perjantai 02. tammikuun 2015

110% lasissa!

HEISSANSAA!

Onpas hassuja nämä työviikot tällä haavaa, kovin katkonaisia. En tosin valita, että nyt taas alkaa tuota pikaa viikonloppu 🙂 Näin vuodenvaihteessa riittää töissäkin vipinää ja aivonystyröille tekemistä. Hyvä, että tulee pari lepopäivää taas tähän saumaan. Hei, lupailin teille tuolla Instan puolella jakaa kokemuksia tuosta joululahjaksi saamastani sykemittarista ja höpistä taas vähän liikuntajuttuja. Näin maallikon näkökulmasta. Liikuntahan on osa elämääni, siitä ei pääse mihinkään. Ilman kunnon hikitreeniä jopa minusta, lauhkeasta lampaasta äityy kiukkupussi. Mitä stressaavampi elämäntilanne, niin sitä enemmän sielu kaipaa liikunnan tuomaa endorfiiniä. Toki taukoja liikunnasta tulee (ah, ne niin ihanat kausiflunssat), mutta pääasiassa liikunta kuuluu jokaiseen päivääni. Edes jollain tavoin.

Olen koukussa liikuntaharrastusta mittaaviin laitteisiin. Viime ajat tuona laitteena on toiminut Runkeeper. Viikko sitten se syrjäytettiin sykemittarilla. Sykemittarin ihmeelliseen maailmaan tutustuin jo noin 15 vuotta sitten. Silloin opintotuella ostin ensimmäisen Polarin ihan karvalakkimallin. Ja tuolla olen pärjännyt hyvin. Kello-osasta on katkennut hihna ja tuo sykevyö on rispaantunut ja vähän liian joustava (ei mittaa sykettä, kun ei pysy tiukalla). Tässä välissä meni noin neljä vuotta, etten juurikaan sykkeitä seuraillut. Juoksin menemään vain pitkin metsiä. Mies mulle itse asiassa ehdotti uutta sykemittaria jo viime kesänä ja nyt vihdosta viimein jouluna sellaisen sain. Mitään monen sadan vekottimia en omiin tarpeisiini kaipaa, joten pienen tutkimuksen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että Polar  M400 on just oikeanlainen mittari mun käyttöön. Näin reilun viikon käyttökokemuksella voin todeta, että näin on! Ollakin, että tuo ranteeseen tuleva kello on aikas möhkälemäinen, niin siitä näkee aika paljon informaatiota. Kellon lisäksi ”päänäyttöruudulla” on palkki, joka näyttää päivittäisen aktiivisuustason. Näin liki 8 tunnin töissä istumisen tulos on 5%. Ei hyvä 😀 Latasin tietokoneelle (ja kännykkään) Polar Flow-ohjelman ja täytin sinne perustiedot.  Sen jälkeen synkronoin sykemittarini sekä tietokoneeseen että puhelimeeni. Alkuun tuntui, että 100% tuli liian helposti täyteen. Vaikeutin hieman tuon kerryttämistä ja muutin profiiliini tuon ”enimmäkseen istualtaan” työnkuvan ”enimmäkseen seisaallaan”. Tämähän ei pidä paikkaansa, mutta halusin kokeilla, miten paljon enemmän täytyy liikkua. Ja meinasi tulla ahdistus. Vaihdoin tuon asetuksen takaisin istumatyöhön ja nyt homma on taas terveellä pohjalla. Tässä saavutukseni tähän asti:

polar

Kello-osaa en ole pitänyt kaikkina päivinä koko ajan kädessä, lähinnä vain treenatessa. Tuo 30.12. 51% aktiviiteettiä tuli kaupungilla shoppaillessa. Aluksi mulla oli tavoite saada joka päivä tuo prosenttiosuus sinne sataan. Kunnes hieman höllensin tavoitettani. Josko tuon viikko-osuuden saisi sinne 100% paremmalle puolelle eikä tuijottelisi sen kummemmin päivittäisiä prosenttiosuuksia. Miehen kanssa käveltiin tuossa 25. ja 26.12. pari kävelylenkkiä/päivä. Rauhalliseen tahtiin. Nuo painonnostajaukkelit taulukossa on mun Kayla Itsines treenejä 😀 Paitsi tuo maanantai 29.12, jolloin tein ihan pikaisen kuntopiirin. Nuo aktiviteetit saa klikkailtua auki saadakseen lisäinformaatiota aktiviteetista. Alla ensimmäisenä yksi Kaylan treeni ja toisessa sekä kolmannessa kuvassa erään sisäpyöräilyn faktaa. Neljännessä kuvassa taas Pispalan ja Pyynikin ylämäkitreeniä sauvakävellen:

