perjantai 08. marraskuun 2019

Laatuaikaa isin kanssa & arvonta


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.


 

PERJANTAI-ILTAPÄIVÄN MOIKAT!

Näin isänpäivän lähestyessä olen pohtinut paljon isyyttä. Sitä, kuinka mulla kävi maailman parhain mäihä ja sain isäkseni juuri sen maailman parhaimman iskän. Vaikkei iskä enää olekaan elossa, niin silti nuo neljänkymmenen vuoden aikana tankatut ajat isän kanssa kantavat loppuelämän. Mä olin iskän tyttö. Isolla iillä.

Olen pohtinyt myös isien ja lasten suhdetta. Sitä, kuinka ihanaa on, että lapsella on kaksi tasa-arvoisesti rakastavaa ja huolehtivaa vanhempaa. Jälleen kerran olen tuntenut kiitollisuutta siitä, että meidän lapsia on siunattu yhtä ihanalla isillä kuin minuakin. Näin äitinä hykertelen päivittäin, kun näen tai kuulen tuon kolmikon keskinäisen rakkauden.

Meillä on mies tottunut olemaan tyttöjen kanssa kolmistaan jo ihan alusta asti. Itse tein tuoreena äitinä päätöksen, että suon myös miehelle laatuaikaa lasten kanssa niin paljon kuin mahdollista. Olen aina tiennyt, että voin jättää kolmikon milloin vain kotiin ja lähteä vaikka sielunsiskojen kanssa kolmeksi yöksi reissuun. Tietäen, että täällä pärjätään erittäin hyvin.

Usein pois kotoota ollessani saan whatsuppiin kuulumisia. Aika monta kertaa ne ovat keittiöstä, mutta monasti myös telkkarin ääreltä. Kuten olen kertonutkin, niin meillä ruokavastuu on ollut minulla, mutta olen huomannut, että mieskin viihtyy lasten kanssa keittiössä erittäin hyvin. Tekevät kolmistaan ruokaa tai leipovat. Viimeksi leivontatalkoiden aikana itse makoilin sohvalla äänikirjaa kuunnellen.

Suu hymyssä, sillä äänikirjan äänienkin läpi kuulin kolmikon kikatuksen. Se merkitsee mulle todella paljon, että tytöillä ja miehellä on kunnioittava ja luottavainen suhde. Tytöt tietävät, että myös iskä on henkilö kenen kanssa pystyy juttelemaan ihan kaikesta.

Kaupallisen yhteistyön myötä Viaplayn ja Indieplacen kanssa tulin vinkkaamaan teille, mitä meidän iskä ja tytöt tykkäävät katsella Viaplayn kattavasta tarjonnasta ja mitkä ovat sellaisia tärppejä, joiden parissa viettää leppoisa isänpäivä. Olen kertonutkin teille aiemmin, että me miehen kanssa ollaan Viaplayn suurkuluttajia (kiitos Blacklistin ja Mr. Reddingtonin ), mutta Viaplayn tarjonnasta löytyy myös koko perheen sarjoja ja leffoja. Seuraavassa muutamia vinkkejämme.

Isänpäivän leppoisaan aamupäivään olemme varanneet Viaplaysta Forrest Gumpin. Santa Monican Bubba Gump ravintolassa käydessämme tytöt eivät olleet lainkaan kartalla siitä, miksi tuolla tarjottiin katkarapuja tai kuka on Jenny, jonka kalasaalista menussa oli myös tarjolla. Sunnuntaiaamun jälkeen ovat astetta viisaampia ja valistuneempia tämän kulttileffan myötä :)

Vampyyripäiväkirjat. Tuo lasten isä, aviomieheni on siitä jännä tyyppi, että pystyy katsomaan sarjaa vain yhden jakson silloin tällöin. Ei haittaa, vaikkei pääse ihan heti juoneen kiinni. Vampyyripäiväkirjoja on tyttöjen kanssa katsonut, sillä meidän tytsyt ovat yhtä koukuttuneet Vampyyripäiväkirjoihin kuin mitä me miehen kanssa olemme Blacklistiin. Ehkä käyn heittämässä isänpäivän juoksulenkin sillä aikaa, kun nuo muut kuluttavat sohvaa Vampyyripäiväkirjojen kahdeksannen kauden pilotin parissa.

