perjantai 06. heinäkuu 2018

Pussailulomapaikka

HEIPSULIHEI!

Suomessa ollaan ja näin on hyvä. Ihan mielettömän kiva reissu takana, mutta oli kiva tulla kotiinkin. Tämän päivän työpäivä tuli myös hyvään saumaan. Pääsee heti rytmiin kiinni. Ennen viikonloppua ;)

Monet teistä ovat kysyneet, että kertoisinko lisää tuosta Menorcasta. Tuosta kauniista ja verrattain vehreästäkin saaresta, josta ei ole kuin hyvää sanottavaa. Tähän välin täytyy kyllä sanoa, että nämä syntymässäni minulle laitetut vaaleanpunaiset lasit tekevät elämästä ylipäätään ihanaa. Niiden läpi kun katsoo, niin nämä sadepäivätkin näyttäytyvät jotenkin…noh, ihanina! Niiden avulla tuo Menorca, joka toki muutenkin on Välimeren helmi, näyttäytyi jotenkin varsin romanttisena matkailukohteena.

Viikon miehestä erossa olleena ja pikkuisen halipulan vaivaamana kuvailisin Menorcaa oivana pussailulomapaikkana. Vappu Pimiä käy miehensä kanssa aina silloin tällöin pussailulomalla. Aiemmin olen ollut sitä mieltä, että ei me välttämättä minkään pussailuloman tarpeessa tuon elämäni rakkauden kanssa olla, mutta niin vain kävi, että tuolla varsin romanttisessa kuvien Cala ’n Boschissa aloin miettimään, että tämä voisi olla just se paikka, minne tulla pussailulomalle. Enkä tarkoita välttämättä tuota Bamse-hotellia, jossa tyttöjen kanssa nyt majoituimme, vaan esimerkiksi satamassa olevaa aikuisille suunnattua hotellia.

Sataman viereiset ravintolat huusivat istumaan iltaa kaksistaan. Vierekkäin. Kuplivalla kilistellen. Syömään pitkän kaavan mukaan meren antimia. Jatkamaan matkaa käsi kädessä auringonlaskua ihastellen ja samalla jälkiruokaravintolaa sillä silmällä etsien. Välillä pysähdellen. Pussailemaan, mitens muutenkaan. Käpöttelemään takaisin hotellille auringon painuttua mailleen. Suu typerästi virneessä, niin kuin vasta rakastuneena konsanaan.

Pussailulomalla voisi myös kävellä noita romanttisia Ciutadellan pikkukujia pitkin. Niitä, joista laitoin taannoin kuvia. Kävellä ilman karttaa ja katsoa minne tie vie. Löytää pikkukuppila, jossa nauttia espressoa paikallisen jälkiruokaviinin kanssa. Pelata pientä footsia pöydän alla ja tuijottaa toista silmiin niin, että muu maailma katoaa. Vaihtaa muutaman pehmeän pusun, nousta ylös ja jatkaa matkaa. Vuokrata auton ja ajaa jonnekin saaren yli 200 rannasta. Sellaiselle, jossa saisi olla rauhassa. Luonnon muokkaamalle, vailla turisteja.

Niin, ajatus pussailulomasta houkuttaa kovin. Me ollaan viimeksi oltu miehen kanssa kaksin reissussa (ellei sitten miehen työreissuja lasketa) vuonna 2008. Kymmenen vuotta sitten Roomassa. Ehkä olisi aika uudelle pussailulomalle? Käyttekö te pussailulomilla?

Tätä postausta ruokatunnilla kirjoittaessani ja ääneen pussailulomapaikasta jutellen, työkaveri tuossa huikkasi että onpas oiva päivä kirjoittaa pussailulomapäivästä; tänään nimittäin vietetään Kansainvälistä Pussailupäivää 💋 Kuinkas sattuikaan! Vielä muutama tunti töitä ja sitten lähdemme pussailulomapaikkojen ehdottomaan ykköseen eli mökille. Vaikka se pussailu onkin joittenkin nimeltä mainitsemattomien nuorten neitien mielestä ihan ”yök, ällöö!” ;)

IHANAA KANSAINVÄLISTÄ PUSSAILUPÄIVÄÄ,
MUISTAKAAHAN PUSSAILLA!♥

PS. totta puhuen tuo kaunis ja rauhallinen saari on kyllä omiaan myös lapsiperhelomalle. Varsin monipuolinen paikka, josta löytyy jokaiselle jotakin :)


7 Responses to “Pussailulomapaikka”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Pussailuloma (kunnon viikko jossain lämpimässä) on ollut suunnitteilla melkein 20 vuotta eli koko yhdessäoloajan :D Niin se vaan on vuodet vierähtäneet, ensin tuli lapsia kuin sieniä sateella ja sitten niitä olikin vähän vaikeaa saada kaikkia yhtäaikaa hoitoon koko viikoksi. Ehkäpä pitäisi ottaa oikein niskasta kiinni ja asettaa tavoite! Hyvä paikka olisi nyt ainakin tiedossa, kiitos <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna,

   no mut hei – minipussailuloma kotisohvallakin on ihan jees ♥ Ei sitä aina ulkomaille ehdi eikä raaski jättää niitä lapsia kotiin :)

   Ihanaa viikonloppua ♥

 2. Avatar Kaura sanoo:

  Onpas kyllä viehättävän näköinen paikka. Niin siistiä, ja rauhaisan oloista. Kivaa viikonloppua!<3 Ps. Oletteko muuten Nizzassa käyneet? On myös erittäin ihana kohde, monipuolinen, sillä ranta ja kaupunki yhdistyvät. :) Voi myös vuokrata auton halutessaan, ja kiertää Etelä-Ranskaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura

   ja eikös olekin ♥ Sitä tuo oli juurikin, siisti ja rauhallinen!

   Emme ole käyneet Nizzassa. Vielä. Kovasti tekisi mieli nähdä myös tuota osaa Euroopasta :)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 3. Avatar Ei-Leen sanoo:

  Mieheni ja minä olimme juuri kymmenen vuotta sitten Roomassa pussailulomalla eli viettämässä 10 v hääpäiväämme. Meilläkin se on ollut ainoa kunnollinen irtiotto ilman lapsia (jos ei lasketa yötä Oulussa ja toista Shanghaissa. Tänä vuonna on siis 20v hääpäivämme ja olisi ollut ihana lähteä taas Roomaan tai jonnekin muualle, mutta on vähän liian paljon jo ohjelmaa tälle kesälle. Ehkä sitten ensi vuonna pussailulomalle…

  Muistatko missä kuussa olitte Roomassa? Me taisimme olla jo kesäkuun alkupuolella.

  Hauskaa viikonloppua <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun!

   Me oltiin siellä heinäkuun helteillä. Lämpöä taisi olla 42-43 astetta ja oli kuuma :D Eli ensi kerran sitten vähän viileämmällä kelillä!

   Suloista sunnuntai-iltaa sinne ja hei ihanaa 20 v.hääpäivää ♥

   • Avatar Ei-Leen sanoo:

    Nuo heinäkuun helteet tulivat meille myöhemmin tutuiksi heinäkuisilla Umbrian matkoillamme sekä viime vuosina, kun asuimme Pekingissä. 40 asteen helle on aivan ihanaa, tällaisen palelijan mielestä :)

    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinullekin <3

Kommentoi