sunnuntai 12. elokuu 2018

Koko perheen hyvinvoinnin tähden ♥

 

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lifen kanssa. 

 

HELLO IHANAT

ja superia sunnuntai-iltaa! ♥ Näin ihanan perheen kanssa vietetyn kesän jälkeen sitä on taas muutaman arkipäivän jälkeen ollut vähän kaihoisin mielin siitä, että ei vietetäkään aikaa enää niin paljon yhdessä perheenä. Ehkä ollut pikkuisen suru puserossa senkin takia, että mitä nopeampaa ajassa mennään eteenpäin, niin sitä vähemmän nuo lapset ovat riippuvaisia meistä aikuisista. Mikä toki on ihan luonnollista ja täysin hyväksyttävää. Se kuuluu elämään. Meillä on ollut aina perheessä hyvä dynamiikka. Ollaan tiimi ja tehdään asioita yhdessä. Yritetään yksilöinä panostaa hyvinvointiimme, mutta se mikä on ratkaisevaa on koko perheen hyvinvointi. Se, että me ihmisinä ja tiiminä voimme hyvin. Lifen brändilähettilään ominaisuudessa tulin kertomaan teille tämän kaupallisen yhteistyön myötä, miten me pidämme huolta itsestämme. Miten me pidämme huolta yhteisöstä nimeltä perhe Nurmi.

Kuten olemme tämän vuoden aikana jutelleet, niin hyvinvointi on hurjan laaja käsite. Niin laaja, että se tarkoittaa sitä, että tätäkään postausta en pystynyt muutamaan kappaleeseen referoimaan. Luvassa siis paljon asiaa, tärkeästä aiheesta. Toisaalta sen voisi mielestäni tiivistää siihen, että hyvinvointi on onnellisen elämän perusta. Hyvinvointi ei tarkoita mitään suureellista, ainakaan minun mielestäni. Hyvinvointi tarkoittaa sitä, että kun ne elämän eri osa-alueiden palaset ovat loksahtaneet kohdilleen, niin ihminen voi hyvin. Kun sosiaaliset ja taloudelliset asiat ovat kunnossa, omin kriteerein mitattuna, eikä tarvitse huolehtia tai stressata asioita. Tai jos stressaa, niin osaa kuitenkin stressata niin, että ei kuormita itseään tai läheisiään liikaa. Ilman, että oma tai läheisten hyvinvointi on vaarassa. Sitä on se hyvinvointi.

Hyvinvoinnissa on myös osa-alue, johon keskityn tämän postauksen tuonnemmassa osassa. Nimittäin se, miten boostata koko perheen hyvinvointia luonnollisten lisäravinteiden avulla. Varsinkin näin flunssakauden alla on hyvä varmistaa, että vitamiinien saanti on kohdillaan. Että vastustuskyky on valmis taistelemaan syksyn flunssapöpöjä vastaan. Toki olen sitäkin mieltä, että myös se henkinen hyvinvointi tulee olla balanssissa, jotta lisäravinteistakin saa täyden avun. Pelkästään purkista pillereitä napostelemalla ei voi saada 100% hyvinvointia ellei itse ole myös valmis tekemään hyvinvoinnin eteen asioita. Toisaalta luonnolliset lisäravinteet ovat myös omiaan lisäämään henkistä hyvinvointia. Onkohan tämä se hyvinvoinnin positiivinen kierre? Toinen ruokkii toista.

Näin äitinä minulle aikaisemmin oli ihan päivänselvää, että lasten hyvinvointi tulee ensimmäisenä. Niin se tulee toki vieläkin, mutta jossain vaiheessa tajusin, että kun äiti tai vanhemmat voivat hyvin, niin sen avulla myös lapset voivat hyvin. Haluan pitää itsestäni huolta en vain itseni vaan koko perheen hyvinvoinnin tähden. Haluan edesauttaa sitä, että pysyn terveenä. Syödä terveellisesti, liikkua tarpeeksi ja mikä tärkeintä, nauttia samalla elämästä. Haluan, että lapsemme oppivat kotona sen mallin, että kun itsestään ja omasta hyvinvoinnista pitää huolen, elämä on paljon mukavampaa. Kun voi hyvin, niin henkisesti ja fyysisestikin, selviytyy niistä elämän karikoistakin paremmin. Haluan, että lapset oppivat kotona myös mallin siitä, että meidän kaikkien tulisi huolehtia myös edes pikkuisen siitä, että muillakin on hyvä olla.

