maanantai 16. maaliskuun 2015

Oh, George! (+ arvonnan voittaja)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

…äidin pieni ♥

MOIKKAMOI IHANAT!

Tiedättekö, että niin monesti kun on lausunut ääneen ”Meillä ollaankin nyt oltu terveitä tosi pitkään!” -lauseen, niin joku sairastuu. Se on just näin. Tänään esikoinen passitettiin koulusta kotiin jo ennen ensimmäistä virallista tuntia. Yrjö vieraili viikonloppuna veljen perheen läpi, joten päästin sitten eilen suustani lauseen, että ”ei meille mitkään tuollaiset tartu”. Eipä! 😀 George on hyvä ja jättää suosiolla muun perheen väliin, kiitos! Tosin pikkuisempi oli jo hieman huonovointinen viikko takaperin Thaimaassa yhden päivän verran, joten eiköhän tämä ole sitä samaa pöpöä. Onneksi menee nopsaa ohi. Muutenkin saa olla onnellinen siitä, että on yhden käden sormin laskettavissa meidän lasten ja Georgien tapaamiset. Korvatulehduksia sun muita lenssuja onkin ollut senkin edestä, mutta mieluummin ne kuin oksipoksitauti.

Kaikkia lööppejä uhmaten meillä karkoitetaan tautia punaisella jaffalla. Eikös juuri ollut jossain tehty tutkimus, että se ei ihan parasta tähän tautiin olisi? Itse olen sen sukupolven lapsia, että punainen jaffa, mustikkakeitto, sipsit ja banaani ovat auttaneet tautiin kun tautiin. Ja samoja ”parannuskeinoja” sitä näemmä käyttää omillekin lapsilleen. Tosin vasta menee tuo jaffa alas, mutta eiköhän iltapalaksi jo pikkuisen banaaniakin saada uppoamaan.

Tälle illalle olimme suunnitelleet koko perheen ulkoilua varsin ihanassa kevätsäässä. Noh, me nautitaan sälekaihtimien läpi siivilöityvästä ilta-auringosta pikkuisen potilaan ja Viirun kera. Tänään oli miehen vuoro päivystää kotona potilaan kera ja huomenna itse jään kotosalle. Toivotaan, että saadaan häädettyä kaikki pöpöt huspois ja vikkelään! Meillä se on kyllä ollut poikkeuksetta minä, joka olen sairaiden lasten kanssa kotona. Oli ihanaa, että miehellä oli tänään mahdollisuus tulla kotiin tekemään etätyöpäivä, niin sain itse things to do-listaa pienemmäksi. Kumpi teillä yleensä sairastaa lasten kanssa kotosalla? Ja hei, jos on vinkkejä oksipoksitautiin (tuon jaffan lisäksi) niin kiitollisena otan vastaan 🙂

MAANANTAI-ILTATERKKUSIN,

image

PS. Ai niin, ja maaliarvonnan voittajaksi arpakone valitsi Katjan kommentilla:

”Olemme asuneet talossamme kohta neljä vuotta, ja alkaa tuntumaan että voisi tehdä jonkinlaista pientä pintaremonttia. Uutta maalia kaipaisivat ainakin lastenhuoneiden seinät, jotka ovat saaneet jonkun verran osumaa lasten leikeissä. Myös saunan seinät ja lauteet kaipaisivat uutta väriä pintaansa.”

Onnea Katja, laitan sinulle sähköpostia viimeistään huomenna. Ja hei te muut arvontaan osallistuneet, suuresti kiitoksia! Syksyllä luvassa uutta arvontaa, joten pysykäähän kuulolla 🙂


16 Responses to “Oh, George! (+ arvonnan voittaja)”

  1. Voi pientä potilasta…

    Muistan lapsena juoneeni aina jaffaa, kun olin kipeä, ja kyllä se minusta auttoi. Luin myös jonkun artikkelin asiasta, mutta en usko siihen, kyllä äidit on aina tiennyt mikä auttaa ;). Lisäksi äiti osti minulle aina lempi irtokarkkejani, kun olin kipeä, nekin auttoivat. Isä kun tuli töistä kotiin, niin sanoi ”onkos täällä Sairas Vääns”? Se aina nauratti minua. Joskus googlasin sen, niin se on Syksyn sävel kilpailun esitys vuodelta 1979, esittäjänä Tohtori Tornado. Ihania muistoja, hassua, että sairaana olemisestakin on kivoja muistoja.

