tiistai 18. elokuun 2020

Menneiden vuosien rapujuhlatunnelmia

HEI ILTAA IHANAT!

Tulevana viikonloppuna ajateltiin syödä mökillä rapuja. Ihan vain omalla porukalla, mutta silti tykätään aina koristella tuo kesähuone teemaan sopivaksi. Tänään töiden jälkeen tuli sellainen fiilis, että sen sijaan, että jämähdetään kotiin voisi lähteä käymään kaupungissa rapujuhlatarvikkeita ostamassa. Kotiin palattiin yhden servettipaketin kanssa :D

Kokosin teille kuvasulkeisten (kuvatulvan) myötä tunnelmia aiempien vuosien rapujuhlista ja en tiedä teistä, mutta mun silmää miellyttää eniten nuo runsaammat rapujuhlakattaukset. Vuonna 2016 kamerasta taisi mennä akku ja itse juhlapöytä jäi kuvaamatta, mutta silloinkin serveteistä löytyi punaista puolukkaa. Varvikko hohtaa nytkin melko punaisena, joten viikonloppuna puolukat pääsevät kattaukseen.

Tänä vuonna taidamme ostaa hallista kaikille vain kolme-neljä keitettyä rapua. Alkuruoka on vielä kehitteillä, mutta kuvista huomasin, että ainakin clam chowderia, tomaattikeittoa ja salaattia on tullut tehtyä. Jotenkin tekisi mieleni tänäkin vuonna tehdä jotain simpukoihin viittaavaa. Ideoita alkuruoasta otetaan ilolla vastaan.

Siinä, missä aiemmin ollaan aloitettu syömään rapuja valoisaan aikaan, tulee valaistus paremmin esiin hämärällä. Tänä lauantaina ei tarvitse turhaa venyttää ruokailua, sillä veikkaan, että se menee pakostakin hämärään aikaan. Terassi kun on saatava lauantaina valmiiksi, ravut on toissijainen juttu ;)

Rapujuhlat vuonna 2019

Rapujuhlat vuonna 2018

Rapujuhlat vuonna 2017

Rapujuhlat vuonna 2016

Rapujuhlat vuonna 2015

Rapujuhlat vuonna 2014

Vuonna 2014 meillä oli mökkikuvaukset lehteen, johon katoin kesähuoneeseen rapujuhlat jo päivällä. Ravut syötiin vasta pimeän aikaan. Vuonna 2013 meillä oli iso ystäväkööri kavereita saaressa rapurallattelemassa. Laitettiin lyhtyjä ulos sinne tänne ja vitsit, että oli tunnelmaa. Kamera pidettiin tuolloin visusti piilossa, sillä en tähän hätään löytänyt yhtään kuvaa. IG:iin muistan postanneeni jotain, mutta ikä ja terveys ei riitä siihen, että kahlaan nuo kaikki vuodet läpi löytääkseni rapujuhlakuvia seitsemän vuoden takaa :)

Meillä on joinain syksynä syöty rapuja pari kolmekin kertaa ja aina katettu pöytä teeman mukaisesti. Kattaus on ollut mun ja tyttöjen yhteinen juttu. Ne tietyt vanhat valot pitää aina kaivaa esille sekä rapuserpentiinit. On ihana valmistella iltaa rauhassa ja panostaa kattaukseen. Helangåreja meillä ei lauleta, mutta tunnelma on silti katossa. Rapujuhliin liittyy myös tietynlaista haikeutta; niiden jälkeen tietää, että mökkikausi alkaa olemaan jo ehtoopuolella

AURINKOISTA TIISTAI-ILTAA,


6 Responses to “Menneiden vuosien rapujuhlatunnelmia”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Ihania kattauksia! En ole ikinä ollut rapujuhlissa. Voisikin pitää viikonloppuna miehen kanssa ”rapujuhlat”. ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Huomenta Anna

   ja kiitos ❤️

   En yleensä käytä punaista kattauksissa, mutta rapujuhlissa punaista ei voi olla liikaa :)

   Pitäkää ihmeessä rapujuhlat ja hei; jo kaksi ihmistä saa aikaan juhlan – ei meilläkään tänä vuonna enempää ole kuin minä, mies ja lapset. Juhla se on pienikin juhla ❤️

   Ihanaista keskiviikkoa!

 2. Avatar Marjo sanoo:

  En mahda sille mitään, mutta mun mielestä ravut ovat surullista syötävää niiden valmistustavan vuoksi.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjo

   ja tiedätkö, että mä olin samaa mieltä pitkään. Sen takia en ole edes rapuja juuri syönyt ennen mökin ostamista. Kerran ollaan itse keitetty ravut, mutta se oli mulle liian tuskallinen valmistustapa ❤️

   Ihanaista keskiviikkoa!

 3. Avatar Mia Coman sanoo:

  Draga mea,
  Superb, superb, superb!
  Un deliciu culinar servit intr-un decor incantator de fiecare data, intr-o lumina a zilei, magica!
  Cele mai calde ganduri si imbratisari,
  Mia

  • Maria Maria sanoo:

   Thank you so much Mia ❤️

   We have this kind of ”end of summer” -celebration here in Finland, where we set the table nicely and eat crayfish with dill and bread :)

   These photos are from our summer cottage from previous years.

   Have a nice day! :)

Kommentoi