torstai 16. helmikuu 2017

Samettinen bataattisosekeitto

MOIMOI IHANAT!

Helmikuun alun kirpsakat pakkaset saivat meidän perheen jälleen sosekeittomoodiin. Lämmittävää winter warmers -talviruokaa parhaimmillaan. Helppoa ja herkullista sekä kaiken lisäksi niin arkeen kuin viikonloppuunkin sopivaa ruokaa. Kaupallisen yhteistyön tiimoilta Crème Bonjourin kanssa pääsin ilahduttamaan tuota kaikista rakkainta eli omaa perhettäni suloisen ja samettisen sosekeiton muodossa. Keiton, jossa maistuu Crème Bonjourin uutuusmaku Crème Bonjour Bleu.
Creme Bonjour (3 of 23)Creme Bonjour (15 of 23)Creme Bonjour (9 of 23)Creme Bonjour (14 of 23)Creme Bonjour (5 of 23)Creme Bonjour (19 of 23) Creme Bonjour (22 of 23)

Meillä esikoinen on viimeisen vuoden aikaan hyväksynyt sinihomejuuston ruokavalioonsa, mutta kuopuksen kanssa ollaan pikkuhiljaa totuteltu uuteen makuun. Sinihomejuuston makuinen tuorejuusto pääsi tällä kertaa livahtamaan kuin varkain myös tuon pienemmän makumaailmaan. Ruokailu, varsinkin iltaruokailu, on meidän perheen yksi kohokohtia. Hetki, jolloin istutaan kaikki yhden pöydän ääreen ja nautitaan hyvästä ruoasta. Kauniisti katettu pöytä ja rakkaudella tehty ruoka siivittävät rauhalliseen tunnelmaan. Rakkaudella tehty ruoka ei vaadi ihmeitä; arkena sitä toivoo saavansa nopeasti herkullista ruokaa pöytään. Yksi asia, josta perheen pääruoanlaittajana en tingi on ruoan maku ja laadukkaat raaka-aineet. Rakastan pientä luksusta arjen keskellä. Sitä yleensä meillä tarjoillaan useampana iltana viikossa ruoan muodossa. Crème Bonjour Bleu:n ansiosta tavallinen bataattisosekeitto sai uutta nostetta ja teki ruokakokemuksesta varsin nautinnollisen.

SAMETTINEN BATAATTISOSEKEITTO
(4-6:lle)

1 prk (100 g) Crème Bonjour Bleu -tuorejuustoa
2 bataattia (yht n. 1 kg)
2 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
2 kasvisliemikuutiota
1 rkl tuoretta timjamia
1,5 l vettä
suolaa ja mustapippuria

-kiehauta vesi ja lisää siihen kasvisliemikuutio
-pienistele bataatit, valkosipulin kynnet sekä porkkanat ja lisää ne kiehuvaan veteen
-anna kiehua, kunnes kypsiä (noin 25-30 minuuttia)
-soseuta keitto sauvasekottimella
-lisää Crème Bonjour Bleu -tuorejuusto sekä pienistelty tuore timjami
-mausta suolalla ja mustapippurille
-tarjoile sinihomejuustolla maustetun ranskankerman kera

SINIHOMEJUUSTOLLA MAUSTETTU RANSKANKERMA

0,5 prk Crème Bonjour Bleu -tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
ripaus suolaa

-sekoita keskenäänCreme Bonjour (18 of 23)Creme Bonjour (2 of 23)Creme Bonjour (10 of 23)Creme Bonjour (16 of 23)Creme Bonjour (12 of 23)Creme Bonjour (13 of 23)

Koko perheen yhteinen iltaruokahetki nousi uuteen arvoon sen jälkeen, kun mies alkoi tekemään reissutyötä. Niinä päivinä, kun mies oli reissussa tuntui, että pöydästä puuttui iso osa. Toki tyttöjen kanssa kolmistaankin vaalittiin yhteistä ruokahetkeä. Tällä hetkellä mies tekee taas vähemmän reissutyötä ja pääsemme nauttimaan koko perheen yhteisestä ruokahetkestä useammin. Silloin on hyvä laittaa hetkeksi puhelimet äänettömälle ja keskittyä syömään. Jutella päivän tapahtumista ja suunnitella illan ohjelmaa. Ruoka näyttelee meidän perheessä isoa osaa ja jos jotain olemme lapsillekin yrittäneet opettaa niin hyvät ruokatavat sekä sen, että ruokaa tulee kunnioittaa. Kaikista mauista ei ole pakko pitää, mutta kaikkia ruokia maistetaan ainakin kerran. Tuo uusi Crème Bonjour Bleu -tuorejuusto oli maultaan varsin pehmeä ja miellyttävä. Niin miellyttävä, että jopa tuo kuopus, jolle aiemmin sinihomejuusto ei ole kelvannut, söi keittonsa hyvällä ruokahalulla.