Mitkä ovat niitä juttuja, joiden avulla meidän perhe voi kokonaisvaltaisesti hyvin? Terveellinen ruoka, liikunta, iloinen elämänasenne sekä muutamat yhteiset jutut. Yhteiset harrastukset ovat koko perheen hyvinvoinnin etu. Se, että saa lasketella yhdessä paukkupakkasessa punasin poskin. Kun saa kisailla rinteessä, kuka on eka alhaalla. Joskus oli aika, että annoin lasten voittaa ja hissuttelin rinteessä. Nyt lasken täysiä ja silti ne lapset voittavat. Peli-illat ovat meidän perheelle tärkeitä yhteisiä juttuja. Korttipelejä olemme pelailleet tänä kesänä enemmän kuin koskaan aiemmin, mutta myös lautapelit vievät mukanaan. Uutena yhdistävänä tekijänä on ruoanlaitto. Mikään ei ole sen ihanampaa ja palkitsevampaa kuin kokkailu koko perheen kesken. Yhdessä kokkailu tuo onnistumisen tunteita meille kaikille ja mikä tärkeintä, jokainen kokki on tärkeä sopan lopputuloksessa. Ja vaikka ei nyt niin usein matkustellakaan, niin voisin väittää, että matkustelu on koko perheen hyvinvoinnin kannalta ihan ykkösjuttu. Silloin kun päästään niistä arkitohinoista hetkeksi eroon ja jopa äiskän välillä kiristävä nuttura löystyy ;)

Mitä hyvinvointia boostaavia luonnollisempia lisäravinteita meidän perheellä on käytössä? Täytyy myöntää, että kesä tuli hiukka laistettua purkista otettavien vitamiinien ja muiden lisäravinteiden suhteen. Mutta paluu arkeen ja paluu ruotuun tässäkin asiassa. Onneksi ainakin tuota D-vitamiinia saatiin tänä kesänä yllin kyllin auringosta. En tiedä oliko sen syy, että unohdin käydä kesällä vitamiinipurkeilla, mutta sain juuri ennen kesälomaa ilkeän kesäflunssan, joka ei millään meinannut parantua. Nyt kolme viikkoa myöhemmin olo on kuitenkin hyvä. Toki heti flunssan saatuani otin vitamiinit käyttööni. Jotta meidän perhe välttyisi syysflunssalta, on ehdottoman tärkeää ennakoida flunssa-aika jo nyt. Lisäksi arkisten aherrusten alkaessa niin meillä aikuisilla kuin lapsillakin on tärkeää pitää huoli siitä, että saamme kaikkia vitamiineja ja hivenaineita riittävästi. Ihan jo jaksamisenkin takia.

Sain ilon ja kunnian käydä taas ihanan ja ammattitaitoisen Maaritin luona Lielahden Life-liikkeessä ja tällä kertaa itse asiassa otin muun perheen mukaani. Keskustelimme koko perheen hyvinvoinnista ja keskityimme eritoten lapsiin. Vinkkejä kaipasimme muun muassa siihen, että miten toiset jaksavat pitkän ja pimeän syksyn. Miten ennakoida jo nyt jaksamisen tarpeen. Tosin tuo jaksaminen se taitaa olla meidän aikuistenkin suurin kulmakivi mitä kokonaishyvinvointiin tulee. Molemmilla on varsin kiirettä töissä, joten omaan jaksamiseen tulee kiinnittää myös huomiota.