polar7 polar5polar6 polar9

Kaylan treenejä tehdessähän ei kyllä suositella sen kummempia lisätreenejä ainakaan noille itse harjoituspäiville. Mutta mulla kävely/pyöräily on ollut ohjelmistossa välillä myös circuit-päivinä. Enkä nyt ainakaan tässä vaiheessa (viikolla 5) ole kokenut, että kroppa olisi ylirasittunut. Sykealueella 3 on tullut tehtyä eniten treeniä. Jotenkin musta tuntuu, että pitäisi tehdä vielä enemmän tuolla sykealueella 2 eli perusharjoitussykkeellä. Täältä muuten löytyy taulukko, jossa on selitetty nuo sykealueet.

cats

0cats

Toivottavasti tästä oli teille vinkkiä, mikäli sykemittarin hankkimista pähkäilette. Kysykää ihmeessä, jos heräsi kysyttävää! Yllättävän hyvin lähti käyntiin joulun jälkeinen liikuntainnostus. Syytän osaltani tuota sykemittaria 🙂 Viikonloppuna taidan pitää tuota sykemittarikelloa ranteessa 24/7 niin saa vielä kokonaisvaltaisempia tuloksia. Aiemmin käyttämäni Runkeeper nyt jäi, mutta koen Polarin olevan vielä monipuolisempi varsinkin lajivalikoimansa suhteen. Viikonlopun pitkänlaista perussykkeellä tehtävää sauvakävelylenkkiä odotellessa!

Onko teillä käytössä joku seurantaväline treeneissä?

PERJANTAITERKUIN,

allePS. katoitteko muuten eilen Rouva Ministeriä? Osui ja upposi! En malta odottaa ensi torstaihin 🙂

PPS. kiitos kaunis ihanat kommenteistanne downshiftaamiseen ja hyvään oloon! Palaan niihin illalla kotisohvalta.


6 Responses to “110% lasissa!”

  1. Eeva-Maria sanoo:

    Moi Maria,
    Ja kiitos kivasta blogistasi!

    Mekin katottiin Rva ministeriä ja jollen väärin muista,seuraava jakso tulee jo maanantaina.
    Ettei vaan jäisi väliin…. 😉

    t.Eeva-Maria
    Ps. Mun tyttönimi on Nurmi,joten oot melkein entinen täyskaima. 🙂

    • Maria sanoo:

      Heipsan Eeva-Maria
      ja kiitoskiitoskiitos, pelastit just mun päivän 😀 Maanantaihin mä ehkä nippanappa jaksan odottaa 😉

      Ihanaa alkanutta vuotta <3
      PS. miltei kaimoja ollaan 🙂

  2. Ulla sanoo:

    UUH, ei voisi vähempää kiinnostaa tuommoset vempeleet…
    Onneksi meitä on tässäkin moneen lähtöön. Varmasti annoit monelle hyviä vinkkejä.

    • Maria sanoo:

      Hihii, no hei Ulla huomenna sitten sinulle sisustusjuttuja 😀 Onneksi on moneen lähtöön näitä juttujakin 🙂

      Ihanaa viikonloppua <3

  3. Sandy sanoo:

    Pukki toi tännekin samanmoisen. Nyt kun oppisi vielä käyttämään, kun vanha oli minullakin mallia miekka ja kivi. 😀

    • Maria sanoo:

      Heipsan,
      hih, mulla oli alkuun kans vähän opettelemista sykemittarin suhteen, mutta aika nopsaa sen oppi.

      Kysy vain, jos voin jotenkin auttaa sua siinä!

      Ihanaa alkanutta vuotta <3

Kommentoi