maanantai 31. heinäkuu 2017

Keittiössä

MOIMOI MURUT

ja huisin ihanaa alkanutta viikkoa! Kello soi kukonlaulun aikaan ja vetäisin lenkkivaatteet päälle alta aikayksikön. Ne, jotka olin eilen illalla asetellut nätisti sängyn jalkopäässä olevalle tuolille. Ajattelin aloittaa viikon liikunnallisissa merkeissä. Sillä nyt se kroppa ei enää sano asiaansa niin kiltisti kuin taannoin. Nyt se viestittelee moninaisine kolotuksineen ja särkyineen siitä, että tarttis tehdä jotain. Mitä tekee lenkkikamuni, tuo valkoinen karvainen otus? Venyttelee, löntystelee perässäni alakertaan ja kun otan hihnan esiin huomaan, että toinen on piiloutunut sohvalle tyynyjen taakse kuorsaamaan :D Enhän mä siinä sitten pystynyt lenkille lähtemään, sillä toisella olisi voinut sillä aikaa tulla hätä. Hei, huomenna uusi yritys! Tälle päivälle ohjelmassa blogitöitä. Kuvauksia, kuvankäsittelyä ja kirjoittamista. Ainoa, mikä pitäisi ennen kuvauksia löytää on silitysrauta. Mihinköhän sellainenkin on tullut laitettua muuton yhteydessä? ;)

Tällä kertaa kurkistetaan kodin sydämeen eli keittiöön. Keittiöön pääsee aulasta heti vasemmalle käännyttäessä. Rakastan tuota uutta keittiötämme ja jo tämän reilun viikon käyttökokemuksen jälkeen voin sanoa, että se on oikein toimiva. Vaikkei yläkaappeja olekaan, niin enpäs ole niitä kertaakaan kaivannut. Astianpesukone on nostettu mikron alapuolelle, mikä on edelliseen astianpesukoneeseemme ihan luksusta. Ei sillä, lautaset ovat alalaatikossa astianpesukonetta vastapäätä säilössä, joten pikkuisen kumartumista tulee :)

Säilytystilaa on oikein loistavasti, vaikka aluksi uumoilin, että täytyy viritellä lisää avohyllyjä. Huomaan, että meillä on aiemmin hamstrattu säilykkeitä ja kuivamuonaa. Enemmän kuin tarve vaatii. Ja totta tosiaan, osa astioista ja kodinkoneista odottaa vielä alakerran bistron kaappeihin pääsyä. Joten hyvin on pärjätty olemassa olevalla säilytystilalla. Mikäli muuten haluatte, voin tehdä keittiön säilytystilasta erillisen postauksen? Pitääkin pitää kaapit järjestyksessä sitä varten.

Edellisessä kodissa meillä oli keraaminen liesi ja tämä uusi on induktioliesi. Meillä on tällä hetkellä vain kolme kattilaa, jotka siinä toimivat. Täytyy tuoda mökiltä lisää, sillä aikoinaan veimme sinne induktioliesikattiloita. Uuni on osoittautunut ihan älyttömän tehokkaaksi. En malta odottaa, että saan joulukinkun tuonne uuniin. Uuni pitää sisällään kaikkia hienoja toimintoja, joita varten täytyy vielä joku päivä tutustua manuaaliin perinpohjin. Jos sinne uuniin huutaisi, että yksi savustettu nieriä, niin tulisikohan sellainen? :D

Alunperin tilasimme Festivon jääkaappipakastinyhdistelmän rosterisena, mutta ah, miten onnellinen olen, että saimme sen vielä tilauksen jälkeen vaihdettua valkoiseksi. Tuo korkea seinä koostuu jääkaapin, mikron ja astiapesukoneen lisäksi kuivamuonakaapista. Apteekkarin kaappia siihen suunnittelimme, mutta päädyimmekin korkean kaapin sisällä oleviin ulosvedettäviin laatikkoihin.

