perjantai 10. huhtikuun 2015

Juhlahumua!

0IMG_8019l20IMG_7920-horz 0IMG_7982 0IMG_7958 0IMG_7971 0IMG_6405 (1) 0IMG_6471 (1)

MOIKKAMOI!

Täällä on palattu parin kotipäivän jälkeen töihin. Ihanaa! Joten terkkuja ruokatunnilta 🙂 Mummu ja esikoinen sairastupailevat vielä tämän päivän. Onneksi tartuntavaaraa ei ole, sillä mummu (äitini) sairasti taudin myös. Pari päivää neljän seinän sisällä meni nopeasti; sain sisarhentovalkoisen työn ohella pestyä pyykkikasaa (pois viikonlopulta), siivoiltua pääsiäisen pois, luettua sitä keskeneräistä kirjaa (enää loppuhuipennus jäljellä) ja suunnitella tulevaa juhlakautta.

Jälleen on se aika vuodesta, kun meillä juhlitaan. Ensin molempia tyttöjä ja sitten heti perään miehen synttäreitä. Juhlahumua on siis tiedossa. Meillä tytöt itse halusivat pitää tänä vuonna niille parhaimmille luokkakavereilleen yön yli synttärikemut. Ei siis mitään yli kymmenen hengen ryhmäsynttäreitä. Äiti huokaisee helpotuksesta 😉 Pikkuisemman synttärit ovat viikon päästä. Perjantai-iltana noudamme kolme prinsessaa meille kera yöpymistavaroiden. Syödään jätskibaarista herkkuja, pidämme aarteenetsintää, diskoilemme ja illan päätteeksi väsähtäneet juhlijat käyvät siskonpetiin nukkumaan. Lauantaina aamupäivälle on suunnitelmissa vähän kaunistautumista manikyyrin muodossa sekä elokuvanäytös, jonka jälkeen palautamme väsyneet juhlijat koteihinsa.

Meillä on yleensä aina pidetty isot kaverisynttärit, joten jännä nähdä miten saadaan juhlantuntua näihin pienempimuotoisiin syndeihin. Toisaalta uskon, että näin vietetyt synttärit antavat enemmän laatuaikaa päivänsankarin ja vieraiden välille. Onko teillä vietetty synttäreitä tälla tavalla? Onko jotain mitä kuuluisi ottaa huomioon? Ideoita ohjelmanumeroiksi? Ainakin Marjan tytöillä muistan olleen tällaiset yönylisynttärit, täytyykin käydä katsomassa vinkkejä 🙂

Jos jotain olen oppinut menneiden vuosien syntymäpäiväjuhlista, niin a) älä tarjoa kuplivaa juomaa tuollaisista pienistä lasipulloista (kun kaadat limpparia pulloon se kuohuaa niin paljon, että yhden pullon täyttöön menee ikuisuus) b) älä tarjoa juomaa paperipilleistä (niin kauniita kuin ne ovatkin, niin lapset valittivat, että paperi sulaa suuhun) c) älä leivo mitään hienoa kakkua (lapset harvoin syövät täytekakkua) d) niin ihanalta kuin cakepopsitkin näyttävät kattauksessa, niin jätä nekin väliin (yhtenä vuonna väsäsin näitä yhden viikon työpäivien jälkeen…eivät menneet kaupaksi) e) jos tarjoat jäätelökakkua, niin älä ylimitoita jäätelön määrää (sulaa turhaan eikä voi uudelleen pakastaa) f) älä käytä serpenttiiniä koristeena (lapset kietovat sitä kaulansa ympäri ja saavat pahimmassa tapauksessa kaulaansa paperihaavoja) g) jos juhlissa askarrellaan koruja, niin älä käytä niitä pieniä pyöreitä puuhelmiä (joita on juhlien jälkeen pitkin lattioita ja joiden reiät ovat  ummessa niin, että joudut itse askartelemaan pikkuisten korut) h) panosta suolaisiin tarjoiluihin (lihapullaviinirypäletikut loppuvat joka vuosi kesken).

…jälleen on myös se aika vuodesta, kun koen suunnatonta haikeutta; niin ihanaa kuin lasten kasvaminen onkin, niin koville ottaa. Justhan ne vasta oli vauvoja. Vastasyntyneitä mahavaivojaan huutavia kääröjä, joiden ansiosta yöunet saivat uuden merkityksen. Uteliaita parivuotiaita, joiden kanssa tehdä tutkimusmatkoja kotipuiston syreenien sekaan. Spontaaneja neljävuotiaita, joiden jutuille sai nauraa ihan kippurassa. Kouluiän kynnyksellä olevia kuusvuotiaita, jotka tuntuivat jo niin isoilta tytöiltä. Onhan nuo vielä pieniä. Isoja, mutta silti niin pieniä ♥  Ajan kulun voisi välillä pysäyttää.

HEI, AURINKOISTA VIIKONLOPPUA,
nautitaan kevätauringon paisteesta! 🙂

alle


13 Responses to “Juhlahumua!”

  1. Ella sanoo:

    Googlasin tällä viikolla jäätelökakku/jäätelöbaarikuvia ja sieltä tuli myös vastaan teidän jätskikakkukuva. Idean hyväksyi myös meidän pian 4v. Jäätelömäärän mitoitus on tosiaan vähän haastavaa, kun ainahan voi pyöritellä lisäpalloja. Ajattelin kokeilla viikonloppuna tehdä itse appelsiinijäätelöä, mutta lapsille varmaan varmin ostaa kaupasta.

