tiistai 10. heinäkuun 2018

Näin se kesäloma toimii…vai toimiiko?

HELLOU IHANAISET!

Olenko ainoa, kenen mielestä kesä on kestänyt ikuisuuden? Tuntuu, että tätä jatkuu ja jatkuu vaan. Ja hei, pelkästään positiivisella tavalla :) Tänä kesänä pidän kesäloman (siis sellaisen kesäloman, mistä taannoin oli puhe…eli kesäloma kohdallani tarkoittaa niitä päiviä, jolloin teen vähemmän töitä) pätkissä. Kaksi viikon pätkää on nyt takana ja yksi kahden viikon pätkä häämöttää edessä parin viikon päästä. Ehkä se on tuo kesälomien pätkittäisyys, mikä pidentää myös kesää. Tuntuu jollain hassulla tavalla, että koko ajan on loma vielä edessä.

Yleensä näin heinäkuun puolen välin hujakoilla kesälomasta on jo lusittu suurin osa tai liki kokonaan, joten senkin suhteen tämä kesä rikkoo kaavaa. Alkuun mietin, että näinköhän sitä tulee lomailtua rennosti, kun loma on pätkissä, mutta niin vain olo on rento. Nämä työpäivät lomien välissä tuntuvat jotenkin sellaisilta samanlaisilta kuin joulun välipäivätkin. Töitä riittää, mutta mieli on kuitenkin puoliksi lomalla. Tehokkuus on huipussaan, kun koko ajan pitää siivota pöytää lomaa varten ;)

Toisaalta sitä taas ei osaa rauhoittua niihin päivän rutiineihin, kun on koko ajan sellainen odottava olo. Huomaan lipsuvani herkästi ”sitten kun ollaan lomalla” -moodiin. Suunnittelevani hymyssäsuin niitä lomapäiviä ja sitä letkeää tunnetta, joka valtaa koko mielen. Mutta miksi? Miksen tänään hymyilisi vielä leveämmin? Miksen nauraisi sydämeni pohjasta niin, että nielurisat näkyvät? Miksen lähtisi iltamyöhään ex tempore iltauinnille perheen kanssa? Ja kastaisi sen talviturkin jo nyt enkä vasta sitten lomalla, niin kuin oli tarkoitus? Miksen kehuisi ihanan kesälomamoodin yllyttämänä kaupan kassalla nuoren tytön kauniita hiuksia? Tai hississä vanhan rouvan tyylikästä käsilaukkua? Miksen rutistaisi lapsia ohikulkeissani vielä useammin? Tai sanoisi heti herättyämme miehelle ne kolme pientä sanaa enkä jättäisi niiden sanomista iltaan? Tällaisia ajatuksia mietin tänään aamulla herättyäni ja tätä postausta kirjoittaessani.

Onko siellä muita, keillä loma on pätkittäin? Tuntuuko loma lomalta, kun ei ole pidempää lomajaksoa? Voi olla kyllä, että itselläni tuo ulkomaanreissu auttoi siihen, että pääsi nollaamaan työrupeamien välissä. Harmillisesti olen huomannut, että kotona lomailusta ei tule mitään, sillä suhailen liian helposti tänne työpaikalle. Mutta kuten ollaan puhuttu, niin se on osa sitä yrittäjyyden ”ihanuutta”. Että saa tehdä töitä lomallakin ;) Asia, joka ei ole välttämättä elämänlaatua parantava, mutta asia, jota ilman en osaisi elää 

AURINKOISIN TIISTAITERKKUSIN,


6 Responses to “Näin se kesäloma toimii…vai toimiiko?”

 1. Avatar Katja sanoo:

  Ihana kesä ollut ja tosiaan kuin olisi ikuisuuden kestänyt. Töissäkin kiva olla kun illalla on vielä kelit kohdillaan. Täälläkin on ollut pari viikkoa mökkimomaa ja pari vielä loppuvuodesta. Mukavaa heinäkuuta!

  • Maria Maria sanoo:

   Heissulivei Katja,

   ihanaa, että joku muukin tuntee samoin :) Ja se just, että kesästä pystyy hyvin nauttimaan myös iltaisin! Ja töissä on ihana olla, viileässä sisäilmassa :D

   Kiitos ja mukavaa heinäkuuta sinnekin ♥

 2. Tällä hetkellä tunnen itseni erityisen onnekkaaksi, koska olen opettaja ja minulla on pitkä loma. Talvella teen töitä 24/7, mutta nyt osaan täysin irrottautua töistä ja lomailla. Ja tuntuu siltä, että onpa kesä lyhyt, kun loma jo puolivälissä =D

  Mitts ihana tietää sekin, että rakastan työtäni ja kun se taas alkaa, nautin kaikesta täysin siemauksin!

  Ihanaa lomaa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Ei-Leen

   ja oi vitsit, sinulla on ihanan pitkä kesäloma!

   Lomasi olet ansainnut, sillä te opettajat teette kovin arvokasta työtä ♥

   Nautitaan kesäpäivistä, ihanaa lomaa sinnekin ♥

 3. Avatar Sanna sanoo:

  Just miehen kanssa juteltiin,että kesä ollut niin ihana ja lämmin ja vkonlopuista ja vapaista nautittu niin kovin,että aivan kuin ois ollut lomalla kokoajan!mutta paras edessä.Huominen töitä ja sitten alkaa neljän viikon loma.Ihanaa!!vikon pidin jo kesäkuun alussa:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna!

   Just niin, koko kesä on tuntunut lomalta :D Ehkä se on tuo lämpö!

   Saaressa ukkosti juuri ja nyt sataa. Silti mittari näyttää 25 astetta :)

   Oih, ihanaa alkanutta lomaa sinne <3

Kommentoi