Tasot ovat vielä ihanan tyhjät (omaan silmääni, mutta kyllähän sieltä jo nyt tavaraa löytyy). Voi kunpa ne tuollaisina saataisiin pysymäänkin! Sitä vain kertyy keittiön tasolle niin helposti kaikkea roinaa. Päädyimme tasomateriaalissa valkoiseen kvartsiin. Valkoiset kvartsitasot ovat Kivijalosteelta (*näistä saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan) ja palaan niihin vielä tuonnempana. Laitetaan ne oikein kunnon testiin ja palataan testituloksiin myöhemmin :)

Pienennetty ikkuna kaipaa vielä sälekaihtimia sekä puuttuvaa ikkuna-avainta karmeineen tuohon tuuletusikkunaan. Jälkeenpäin on tullut monta kertaa mietittyä kuinka hyvä päätös oli nostaa ikkunan alareunaa. Aiemmalla ikkunalla, kun ei olisi saatu tasoa yhtenäiseksi, vaan siihen olisi pitänyt tehdä madallus ikkunan eteen. Ikkunan edessä on patteri, joten kivitasossa on siinä kohden ritilät. Patterin säätövipstaakkeli taas löytyy yhden laatikon takaa.

Kyllä, keittiölle pisteet 5/5. Yritin etsiä ennen kuvaa, mutta harmikseni olen poistanut muistikortilta kaikki viime vuoden ”turhat” kuvat. Keittiö oli pyökinvärinen. Kaunis ja tunnelmallinen. Mutta ei meidän makuumme. Joku voisi sanoa, että keittiön kuuluisi olla vanhan talon henkeä kuvaava. Ehkä näinkin, mutta meille on tärkeää, että keittiö on meidän näköisemme 

ILOISIN MAANANTAITERKUIN,

PS. Täältä vanhasta postauksesta löytyy keittiön suunnittelukuvat. Aika hyvin tuli suunnitelman mukainen, eikö? :)


21 Responses to “Keittiössä”

 1. Mella sanoo:

  Ihana keittiö. Kelpaa kokkailla. Näkisin tuossa lepotuolin tilalla pyöreän pöydän tuoleineen. Vai oliko teille tulossa olkkarin puolelle ruokapöytä?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Mella!

   Kiitos kaunis <3

   Kyllä kelpaa kokkailla - ja itse asiassa ruoka on maistunut paremmalta kuin vanhassa kodissa ;D

   Olkkariin tulee ruokapöytä, tosin eka mallataan onko se liian iso tähän keittiön viereen. Tila kun on vain 2 metriä leveä.

   Kivaa tiistaita!

 2. Sanna sanoo:

  Aivan ihana köökki!!Tuohon isompaan keittiönikkunaan sopisi tosi hyvin musta yksinkertainen kaihdin.
  Meillä olkkarin ikkuinoissa sälekaihtimien kaverina ja tuo kivasti särmää valkoisiin seiniin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moro Sanna

   ja kiitos <3

   Mähän vietän kaikki liikenevän ajan keittiössä. Se on mun lempihuone ;)

   Oooo, kiitti vinkistä - tuota tarvitseekin miettiä. Toisi kyllä hienosti ilmettä tilaan ja yhdistäisi tuon tumman seinän kanssa!

   Iloista tiistaita sinne!

 3. Heli sanoo:

  Voi miten ihanan tunnelmallista teillä! ❤ Ehdottomasti haluaisin päästä kurkkaamaan myös säilytysjärjestelmiin – minun pikkuisen keittiöni ainainen murheenkryyni ja ikuisuusprojekti.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Heli

   ja kiitos <3

   Näillä puheilla tulossa kurkistus keittiön kaappeihin :)

   Ihanaa tiistaita!

 4. Tiina sanoo:

  Ihana keittiö! Minäkin laittaisin pöydän tuohon keittiön jatkeelle vaikka olkkarin puolella onkin iso ruokapöytä. Sijoittaisin nojatuolin jonnekin muualle, kääntäisin vaikka tuon ihanan pikkupöydän toisin päin, pari vanhaa talonpoikais tuolia/pallia sen äärelle, pöytälamppu (hieman pienempi/sirompi) seinän viereen ja siinä olisi kodikas paikka lapsille, vieraille jne., kun emäntä puuhailee myyssiensä parissa.
  Vaan kunhan asetutte taloksi, niin varmaan ne oman näköiset jutut ja tarpeet sitten muovautuu ajan kanssa ja ’rymsteeraus’ voi alkaa ;D

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Tiina <3

   Tuossa tilassa oli mummulla aikoinaan pikkuinen ruokapöytä, mutta silloin kun vaari (siis iskä) eli tuossa oli lukunurkkaus. Tila on himskatin kapea ja pieni ruokapöydälle. Pieni pyöreä tosin voisi mennä :) Ihana idea tuo sinun ideasi kyllä myös <3

   Juu, rymsteerausta saa tehdä, että paikat mukautuu omanlaisiksiin :D

   Kivaa tiistaita!

