torstai 20. elokuun 2020

Arjessa koko perheen yhteinen aika korostuu – meidän perheen vinkit herkulliseen leffailtaan


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.


 

MOIKKAMOI TORSTAI-ILTAPÄIVÄÄN!

Oletteko koskaan rikkoneet tieten tahtoen arki-iltojen pyhää kaavaa? :) Se tekee muuten välillä ihan hyvää, kannattaa kokeilla. Sen sijaan, että töiden jälkeen istuttaisiin koko perhe ruokapöydän ääreen makaronilaatikkoa syömään, voitaisiin aina silloin tällöin virittää olkkarin telkkariin puhelimen kautta Viaplay ja katsoa koko perheelle sopivaa leffaa. Hoitaa iltaruokailut siinä samalla hieman erilaisin herkkueväin.

Koulu- ja työarkea on meillä nyt opeteltu reilu viikko. Tai no, opeteltu on väärä sana. Muisteltu sitä, että mitenkäs tämä arki nyt parhaiten tästä soljuukaan eteenpäin. Kieltämättä itse olen vähän haikaillut myös yhteisen perheajan perään. Kesällä olimme melko tiiviisti yhdessä (kiitos saaressa sijaitsevan mökin, josta lapset eivät tuosta vaan singahdakaan kavereiden kanssa ;)) ja nyt yhtäkkiä oma työpäivä venyy ja lasten illat täyttyvät luonnollisesti ajanvietosta ystävien kanssa. Eräänä ihan tavallisena tiistai-iltana päätin yllättää perheen töiden jälkeen ex tempore -leffaillalla. Yllätys oli mieluisa ihan jokaiselle! Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa työssä Viaplayn kanssa.

Päätimme, että jatkossakin kerran kuussa kalenteriin laitetaan perheen yhteinen leffailta. Keskelle arkea. Sohvapötkötetään joko olkkarissa tai alakerrassa ja kuitataan arkiruoka siinä samalla syöden. Tämän kertaista leffailtaa varten saimme herkullisen Hetki-tuotepaketin, johon valitsin kaksi kana-caesarsalaattia perhekoon pakkauksessa, mozzarella- ja metwurstirieskoja, ananas-meloni-rypäle -naposteluhedelmiä ja suloisen tulista chilipaprikasalsaa, joka menee esimerkiksi niin nachojen kuin hamppareidenkin kanssa. Kannattaa muuten tsekata uusin IG-kuvani, sillä sen yhteydessä on käynnissä arvonta, jossa voi voittaa itselleen samanlaisen Hetki-herkkuevässetin leffailtaa varten!

Ei siitä ole kauaakaan aikaa, kun meidän ”leffaillat” vietettiin Palomies Samia katsellen (josta ilmestyi muuten kaksi leffaa Viaplayssa 15.8.). Nyt kun tytöt ovat jo 13- ja 15-vuotiaita on leffailtojenkin suhteen auennut täysin uusi maailma. Tytöt ovat jo siinä iässä, että englanninkielisten leffojen katselua voisi kokeilla ilman tekstityksiäkin. Me miehen kanssa joskus teemme niin, ihan vain pitääksemme yllä kielitaitoa. Ei sitä edes huomaa kaipaavansa tekstityksiä.


Meidän perheen leffailtoja varten syksyn varalle olemme tallentaneet omiin suosikkeihin muun muassa seuraavia elokuvia:

Downton Abbey (Viaplayssa 28.8. alkaen)
”Downton Abbey muuttuu loisteliaaksi valkokangaselämykseksi, kun Crawleyn perhe ja heidän palveluskuntansa valmistautuvat elämänsä tärkeimpään hetkeen.”

Lumottu Lelukauppa
Tämä ollaan joskus aikoja sitten lasten kanssa katsottu, mutta pitää katsoa uudelleen. Leffa, joka menee koko perheelle.

Charlien enkelit ja Charlien enkelit: Kurvit suoriksi
Toimintapläjäysleffat iskevät myös meidän tyttöihin, kuten heidän vanhempiinsa. Huomaan, että mies joutuu meidän naisvaltaisessa perheessä hieman taipumaan meidän leffamakuihin.

Cocktail
No words needed. Pitäähän tyttöjen nyt Cocktail nähdä. Olen yrittänyt heille höpöttää Tom Cruisesta, Brad Pittistä ja muista ikisuosikeistani, mutta eivät kuulemma ole koskaan kuulleetkaan. Nyt kuulevat, ainakin Tom Cruisesta.

