maanantai 17. elokuun 2020

Aina on aihetta juhlaan & Tex mex -täytteiset uunipaprikat

id

HIPSHEI & IHANAA MAANANTAIAAMUPÄIVÄÄ!

Se on kyllä jännä, että arjen alettua sitä tuntuu olevan koko ajan joko perjantai tai maanantai. Eikä siinä mitään, molemmat otetaan kyllä ilolla vastaan, mutta se, että nuo viikot vierähtävät niin sikamaisen nopeasti on tietty tavallaan sääli. Ajankulu voisi vähän hidastua, mielestäni :)

Hei muistattehan juhlistaa elämän pieniä saavutuksia? Eikä se aina tarkoita kuplivalasin nostamista, vaan vaikka pikku tuuletustanssimuuvseja tai suklaapatukan ostamista pitkästä aikaa. Tai ihan vain istumista alas sohvalle kesken kiireisen päivän ja elämän ihanuuden ymmärtämisen. Meillä mies oli viikonlopun golfseuran mestaruuskisoissa ja me päätettiin eilen tyttöjen kanssa laittaa pöytä koreaksi sillä aikaa, kun toinen oli pelaamassa finaalirundia. Toiselle iso asia tuo finaaliin pääseminen, joten tottakai sitä tuli juhlistaa.

Jo pidempään mun on tehnyt mieli täytettyjä paprikoita. Ja nimenomaan tex mex-tyylisiä paprikoita. Tex mex -henkinen ruoka on muuten siitä varma vaihtoehto, että menee koko perheelle. Vaikka meillä tytöt syövätkin kokolailla kaikkea, niin esimerkiksi liian tulinen ruoka tuottaa vielä tuskanhikeä ja jättää jälkeensä kurnivan vatsan teinareilla.

Alunperin mietin, etten laita paprikoiden täytteeseen riisiä lainkaan, mutta lopulta päädyin laittamaan ja hyvä niin. Ilman riisiä olisivat olleet melko lihapainotteisia. Näistä tuli niin runsaat (pienemmät paprikat olisi  ehkä parempia), että yksi paprika riitti täyttämään vatsan naisväellä. Perheen miesväelle taisi upota kolme paprikaa, mutta kuka näitä laskee ;) Me tykättiin, että paprikat saa olla vähän al dente, mutta jos haluatte paprikat ihan kypsiksi, niin ehkä niitä voisi esipaistaa uunissa muutaman minuutin ennen täyttöä.

Tex mex -täytteiset uunipaprikat

7 paprikaa
3 dl jasmiini- tai puuroriisiä
400 g naudan paistijauhelihaa
2 prk ranskankermaa
1 prk (230 g) tacosalsaa
1 pss tacomaustetta
cheddar-juustoa
suolaa

-keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
-paista jauheliha, lisää siihen tacomaustepussi, yksi purkki ranskankermaa ja salsapurkki (tarkista suola ja lisää tarvittaessa)
-leikkaa paprikoista kansi pois ja silppua kannen käytettävä osa jauhelihaseokseen, ota paprikoiden siemenet pois
-sekoita riisit jauhelihaseokseen ja täytä paprikat
-ripottele päälle cheddar-juustoraastetta
-paista 200 asteessa noin 20 minuuttia
-laita tarjolle ranskankermaa

Eikä se muuten edes vaadi mitään golfseuran mestiksiä, että on aihetta juhlaan. Mun mielestä jokaisessa päivässä on jotain juhlan arvoista. Elämä itsessään on juhlanarvoinen. Se, että herää uuteen aurinkoiseen aamuun. Niin kuin tänä aamunakin. Joten nyt virtuaalisesti cin cin kahvikupposella numero kolme ja kohti uutta viikkoa! Toivottavasti sielläkin on viikko alkanut mukavissa merkeissä

MAANANTAITERKUIN,

 


7 Responses to “Aina on aihetta juhlaan & Tex mex -täytteiset uunipaprikat”

 1. Eetu sanoo:

  Moikka!

  Maanantaisin on mielestäni AINA syytä juhlia jollain vähän spesiaalilla. Viikon paras päivä 😊 ( Etenkin kun omassa työssä kovin piikki työrintamalla on loppuviikosta ja Maanantait puolestaan joko vapaita – tai rennompia arkipäiviä. Loistava päivä esim mennä ulos syömään tai esimerkiksi korkata pullo kuohuvaa. 😜 Itse 🦏lanseerasin joskus viime vuonna itselleni ” Uudenvuoden lupauksen ” – Juoda aina Maanantaisin lasillisen Shamppanjaa – ihan vaan jos sattuu vaikka seuraavana päivänä jäämään auton alle tai jotain vastaavaa 😅😅

  • Maria sanoo:

   Moikkamoi

   ja voi jösses, mikä uudenvuoden lupaus – ei huono lainkaan :D Eihän sitä toden totta voi tietää, mitä tiistaina tapahtuu!
   Ja toisaalta, jos näin ajattelee, niin joka päivä on hyvä päivä nostaa shamppanjalasillinen ❤️

   Kivaa tiistaita sinne!

 2. Anna sanoo:

  Pitääkin kokeilla tätä tex mex-versiota, koska kuulostaa niin hyvältä ja helpolta reseptiltä.

  Pieniäkin saavutuksia pitää juhlia varsinkin vastoinkäymisten jälkeen. Viikko on alkanut kivasti, ja onhan täällä taas kaunis ja lämmin päivä.

  Kivaa alkuviikkoa! ☺️

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna!

   Hei ja ihanaa, toivottavasti maistuu ❤️

   Se on just niin, että varsinkin vastoinkäymisten jälkeen niiden pienten saavutusten (kuten maanantaista selviäminen) merkitys korostuu :)

   Kiitos samoin!

 3. Hanna sanoo:

  Se on just näin! Aina on aihetta juhlaan :) Eilen herkuteltiin teinin ahkeruuden (kitki rikkaruohoja ja vei ihan hirmuisen kasan roskia) kunniaksi jätskillä. Kehuttiin lasta kovasti ja kaikille jäi hyvä mieli.

  Kiitos tuosta paprikavinkistä! Tämä menee kokeiluun ehkä jo tänään. Sain just hyväksynnän aiemmin mainitsemaltani teiniltä, kun näytin kuvaa ;)

  Mukavaa elokuista viikkoa!

  • Maria sanoo:

   Heissun Hanna

   ja hei ihanan ahkera teini siellä ❤️ Taidankin näyttää tätä tekstiä meidän teineille ;)

   Ihanaa, toivottavasti tykkäsitte/tykkäätte paprikoista!

   Kiitos samoin sinne!

 4. […] ääneen heitettiin sana täytetyt uunipaprikat, herahti vesi kielelleni samantien. Näitä tex mex -paprikoita on tullut tehtyä muutamia kertoja, mutta viime kerrasta on jo tovi […]

Kommentoi