulee miettiä mökin varustusta. Eurooppalaiset matkailijat eroavat aika paljon itä-naapureistamme. Mutta pientä luksusta ja sellaista upgreidiä halutaan mökkiin myös vuokralaisille.

Kalustus menee rempan jälkeen uusiksi olohuoneen ja ruokatilan osalta. Mökki on mitoitettu neljälle aikuiselle, joten sieltä tulee löytyä kunnon löhödivaanisohva ja lisäksi yksi upottava nojatuoli. Sohvasta haluaisin hiekan värisen tai keskiharmaan. Tummanharmaa menee ehkä vähän liian tummaksi. Niin symppis kuin tuo mun karhusohvapöytä vuodelta 97 onkin, niin se mennee vaihtoon 😉 Kenties viedään meidän kellarista se musta arkkupöytä tuonne, niin saadaan arkkupöydän sisään lautapelit sun muut. Telkkari kiinnitetään seinään olohuoneeseen astuttaessa oikealle. Koska massiivinen takka vie niin paljon tilaa, ei isolle kuuden hengen ruokapöydälle ole paikkaa. Tuolien selkänojat eivät saisi myöskään olla liian korkeat. Joten mietin vähän, että josko veisi meiltä kotoa nuo Vitran DSR-tuolit Lappiin ja teettäisi sinne mittojen mukaan samanlaisen lankkupöydän kuin meillä. Tai sitten teettäisi lankkupöydän seuraksi penkit, joille laittaisi porontaljat.

Sisustusesineisiin sitten taljaa, karvaa, nahkaa, kiveä, moderneja lasivalaisimia, poronsarvia. Kaikkea sellaista vähän Jackson Hole -teemaista. Parvelle muuten rakennetaan lukollinen varasto meidän omille tavaroille. Haluan, että kun mennään Lappiin mulla on omat sisustustyynyt, peitot sun muut, joita käyttää. Olen siinä suhteessa vähän hassu 😀 Alla olevien kollaasien kuvien lähteet löytyvät Pinterestistä Pyhän mökki -kansiostani. Ne ovat pikkuisen hulppeampia kuin meidän söpö pieni mökki, mutta sävymaailmaa ja tyyliä niistä pystyy imemään hyvin.

ID

 

Hei olisi muuten kiva kuulla teiltä Lapin kävijät, että mitä arvostatte (vuokra)mökissä. Onko jotain toimintoja tai sisustuksellisia juttuja, jotka teille merkitsee paljon? Pienen mökin säilytystilat on yksi, mihin täytyy perehtyä. Viikon aikanakin vuokralaisten tulee nauttia siitä, ettei tavarat ole kasseissa levällään eteisessä. Niin kuin meillä usein on 🙂 Tällä haavaa emme remppaa kylppäriä tai vessaa, mutta saunan käsittelemme öljyvahalla kokonaisuudessaan greigeksi. Suihkuhuoneen yksi seinä on keloa, joten jos joskus teemme suihkuhuoneeseen rempan, niin haaveilen sinne valkoista ja tummaa laattaa. Tämänhetkinen tummansininen laattaa saa mennä siihen asti. Ai niin ja kuivauskaappi suihkutilaan on ostettava! Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin yrittää kuivata hikisiä/märkiä hiihtovaatteita eteisen lattialla lattialämmityksen pauhtatessa täysillä 😀

Nyt iltaruokatouhuihin, mutta sitä ennen esittelen miehelle mun ex tempore-idean…mancaven pitkä seinä on kaivannut tapettia päällensä jo kauan. Tapettihimo vaihtui juurikin raakalaudalla vuoratuksi seinäksi. Raakalaudat vetäisin kuultavalla kelon sävyyn. Onhan meillä tuon tilan Marian Bistrossakin keloa, niin saataisiin kunnon Lappi-teema tuonne kellariin. Raakalautaseinälle sitten laittaisin mustavalkoisia kuvia Pyhältä mustareunuksisiin kehyksiin. Ah, tätä sisustusintoa olen odotellut monta vuotta! Sisustaminen, varsinkin edullinen sellainen, on jotenkin tosi rentouttavaa ja mielekästä!

