perjantai 17. helmikuu 2017

Pukeutumistyylini 20-, 30- ja 40-vuotiaana


HEIPPATIRALLAA!

Siis onko siitä jo taas viikko, kun aloitin postaukseni sanoilla ”Ou jee, se olis perjantai!”? Gee whiz ;D Alkuviikosta olin vielä sitä mieltä, että tänä iltana teen fredagsmys-postauksen, mutta nyt täytyy taipua; löysin kirjaston hyllystä vanhan Danielle Steelen romskun, jota en ole lukenut ja se on nii-in hyvässä kohtaa, että olen pyhittänyt illan kotisohvalle ja lukemiselle. Joten perjantairuokailujen sijaan tänä perjantaina poikkeuksellisesti jotain muuta. Silloin, kun kerroin millainen Maria oli 20-, 30- ja 40-vuotiaana vuodenvaihteen elämäntaparemontin keskellä toivoitte, että avaisin vähän muutakin puolta itsestäni. Ajattelin, että lähdetään katsomaan pukeutumistyyliäni vuosien saatossa.
Vaatteet (1 of 1)

20-VUOTIAANA

Lempparivaatemerkki: Mexx & Benetton (& Sisley), Billabong, Peak Performance
Lempivaatekauppa: Benetton, kunnes se loppui Koskikeskuksesta. Koen tämän olevan edelleen suuri erhe. Nimim. Sisley forever

Luennoille pukeuduin erittäin asiallisesti. Vaatekaappi täyttyi suorista housuista, kauluspaidoista ja neuleista. Preppy look oli päivän sana. Kengissä sai olla korkoa niin paljon, että välillä sitä pelkäsi nilkkojensa puolesta. Kulutin puhki yhdet pepitaruutuiset (!) suorat housut ja sellaisia kaipaisin tälläkin hetkellä. Viikonloppuiltaisin pukeutuminen oli vartalonmyötäistä. Alaosassa yleensä oli mustaa stretchiä tai farkkua. Yläosassa kuultavaa mustaa sifonkia. Ehkä myös syvää v-aukkoa (tänä päivänä ihistäisi tuollainen ;). Pukeutumistyylini koki muutoksen, kun Tampereelle avattiin ensimmäinen H&M. Jotenkin se preppy look alkoi saamaan vaikutteita myös vähän kasuaalimmasta suuntauksesta. Kotona hilluttiin surffiteeppareissa ja aivan liian isoissa collegehousuissa. 20-vuotiasta Mariaa puistatti ajatus kirpparivaatteista.

30-VUOTIAANA

Lempparivaatemerkki: Gant, Tommy Hilfiger, Guess, H&M
Lempivaatekauppa: Kotiäitiaikoina H&M sekä Huuto.net, josta tuli tehtyä hyviä ns. merkkivaateostoksia

Kotiäitinä yritin kuitenkin panostaa pukeutumiseen. Ollakin, että se usein tarkoitti leggareita ja tunikaa, mutta usein myös Gantin v-aukkoisia neulepaitoja. Jotka muuten tänä päivänä kutittaisivat niin paljon, että en pystyisi niitä pitämään. Innostuin myös käytetyistä vaatteista. Juuri niistä, joita se 20-vuotias Maria oli kammoksunut. Huutiksesta huusin kilpaa sekä itselleni että tytsyille vaatepaketteja. Hiekkalaatikon reunalla istuessani aloin vihdosta viimein panostaa kunnon ulkovaatteisiin. Armeijan vihreä maihinnousutakki, kulahtaneet farkut, flanellipaita ja work bootsit. Siinä mielikuvani 30-vuotiaan Marian lempivaatetuksesta.

40-VUOTIAANA

Lempparivaatemerkki: Kaikki menee :) Mutta vaatekaapista löytyy ehkä eniten Lindexin ja Vilan vaatteita. Urheiluvaatteiden lisäksi.
Lempivaatekauppa: Ks. edellinen eli kaikki käy, mutta sanotaan nyt Lindex ja Vila

Vaatetuksessa tärkeintä on vaatteen tuntu päällä. Ei saa ihistää, ei puristaa ei kutittaa. Eikä varsinkaan hiostaa. Hengittävät ja aikaa kestävät vaatteet ovat pop. Myös se, että vaate on ns. oman näköinen. Esimerkkinä kuvissa näkyvä frillapaita. En tuntenut oloani se päällä omaksi itsekseni. Vaikka tykkään naisellisista vaatteista, niin tämä paita joutaa kiertoon :) 40-vuotiaana olen hullaantunut mekkoihin. Syksyllä ja talvella villamekkoihin, keväällä ja kesällä kevyempiin mekkoihin. Kenkinä suosin edelleen work bootseja, mutta keväästä pitkälle syksyyn tennarit ovat pop. Kotitoimistopäivinä aamulla jalkaan sujahtaa urheilulegginssit. Viime kuukausina olen ihastunut Kari Traan värikkäisiin urheiluvaatteisiin. Muuten väriskaala on ja pysyy samana eli mustaa, valkoista, harmaata ja beigeä.Vaatteet (1 of 3)

Jotkut asiat on ja pysyy. Tietyt jutut pukeutumisessa, joista en ole vuosien varrella suostunut luopumaan:

