lauantai 22. marraskuun 2014

Lauantai-iltana lautasella

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

MOIKKAMOI IHANAT!

Kiitos kommenteistanne eiliseen postaukseen, mötti rinnassa kaikkien maailman lapsien suhteen on hieman hellittänyt. Tai muuttanut ehkä muotoaan. Meillä on isomummu (äidin äiti) toooosi huonossa kunnossa, joten ajatukset on nyt vähän muualla. Toisaalta, elämän kiertokulku on tätä ja kun ihminen tulee tarpeeksi vanhaksi ja alkaa sairastella, niin jossain vaiheessa sitä miettii, että missä menee se raja…kuinka paljon kärsimystä sitä kestää. Lääkkeillähän tuota pystyy tiettyyn rajaan asti kontrolloimaan, mutta itse olen sitä mieltä, että rajansa tässäkin kaikella. Voi kuulostaa ehkä hieman kylmältä ja karulta, mutta kuten todettua; se pieni realisti siellä jossain on nostanut viimeisen vuoden aikana päätään. Mutta eihän sitä tiedä, kyse on siitä samasta supermummusta, joka silloin toissa kesänä makasi sairaalassa laajan sydäninfarktin ja keuhkokuumeen kourissa (kliks) ja vastoin kaikkia lääkäreiden ennusteita palasi kotiin.

Palaan kommentteihin vastaamisten kanssa tässä viikonlopuna aikana, jos sopii :) Ajattelin tulla tässä välissä huikkaamaan teille ihan superdupermegagrandemaukkaan vaihtoehdon lauantai-illan herkutteluun, jos teillä vielä sellaisen suhteen ollaan mietintäkannalla. Vielä ehtii kauppaan. Nippa nappa, jos juoksuksi laittaa! Aluksi lupasin miehelle paistaa pihvejä, mutta on ollut sen verran härdellipäivä (siivousta, siivousta, askartelua ja siivousta), että nyt on mehut pois. Kotikaupan valikoimista mukaan pääsi ainekset seuraavaan herkulliseen suolaiseen piirakkaan. Kaiken lisäksi tämä on ihan älyttömän helppo ja nopea tehdä. Ai että, mä tykkään just tällaisista ruokavaihtoehdoista. Toivottavasti tekin :)

LAUANTAI-ILLAN PIIRAS

1 pkt lehtitaikinaa
liki 1 prk punaista pestoa
4 ilmakuivattua kinkun siivuakirsikkatomaattia
mustapippuria
vuohenjuustoa

päälle
rucolaa
balsamicoa

– sulata lehtitaikinalevyt ja asettele ne pellille vierekkäin (4 x2)
– levitä päälle punainen pesto (jätä reunaan noin 2 cm taikinaa ilman pestoa)
– laita peston päälle ilmakuivatut kinkut, halkaistut tomaatit ja vuohenjuustot
– pyöräytä pippurimyllystä päälle mustapippuria
– voitele reunoille jääneet taikinakaistaleet kananmunalla
– paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia
– tarjoa lämpimänä rucolan ja balsamicon kera

*******************************************

Huomenna vuorossa koulun joulumyyjäiset, jonne oli tarkoitus tänään askarrella sellaisia myytäviä. Vanhemmat lukijat muistavatkin pari vuotta sitten päiväkodin tädeille askartelemani lasipurkit, jonne tulivat piparkakkumuffinssiaineet. Sellaisia teen tuossa myöhemmin illalla, sarjatuotantona :) Vilautan täälläkin niitä sitten huomenna tai viimeistään alkuviikolla noita tuotoksia.

Meillä oli aamulla aavistus valkoista maassa, juuri sen verran, että koti sai tänään astetta jouluisemman sisustuksen. Tai lähinnä valaistuksen. Palataan siihenkin lähipäivinä.

LEPPOSIN LAUANTAI-ILTATERKUIN ♥

alle


6 Responses to “Lauantai-iltana lautasella”

 1. Sari Riekkola sanoo:

  Voi mitä hurmaavia herkkuloita olet taas Maria laitellut:)!
  Varppina on hyviä, meillä syödään tänään illalla savuporopiirakkaa salaatin kera,
  leppoisaa lauantaita!

  • Maria sanoo:

   Moikkelis Sari!
   Ihan ex tempore -iltaruoasta tulikin yllättävän hyvää :)

   Namskis, savuporopiirakka kuulostaa taivaalliselta myös!

   Suloista sunnuntaita <3

 2. Voi nam, mitä kuvia! Olisinpa ehtinyt aiemmin lukemaan tän! Oli jotenkin töttöröö-olo, kun olin aamupäivän lapsen mukana koulussa ja sitten kaupassa käydessä oli kyllä ajatus ihan hukassa…No, onneksi voi aina yrittää muistaa nää sun ihanat ohjeet seuraavalla kerralla!;D
  Kivaa viikonloppua!:)

  • Maria sanoo:

   Moiks Taina!
   Tiedän tuon töttöröö -tunteen kaupassa…sitä vaan sulloo ostoskärryyn kaikkia aineksia ja kotona huomaa, että jotain puuttuukin :D

   Suloista sunnuntaita <3

 3. Henna sanoo:

  Kappas, itseltä tuli juuri uunista vähän samannäköinen setti! Tai no pizzapohjalla ja päällä tomaattikastike, vuohenjuustoa, kanaa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja basilikaa.. Herkullista viikonlopun jatkoa vaan sinnekin :p

  • Maria sanoo:

   Moi Henna,
   no namskis, että kuulostaa sunkin herkut hyviltä! :) Mulla on tällä hetkellä vuohenjuustohimo (hmmm, ehkä se parsakaalihimo oli sittenkin parempi ;) ja laitan sitä joka paikkaan!

   Suloiset sunnuntain jatkot <3

Kommentoi