Lifen valikoimista löytyy kattavasti luonnonmukaisempia tuotteita aina vauvasta vaariin. Jälleen kerran palauttelimme mieleen sitä, että mikä olisi se repertuaari lisäravinteita, joita olisi hyvä löytyä kotikaapeista. Ja mielellään myös käytöstä. Monivitamiini, maitohappo, kalaöljy, D-vitamiini ja magnesium nyt ainakin ovat sellaisia vuoden ympäri syötäviä hyvinvointia tukevia lisäravinteita. Mutta tällä kertaa, flunssakauden lähestyessä Maarit vinkkasi myös sinkin tärkeydestä. Meillä onkin jo reilun vuoden ajan ollut käytössä Life Sinkki -tabletit. Ehkä se, että tabletit jäivät kaupunkiin kesäloman ajaksi sai kesäflunssani puhkeamaan, sillä sinkki auttaa vastustamaan infektioita edistämällä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Sen lisäksi, että se saa ihon, kynnet ja hiukset voimaan hyvin.

Jaksamisen osalta tärkeä osuus on rautavarastoilla. Jos on puute raudasta, niin jaksaminen on niin ja näin. Itselläni on hemoglobiini ollut aina hyvä, mutta mies on joutunut välillä omia rautavarastojaan varten ottamaan rautaa purkista. Hellävarainen Ferronol -rautavalmiste on markkinoiden vahvin nestemäinen rautavalmiste; päiväannos sisältää 21 mg rautaa. Raudan lisäksi se sisältää monia raudan imeytymistä tukevia vitamiineja. Ferronolista saa reilusti C- ja B-vitamiineja sekä foolihappoa. Se sopii myös kouluikäisille. Kiireiseen elämäntapaan sopii myös Life Magnesium, joka sisältää lisäksi B6 -vitamiinia. Magnesium ja B6-vitamiini edistävät hermoston normaalia toimintaa ja auttavat vähentämään väsymystä ja uupumusta.

Lifen MultiVitamin -sarjasta löytyy kattavasti monivitamiineja niin naisille kuin miehillekin, niin nuoremmille kuin vanhemmillekin. Myös kasvissyöjille, paljon liikkuville ja raskaana oleville. Itselläni on käytössä Life MultiWoman -monivitamiinit, jotka sisältävät 12 eri vitamiinia ja 8 eri kivennäisainetta. Lisänä monivitamiineista löytyy kasviuutteita, joiden luonnolliset tehoaineet tukevat vitamiinien imeytymistä. Miehellä taas on käytössä Life MultiMan -monivitamiini, joka sisältää muun muassa sinkkiä normaalia testosteronitasoa tukemaan, sekä viinirypäleensiemenuutetta, jonka sisältämät antioksidantit tukevat tervettä mikroverenkiertoa. Lifen monivitamiinivalmisteissa on käytetty hyvin imeytyviä orgaanisia yhdisteitä. Orgaanisten yhdisteiden ansiosta luonnonmukaiseet vitamiinit imeytyvät tehokkaasti.

Meidän lapset ottivat käyttöönsä Nordic Health Multivit Junior -monivitamiinisuihkeen. Neljä suihkausta päivässä, jotka voi kätevästi ottaa esimerkiksi heti aamupalan yhteydessä. Vadelmanmakuinen suihkaus poskien limakalvoille sisältää 14 vitamiinia ja mineraalia, jotka imeytyvät erittäin nopeasti. Tämä tuote soveltuu kaikille yli yksivuotiaille, joten on oiva tuote myös heille, ketkä mieluummin nauttivat monivitamiinit suihkeena kuin tablettina.