Nyt voi muuten jo ihan hyvin alkaa katsomaan joululeffojakin. Me ainakin aloitetaan joululeffojen katsominen näin marraskuulla. Ne virittävät hyvin joulun tunnelmaan. Isänpäivän iltana ajattelimme katsoa klassikon eli The Grinch -elokuvan. Se on sellainen hyvän mielen leffa, josta koko perhe pitää. Meidän perheen iskän leffasuosikki kautta aikojen on hulvattoman hauska Joulupuu on kärvennetty. Viime kerralla tytöt eivät oikein päässeet kyseisen leffan myötä joulutunnelmaan, mutta ehkä nyt pari vuotta myöhemmin kyseinen leffa uppoaa heihinkin.

Isänpäivään sopii loistavasti myös koko perheelle suunnatut Madagascar -leffat. Nuo ovat kyllä niin mukaansa tempaavia ja niitä voi katsoa aina uudelleen ja uudelleen. Myös Toy Storyt ovat sellaisia, joita ainakin meillä koko perhe tykkää katsoa. Kadonnut: Joulupukki -sarja taas on jotenkin ihana. Suomalainen ja lumoava.

Meillä usein katsotaan Viaplayta kannettavalta, mutta kun halutaan koko perhe katsoa jotain yhdessä tai kun nuo kolme rakkaintani haluaa katsoa jotain yhdessä, niin linnottaudumme kellarin muhkealle sohvalle. Otamme kyytipojaksi popparia, kasvistikkuja ja hieman irttareita. Kaivaudumme vilttien sisään ja laitamme äänentoistolaitteiden asetukset kohdilleen. Ihan kuin olisi leffateatterissa. Muutamalla lisämukavuudella varustettuna! Koira (joka kuvissa on armottomasti pesua vailla) myös menossa mukana, tottakai.

ISÄNPÄIVÄLAHJAVINKKI!

Mikäli teilläkin on siellä iskä, joka tykkää uppoutua leffojen ja sarjojen maailmaan, suosittelen antamaan mieluisan aineettoman isänpäivälahjan. Nimittäin Viaplayn lahjakortin! Niitä voi ostaa K- ja Citymarketeista!

Isit on ihania ja jos meidän tytöiltä ja multa kysytään, niin ei ole tuon meidän iskän voittanutta. Ainakin mitä tulee niihin sellaisiin pyyntöihin, joihin äiti vastaisi jyrkästi ”Ei”. Meillä mies on esimerkiksi se, joka innostuu nanosekunnissa iltamyöhään vielä iltapesujen jälkeen lähtemään tyttöjen kanssa kauppaan, jos jommankumman lapsen (tai yleisimmin kyllä miehen, heh) herkkuhammasta kolottaa. Ei ole lainkaan tavatonta, että nuo kolme aloittavat joulutorttujen paistamisen iltayhdeksän jälkeen. Innostavat toinen toisiaan. Yllyttävät myös ja päätyvät usein hyvinkin ex tempore -tekoihin. Laatuaikaa, sanon minä.

A R V O N T A !

Nyt yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa 2 kk ilmaista Leffat & Sarjat -paketin katseluaikaa Viaplayssa. Kertokaahan tämän postauksen kommenttiosiossa millaisia leffoja tai sarjoja teillä katsotaan isin kanssa? Arvonta-aikaa on viikko ja arvonnan säännöt löydätte täältä

En tiedä, mutta jotenkin näin sivusta seurattuna tytöt ovat onnistuneet kietomaan iskänsä aika vahvasti pikkusormen ympärille. Enkä pidä sitä lainkaan huonona juttuna – niin minäkin olin aikoinani kietonut oman isäni pikkusormen ympärille 

IHANAA ISÄNPÄIVÄVIIKONLOPPUA TOIVOTELLEN,

PS. vaikka tämän postauksen piti jäävätä mut ja minun leffa- ja sarjamieltymykset ulkopuolelle ja keskittyä iseihin ja isänpäivään, niin en voi olla mainitsematta, että odotan marraskuun 29. päivää kuin kuuta nousevaa; silloin nimittäin pääsen Niklas Ekstedtin kanssa Food & Fire -sarjan ekan jakson myötä kokkailemaan avotulella eri kulttuureihin :)


23 Responses to “Laatuaikaa isin kanssa & arvonta”

 1. Avatar Nina sanoo:

  Ihanaa isänpäiväviikonloppua teille!
  Meidän poikaset ovat jo maailmalla ja ovat meidän suureksi iloksemme tuoneet mukanaan jo minipoikasiakin (kaikki 3 ovat alle 2,5v!) Joten meillä tuon vaarin kanssa he katselevat silmät tapillaan Hyrräpäitä ja ikisuosikki Titinallea mutta vaari itse katselee dekkareita kaikista mieluiten! 👍⭐♥️

 2. Avatar Salla sanoo:

  Yh-äitinä katson lasten kanssa esim Selviytyjiä. Ukin kanssa pojat katsovat joskus esim jotain lasten piirrettyä.

