lauantai 16. maaliskuu 2019

Minilomalla omassa kodissa

HEI HELLUREI

ja kaunista huomenta ihanat!♥ Mikä lomassa on se, mikä tekee lomasta loman? Saa hartiat rentoutumaan ja silmät sädehtimään? Niin, eihän sitä aina tarvitse lähteä kaukomaille lomafiilistä hakemaan. Itselläni lämpö ja aurinko näyttelevät kyllä usein lomassa suurta osaa, mutta eivät ole niitä ainuita asioita, joiden takia loma tuntuu lomalta. Aloin miettimään, että ei olisi huonompi idea pitää lomapäivää ihan kotona ollessaan silloin tällöin. Veikkaan, että jo yhden päivän miniloma arkiaherrusten keskellä katkaisisi mukavasti rutiineja.

Lomasta loman tekevät itselläni se, että ei tarvitse herätä herätyskelloon. Ei tarvitse meikata, ellei halua. Saa istua valmiiseen aamupalapöytään. Ei tarvitse täyttää tai tyhjätä astianpesukonetta. Pestä pyykkiä. Ja niin paljon kuin nautinkin ruoanlaitosta, niin ei tarvitse tehdä ruokaa. Saatikka siivota keittiötä. Saa mennä fiilispohjalla, aikatauluttomasti. Lötkötellä, jos haluaa tai sitten keksiä aktiviteettejä. Itselläni minilomapäivän rakenne voisi hyvinkin olla seuraavanlainen.

Herätys ja aamusuihku (ja ehkä vähän meikkaisinkin, sillä lähden ulos aamupalalle)
Brunssi pitkän kaavan mukaan keskustassa
♥ Kävelyä kaupungilla, päämäärättömästi sinne minne nokka vie.
 Ehkä tutustumista joihinkin nähtävyyksiin. Kahvikupin äärellä ihmettelyä. Kauppahallin hulinaa ihastellen.
♥ Päikkärit tai ainakin lepoa sohvalla
♥ Woltin ja Foodoran ruokavalikoimiin tutustumista (lomallahan parasta on illallispaikan löytäminen ruokalistoja tutkimalla :))
♥ Iltaruokailu telkkarin äärellä
Sauna, vaahtokylpy ja kasvonaamio. Ylellisen tuoksuisella vartalovoiteella itsensä rasvaaminen.
Yökkäriin sujahtaminen ja jonkun ihanan leffan katsominen
Nukahtaminen sohvalle, josta raahaudun silmät puoli ummessa sänkyyn

Kuulostaa ihanan tavalliselta lauantaipäivältä, eikö? Tosin voi olla, että sitten ne tekemättömän kotityöt alkaisivat ahdistamaan. Pyykkivuori ja astianpesukoneen tyhjennys. Mutta jos hoitelisi asiat lomapäivää edeltävänä päivänä niin, että koti olisi siisti kuin hotellihuone. Ja sängyn lakanatkin valmiiksi vaihdettu. Ostaisi kulhoon pöydälle passionhedelmiä ja pyöräyttäisi jääkaappiin valmiiksi etelän hedelmille maistuvan smoothien välipalaksi. Kasaisi olkkarin pöydälle lukemattomia lehtiä valmiiksi ja virittäisi aamutossut sängyn viereen lattialle. Kaivaisi esiin ne lempparikotivaatteet ja eikä laittaisi puhelinta äänelliselle koko päivänä.

Hmmm…ihan tänään en ole vielä miniloman tarpeessa, mutta jos ruksaisi kalenteriin yhden huhtikuun lauantain ”minilomapäiväksi”. Tai ainakin nyt yrittäisi pitkästä aikaa käydä edes siellä brunssilla. Tampereella brunssipaikkojen kärkeä omalla listallani pitää Lillan Cafe tai Pellas. Ehkä sitä voisi kokeilla jotain uutta brunssipaikkaa.

Tänä päivänä minilomasta ja lomasta ylipäätään muistuttaa passionhedelmät aamupalalautasella. Pannukakku ja pensasmustikat. Kahvi, jossa maistuu vienosti vanilja.

IHANAA LAUANTAITA TOIVOTELLEN,


4 Responses to “Minilomalla omassa kodissa”

 1. Marja sanoo:

  Oi, miniloma kuulostaa ihanalta! Upea rusketus sulla ja uudet taulut, hei <3! Tänään tein passionhedelmätäytteistä ihanaa kääretorttua, ihan kokeilumielessäpääsiäistä varten ja hupsis! jatkoon meni. Ohje löytyy MTVn Mitä tänään syötäisiin-ohjelmasta, taidettiin tehdä eilen sitä? Kannattaa kokeilla.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Marja

   ja hei kiitos ♥ Minilomaa on tullut vietettyä koko viikonloppu – tai ainakin relattua :D

   Oiiiiiii, mun täytyy käydä tsekkaamassa tuo ohje, kiitos vinkistä :) Passionhedelmä on niin taivaallisen hyvää!

   Suloista sunnuntaita ♥

 2. Marita sanoo:

  Voi Maria, miten osaat hifistellä vai miten sanotaan, nauttia elämästä! Monella olisi opittavaa sinusta! Itselläni alkoi oikea loma ja ensi viikolla olen jo kaukana kotoa jossakin, missä on kevät kukkeimmillaan ja aurinko paistaa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marita

   ja voi kuule, mä olen niin hyvä nauttimaan näistä pienistä jutuista ♥ Ja haaveilemaan. Se on yksi elämän suola :)

   Ihanaa, huomasinkin fb:stä, että sinulla on reissu tuloillaan!

   Suloista sunnuntaita ja ihanaa reissua – tuohan pala kevättä tänne Suomeenkin tullessasi ♥

Kommentoi