Vaikka meillä pääsääntöisesti yritetään syödä kalaa pari kertaa viikossa, niin silti hyvät rasvahapot tulevat tarpeeseen myös purkista otettuna. Tähän asti olemme miehen kanssa syöneet Lifen Omega 3 -kalaöljyä, mutta nyt saimme testiin Eskimo 3 Pure -kapselit. Niissä on säilytetty kalan luonnollinen omega-3-rasvahappokoostumus poistamatta sen muita tärkeitä aineosia. Ja mikä lämmittää mieltä, niin tieto siitä, että tuotteen valmistuksessa käytetyt kalat pyydystetään puhtailta, kylmiltä vesiltä kestävän kalastuksen vaatimuksia noudattaen. Kalaöljyn alkuperä on selvitettävissä aina pyyntialuksesta valmiiseen tuotteeseen saakka! Lapsille saimme käyttöön Eskimo 3 Kids -kalaöljyn, joka muuten on yllättävän hyvänmakuinen. Ainakin niihin oman lapsuuteni kalaöljyhin verrattuna. Tuote tulee tarpeeseen jo ihan koulutaivaltakin ajatellen, sillä se sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja, joista erityisesti DHA on tärkeä, sillä se edistää aivotoiminnan ja näön pysymistä normaalina. 

Myöhemmin syksyllä jutellaan vielä enemmän vatsan ja suoliston hyvinvoinnin merkityksestä kokonaishyvinvointiin ja sitä myötä jaksamiseen, mutta vinkkaan jo tässä kohtaa teille supermaitohappobakteerivalmisteen, joka kannattaa ottaa ihan jokapäiväiseen käyttöön, nimittäin Life SporebioticinSen maitohappobakteerikapselit sisältävät 3 miljardia maitohappobakteeria kapselissa. Tuote on tehty niin, että se sulaa vasta suolistossa, kun osa maitohappobakteerikapseleista saattaa sulaa jo ennen suolistoa. Tuhlaten siis osan jo maitohappobakteereista matkan varrella. Näin ollen niistä ei ole niin paljon hyötyä. Sporebiotic -kapseleiden maitohappobakteerit kolmenkymmenkertaistuvat suolistoon päästyään niin, että loppujen lopuksi niitä on 90 miljardia. Maitohappobakteerien avulla on hyvä taistella tulevaa flunssakautta vastaan!

Tänä kesänä totta tosiaan aurinko helli ja saimme tankattua D-vitamiinivarastojamme. Mutta tuolla tankkauksella ei kovin pitkälle pötkitä. Jo senkin takia meidän jokaisen suomalaisen olisi hyvä nauttia D-vitamiinia myös purkista. D-vitamiinilla on muuten monia suotuisia vaikutuksia kehoomme ja yksi niistä on kovin ajankohtainen; D-vitamiinilla on nimittäin suotuisa vaikutus kehon puolustusjärjestelmään ja se ylläpitää vastustuskykyä. Meillä miehen kanssa on ollut käytössä Aurinko D vitamiiniöljykapselit ja nyt saimme lapsillekin testiin hyvänmakuisen pureskeltavan Life Kidz D -vitamiinin.ID

Joku voisi kysyä, että miksi tulisi panostaa hyvinvointiin näin laajalla skaalalla? Itse koen asian niin, että haluan tehdä kaikkeni, jotta eläisin mahdollisimman terveenä mahdollisimman pitkään. Että olisin se mummu, joka konttaa lastenlasten kanssa vaivattomasti ilman nivelkipuja lattialla ja olisi vetreä ja nousisi lattialta ilman sen kummempia ähistelyitä. Se vaimo, joka eläkeiässä jaksaisi kiertää maapallon golfkenttiä ristiin rastiin tuon elämänsä rakkauden kanssa. Jotta jakaisin kahlata kunnialla nämä elämän ruuhkavuodet läpi, samalla niistä nauttien. Haluan myös tehdä kaikkeni, että noista meidän rakkaista tytöistä pulppuaa jatkossakin se ilo ja elämänmyönteisyys. Että he jaksavat opiskella ja toisaalta myös hassutella. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa panostusta hyvinvointiin, mutta miksei sitä tekisi jo tänään eikä vasta huomenna?

