perjantai 27. heinäkuu 2018

Mitäs jos syksyä ei tulisikaan?

ID

HEIPPAHEI IHANAT!

Mitäs, jos tämä (ihana) helle olisikin tästä lähtien vallitseva olotila? Jos ei saisi enää ikinä kokea sitä vilua, joka pakottaa vetämään villasukat jalkaan ja kaivautumaan syvemmälle villapaidan syövereihin? Jos ei enää ikinä tuntisi syyssateen vihmovan poskilleen tai liian isojen kumppareiden lonksuvan jaloissa? Mitäs jos olisi aina vain valoisaa, ilman sitä joillekin masentavan pimeää marraskuuta?

Ihan vain äkkiseltään aloin tänä aamuna miettimään, että mitäs jos tämä meidän rakas maapallomme on niin sekaisin, että se on langettanut käristyskupolin päällemme ikuisiksi ajoiksi. Eikös olisikin kamalaa? Älkää käsittäkö väärin – rakastan hellekesää ja kesän lapsena kesä on ollut itselleni se suosikkivuoden aika. Mutta se inspiraatio ja palo elämään, se tulee niiden vähemmän hohdokkaiden vuodenaikojen ansiosta. Niiden, kun tietää, että ei hitto vie parempaa on vielä luvassa. Niiden, kun aamulla miettii, että antaisi mitä vaan keväisistä aamuista. Niinhän sitä sanotaan, että nauttiakseen auringosta, pitää oppia tanssimaan sateessa. Elämä ei voi olla yhtä kesää. Elämä ei voi olla yhtä juhlaa. Elämässä parasta on juuri se, että on niitä pimeitä aikojakin. Niitä, joiden jälkeen aurinkoiset päivät tuntuvat tuplasti paremmalta. Ja hyvä niin ♥ 

Tänään palattiin parin päivän kaupunkioleilun jälkeen mökille. Kaupungissa olo tukkoisena oli kovin tuskaista. Kuten tapoihin kuuluu, niin mulla alkoi just ennen lomaa viikko takaperin kesälenssu kurkkukivulla. Tässä välissä oli muutama parempi päivä, mutta tänään aamuyöllä heräsin taas jäätävään kurkkukipuun ja siihen, että ei saanut oikein nuhalta henkeä. Kaivoin lääkekaapista sellaisen droppiarsenaalin, että pöpöt tais pelästyä. Nyt on jo huomattavasti helpompi hengittää. Ehkä mökki-ilmasto osaltaan auttaa asiaan. Leppoisa iltatuuli ja se, että auringon eteen on parkkeerannut pari pilveä :)

Kuvat ovat viime syksyltä. Niihin palasin tänä aamuna kotosalla miettiessäni olkkarin järjestystä. Olemme päättäneet siirtää mustan senkin ruokahuoneesta olohuoneesen. Siihen omalle paikalleen. Mutta rymsteeraukset saa odottaa sitä syksyä. Tai ainakin viileämpiä päiviä. Mutta sitä ennen, nautitaan vielä tästä kesästä. Kesä 2018 jää muistoihin kesänä, joka tuntui hurjan pitkältä ja joka ei loppunut ikinä ;)

IHANAA PERJANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


7 Responses to “Mitäs jos syksyä ei tulisikaan?”

 1. Oikeasti kauhulla ja surulla ajattelen, että onko tämä ihanuus ilmastonmuutoksen syytä. Mielelläni ottaisin tämän vastaan läpi vuoden, mikäli tämä koskisi vain Suomea ilman vaikutuksia muiden maiden oloihin. Mikäli vanhuksille ja kärsiville saataisiin ilmastoinnit, mikä ei puolestaan toisi vahinkoa muille maille.

  Olen asunut pari vuotta Singaporessa, missä nautin olostani lämmössä enkä lainkaan kaivannut vuodenaikoja. Asuin myös Pekingissä, jossa nautin kuumista kesistä, neljänkymmenen asteen helteistä.

  Eli itsekkäästi ajatellen olisin onnellinen, jos meillä olisi tätä läpi vuoden. Mutta mieleiseni tasainen lämpö meillä tarkoittaisi kuivuutta, nälänhätää ja luonnonkatastrofeja muualla, elintilan pienenemistä koko maailmassa. Ei, siksi en toivo tämän pysyvyyttä. Mutta nautin joka päivästä!

  Ihanaa aurinkoista mökkeilyä <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ei-Leen!

   Sehän se varmastikin tässä on taustalla – ilmastonmuutos :/ Tosin muistan omasta lapsuudestani kuumat kesät ja kylmät talvet. Mielelläni ottaisin jälleen lumisen ja kylmän talven tämän kesän jälkeen :) Voin vain kuvitella vanhusten tuskan näillä keleillä. Kun tämä on välillä meille nuoremmillekin liikaa!

   Oih, onnekas sinä <3 Singaporessa olen käynyt jokusen kerran ja se on vienyt sydämeni. Kuumuudellaan ja kosteudellaan :)

   Kyllä, näin kuumaa jos olisi koko ajan, niin Suomi ei olisi enää Suomi. Eikä me suomalaiset suomalaisia. Mentaliteetiltämme :)

   Kiitos ja aurinkoista lauantai-iltaa sinne <3

 2. Seija sanoo:

  Hei, ihan pikaisesti, ensinnäkin paranemisen toivotuksia, toivottavasti tuo flunssa menee nopeasti ohi! Itsekin yleensä saan flunssan juuri tässä kohtaa kesää. Nyt olen keväästä saakka nauttinut Liptonin Immune Support teetä, viimeksi toissa iltana, kun vähän tuntui siltä, ja voila..ei flunssaa vielä. Se on sitä samaa sarjaa kuin huipputehokas detox-tee plus muutama muu, tykkään myös siitä kardemumman makuisesta, en muista sen nimeä nytten. Ei muuta tällä kertaa, mukavaa iltaa jokatapauksessa!

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Seija

   ja voi kiitos <3

   Tänä aamuna oli ekaa kertaa reiluun viikkoon ns. normaali olo. Niin ihanaa :)

   Hei kiitos vinkeistä! Mä olen luottanut sinkkiin ja sellaiseen omatekemääni inkivääriteehen. Pitääkin koklata tuota Immune Supporttia!

   Ihanaa lauantai-iltaa <3

 3. Mari sanoo:

  Minä oon kans pari kertaa tässä miettinyt, että mitä jos tämä ei lopukaan ikinä! Et jos syksy on sellainen lämmin, kuten tässä joku vuosi sitten eikä sada ollenkaan. Se olis ihan hirveää.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Mari!

   Juu ei tulisi mitään – syksyyn kuuluu sateet :D Vaikkakin ne aurinkoisen kuulaat syyspäivät on myös ihania :)

   Toivotaan, että saadaan kiva syksy ja aikainen talvi. Onneksi meillä on nämä neljä vuodenaikaa!

   Kivaa lauantai-iltaa <3

 4. Sanna sanoo:

  Eieieiei.Kiva ei olisi.Suomessa parasta on vuodenaikojen vaihtelut.Rakastan syksyä,myrskyä,sadetta.Pakkasta ei kyllä tarvis olla kymmentä enempää,eikä toisaalta näin kuumakaan.semmonen normi ois hyvä:)

Kommentoi