    • Maria sanoo:

      Moikka ihana!
      Kyllä se jaffa auttaa, ei nää nykyajan ihmiset vaan tiedä sitä 😉 Ja irttarit myös!

      Aww, miten ihana muista tuo Sairas Vääns 😀 Sitä muistaa, että pienenä sairastaessa oli kurjinta, jos joutui makoilemaan yksin olkkarissa. Piti olla koko ajan äiti seurana.

      Aurinkoista tiistaita ♥

  2. Pikaista paranemista sinnekin, täällä jyllää sama tauti, yök. Myös minun lapsuudessa oli käytössä samat kikat, Jaffaa , mustikkakeittoa 🙂 niillä mennään nytkin 🙂

    • Maria sanoo:

      Oi ei, en tykkää! Paranemisia sinnekin ♥
      PS. Mulla alkoi just kiertää vatsassa…saas nähdä miten käy…

  3. Jonna sanoo:

    Meillä pienempi oli oksennustaudissa just ja lääkäri sanoi että hiilihapolliset sokerijuomat ärsyttävät jo hermostunutta vatsaa ja lisäävät oksentelua – suositteli mehukeittoja ja laimeaa mehua.

    Paranemisia ja teflonpintaa sinne – kaamea tauti

    • Maria sanoo:

      Kiitti Jonna!
      Meillä tuo pikkuinen parani tällä kertaa jaffan voimin. Sekä raejuuston 😀 Ihan hullua, aina kun sanotaan ettei maitotuotteita masuvaivoihin!

      Ihanaa tiistaita ♥

  4. Anne sanoo:

    Voihan Yrjänä,..Osmosal on erittäin hyvä vatsatautiin. Su sairaalassakin lapsille annetaan. Jos ei tykkää juoda sellaisenaan siihen Jaffaan sekoitettuna ja pillillä pikku hiljaa juoda, pitää Kaliumit ja Natriumit tasapainossa:)
    Pikaista paranemista sinne

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anne,
      joskus pikkuisempana juotin Osmosalia lapsille! Jos tauti tulisi rajuna, niin varmaan vieläkin sitä juottaisin. Muistaakseni toimi hyvin 🙂

      Ihanaa tiistaita ♥

  5. Lumo sanoo:

    Voi yöh… Pikaista paranemista!

    Punainen jaffa on ehdoton lääke vatsatautiin. Lisäksi syön Ekströmin makeaa mansikkakiisseliä, se on yleensä ainoa mikä pysyy sisällä kun tuti jyllää pahimmillaan.

    • Maria sanoo:

      Kiitti Lumo!

      Hei mansikkakiisseliä ei olla kokeiltukaan, kiitti vinkistä! Itsellä ihan yhtäkkiä tuli huono olo ja vatsassa kiertää. Toivotaan ettei tule päälle…olis pari työjuttua vielä tehtävänä 🙂

      Aurinkoista tiistaita ♥

  6. Marja sanoo:

    Arvaas… mä juuri viime viikolla totesin parillekin eri tutulle, että meillä ollaan oltu terveinä koko tämä nelosluokka. Jep, ylpeys kävi lankeemuksen edellä ja nyt Nelli palelee peiton alla kuumeessa. Alkoi jo eilen sillä, että kaikkia paikkoja särki ja tytöstä oli veto aivan veks joten hieman epäilen influenssaa… Onneksi tuli nyt eikä parin viikon päästä kun kevään tanssikisat lähestyvät.