Harry Potter -leffat
Mun täytyy tunnustaa, että en ole nähnyt ainuttakaan Harry Potter -leffaa, saatikka lukenut ainuttakaan Harry Potter -kirjaa. Viaplayn Harry Pottereissa riittää katsottavaa syksyn pimeille illoille.

Valley Girl
Koska nyt ei pääse Los Angelesiin matkustamaan, tuodaan Los Angeles meidän olkkariin. Musikaali ja uudelleenfilmatisointi vuoden 1983 teinielokuvasta.

Aloitettiin syksyn leffaputki Cocktailista. Myönnän, leffavalinnan tein minä muilta kysymättä. Seuraavilla kerroilla on sitten muiden vuoro valita leffa. Viaplayn tarjonnasta löytyy leffojen lisäksi meidän teineille myös monta sarjaa, jota katsoa. Vampyyrin Päiväkirjojen lisäksi tallensin tyttöjen profiileihin suosikeiksi seuraavia sarjoja: Light as a Feather, Good Trouble ja Dawson’s Creek. Jälkimmäisessä mulla on hieman oma lehmä ojassa, sillä mä rrrrrakastin itse Dawson’s Creekiä aikoinaan. Ehkä aloitan katsomaan sen tyttöjen kanssa uudelleen.

Koko perheen leffojen ja sarjojen lisäksi ajattelin vielä vinkata mun ja miehen sarjasuosikkeja syksyn varalle. Sellaisia, joita saa ahmia luvan kanssa vielä yhden jakson. Miehen kanssa ollaan ahmittu yleensä mieluummin sarjoja kuin leffoja ja Viaplaysta löytyy meille vielä yllin kyllin katsottavaa. Kesäkuun lopussa Viaplay ja Elisa Viihde Aitio yhdistyivät, joten sen myötä leffa- ja sarjavalikoima laajeni hurjan paljon. Kuten olen tämän Viaplay Ambassador -kauteni aikana kertonut, niin me tykätään katsoa pääosin rikossarjoja miehen kanssa. Nordic noir ja amerikkalaiset rikossarjat iskee ihan täysillä.

Ollaan totuttu Blacklistin myötä siihen, että sarja vaan jatkuu ja jatkuu kaudesta toiseen. Sen takia pyritään etsimään sarjoja, joista on tehty monta kautta, mutta toki löydetty myös helmiä, joissa on ollut toistaiseksi vain saatavilla yksi kausi, kuten Cold Courage, Koneisto ja Wisting. Ilahduttu iloisesti, aina kun ollaan huomattu toisen kauden ilmestyvän johonkin lempparisarjaan. Tällaisia sarjoja ovat olleet esimerkiksi Advokaten, Absentia ja RIG 45.

Tällä hetkellä ahmitaan miehen kanssa Ray Donovania, mutta sen ja Blacklistin lisäksi ollaan ahmittu mm. Boschin, Blindspotin ja Chicago P.D.:n kaikki kaudet. Ray Donovanin jälkeen listalla on The Americans, jota joskus alettiin katsomaan, mutta katselu jäi jostain syystä kiireen jalkoihin. Elokuussa Viaplayn tarjontaan tulee myös sarja, jonka ajattelimme katsoa, nimittäin Viaplay Original -sarja Partisan. Näin ennakkoon pari ekaa jaksoa ja voi pojat, vaikuttaa erinomaiselta!

Joten ei muuta kuin tervetuloa vaan arki ja sateiset alkusyksyn illat, kun saa hyvillä mielin kaivautua sohvan nurkkaan. Ei kuulkaa ainakaan katseleminen lopu kesken. Se on sitten toinen asia, miten jaksaa valvoa iltaisin työpäivien jälkeen. Nyt on ollut havaittavissa se joka arkea värittävä tunnuspiirre, että tuppaan nukahtamaan jo alkutekstien aikaan. Pitänee ajoittaa sarjamaratonit aiempaan kellon aikaan. Mikä on sun suosikkileffasi tai -sarjasi Viaplayn valikoimista syksyn sohvamöllöttelyihin? :)

IHANAA TORSTAITA!

PS. muistakaahan muuten käydä Instagramissa (atmarias) osallistumassa huikeaan arvontaan,  jossa yksi teistä voittaa samanlaisen Hetki-herkkueväspaketin (arvo 45 euroa), alkusyksyn leffailtoihin kuin mikä meillä oli!


Kommentoi