Onhan siellä teillä nämä luonnollisemmat lisäravinneasiat kunnossa? Ihan jo syksyn flunssakautta ja kiireistä arkea ajatellen haluan muistuttaa seuraavasta huikeasta alekoodista:

♥ Life haluaa tarjota myös teille ihanille lukijoille mahdollisuuden hyvinvointiin. Sen kunniaksi saatte tämän vuoden ajan alennusta 20% koodilla atmarias Lifen verkkokaupassa tai kivijalkaliikkeissä tehdyistä normaalihintaisista Lifen oman tuotesarjan tuotteista

Lifen liikkeissä ja verkossa on muuten meneillään tarjouskampanja vielä 19.8. asti. Tarjouskampanjan aikana Lifessä on runsaasti huikeita tarjouksia, joita kannattaa käydä ihan paikan päälläkin katsomassa, ja samalla kysellä ammattitaitoisilta konsulteilta vinkkejä juuri sinulle sopiviin tuotteisiin!

VOIKAAHAN HYVIN 

PS. tytöt saivat Maaritilta mukaansa tuollaiset Lifen juustokakun makuiset proteiinipatukat! Sen verran hyviltä maistuivat, että ehkä noista saadaan oiva välipala jollekin päivälle koulun jälkeen :)


8 Responses to “Koko perheen hyvinvoinnin tähden ♥”

 1. Nina sanoo:

  Voi jee. Kerrankin- siis kerrankin oli ajakohtainen yhteistyö ja aihe ja menin innoissani tilaamaan. Vaan kun en puolen tunnin jälkeen ole onnistunut vielä tilaamaan niin äh antaa olla.
  Kyllä harmittaa. En tiä mikä nyt mättää.
  Hyvä ale kuitenkin! Kiitos. Joa muistan täytyy käydä liikkeessä. Kerrankin on aikaa reilusti! :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nina

   ja hei ihana kuulla, että tämä aihe oli ajankohtainen :)

   Millaisia ongelmia sinulla oli tilauksen kanssa? Etkö saanut alekoodia laitettua vai oliko muita sivustoon liittyviä probleemia? Kerro ihmeessä jos näin oli, niin voin välittää tiedon eteenpäin :)

   Juu, liikkeestä saa lisäksi asiantuntevaa palveluakin, joten suosittelen käymään ♥

   Ihanaa tiistai-iltaa! ♥

   • Nina sanoo:

    Kiitti vastauksestasi :)
    Kirjauduin ja yritin tehdä tilausta. Maksutapaan asti päästi sitten jämähti. Yritin kirjautua uudestaan ja herjasi että tunnus on jo olemassa. En ymmärrä :)
    Kokeilen vielä. Koodi toimi hyvin kyllä. Kyse jostain muusta siis. :)

 2. Nina sanoo:

  Moi vielä

  Piti vielä tulla kertomaan (en tiennyt että olit laittanut viestiä tässä välissä) että tein tilauksen kirjautumatta niin se sujui hienosti ja nyt tuli jo viesti että tilaus lähti jo matkaankin. Siis kitjautumisessa se ongelma oli.
  Kiitti vielä koodista. Vitskut lähtee testiin sekä äidille että lapsille. Mies sanoi että syö vanhat purkit ensin. :)
  Kiitos taas ihanasta blogistakin tässä samalla.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Nina
   ja hei anteeksi, mulla oli mennyt tämä viestisi ihan ohi!

   Hyvä, että tilaus onnistui :)

   Kiitos kaunis ja ihania elokuun vikoja päiviä ♥

 3. Laura sanoo:

  Hemoglobiini yksinään ei kerro kyllä yhtään mitään, aina pitäisi ottaa myös esim. seerumin rauta ja ferritiini :) Muuten mahdolliset ongelmat voi jäädä piiloon.

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Laura!

   Näinhän se on, nyt on ollut kovin tapetilla tuo ferritiini. Meillä se on aina työterveydessä otettu automaattisesti, mutta hyvä huomio ♥

   Kivaa torstaita! :)

Kommentoi