torstai 31. maaliskuun 2016

Lounashommeleita & ruokaisa salaatti

Lunch 1Lunch 6Lunch 5Lunch 3 Lunch 4
HEIPSULI!

Hitsi vie, mikä sumu täällä on tähän asti ollut. Hyvä, kun on eteensä nähnyt. Juuri kävimme pikkuisen kanssa kaupungilla jälkitarkastuksessa tuon murtuneen sormen takia ja siellä kaupungilla oli ihan kevät; aurinko paistoi lämpimästi ja linnut lauloi. Onneksi toimme kevään tullessamme tänne kotinurkillekin.

Piti ensin laittamani tänään taas vähän pohdiskelevampaa juttua elämästä. Mikälie analyyttinen kausi menossa, mutta pohdiskellaan sitten taas vaikka viikonloppuna paremmalla ajalla ;) Keskitytään tänään siihen itseensä eli ruokaan. Lounas on aina ollut mulle sellainen pullonkaula. Varsinkin työpäivien aikana. Aika usein sitä tulee syötyä liikaa tai sitten aivan liian vähän. Tai sitten muuten vain nuo ravintoarvot eivät ole ihan balanssissa. Tulee verensokeripiikkejä ja niitä laskuja, jotka vaikuttaa vireystilaan. Vaikka usein syön aamukahvitauolla välipalaa, niin nälkä hiipii klo 11.oo maissa. Ja jos nälkä pääsee liian kovaksi eikä eväitä ole mukana, niin helposti tulee sorruttua noutoruokaan. Ja sen tietää, sitten kun syö lounaaksi pitsan puolikkaan tai salaattikebabin. Iltapäivä menee ihan ähkyissä ja tuntuu, ettei ajatuskaan kulje. Mulle käy usein näin aika herkästi myös kovin hiilaripitoisen ns. kunnon kotiruoankin jälkeen. Pastaruoat on ollut ehdoton nounou työpäivien aikana.

Tosin, tänään söin gluteenitonta pastaa eikä ähkyä tullut. Liekö sitten uskon asia vai mikä, mutta mulla tuo gluteeniton toimii pastaruoissa. Eilen lounaaksi tein kuvissa näkyvän salaatin. Olin aamupäivällä hetken töissä, josta suikkasin kampaajalle. Kampaajan tuolissa istuessani aloin haaveilemaan falafel-salaatista ja olin pomminvarma, että pakkasessa on falafel-pyöryköitä. Eipä ollut, mutta ei hätää. Tuo soijarouhe ajoi asiansa loistavasti.

Ruokaisat salaatit, ne on ne missä mä ajattelin tämän kevään pitäytyä. Mitä lounaisiin tulee. Syksyllä sitten vaihdetaan lennosta salaateista keittoihin :)  Salaatin kokosin yksinkertaisesti näistä ainesosista:

maustettu ja paistettu soijarouhe
1/2 punasipulia siivutettuna ja paistettuna
rucolaa
lehtikaalia
1/2 avokado
parsakaalia
cashewpähkinöitä

kastike
turkkilaista jugurttia
minttua
timjamia
suolaa
hunajaa

Käytin tällä kertaa Hälsans Kökin soijarouhetta ja se on kyllä mun suokkaria. Maustettu ihan tosi hyvin eikä olisi tarvinnut lisämausteita. Lorautin kuitenkin hieman lisäksi sitä srirachaa, jota lorauttelen joka ruokaan. Voi ei, mun piti jatkaa nyt jotain tosi fiksua liittyen lounasjuttuihin, mutta meillä kävi juuri ovella ehkä maailman suloisin koiranpentu (tsekkaa vaikka snapchatista) ja ajatus karkasi. Hih, koira- ja ihmisvauvoille tulee näemmä lässytettyä samalla äänenpainolla. Tahtoo tuollaisen koiran! Tosin ei näillä allergioilla ja reissaamisilla ihan kannata sellaista hankkia. Nautitaan siis tuosta naapurin wienerschnitzelistä…vai mikä se rotu nyt oikein olikaan :D (toim.huom. tsekkasin ja oikea rotu on kleinspitz).

TORSTAITERKKUSIN,

alle


8 Responses to “Lounashommeleita & ruokaisa salaatti”

 1. Ai että, mulla on just ollut ajatuksissa, että kunhan kerkeän, niin kirjoitan tästä aiheesta :) Lounas on mulle ainakin ihan selkeesti päivän tärkein ateria; kestän vähän huonommallakin aamupalalla ja illalla ei enää niin kauheeta, mutta jos lounas menee pöperöksi (eli just kuvailemallasi noutoruualla tai pastalla), niin koko loppupäivä (pahimmillaan parikin päivää) on pilalla!

  Ihania kuvia sun herkkulounaasta, iski annoskateus :) Mulla blogissa taitaa olla nyt hetken aikaa vähän hiljaisempaa, koska työhärdelli ja valmennuskurssi. Voitko kuvitella, että huomenna mm. selitän, mikä on nikotiiniamidiadeniinidinukleotidifosfaatti… heh :)

  Ihanaa viikonloppua!

  Emma

  • Maria sanoo:

   Moikkuli Emma

   ja hei, meillä on telepaattisia kykyjä :D Just näin, lounas ratkaisee. Ja se on niin hirmuisen vaikeaa taiteilla se lounas oikein. Niin ruoan kuin ajoituksenkin suhteen :)

   Kiitos, älähän annoskateustele siellä ;) Whaaat nikotiiniamidikkgagsaighsag ??? Hihii, täytyy googlettaa :)

   Samoin sinne, ihanaa viikonloppua <3

 2. Hennu sanoo:

  Mullakin on että on saatava kunnon lounas syötyä, muuten verensokeri tippuu liian alas iltapäivällä ja sit tulee syötyä kaappi tyhjäksi illalla.
  Hyvännäköinen salaatti. Soijarouhe ei ole suosikkini, mutta täytyy keksiä sille korvike :)
  Kivaa viikonloppua <3

  • Maria sanoo:

   Moikka Hennu,

   se on jännä juttu, miten tuo lounas on ihan viime vuosina tullut jotenkin niin kriittiseksi ateriaksi (tai siis mä olen tullut lounaskriittiseksi :D)!

   Hei kiitos, oletko sä koklannut tuota Hälsans Kökin soijarouhetta? Testaa ennen kuin heität kirveen kaivoon. Tuo on ihan ylihyvää :)

   Kiitsa ja samoin sinne <3

   • Hennu sanoo:

    Kyllä se vaan parantaa jaksamista kummasti! :)

    Olen just tota, mutta ekalla kokeilulla meistä ei tullut kavereita. Ehkä annan uuden mahdollisuuden vielä!

    • Maria sanoo:

     Hei, kokeilepas seuraavan kerran sen seurana jotain kastiketta…tai sitten kokeile sitä uunipadassa tai keitossa :)

 3. Maria myös sanoo:

  Oi kleinzpiz on ihana!!! <3 Mä haluaisin sellaisen 'punasen', ku mulla on luonnonpunaset hiukset... Oltais sit ihan match match! Mut mä en vaan jaksa koirien karvoja, kakkoja ja kuolaa, muuten mulla ois ollu koira jo kauan.

Kommentoi