TORSTAITERKUIN,

 


29 Responses to “Lapin mökin sisustushaaveita”

 1. Sanna sanoo:

  Minä arvostan vuokramökillä nahkasohvaa (voi pyyhkäistä helposti puhtaaksi) ja sängyssä puhtaita/uudehkoja peittoja, tyynyjä ja petaria. Myös tyynyn ja patjan suojukset helpottavat puhtaanapitoa ja pidentävät niiden käyttöikää. Mikään ei ole ällöttävämpää, kuin laikukas tyyny ja petari 🤮 myös kaappi tilaa pitäisi olla vuokralaisille. Usein on kaikki kaapit lukossa ja täynnä omistajien omia tavaroita! Ylipäätään siisteys on tärkeintä 😃

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja hei kiitos vinkeistä ❤️

   Samoilla linjoilla olen kanssasi, yleinen siisteys (varsinkin petivaatteiden ja sängyn) on must sekä myös säilytystilat 🙂

   Kivaa viikonloppua! ❤️

 2. Kreetta sanoo:

  Moikkelis!
  Monen vuokrausvuoden kokemuksella mieleen tulee ainakin seuraavat, jotka on itselle tärkeitä ja harmittaa, jos eivät ole kunnossa:
  – siistit petivaatteet, (ihan ehdoton, ällöän kanssa epäsiistejä tyynyjä, petareita ja peittoja)
  – kuivauskaappi, on yksi tärkeimmistä, mikä ehdottomasti pitää olla vuokramökissä
  – säilytystilaa ulkovaatteille, monoille ym ja nimenomaan sellaista tilaa, joka ei ole täynnä omistajan tavaroita
  – keittiössä ainakin kaksi hyväkuntoista paistinpannua, useampi kattila (erikokoisia) ja teräviä veitsiä :), myös sähkövatkain puuttuu yllättävän usein
  – lautasia, laseja, aterimia oltava mielellään ainakin tuplaten verrattuna siihen, mikä on mökin max majoituskapasiteetti

  • Maria sanoo:

   Heissuli ❤️

   Kiitos ihana tästä listasta, se kirjoitettiin suorilta tuohon meidän hankintalistalle 🙂
   Sähkövatkain on muuten sellainen, jota kaipaan siellä toisellakin puolen mökkiä…nimim. käsi kramppasi rosollin kermavaahtoa vatkatessa viime jouluna ;D

   Ihanaa viikonloppua, terkkuja ❤️

 3. neito sanoo:

  Mä arvosta vuokramökillä siisteyttä, puhtautta ja ehjiä huonekaluja ja astioita. Lisäksi kunnollinen ja puhdas sänky sekä hyväkuntoiset tyynyt.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Neito sinullekin ❤️

   Puhtaus ja ehjät huonekalut, ne tekevät kyllä jo paljon 🙂 Sekä sängy, josta ei tule jouset selkään kylkeä kääntäessä!

   Ihanaa viikonloppua ❤️

 4. Viivi sanoo:

  Hei! Tuo siistit petivaatteet tuntuu olevan monelle se ykkösasia ja siihen on helppo yhtyä. Mikään ei vie yöunia tehokkaammin kuin laikukkaat patjat ja ummehtuneet täkit. Siistiä astiastoa arvostan myös. Ulkovaatteille tarpeeksi tilaa ja kuivauskaappi. Yleensäkin puhtautta ja raikkautta. Mieluummin selkeää sisustusta kuin paljon epämääräistä roinaa, nuhraantuneita koristetyynyjä ja epäilyttävän tunkkaisia sisustusshaaleja.

  • Maria sanoo:

   Hei Viivi

   ja kiitos sinullekin ❤️

   Yh, laikukkailla patjoilla ja ummehtuneilla täkeillä en suostu minäkään nukkumaan. Myös astiasto pitää olla kunnossa ja niitä pitää olla tarpeeksi 🙂
   Se just, ajattelimme yksinkertaista sisustusta vuokralaisille ja sitten kun olemme siellä mökillä itse, voi ne omat shaalit sun muut kaivaa säilöstä.

   Kivaa viikonloppua ❤️

 5. Siiri sanoo:

  Monet pohjoisen- ja etelänmökit (sekä siltä väliltä) kolunneena arvostan vuokramökeissä erittäin paljon kunnollisia ruoanlaittovälineitä ja astioita! Hyvä paistinpannu, kunnon veitset ja vempeleet. Joskus ollaan oltu vuokramökillä mistä ei löytynyt edes paistinlastaa.