    Meillä ei tytölle kelpaa mikään limppari – ei kipeänä eikä terveenä. Eikä kyllä uppoa mustikkakeitto eikä banaanikaan. Suklaata tuo toivoi ja sitä toin äsken kaupasta. Ei tosin maistunutkaan eli kipeä tosiaan on. Sipsejäkin ostin varuiksi että saisi edes jotain suolaista. Yleensä meillä ei ikinä syödä sipsejä mutta sairaana saa syödä mitä vaan kunhan jotain saa syötyä! Toiselle tytölle kelpaa jaffakin sentään 🙂 Niin ja ykkösruoka kipeänä on molemmilla aina ollut kalapuikot. Ne jostain syystä kelpaavat – ainakin siinä vaiheessa kun tauti alkaa helpottaa ja tekee mieli ruokaa.

    Kyllä se meilläkin taisin olla pitkälti minä, joka jäin kotiin lasten potiessa. Vaan takana on ne ajat kun lapsia sai jäädä hoitamaan kotiin. Jotenkin on niin hassua, että lapsi alkaa muka pärjätä kipeänä yksistään sillä silmänräpäyksellä kun täyttää 10 vuotta… tai no kyllä nuo perusflunssassa pärjäävätkin mutta hirveässä ykätaudissa tai 40 asteen kuumeessa en kyllä halua yksin jättää vieläkään!

    Pikaista paranemista sinne ja terkkuja potilaalle <3

    • Mia sanoo:

      Valkopippuria kokonaisena ainakin 5-10 kappaletta silloin kun on tartuntavaara. Lastenhoitajien vinkki 🙂 ja jos tauti jyllää niin raakaa sitruunamehua, noro ei pidä happamasta ja ensihoitajien neuvo kuivumisen estoon on väljähtynyt kokis, eli hapot vaan pois ensin 🙂 Näitä kikkoja on monia, mut on toiminut aika monella mitä oon kuullu ja itse kokenu. Paranemisia !

      • Maria sanoo:

        Kiitos Mia,

        mä taidan mennä samantien puristamaan itselleni sitruunamehua. Niin kuin mä ajattelin, että ei tämä tauti ainakaan muhun tartu,niin nyt kyllä siltä vaikuttaa. Ellei ihan mene vatsaoireilla ohi..

        Aurinkoista tiistaita ♥

    • Maria sanoo:

      Voih Nelliä, noin siinä kyllä just aina käy! Ei pitäisi ikinä todeta moisia juttuja ääneen 😀 Toivotaan, että pikkuinen paranee nopsaa ♥

      Kalapuikkoja pitääkin kokeilla ens kerran, kiitti vinkistä 🙂 Mä hain aamulla Julialle raejuustoa kaupasta, kun sitä toivoi. Ihme mielitekoja.

      Apua, onko se raja 10-vuotta? Ei niin pienet vielä pysty olemaan yksin pitkää päivää kipuisina :/

      Kiitos ja paranemisia sinnekin ♥ Mä täällä just kuulostelen tätä oloa, vatsassa kiertää ja kurkussa tuntuu sellainen pala. O’ou!

  7. Mulla alkaa aina mahassa kääntää kun vain kuulen/luenkin sanan ”mahatauti”. Maito on itse asiassa kuulemma nyt sitten kuitenkin hyvä juoma vatsataudissa, suoloja ja sokereita hyvässä suhteessa. Mutta kelle nyt maito maistuis jos kuvottaa? On muuten mielenkiintoisen näköistä oksennettuna, juustoksihan se mahassa muuttuu…

    Jaffalla ja mustikkakeitolla meilläkin mennään. Mustikkakeiton huono puoli on vaikea pestävyys sohvalle oksennettuna 😉

    On muuten tuo potilas ihan harmaa naamaltaan kuten mahatautiset tuppaavat olemaan, voi raukkaa!!

    • Maria sanoo:

      Moikka,

      mulla vähän sama juttu…ei pitäis ajatella koko mahatautia 😀 Yöks, ei tekis kyllä maitoa mieli 🙂

      En tullut muuten ajatelleeksi tuota mustikkakeiton haittapuolta 😉

      On harmaa tai siis oli, nyt jo taas elämänsä kunnossa!

      Ihanaa keskiviikkoiltaa sinne ♥

Kommentoi