 3. Avatar Nelliina sanoo:

  Iskän kanssa katsotaan poliisisarjoja :)Mukaan kivaan arvontaan.

 4. Avatar Metu sanoo:

  Ihana postaus.. Täällä koetaan kans, että lapset ovat saaneet maailman parhaan isin (ja mä miehen). Kolme tyttöäni ovat kans kovasti isin tyttöjä ja osaan samaistua tunteisiisi..
  Meillä katsotaan isin kanssa mm. luonto-/eräilyaiheisia tai sit jotain oikein huumoria!

 5. Avatar Hanna Kooo sanoo:

  Piirrettyjä meillä katsellaan eniten iskän ja lasten kanssa :)

 6. Avatar Salli sanoo:

  Salatut elämät ja lapsenlapsen kanssa paavo pesusientä esim.

 7. Avatar Tiina sanoo:

  Hyvää isänpäiväviikonloppua!
  Meillä mies katselee luontodokumenttejä ja poliisisarjoja. Lapset jo maailmalla, mutta w.a.ssa ahkerasti vaihtavat iskän kanssa hyviä sarjavinkkejä.

 8. Avatar Sannis sanoo:

  Hmm, en mä nyt tiedä, mitä oman isäni kanssa katsoisin :-D ehkä ajankohtaiaohjelmia, mutta mieheni kanssa katseltaisiin viaplaysta monenlaisra, laidasta laitaan eli arvonnassa mukana.

 9. Avatar Orvokki sanoo:

  Kiitos isänpäivälahjavinkistä! Ostin sen miehelleni vaikkei isäni olekaan😉Ukki katsoo lastenlasten kanssa elokuvia ja itse dokumenttejä.Kiitos mukavasta blogistasi😄

 10. Avatar Sannamarianna sanoo:

  Lapsellani ei ole isää kuvioissa ja omanikin on kuollut yli 20 vuotta sitten, eli ei katsota mitään. Aikoinaan isäni kanssa katsottiin Karpoa ja ajankohtaisohjelmia, Dallasia, Dynastiaa, Uunoja ja muita kotimaisia elokuvia/sarjoja kuten Täällä pohjan tähden alla.

 11. Avatar Mini sanoo:

  Meillä pojat katsovat isin kanssa vain lätkää ja tennistä, mutta perheen yhteinen juttu on Tanssii tähtien kanssa sunnuntaisin. Silloin isin ja tyttären yhteistä viihdykettä on arvailla tuomaripisteitä ja nauraa Jorman kommenteille 😄

 12. Avatar SAMP sanoo:

  Iskän kanssa katsotaan luontodokumentteja ja Disneyn leffoja.

 13. Avatar Myy sanoo:

  Oman isin kanssa ehkä katsoisimme toimintaleffoja ☺️

 14. Avatar Päivi sanoo:

  Vaari katsoisi lastenlasten kanssa luontodokumentteja ja urheilua!

 15. Avatar Laura sanoo:

  Isän kanssa katsotaan hauskoja komedioita :)

 16. Avatar Satu sanoo:

  Meillä isin kanssa katsotaan piirrettyjä ja luontodokkareita. Vanhempaa lasta kiinnostavat myös lasten elokuvat, joita katsotaan koko perheen voimin.

 17. Avatar Airi sanoo:

  Koko perheen elokuvia, piirrettyjä ja luontodokumentteja.

 18. Avatar Tuuli sanoo:

  Meillä ei paljoa katsella sarjoja eikä leffoja, mutta jääkiekkoa seurataan yhdessä.

 19. Avatar Niina sanoo:

  Koko perheen elokuvia ja Disney leffoja

 20. Avatar Maria sanoo:

  iskän kanssa lapset katsoo kotimaisia sarjoja enimmäkseen, hyvän mielen ohjelmia, komediaa. Myös leffoja monipuolisesti.

 21. Avatar Eve_ sanoo:

  Katsotaan yhdessä rikossarjoja :)

 22. Avatar Miiz sanoo:

  Oman isäni kanssa katsoimme aikoinaan Maanalaista armeijaa yhdessä, todella hauska sarja :)

 23. Avatar klaara sanoo:

  Poikamme kävi isän päivänä oman pienokaisensa ja vaimonsa kanssa. Istuimme iltaa hyvän ruoan merkeissä. Mukana ihanassa arvonnassa.

Kommentoi