  Mukavat sängyt ja siistit petivaatteet (riittävästi tyynyjä!!) ovat ehdottomasti plussaa.

  Pohjoisessa talvikaudella hiihtäessä ja lasketellessa myös pesukone ja kuivauskaappi ovat ehdottomat. Aluskerrastot kun on pestävä joka hikisen hiihtopäivän jälkeen.

  • Maria sanoo:

   Moikkis Siiri

   ja lämmin kiitos sinulle ❤️

   Me ollaan myös oltu parissa vuokramökissä, jossa on ollut puutteita keittiövälineissä. Kyllä sellaiset perusvälineet pitää löytyä. Meillä on onneksi vuokraus kolmannen tahon kautta, joka aina tarkistaa onko jotain puutteita (jos vaikka vahingossa laseja yms. mennyt rikki) niin tiedämme uusia mitä pikimmin ne 🙂

   Pesukone olisi niiiin ihana. Me ollaan pesty nyrkkipyykillä, kun ei mökkiin ole mahtunut pesukonetta. Mutta nyt tuli mieleen, että saisikohan sellaiseen kuivaavaan pesukoneeseen vain sen kuivauksen päälle, jossa voisi sitten kuivata ulkona kastuneet vaatteet. Se olisi kätsy, ei tarvitsisi erikseen kuivauskaappia.

   Kivaa viikonloppua ❤️

 6. Maria sanoo:

  Lappi 😍 Edellä jo mainittujen lisäksi arvostan kattavaa ja hyväkuntoista kokkailuvarustelua, kauniita astioita ja muutenkin huomioivaa varustelua, esim. hiustenkuivaajaa. Arvostan hyviä kuvia, joista saa käsityksen kokonaisuudesta eikä tarvitse kysellä yksityiskohtia sekä sitä että kaikki varustelut ja ehdot on laadukkaasti kerrottu (kuten Air bnb:ssä, siellä hyvää myös toisten suositukset). Koirallisena ehdoton vaatimus on lemmikkien salliminen. Ja pieni luksus ja hurmaava tunnelma on sellaista, mistä on valmis maksamaan ✨ Palju vie aina sydämen, kesällä tärkeää myös mahdollisuus viettää aikaa ulkona fiilistellen vaikka pienellä terassilla.

  Mukavaa remppaa!

  • Maria sanoo:

   Heippa Maria!

   Kiitos tuhannesti sinulle vinkeistä ❤️ Tuo muuten on totta, että kuvat kertovat niin paljon. Odotan, että pääsen rempan ja sisustuksen jälkeen näyttämään kameraa tuolla mökissä. Paljua haaveiltiin ja mietittiin, että pitää laskea sen kustannukset ja se, että kuinka paljon se toisi lisäarvoa vuokraan. Me itse varmaan paljuttelisimme joka ilta tähtitaivaan alla 🙂

   Ihanaa viikonloppua ❤️

 7. Mari sanoo:

  Hei, samalla linjalla ylläolevien kanssa. Hyvät ja puhtaat tyynyt ja peitot, kuivauskaappi ja riittävästi istumapaikkoja olohuoneessa suhteessa majoituskapasiteettiin. Lappiin sopiva astiasto upgreidaa kummasti lomaa aamupalasta alkaen. Koiraihmisenä myös lemmikkien salliminen on tärkeää ❤️

  • Maria sanoo:

   Heippa Mari

   ja kiitos sinullekin ❤️

   Oi, Lappiin sopiva astiasto on muuten must. Meillä on tuolla omalla puolella äiskän sinne ostamat poromukit (joista juodaan minttukaakaot tuloiltana :D) ja sitten Pentikin poroaiheinen astiasto. Ne tekee paljon.

