torstai 23. toukokuu 2019

Tankoparsaa herkullisimmillaan ♥

HYVÄÄ HUOMENTA!

Jälleen on tullut aika kiittää; vuoropuhelu teidän kanssa on parasta ja ei ole päivääkään ettei sitä olisi. Kiitos ♥ Ollaan käyty useiden kanssa ”kirjeenvaihtoa” tuolla IG directin puolella tästä meidän kesäruokaviikosta! Yksi teistä kysyi, että syödäänkö meillä arkena aina näin, niistä perinteisistä arkiruoista poiketen? Täytyy sanoa, että nämä ovat meille arkiruokia. Kesäisiä arkiruokia. Muun ajan vuodesta pyöritämme sitten sitä samaa nakkisoppa-uunilohi-kasvissosekeittorumbaa. Kesällä inspiraatio ruoanlaittoon on jotenkin huipussaan ja ideoita sikiää tämän tästä. Myös panostus kasvisruokapainotteiseen viikkoon on saanut paljon rohkaisua ja kannustusta. Moni (eikä syyttävä sormi osoita lainkaan tuota elämäni rakkautta tässä kohtaa ;) luulee, että kasvisruoka ei täyttäisi ja siitä on hankala saada maistuvaa. Puppua tämä ennakkoluulo. Joka kieltämättä joskus itsellänikin oli ennen asiaan perehtymistä.

Rakastan tankoparsaa. En ihan pelkältään, mutta esimerkiksi hollandaise -kastikkeen kera. Tai sitten perinteistä tankoparsaleipää. Soppa365 -sivuilta bongasin ihanan Glorian Ruoka ja Viinin lisäämän reseptin, jossa ikään kuin yhdistyy tankoparsa ja leipä, mutta ei sitä uppomunaa, jonka itse tykkään tankoparsaleipiin laittaa. Nämä ovat makumaailmaltaan vähän samanmoisia kuin vuosi takaperin tekemäni tankoparsat. Tuo paahdetun leipämurun, cheddarjuuston ja tankoparsan yhdistelmä on vastustamaton. Mutta yhtä vastustamaton on vege Hellmann’s ja karkea sinappi sekoitettuna dipiksi. Tein ex tempore dipin näille tankoparsoille, vaikkeivat ne sitä olisi kaivanneetkaan.

Leivänmurujen kanssa paahdetut tankoparsat

1 pkt tankoparsaa
1 rkl öljyä
1,5 dl kuivahtanutta leipää (käytin kovaksi mennyttä rievää)
1,5 dl pecorino-juustoraastetta (käytin cheddaria raastettuna)
2 rkl oliiviöljyä
1 dl tuoretta lehtipersiljaa (en käyttänyt)

-laita uuni lämpiämään 220 asteeseen, pese tankoparsat ja poista kova tyvi (kuori, jos haluat)
-laita parsat uunivuokaan ja lorauta päälle öljyä
-surauta pienistellyt leivänkannikat sauvasekoittimella muruksi
-yhdistele leipämuru, juustoraaste, (pienistelty lehtipersilja) ja oliiviöljy
-kaada tankoparsojen päälle ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia

Tämän viikon tokavika kesäruokavinkki oli tässä ja hei huomenna olisi luvassa kesäruokavinkkiä fredagsmyyssien parissa. Hieman mieltä kaihertaa, ettemme pääse möksälle viikonloppuna, mutta onneksi ensi viikolla on arkipyhä, jolloin suuntaamme hippulat vinkuen mökille :)

KIVAA TORSTAITA TOIVOTELLEN,


Kommentoi