torstai 07. marraskuun 2019

3 x helposti muunneltava pastavuoka

MOIKKAMOI!

Se on jännä juttu, kuinka montaa eri dieettiä tai ruokavaliokokeilua olen elämäni aikana kokeillut. Tarvetta laihduttaa ei ole ollut (näin nelikymppisen itseni silmin), mutta jostain syystä olin nuorempana varsin tietoinen vallitsevista ruokavaliotrendeistä. Niistä ”näin laihdut viikossa viisi kiloa!”. Melkein kaikissa on kyllä ollut jotain hyvääkin. Paitsi siinä kaalisoppadieetissä, jolloin söin viikon ajan äitin tekemää ”laihdutuskaalisoppaa”. Ja vettä. En mitään muuta.

Musta ei olisi enää pidempiaikaisesti millekään dieetille, varsinkaan ketogeeniselle dieetille (osasyy tässä kolestroliarvoni, joissa perimän aiheuttamaa kohoumaa). Joskus sillä olin ja juu, lähtihän kiloja ja olo oli energinen. Mutta pidemmän päälle aloin kaivata hiilareita. Pitkän matkan juoksulenkit eivät loppujen lopuksi skulanneet ilman hiilareita. Kun otin hiilarit takaisin ruokavaliooni koin jonkinlaisen uudelleenheräämisen. Rakastan kaurapuuroa, perunaa ja pastaa. Perunaa ja pastaa meillä syödään viikossa pari-kolme kertaa.

Jääkaapin sisältöä esitellessäni kerroinkin, että yksi vakkarituotteitamme jääkaapissa on raviolit. Tortellineja tai tortelloneja löytyy usein myös. Kuivakaapin vakkarituote on Mutti säilötyt kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Välillä tomaattimurska on maustettua, välillä ei. Lisäksi jääkaapista löytyy aina parmesania. Näillä pääsee jo kuulkaas pitkälle niinä päivinä, kun tuntuu, että jääkaapissa on vain se kuuluisa valo.

Jos haluaa pastavuoan upgreidata, niin joukkoon voi heittää kikherneitä, salamia, jauheliha, kaurajauhista, soijarouhetta tai ihan mitä vaan kaapista löytyy.

Edellä mainittujen tuotteiden lisäksi jääkaapista löytyy (ainakin hetken ajan) yleensä Boltseja. Olen aivan koukussa Boltseihin. Varsinkin niihin chilisempiin. Boltsien rakenne muuttuu uunissa ihanan pehmeäksi ja maku paranee vielä entisestään. Meidän raviolivuokaan pääsi tuikitavallisena tiistaina nuo siemenpyörykät tuomaan iloa päivään. Tämä vuoka ei tarvinnut ylimääräistä suolaa tai pippuria. Tuoretta valkosipulia sinne olisi voinut kynnellisen verran laittaa.

Boltsi-raviolivuoka

500 g ravioleja (meillä oli tällä kertaa mozzarella-tomaatti-basilikaravioleja)
1 prk säilykekirsikkatomaatteja
1 prk parmesanilla maustettua tomaattimurskaa
luumutomaatteja
1 pkt Boltseja
parmesanraastetta

-sekoita raviolit, säilykekirsikkatomatit, luumutomaatit ja tomaattimurska uunivuoassa sekaisin
(mä muuten huuhdoin tomaattimurskapurkin pienellä määrällä vettä ja kaadoin myös vuokaan)
-ota Boltsi-paketista kaksi Boltsia erilleen ja kaada loput uunivuokaan, sekoita
-raasta päälle parmesania
-paista uunin alatasolla 175 asteessa puolisen tuntia
-nojaile keittiön työtasoon, fiilistele pikkuhiljaa uunista tulevaaa tuoksua ja syö säästämäsi pari Boltsia – nauti! ♥

Tästä tuli niin maukasta, että söin pikkuisen (= noin 1/4) kuormasta. Onneksi riitti iltaruoaksi :)

Mikäli nämä uunissa tehtävät pastaruoat ovat teidän mieleen, niin suosittelen tsekkaamaan myös Viiden aineksen pastavuoan ja Tomaattisen tortellonivuoan reseptit.

Nyt steariinikuvakokeilujen pariin (IG storyssa lisää). Kuka sanoi, että töissä tulee olla tylsää? ;D Pääasia, että työt tulee tehdyksi 

TORSTAITERKUIN,


2 Responses to “3 x helposti muunneltava pastavuoka”

 1. Avatar Jenni sanoo:

  Kiitti tästäkin vinkistä, boltsit on mulle ihan uusi tuttavuus. Ja hei, mulla on tapana tallentaa aina joitakin hyviä ruokareseptejä bloglovinin kansioon, sieltä voi käydä kurkkimassa ideoita kun pää lyö tyhjää eikä keksi mitää syötävää. Aika moni sunkin arkiruokaresepti on päässyt kokeiluun, ehkä tämäkin ensi viikolla :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jenni

   ja hei olehan hyvä :)

   Oi, noi Boltsit on niin maukkauta – mä tykkään, että menevät välipalana myös kylminä. Ja hei dippipöytään myös!

   Voi ihanaa, kiitos! Niin kiva kuulla, että mun reseptit tulevat käyttöön :)

   Mukavaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi