sunnuntai 08. heinäkuun 2018

Kodikas & ihana hotellimme

SUNNUNTAI-ILTAA IHANAT!

Joko olette kyllästyneet reissupostauksiin? :) No, enää tämä yksi. Näillä näkymin. Sain niin paljon tuolla reissun päällä olessamme kyselyitä meidän hotellista, joten ajattelin omistaa sille ihan koko postauksen. Hotelli on sen ansainnut. Ihana ja kodikas hotellimme oli Grupotel Club Menorca, joka siis sijaitsi Cala ’n Boschin kylässä Menorcalla. Vain noin tunnin ajomatkan päässä lentokentältä. En olisi voinut toivoa ihanampaa hotellia tälle meidän tyttöjen reissulle. Ensimmäiselle laatuaan, mutta ei missään nimessä viimeiselle. En olisi aiemmin edes tullut ajatelleeksikaan lähteä reissuun lasten kanssa kolmistaan. Ja näin jälkikäteen mietin, että miksiköhän en. Kaikki meni niin superhyvin, että jos vain joskus mahdollisuus tulee, niin ihan varmasti lähdemme uudemman kerran.

Ja vaikka tarkoituksena on nähdä maailmaa mahdollisimman monelta eri kantilta, niin ihan suinpäin olisin myös valmis lähtemään tuonne takaisin. Aloitetaan hotellin plussista. Sijainti, ehdottomasti. Vaikkei se ihan meren rannalla ollutkaan, niin rantaan oli vain noin kaksisataa metriä. Hotellin takana olevan puiston reunalta, kun sukelsi pusikkoon, niin pääsi oikoreittiä rannalle. Kaksi supermarkettia löytyi ihan sadan metrin sisään hotellista, siitä myös iso plussa. Cala ’n Boschin satamaan oli noin kolme sataa metriä. Ei paha matka siihen nähden, että satamasta löytyy varmastikin parikymmentä ravintolaa ja ainakin kymmenen kauppaa. Näillä pärjäisi jo aika pitkälle. Ainakin minä pärjäisin, sillä en ole mikään shoppailuihminen :)

Hotellin henkilökunta saa ison plussan. Respassa, baareissa ja ravintolassa saatiin aina hymyjä ja vaikkei meillä yhteistä kieltä aina ollutkaan, niin aina saatiin asia selvitettyä. Respahenkilökunta puhui sujuvaa englantia, mutta muuten puhuttiin osin kansainvälisellä elekielellä. Eli sillä hymyllä. Koska saimme äkkilähdön kohtuullisen edullisesti, niin heräteostoksena ostin meille all inclusive:n. Minä, joka olen aina sitä mieltä, että ulkomaan lomien ehdotonta ihanuutta on se, kun illalla pääsee ravintoloihin kiertelemään ja lukemaan ruokalistoja. Käymään mahdollisimman monessa eri ravintolassa nauttimassa. Jep, näin jälkikäteen olen vain niin onnellinen, että otimme tuon all inclusiven. Veikkaan, että tuo all inclusive maksoi itsensä takaisin jo niiden kaikkien kokisten ja jäätelöiden ansiosta, joita tytsyt uima-altailla päivittäin nauttivat.

Ruoka oli niin hyvää. Aamiaisbuffett oli runsas ja sieltä löytyi jokaiselle jotakin. Aamiainen tarjoiltiin 08.00-10.30. Lounasbuffa oli yhtä runsas kuin illallisbuffa. Lounaaksi itse usein söin keiton sekä salaattia. Lounasbuffet tarjoiltiin 12.30-14.30. Illallisbuffet oli 18.30-20.30. Illalla tarjolla oli vaikka sun mitä. Joka päivä erilaista paellaa, valmiita salaatteja, tee-se-itse-salaatteja, maailman parhaita just paistettuja pitsoja sekä kokin silmiesi edessä paistamaa kalaa, kanaa tai lihaa. Jälkkäripöydät ja jätskivalikoima oli sekä päivällä että illalla ihan priimaa. All inclusive sisälsi myös juomatarjoilut 24/7. Uima-allasbaarin listalta sai valita melkein kaikista juomista mieleisensä. Aina sangriasta cavaan, proseccosta aurinkovarjolla koristelluihin drinksuihin.

Hotellialue oli kodikas myös. Päärakennuksessa sijaitsi ravintola ja baari, mutta muuten suurin osa huoneista sijaitsi rivitalonomaisissa taloissa. Meillä oli kaksio, jonne mahduimme oikein hyvin. Keittiö oli hyvin varusteltu ja parvekkeelta oli näkymät ilta-aurinkoon ja uima-altaalle. Valkoiset matalat talot kiersivät uima-allasta. Kauniit kukkaistutukset kukoistivat ja alue, kuten koko Menorcan saarikin, oli älyttömän siisti ja puhdas. Hotellilla oli kaksi uima-allasta; vauvojen ja sitten isompien. Isompien ihmisten uima-altaan syvyys vaihteli 150 cm ja 240 cm välillä.

Koska hotelli teki vaikutuksen ihan ensimetreiltä, niin on vaikea löytää moitteen sanaa. Jos jotain niin ehkä voisin miinuksena sanoa sen, että uima-allasalue oli kovin ruuhkainen. Ja sen, että jos et ollut ajoissa hereillä, niin paikkoja ei liiemmin ollut ihan altaan vierellä. Nurmikolla kylläkin. Se, mikä itseäni jälleen tälläkin lomalla hieman ärsytti oli ihmiset, jotka varasivat aurinkotuoleja. Miksi, oi miksi? Usein aamulla kahdeksan aikaan siellä oli jo rantasandaalia, pyyhettä, kirjaa tai ihan mitä vaan laitettu tuolin päälle varauksen merkiksi. Nuo tuolin varanneet saattoivat lipua paikalle vasta kymmenen jälkeen. Uima-altaan aukioloajoissa olisi myös parannettavaa. Isot plakaatit sanoivat sen olevan auki klo 10-18. Me parkkeerasimme usein uima-altaille jo klo 9.00, mutta en antanut lasten mennä uimaan ennen klo 10. Koska säännöissä näin luki :D Wi-fi toimi aamuisin hyvin, mutta iltaisin ei juurikaan. Ravintolassa wifiä ei ollut, mikä loppujen lopuksi oli kuulkaa ihana asia!ID

Olen elämäni aikana aika monessa hotellissa ollut. Nähnyt Dubain viiden tähden loistohotellin, mutta kokenut myös yhden tähden hotellin, jonka lattioilla vilisi torakoita. Ja kaikkea siltä väliltä. Ainakin nyt, kun äkkilähdön avulla saimme reissun edullisemmin, tuntui että tämä hotelli oli eniten vastinetta rahoille mitä ikinä ennen. Katsoin hotellin hinnan virallisen hinnaston mukaan ja olisin siitä voinut ihan senkin summan maksaa. Sen verran kokonaisvaltaisesti rentouttava kokemus loma näissä maisemissa oli. Jos meidän yksi ”home away from home” sijaitsee kaukaisilla mailla Thaimaassa, niin tästä Club Menorcasta voisi hyvin tulla toinen samanmoinen. Sellainen tyyssija, johon aina silloin tällöin tulee palattua. Instagramissa profiilini alta muuten löytyy kohokohdista ”Menorca”. Sieltä löydätte sitten videomateriaalia hotellista enemmänkin ja muun muassa tuosta meidän ihanasta huoneesta!

Nyt suihkuun ja kohti kuvaushommia. Toby oli viettänyt aikamoista kesä-äijäelämää täällä miehen kanssa, ettei siinä ollut juuri ehtinyt turkkia puunata. Iltapäivä kului tänään mökiltä tullessamme koiruuden turkin kanssa, joten ehkä nyt olisi sopiva aika laittaa myös itsensä edustuskuntoon…ennen kameran eteen siirtymistä ;)

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,

PS. ja hei, jos teillä on hotellista kysyttävää, niin kysykää ihmeessä! Tarinaa olisi taas riittänyt vaikka kuinka ja paljon, joten voi olla, että jotain oleellista jäi kertomatta.


6 Responses to “Kodikas & ihana hotellimme”

 1. Avatar Lesina sanoo:

  Oltiin itse samaisessa hotellissa vuosi sitten lomalla. Omasta mielestäni all inclusive oli suppeampi valikoimaltaan mitä etelänkohteissa yleensä on ja se hieman harmitti. Allasalue oli tosi siisti ja lapset viihtyi hyvin. Oli tosi kiva lukea toisen arviota samasta paikasta, jossa on itse ollut.

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Lesina!

   Ihanaa, sinäkin olet päässyt kokemaan tuon paikan <3

   Totta on, että verrattuna esim taannoiseen Kap Verden AI:n valikoima oli suppeampi, mutta laatu/vaihtelevuus korvasi määrän. Ainakin itse koin, että valikoima oli viikon aikana laaja ja samoja ruokia ei kierrätettu illasta toiseen. Isompien hotellien AI:iin verrattuna toki oli suppeampi valikoima jo tilanpuutteenkin takia. Tosin tässäkin koin, että mieluummin pienesti ja kodikkaasti maistuvaa :D

   Aurinkoista alkanutta viikkoa!

 2. Avatar u sanoo:

  Hih, tuosta wifista tuli mieleen: Oon huomannut useammallakin lomalla kaipaavani aikaa ennen nettiä, vaikka arjessa kotona sitä mieluusti käytänkin. Tuntuu nimittäin siltä, että lomat eivät nykyään enää ole niin rentouttavia, kun netin kautta pystyy roikkumaan kotimaan tapahtumissa kiinni. Ei tule enää sitä viikon mittaista uutis- ja kuulumispimentoa, kun Hesarin sivuja ja Facea voi selata uima-altaalla. Voisihan sitä toki itsekin määrätä itsensä somelomalle, mutta se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty… :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa U

   ja kuule sanos muuta :) Tuolla altailla maatessani mulla meni yksi päivä akku puhelimesta. Kolme tuntia ilman puhelinta tuntui aivan luksukselta. Aluksi ihisti ja ahisti, mutta loppujen lopuksi sitä ”tyytyi kohtaloonsa” :D

   Someloma on suunnitelmissa täälläkin. Kesällä tavoitteena on silloin tällöin viettää täysin kännykätön päivä. Sitä kun tulee selattua niin paljon päivän aikaan!

   Ihania kesäpäiviä ♥

 3. Avatar Sari sanoo:

  Moi
  Meillä reissu Menorcalle parin viikon päästä. Olisipa kiva lukea vielä postauksiasi, reissasitteko saarella, mitä nähtävää, kaikki kiinnostaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sari

   ai että, teillä on reissu vielä edessä :)

   Me otettiin äkkiloma sillä ajatuksella, että vain olemme ja nautimme. Näin teimmekin. Kävimme Cala’n Boschin lisäksi vain pari kertaa Ciutadellassa. Suosittelen auton vuokrausta – liikenne oli ihanan vähäistä (ainakin tuolla, missä me liikuimme). Autolla pääsee kätevästi kiertämään saarta ristiin rastiin!

   Ihanaa loman odotusta ♥

Kommentoi