perjantai 21. elokuun 2020

Voi pojat, miten herkullinen lounas!

HEIPPAHEI IHANAISET, NAURAVAISET

ja mitä mainiointa perjantaiaamua! Istuttiin yksi sunnuntaiaamu Jamien kanssa tuossa meidän olkkarissa ja jutskattiin ruokajuttuja. Pitkästä aikaa. Te muuten varmaan myös tiedätte Jamien. Oliver taisi olla hänen sukunimensä, jos en nyt ihan väärin muista. Kuitenkin, joskus muinoin vietettiin aikaa paljon enemmän yhdessä, mutta kuten aina kiireessä, niin ystävyyssuhteet tuppaavat harmikseen ottamaan osumaa. Meidän ystävyys on aika yksipuolista, mutta silti olen yrittänyt sitä vaalia. Koska saan my buddy Jamieltä niin paljon. Inspiraatiota ruoanlaittoon ja sellaista huoletonta otetta keittiötouhuihin. Mä oon vähän kuin Jamie. Huiskin raaka-aineita menemään sinne tänne. Ei se ruoanlaitto niin vakavaa ole :)

Tuona sunnuntaiaamuna kokkailtiin Jamien kanssa monenmoisia herkkuja, tai lähinnä Jamie kokkasi ja mä katselin vierestä. Olin jotenkin niin tohinoissani Jamien seurasta pitkästä aikaa, etten tajunnut kirjoittaa reseptejä ylös. Joten mututuntumalla mennään. Mut hei, musta tuntuu että niin Jamiekin menee. Tässä nyt sunnuntaiaamun kokkailuista ensimmäinen herkullinen ohje oman pään muistilokeroista kaivettuna.

Koska nyt ei pääse Italiaan, niin toin Italian meidän kotiin. Parhaimmillaan tämä makeista tomaateista ja pehmeästä mozzarellasta koostuva, valkosipulisesta ciabattasta terävyyttä saava lounas olisi tietty nautittuna siellä paikan päällä. Vaikka meidän viime vuotisen villamme patiolla, silmän levätessä Toscanan kukkuloilla. Koska tein tätä lounaaksi arkipäivänä, niin ei ollut soveliasta kaataa lasiin valkkaria, mutta siellä Toscanassa se varmastikin sallittaisiin myös arkenakin. Jamiekin sellaista nautti.

Tomaatti-mozzarellasalaatti leivällä

1 ciabatta ciabatta
1 valkosipulin kynsi

Salaatti
punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
kivellisiä kalamataoliiveja
oliiviöljyä
balsamicoa
suolaa
pippuria
(buffalo)mozzarellaa
parmesania

-viipaloi ciabatta ja paista palat pannulla/parilalla/grillillä/uunissa
-murskaa tomaatit ja oliivit (poista kivet) käsin niin että tomaattien mehu valuu salaattikulhon pohjalle
-sekoita sekaan tuoretta revittyä basilikaa sekä muut aineet (poislukien juustot)
-kun ciabatat ottaneet väriä, ota ne pois uunista ja valele niitä hieman puolikkaalla valkosipulin kynnellä
-lado päälle tomaattisalaattia, mozzarellaa ja parmesanraastetta
-valuta koko komeuden päälle vielä salaattikipon pohjalta nestettä

Tällaisia lounasterkkuja tulin lähettelemään perjantaiaamuun, josko siellä mietitte esimerkiksi viikonlopun lounasjuttuja.  Kotitoimisto vaihtuu pian mökkitoimistoon ja kuten yleensä, niin maisemanvaihdos tekee hyvää. Tänä viikonloppuna saadaan vihdosta viimein tuo rantaterassi valmiiksi. Kelpaa sitten parin viikon päästä tulla sielunsiskojen kanssa mökille Tallinnan sijaan

IHANAA PERTSIPERJANTAITA,


11 Responses to “Voi pojat, miten herkullinen lounas!”

 1. Ihana minkä näköinen lounas! Ai että meni kyllä lauantain lounassuunnitelma saman tien uusiksi!

 2. Avatar Maija sanoo:

  Nam! Onpas herkku.

 3. Avatar Kay sanoo:

  Oi nam, tätä on pakko tehdä! Todella herkullisen näköistä 😋

 4. Avatar Rita sanoo:

  Ihanan näköinen lounas :) Tämä menee ensi viikon testiin. Tänään syön jotain jämiä, jotta saan jääkaappiin tilaa. Huomenna on rippijuhlat ja muutama kakku pitäisi kaappiin saada mahtumaan :)

 5. Avatar H sanoo:

  Olipa kivasti kirjoitettu :D

  Hei se teidän kalliorantaterassi (näyttää upealta!), onko siihen tulossa jotain kalusteita? Entä kaidetta jonnekin reunalle? Ihan vaan mielenkiinnosta kyselen – useampia terasseja meilläkin rakenneltu ja tämän kesän tuotos odottaa vielä inspiraatiota mm. juurikin kaiteiden suhteen :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippahei H

   ja voi kiitos :)

   Ja kiitos, tuosta terassista tuli hienompi kuin uskalsimme edes toivoa! Haaveilen sellaisesta pitkästä kelonvärisestä lankkupöydästä ja penkeistä. Jostain löhösohvan tyylisestä myös. Tai sitten parista rottinkikeinutuolista. Kaiteeksi valikoitunee rikki menneestä laiturista se köysikaide. Se tulee lähinnä tuolle kalliorannan puolelle, jossa tiputusta enemmän ja siitä jatkuu toiselle sivullekin.

   Suloista sunnuntai-iltaa ❤️

 6. […] viikolla kerroin mun sunnuntaiaamun treffeistä Jamien kanssa ja tehtiin sitä älyherkullista tomaatti-mozzarellasalaattia leivällä. Silloin treffeillä me nautittiin tuota herkkua alkupalaksi ja pääruoaksi suussa sulavaa […]

Kommentoi