   Mukavaa viikonloppua ❤️

 8. Rita sanoo:

  Edellä mainittujen kommenttien kanssa on helppo olla samaa mieltä. Eli siistit petivaatteet on ehdoton plussa! Samoin pesukone, astianpesukone ja kuivauskaappi, sekä tarpeellinen määrä säilytystilaa. Kalusteiden ei tarvitse olla uusia, mutta siistejä niiden pitää olla. Ja kyllä, kunnon paistinpannu ja muutenkin tarpeellinen määrä ruoanvalmistusastioita on oltava 🙂

  Allergisena taas sanoisin, että jos mökissä on kiellettyä pitää eläimiä, niin sen pitää päteä kaikkien kohdalla. Ikävä yllätys on mennä mökkiin ja huomata koirankarvoja sohvalla (tästä on ikävä kokemus olemassa.)

  • Maria sanoo:

   Moi

   ja kiitos Rita sinullekin ❤️

   Se on muuten just niin, että ne ns. perustarpeisiin liittyvät jutut pitää olla kunnossa; eli sänky kaikkine lisävarusteineen ja ruoanvalmistukseen tarvittavat välineet. Niillä pärjää jo pitkälle 🙂
   Tuo muuten saattaa olla vaarallista joillekin, esim. astmaatikoille, jos mökissä onkin ollut allergisoiva koira.

   Ihanaista viikonloppua ❤️

 9. Satu sanoo:

  Samoilla linjoilla edellisten kanssa; puhtaat täkit, tyynyt ja patjat ja ehjät astiat, joita on tarpeeksi sille henkilömäärälle, mille mökkiä vuokrataan. Kuivauskaappi on myös ehdoton varusteiden kuivaamista varten. Ihania inspiskuvia :-)!

  • Maria sanoo:

   Moikka Satu

   ja kiitos paljon vinkeistä ❤️

   Voih kun saisikin inspiskuvien tunnelman mökkiin – se olisi parasta 🙂

   Kivaa viikonloppua ❤️

 10. Päivi sanoo:

  Heippa, komppaan edellisiä noista petivaatteita ja riittävästä määrästä ruokailuvälineitä! Sulle vinkkinä, että Maalla lehden numerossa 9 on esiteltynä Sauvossa oleva kelohonkatalo, jonka sisustus olis varmaan sun mieleen, kuvittelisin! Vinkkinä siis inspiraatiota varten, ole hyvä! Innolla odotan teidän uudistuksia ja olet niin kehunut Pyhää, että pitääpä joku talvi kokeilla!

  • Maria sanoo:

   Moikka Päivi

   ja kiitos sinullekin vinkeistä ❤️

   Oi ja kiitos, täytyykin käydä ostamassa uusin Maalla-lehti – mikäs sen ihanampaa kuin leppoisa lauantai ja yksi lempilehdistäni 😍

   Pyhä on ihana, jos tykkää sellaisesta rauhallisesta tunnelmasta. Ulkoilusta ja leppoisasta Lappi-olosta ilman hirmuista väenpaljoutta. Tokihan Pyhälläkin sesonkina on hissijonoja yms. mutta aika rauhassa saa olla 🙂

   Leppoisaa lauantaita ❤️

 11. Riina sanoo:

  Ollaan vuokrailtu mökkejä sieltä sun täältä, ja yleisin ja samalla ikävin ongelma on, että mökit ovat liian TÄYNNÄ. Kuiva-ainekaappien ja komeroiden tulee olla tyhjät eikä tasot täynnä koriste-esineitä. Petivaatteiden puhtaus on must! Nämä asiat ovat liian usein vuokramökeissä ”viturallaan” :D, minkä vuoksi nykyään useimmiten valitsemme mieluummin siistin ja hyvätasoisen hotellin.

  • Maria sanoo:

   Moikkis Riina

   ja kiitos kaunis ❤️

   Tuo on muuten just totta. Mieluummin pitää vuokramökin vuokralaisille ns. ”sisustamattomana” ja sitten kun on siellä itse, niin levittelee ne koriste-esineet sun muut esille. Liian täyteen ahdettuja mökkejä kyllä näkee noissa vuokrailmoituksissa. Ja ymmärrän, että kaikilla on oma sisustusmaku, mutta jos esineitä vähän karsisi, niin mökki menisi laajemmalle osalle vuokramökkiä etsivistä 🙂

   Kivaa lauantaita sinne ❤️

 12. Heli sanoo:

  Postaus tuli kuin tilauksesta. Juuri viime viikolla hain vuokramökkiä Pyhältä ja putosi kyllä hanskat tiskiin kun kaikissa oli niin fiilis hukassa ja sisustus tehty suunnilleen kodin ylijäämähuonekaluilla.En löytänyt yhtään silmää ja budjettia miellyttävää koiran sallivaa mökkiä ja jätin sitten homman kesken kokonaan. Kaikki perusasiat onkin jo mainittu muissa kommenteissa mutta kyllä mun mielestä just se Lapin fiilis on tärkeä saavuttaa pienillä yksityiskohdilla. Keloa, tummaa kiveä, poroa, pienet jutut sen tekevät. Mielelläni tulisin teidän mökkipuoliskoon vuokralaiseksi tuon rempan jälkeen!

