torstai 11. helmikuun 2021

I ♥ sitruunapasta

MOIKKA

ja aurinkoista torstaita Piti suoda teille tänään vapaapäivä blogista, mutta kuulkaa, kun tuli tehtyä pitkästä aikaa tuota jumalaisen hyvää sitruunapastaa, niin pakkohan se oli tulla samantien jakamaan teille. Kyseessä on siis Hanna G:n loihtima taivaallinen sitruunapastaresepti, jota olosuhteiden pakosta (ei valkoviiniä, ei timjamia) tuli taas vähän muutettua omaan ruokavarastoon sopivammaksi.

Kaikki lähti alulle siitä, kun tajusin että tuo yksi potilas ei ole juurikaan kolmeen päivään syönyt muuta kuin banaania (eilinen kasvispapukeitto ei uponnut, kun kuuli pavuista). Hänen lemppariruokaansa on sitruunarisotto. Mietin, miten saisin helpommalla saman makumaailman ruokaan. Sellaista helposti nieltävää. Ei sillä, pasta ei osoittautunut välttämättä helpoimmaksi ruoaksi niellä, mutta ilolla katselin lounaskamuni lusikoivan ison lautallisen pastaa hyvällä ruokahalulla.

Jos teillä on syystä tai toisesta jäänyt kiireen jalkoihin sitruunapastan valmistaminen, niin hei testatkaa. Jälleen muistin sen, miten lopulta yksinkertainen ruoanlaitto on parasta. Vaikka arjessa meillä syödään terveellisesti ja monipuolisesti, niin kyllä sinne elämän varrelle mahtuu niitä päiviäkin, kun saa (ja kuuluukin!) lorottaa ruokaan kermaa, voita ja olla vaikka tekemättä sen sivusalaatin tarjolle. Eiks niin? Pääasia, että voi hyvin ja elämä on balanssissa. Että jaksaa ja että energiaa riitää aamusta iltaan. Lempeys, armollisuus, ilo. Siinä kolme kovaa sanaa näihin päiviin.

Sitruunapasta
2-3:lle

250 g fettucine-tuorepastaa
1 sitruunan mehu
25 g voita
1 sitruunan kuori raastettuna
2 dl kuohukermaa
muutama oksa rosmariinia
1,5 dl raastettua parmesania
mustapippuria & suolaa

1. Sulata voi paistinpannulla, lisää raastettu sitruuna ja sitruunan mehu, anna porista minuutin verran
2. Lisää kerma ja rosmariinin oksat, anna porista hiljalleen reilu 5 minuuttia
3. Keitä tässä välissä tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan
4. Nouki rosmariinin oksat pois kastikkeesta, lisää noin desi parmesanraastetta, mausta ripauksella suolaa ja reilulla käännöllä mustapippurimyllystä, sekoita kunnes juusto sulaa
5. Valuta pasta ja lisää kastikkeen joukkoon
6. Tarjoile parmesanraasteen ja esim. pilkotun ruohosipulin kanssa

Ah autuus. Vaikkei valkoviiniä nyt ollutkaan saatavilla (torstaina ennen puolta päivää avattu valkkaripullo kuulosti liian syntiseltä :D), niin sitruunamehusta tuli sopivasti happoa. Jos sulta ei löydy muuten rosmariinia tai mitään tuoretta yrttiä kotoota, niin ihan hyvin voi mun mielestä käyttää kuivayrttejä. Esim. provencen yrttisekoitus voisi toimia tässä oikein hyvin! Kokeileva keittiö the best

Nyt kuulkaa sää / työtilanne näyttää siltä, että käyn pikaisesti ulkoiluttamassa suksia järven jäällä. Saa hieman aurinkoterapiaa ennen iltapäivän vertaisvalmennuksia. Huominen fredagsmys-postaus on vielä kysymysmerkki, sillä teen päivän toimistolla. Riippuen kuinka naatti sitä on työpäivän jälkeen, postausta on tulossa tai sitten ei. Jos ei blogin puolella myysseillä, niin kenties IG:n puolella sitten 🙂

ILOISIN TORSTAITERKUIN,


3 Responses to “I ♥ sitruunapasta”

 1. Anna sanoo:

  Voi että näyttää ja kuulostaa hyvältä. Täydellinen ruoka näin pakkasen keskellä ☺️ Niin ja kyllähän ruoka on niin herkullista, kun siinä on kermaa ja voita. 😍 Pikaista paranemista potilaalle.

  Ihanaa loppuviikkoa ♥️

  • Maria sanoo:

   Heissuli Anna

   ja kiitos 😍 Tuo pasta täytyy ottaa repertuaariin useammin kuin mitä se on nyt ollut!

   Kiitos paljon, potilas voi jo paljon paremmin eikä kuumetta ole kahteen päivään ollut ☺️

   Aurinkoista alkavaa ystävänpäiväviikonloppua ❤️

 2. […] käytin taivaallista sitruunapastaohjetta. Rosmariinin vaihdoin tilliin ja savulohi tuli uutena kuvioihin mukaan. Mun oli kattokaas alunperin […]

Kommentoi