 5. Irma sanoo:

  Hei! Oma tupa, oma lupa kalustaa miten itse parhaaksi katsoo.Kaunis keittiö ja varmaankin toimiva.Olen onnellinen puolestasi,että sait unelmasi toteutettua.
  Onnellista jatkoa teille koko perheelle.
  Irma

  (Ps. En pitäisi kosteaa pyyhettä oven päällä…..se alkaa myöhemmin näkyä ovessa kulumisena. Olen nähnyt sellaista tapahtuvan.)

  • Maria Maria sanoo:

   Moimoi Irma

   ja kiitos kaunis <3

   Ja kiitos vinkistä, pyyhe lähti samantien pois ovesta :)

   Ihanaa kesän jatkoa sinne!

 6. Aurinkoinen sanoo:

  Todella kaunista. Yllätyin, että patteri saa olla noinkin umpinaisessa tilassa.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Aurinkoinen

   ja kyllä, jälleen tuli hymy huulille tuosta nimimerkistäsi :)

   Kiitos <3

   Sähköpatteri ei varmastikaan saisi olla noin umpinaisessa tilassa, mutta nämä vanhat vesikiertoiset saa :)

   Kivaa tiistaita!

 7. Sanna sanoo:

  Niin ihana <3
  Saanko kysyä, mikä tuon mustan tai tummanharmaan seinän värikoodi on?

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Sanna <3

   Ja tottahan toki saat kysyä; se on NCS S 8500-N. Se mun lempparini jo kolmen vuoden ajan :)

   Kivaa pian alkavaa viikonloppua <3

 8. Hanna sanoo:

  Kaunis keittiö! Ja nuo By Rydensin laput on kyllä kivan skarpit. Hyvä valinta! Meillä on menossa telkkaritasoprojekti (kävin asuntomessuilla ja olin kai liikaa lomalla ;) ja mietin voiskohan tuo varrellinen lamppu toimia telkkarin takana seinällä? Tasosta tulee nimittäin niin leveä, että jalkkalamppu ei enää mahdu ja kaavailin seinälle jotain lamppua… Pitää pohtia :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna
   ja kiitos <3

   Oih, tuo lamppuhan sopisi hienosti telkkaritason taakse - tykkään ideasta kuin hullu puurosta :D

   Vähän harmittaa, etten tänä vuonna ehdi asuntomessuille, mutta toisaalta hyvä niin, sillä tässä ei nyt ehtisi mitään uusia sisustusprojekteja :)

   Ihanaa pian alkavaa viikonloppua <3

 9. RvaManteli sanoo:

  Hei,

  Todella kaunis keittiö! Toiveena olisi postaus kodinkoneista ja kaapistojen eri mekanismeista. Hanasta ja pistorasioista. Missä Festivo sijaitsee? Oletko tyytyväinen intergoituihin koneisiin? Arvasit varmaan, että täällä on menossa keittiöremppa

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos RvaManteli

   ja kiitos postausideasta! Pyrin toteuttamaan sen mitä pikimmin, jotta on vielä ajankohtainen teidän rempassa :)

   Tsemppiä keittiöremppaan ja ihanaa pian alkavaa viikonloppua <3

 10. Kaiss sanoo:

  Hei! Kauniilta näyttää,oikein inspiroivia kuvia.
  Kysyisin 4. kuvan seinän maalisävyä jos tiedossa? Olemme juuri rakentaneet ja seinät ovat kauttaaltaan valkoiset,on sietämätöntä katsella likatahroja seinillä!!. Haluaisin juuri kaltaisen,maanläheisen sävyn osaan seinistä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka

   ja kiitos kaunis <3

   Voi harmistus, kun en tiedä tuon seinän sävyä. Tai muista sitä. Itse sen aikoinaan tänne mummulaan valitsin, mutta ei laitettu sitä minnekään ylös. Se on kyllä ihana sävy. Antaa juurikin anteeksi kaikki likatahrat :)

   Ihanaa pian alkavaa viikonloppua sinne <3

 11. […] siellä viime keittiöpostauksessani kertoi, että heillä on keittiöremppaa tulossa tai meneillään, joten kerrotaan tähän väliin […]

Kommentoi