  • Maria sanoo:

   Heippa Heli

   ja hei kiitos tuhannesti, tuo Lapin fiilis on se juurikin, mihin haluamme mökissä pyrkiä 🙂
   Niin suomalaiset kuin ulkomaisetkin matkailijat kuitenkin tulevat Lappiin elämyksien perässä ja tuo sisutus tulee olemaan yksi sellainen ❤️

   Ihania syyspäiviä ❤️

 13. Seija sanoo:

  Moi!

  Sellainen tuli vielä mieleen, että saunan ja pesutilojen puhtaus ja siisteys on kyllä myös melkoisen tärkeää. Olisi kyllä hyvä, jos pinnat olisi semmoisella materiaalilla tehty, joka on helppo pitää puhtaana. Pienikin tunkkaisuus vie kyllä fiiliksen aika yksikössä ja pian huomaakin taas olevansa siivouspuuhissa heti loman aloituksessa.

  Joku pieni yllätys voisi olla myös kiva, sellainen, että tulee kiva fiilis, joku on ajatellut meitä 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikkis Seija!

   Ja hei kiitos sinullekin vinkistä, tuo puhtaus on jo puoliruokaa 🙂
   Sellaiseen raikkaaseen ja puhtaaseen mökin sisustukseen ja olemukseen pyrimme!

   Kauniita syyspäiviä ❤️

 14. […] Koululaisilla nyt ainakin, mutta itsekin ajattelin muutaman päivän lomailla, sillä piipahdetaan Lapissa remppahommia selvittelemässä  🙂 En malta odottaa, että saadaan mökki päivitettyä tähän […]

  • Sirpa sanoo:

   Kaikkeen ylläolevaan on helppo yhtyä.

   Vuokralaisena arvostan, että varustus kutakuinkin vastaa myynti-ilmoituksen infoa/kuvia. Useasti kuvaushetkeen mökki on stailattu ja mökin tunnelma onkin ihan eri kuin sitten vuokrattava riisuttu versio. Isohko jääkaappi (pieni pakastin pitää olla) on minulle toiveiden kärjessä.
   Itsellä on kutakuinkin samanlainen projekti menossa Luostolla ja ilokseni huomasin kirjoituksestasi ja kommenteista , että ihan oikeita asioita olen pohtinut.
   Vaatteiden säilytystila on ongelmallinen, koska talvivaatteet vie paljon tilaa – en ole vielä tätä ratkaissut.
   Vuokralaisena on iloa tuottanut, kun avaa astiakaapin ja sieltä löytyy kaunis yhdenmukainen astiasto.
   Tulevana vuokraajana olen pohtinut tuolla kommenteissakin esille tullutta ’jotain pientä extraa’ , tässä varmaan ajatuksena tyylin hotellien hedelmäkori tms. Voisihan laittaa esim pipareita tarjolle, glögiä ; tämmöisen toteuttaminen vaan on etänä mahdotonta, koska ei ole paikalla, kun vuokralainen vaihtuu.

   Palju on nykyään miltei kaikilla toiveena, mutta on kyllä aika kallis , ei ehkä hankintana, mutta käyttö. Pitäisi huomioida vuokrassa, mutta kaikki eivät välttämättä halua käyttää ja ei silloin myöskään maksaa siitä. Ja mitäs jos unohtuu tyhjentää paukkupakkasilla …eikä ne taida olla itsestäänpuhdistuvia. Paljun hankkimisen hylkäsin.

 15. […] kohti vertaiscoahcingia ja illalla kohti rautakauppoja. Se Pyhän mökin remppa alkaa jo ensi viikolla. Ihanaa! […]

Kommentoi