Keltaiset Caterpillarit
-ostin ensimmäisen parin vuonna -94 Kanadasta ja nyt taitaa olla kolmas pari menossa
Voimavärinä oranssi
-lähinnä kesävaatteissa, mutta oranssi on kuulunut kevät-kesäkauden vaatekaappiin kaikki nämä vuodet
Kotilöhöhousut
-heti kotiin tullessani pakko saada jalkaan harmaat collarit tai muut löhöhousut
Rip Curl, Billabong & Roxy
-surffivaatteet (ja varsinkin laukut)
Huivi-ihistys
-ulkokaulahuivit löysästi kaulalla on ok, mutta sisällä huivit – ei vaan pysty vaikka kuinka haluaisin. On kuulemma meidän ”imukuppivauvojen” ongelma :D
Liian tiukka poolopaidan kaulus
-sama kuin edellisessä – ihistää suunnattomastiVaatteet (2 of 3)

Vaatetus tällä hetkellä? Talvijuoksuhousut ja treenipaita. Sykevyö ja sykekello. Piti suunnata heti aamusta ennen työpäivää lenkille, mutta en ehtinytkään. Ehkä tähän väliin otan pienen happihyppelyn. Hiihtokelit kun ovat taas vähän niin ja näin, niin yritän hurahtaa takaisin tuohon juoksemiseen. Pakko vielä kertoa teille, että se missä toissa päivänä surkuttelin elämän langan haurautta on muuttunut kiitollisuuteen ja huojennukseen rakkaan ystävän puolesta. Elämässä tapahtuu onneksi myös ihmeitä, vaikka se elämä välillä vie yllättäen kohti epätoivoa. Kun vain jaksaa uskoa ihmeisiin, niin mitä tahansa voi tapahtua. Näillä sanoilla, muistetaanhan olla kiitollisia niistä rakkaista eikä oteta yhtään hetkeä itsestään selvyytenä 

Edessä on ihana viikonloppu; huomen aamulla ex tempore brunssi täällä meillä ystävien kera ja iltapäivästä pikkuisen prinsessan synttärijuhlia. Sunnuntaina mennään fiiliksen mukaan. Ehkä ulkoilua koko perheen kera :)

PIRTSAKKAA PERJANTAITA
& IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA!

alle


7 Responses to “Pukeutumistyylini 20-, 30- ja 40-vuotiaana”

 1. Johanna sanoo:

  Heips!

  Kyllä vaan kuule tuo kampaus pukee sinua todella hyvin :-)
  ja myös kuvissa päälläsi oleva pusero!

  Olen huomannut saman kun ikää tulee lisää, niin vaatteissa ja kengissä menee mukavuus aina edelle. Ei saa puristaa eikä kiristää mistään. Rakastan myös huiveja, mutta nekään ei saa kuristaa kaulaa yhtään ;-) Näin se menee, nuorena tyttönä ei haitannut yhtään vaikka varpaat olivat sen tuhannella solmulla kengissä..

  Ihanaa viikonloppua :-D

  Terkuin, Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja kaunis kiitos <3

   Se on just näin, mukavuudenhalu on kasvanut iän myötä...ihistää pienemmästäkin, jos vaate puristaa :D

   Ihanaa viikkistä sinnekin, nautitaan <3

 2. Anna sanoo:

  Mikä Steelin kirja?

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Anna!

   Etelän valot -kirja. En ymmärrä miten olen tuon missannut…äidillä oli tapana ostaa mulle viimeisen 20 v joululahjaksi DS:n kirja ja tätä en kyllä muista lukeneeni. Sitä perus DS:ää vähän jännityksellä höystettynä. Suosittelen! :)

   Mukavaa viikonloppua <3

 3. -Sini- sanoo:

  Olipas kiva postaus, aloin itsekin miettiä omia suosikkivaatteita vuosien varrelta. Mulla oli tuo sama ”kotiäiti-look” lasten ollessa pieniä. Vaatehuoneessa on edelleen monta Gant, Hilfiger ym trikoopaitaa, neuletta ja hupparia, eivät ole kyllä päällä olleet viimeiseen viiteen vuoteen, pitäs varmaan kutsua se KonMari käymään ;)

  Sama juttu mulla huivien kanssa. Omistan mooonta huivia ja ulkona ne on jees, mutta jopa kaupassa pitää välillä tunkea huivi laukkuun kun alkaa ahdistaa. Kerran päätin ”muodikkaasti” kyläillä huivi kaulassa, mutta kyllähän oli tuskaa ja hiki sen kanssa, niin eipä oo tarvinnut toista kertaa kokeilla huivia pitää sisällä.

  Aivan ihana tuo sun paita! Zarasta tänään etsiskelin röyhelöpaitoja, pitänee seuraavaksi katsastaa HM ja Lindex. Mukavaa viikonloppua!!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan

   ja hei kiitos <3

   Just niitä trikoopaitoja muuten tuli käytettyä myös! Apua, jos sitä KonMaria näkyy siellä, niin älä päästä vielä tänne suuntaan - en ole valmis ;D

   Juu, tuskis iskee sisällä huivin kanssa ;)

   Kiitos, tuo paita on H&M:stä!

   Ihanaa viikonloppua <3

Kommentoi