    Idea teillekin: Ajattelin laittaa meidän ”jäätelökakkuun” tähtisadekynttilät. Kuulemma Huimala-synttäreillä (tyyliä Hoplop) on vastaavat, joten laitetaan siis meilläkin. Löysin niitä Juhlamaailmasta, mutta näytti olevan ihan S-marketissakin.

    Vartaat on aina varma hitti. Yhtenä vuonna jouduin väsäämään niitä lisää, kun pojat innostuivat kisaamaan, montako ”miekkavarrasta” jaksaa syödä. Kotona vihanneksia vieroksuvatkin söität ilolla vartaita. Tytölle löytyi tällaisia söpöyksiä http://www.juhlamaailma.fi/kattaus-ja-tarjoilu/aterimet-ja-ottimet/cocktailtikkulajitelma-neonvarit-30-kpl-pkt.html En tiedä maistuuko tarjottavat yhtään paremmalta näissä kuin puutikussa, mutta oli niin söpöjä, että pakko ostaa.

    • Maria sanoo:

      Heippa Ella!

      No huippua, että 4-v kelpuutti jätsipallokakun 😀 Se oli kovasti lasten mieleen! Oi, appelsiinijäde kuulostaa herkulle.

      Kiitos vinkistä, tähtisadekynttilöitä olen monesti miettinyt, mutta aina h-hetkellä ne unohtanut. Tänä vuonna kokeilen kyllä. Mikäli meillä jonkin sortin kakku tulee 🙂

      Ja toistamiseen, kiitos varrasvinkistä. Se varmasti toimii myös tytöillekin. Voi vitsit, miten kauniit cocktail-tikut…pakko laittaa tilaukseen!

      Ihanaa viikonloppua <3

  2. Ihania kuvia! Sain monta kivaa ideaa meidän neidin juhliin kesäksi.

    Mukavaa viikonloppua Maria <3

  3. LPP sanoo:

    Kylläpäs onkin herkulliset tarjoilut, nams!
    Meillä on vielä nuo kaverisynttärit pitämättä ja kesää vasten ajattelin uuden kodin puutarhaan pientä jädebaaria myös 🙂

    Viikoloppuja!

  4. Kauniita kuvia! Ensi vuonna meillä ekat kaverisynttärit tiedossa 🙂 Mukavaa viikonloppua Maria!

    Ps. Kiitos `Älä tee näin`-listasta 😀

    • Maria sanoo:

      Heipsan J

      ja kiitos kovasti 🙂 Nuo ovat parilta viime vuodelta!

      Kaverisynttärit ovat niin ihania, varsinkin ne ihan ekat, kun lapset ovat vielä niin pieniä!

      Heh, olehan hyvä…kokemuksen syvällä rintaäänellä todettuna tuo lista 😀

      Ihanaa viikonloppua sinnekin <3

  5. Katariina sanoo:

    Meillä kotisynttäreillä suolaisia/raikkaita menestyshittejä ovat olleet niinkin erikoiset asiat kuin porkkana- ja kurkkutikut sekä tortillarullat. Voiko emäntä enää helpommalla päästä 🙂 eikä synny popparisotkua! Onpahan terveellistä kaiken lisäksi! Makealla puolella suklaaseen upotetut vaahtokarkit tikunnokassa ovat taattua menekkiä samoin kuin piiloista löytyvät lakupötköt ynnä tikkarit. Jätskibaari toimii aina 🙂

    • Maria sanoo:

      Heippa Katariina!

      Kiitos vinkistä! Nuo ovat kyllä pakko ottaa tänä vuonna tarjoiluun mukaan 🙂 Todellakin, ovat niin paljon terveellisempiäkin kuin sipsit yms. Vaahtokarkit kuulostavat hyvältä myös!

      Ihanaa viikonloppua <3

      • Ella sanoo:

        Yksissä lastenjuhlissa oli tosi paljon hedelmälohkoja/paloja. Jossain näin kuvia hedelmävartaistakin. Ajattelin kokeilla ottaa vesimeloneista piparimuotilla tähtiä ja ehkä laitan ne tikkuun. Pitää kokeilla, onnistuuko yhtä hyvin kuin kuvissa.

        Mun lapset on vielä pieniä 5/4v, joten meillä ei edes ole tarjolla karkkia. Jossain näin pientenkin juhlissa on tosi paljon karkkia/suklaata/sipsejä. Eipä ne isommatkaan niin paljoa tarvitsisi, ainakaan minusta.

  6. Sari Riekkola sanoo:

    Suloinen kattaus siellä ja hyviä neuvoja äideille, joilla vielä pikkuisia ja synttärijuhlia.
    Meillä jo nuoria aikusia nuo kaksi, mutta aikoinaan pidettiin kyllä täälläkin
    isojakin synttäreitä ja huh huijaa sitä siivousta juhlien jälkeen, kun koko luokka oli pyörahtänyt joka huoneessa sipsejä ja karkkeja syöden…
    Huokasi myös helpotuksesta, kun myöhemmin lapset halusivat kutsua juhliinsa vain ne tärkeimmät kaverit!
    Mutta kivoja muistoja nuista on jääny, niin lapsille kuin mullekin, tyttärellä oli myös kavereita yökyläilemässä ja pitivät ns. pyjamabileitä 😉

    Hauskaa perjantaita sinne <3

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sari 🙂

      Se siivous juhlien jälkeen on aina ihan yhtä kamalaa 😀 Mutta se unohtuu, kun katsoo pikkuisen sankarin tyytyväisiä kasvoja 🙂

      Pyjamabileet on ihan parhaita! Mä kysyinkin, että josko saisin osallistua, mutta en kuulemma ;D

      Ihanaa perjantai-itaa sinnekin <3

Kommentoi