Meillä syödään harvoin leipää iltaruoan kanssa, mutta tämän samettisen bataattisosekeiton kanssa tein lämpimiä voileipiä. Jotka itse asiassa voisivat hyvin mennä ruokaisampana iltapalanakin tai miksei ihan illanistujaisissakin!

LÄMPIMÄT SINIHOMEJUUSTOLEIVÄT
(4:lle)

4 ruisleipää
0,5 prk Crème Bonjour Bleu -tuorejuustoa
200 g valkosipulista tomaattimurskaa
mustapippuria

-laita uuni lämpiämään 225 asteeseen
-sekoita tuorejuusto ja tomaattimurska
-mausta mustapippurilla
-levitä ruisleipien päälle
-paista uunin ylätasolla noin 5-7 minuuttia
-voit ottaa lopuksi väriä leipiin grillivastuksen alla :)Creme Bonjour (8 of 23)Creme Bonjour (1 of 23)Creme Bonjour (23 of 23)Creme Bonjour (11 of 23)Creme Bonjour (4 of 23)Creme Bonjour (21 of 23)Creme Bonjour (7 of 23)

Arjesta on helppo tehdä juhlaa. Pienillä muutoksilla ja pienillä eleillä. Olkoon se sitten servietit kattauksessa sen iänikuisen talouspaperirullan sijaan. Vesikarahviin lisätty sitruunan viipale tai uunituoreet leivät. Kynttilän lepattava liekki päivällispöydässä tai taustalla hiljalleen soiva musiikki. Hymyilevät silmät ruokapöydän toisella puolella tai pöydän alla villasukan lämpöä etsivä eksynyt jalka. Lämmin sosekeitto, jossa yhdistyvät bataatin makeus, värikäs ulkonäkö sekä sinihometuorejuuston pehmeys.

Arjesta on helppo tehdä juhlaa myös tuorejuustojen avulla. Crème Bonjour tuorejuustot ovat meillä käytössä niin leivän päällisinä kuin ruoanlaitossakin. Keittojen ja kastikkeiden sulostuttajina. Leivonnassa vakiotuotteina tuomaan kuohkeutta ja makua. Tuorejuustojen makumaailmasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva maku ja itse ainakin suosittelen kokeilemaan rohkeasti uusia makuja. Helmikuun alusta lähtien Crème Bonjour tuorejuustot ovat muuttuneet laktoosittomiksi, joten ne soveltuvat entistä paremmin kaikille ja kaikenlaisiin ruokiin. Kevään tulevaa juhlaputkea ajatellen oikein hyvä juttu! :)

SYDÄMELLISIN TORSTAITERKUIN,

alle

YHTEISTYÖSSÄ CRÈME BONJOUR

lifie-logo-rgb-1


9 Responses to “Samettinen bataattisosekeitto”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Tää resepti menee heti kokeiluun kun saadaan koko perhe terveeksi ja kuumeen viemä ruokahalu takaisin myös junioreille. Kasvissosekeitto on niin hyvää! Meillä tytöt on myös erilaisten juustojen ystäviä, joten uskoisin tämän olevan hitti juttu :-)
  Yhteiset ruokahetket ovat arvokkaita meilläkin, ja niihin on kiva panostaa jollain pienimuotoisilla jutuilla, vaikka ruoka olisikin ihan ”arkista”.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tiina

   ja hei kiva kuulla, toivotaan että maistuu :)

   Just näin, yhteiset ruokahetket ovat kultaakin kalliimpia <3

   Paranemisia sinne! <3

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Bataattisosekeitto on parasta herkkua!itse laitan voimakasta koskenlaskijaa.Sinihomejuusto on meidän perheen herkku ja sitä käytetään lähes joka ruuassa.Siihen vain ei voi kyllästyä!ihanaista torstaita!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   meilläkin tykätään bataattisosekeitosta, sen makeutta on ihana taittaa suolaisella ja vähän voimakkaallakin juustolla :)

   Ihanaista torstaita myös sinne <3

 3. Avatar Poletti sanoo:

  Tykkään tosi paljon sun ottamista ruokakuvista (ja resepteistäkin toki). Ne ovat jotenkin kauniin tummanpuhuvia, ruoka on pääosassa ja värit herkullisen täyteläiset. :-)

  Tätä keittoa ja leipiä teen muuten ehdottomasti hiihtolomalla.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan

   ja hei kiitos, ihana kuulla :)

   Mä olen niin koukussa tummiin kuviin, että välillä mietin, että pitäiskö muuttaa linjaa ja vaalentaa niitä :D

   Ihanaa hiihtoloman odotusta <3

 4. Avatar Kay sanoo:

  Tämä resepti menee kyllä mahdollisimman pian kokeiluun, kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissulivei Kay

   ja kiitos kaunis <3

   Tuosta tuli meidänkin perheen suosikki :)

   Ihanaa torstaita <3

 5. […] 36 MA: Kalasoppa TI: Siskonmakkarasoppa KE: Bataattisosekeitto TO: Lohilasagne PE: […]

Kommentoi