maanantai 30. huhtikuu 2018

Iloista vappua! (+ piirakkavinkki vappupiknikille)

MOIMOI!

Ja hei ihanaa vappuaaton iltapäivää :) Onko siellä jo kannat katossa? En ole oikeastaan koskaan ollut vappuihminen. Tämäkin vappu menee hyvästä ruoasta ja ystävien seurasta nauttien, mutta sen kummempia vapputraditioita meillä ei ole. Silloin kun lapset olivat pieniä, kävimme vappupäivänä vapputorilla. Nyt kun lapset eivät sinne juuri hinkua, niin jätämme vapputorin suosiolla väliin. Ihmismassat vaihtunevat mökin talviteloista poislaittoon, suomeksi sanottuna kesäkuntoon laittamiseen siis. Sillä edellytyksellä toki, että järvi on sulanut!

Huomista vuoden ekaa mökkipäivää (huomaatteko, että joku on vähän optimistinen? :D) ajatellen leivoin suolaisen piirakan. Otamme sen mukaan saareen lounaaksi. Piirakassa maistuu mehukas tomaatti, vuohenjuusto ja valkosipuli. Tuoreet yrtit ja lähestyvä kesä. Vappupiknikillä en ole ollut sitten opiskeluvuosien, mutta ehkä huomenna sään niin salliessa voisimme virittää mökin terassille viltin ja nauttia lounaan siellä.

VAPPUPIKNIKIN MEHEVÄ PIIRAKKA

1 suolainen piirakkapohja

3 tomaattia
100 g vuohenjuustoa
puolikas punasipuli
2 valkosipulin kynttä
2 dl kermaa
2 munaa
ruohosipulia
suolaa & mustapippuria
päälle tuoretta basilikaa

-levitä piirakka pohja piirakkavuokaan
-siivuta sen päälle tomaatit
-murustele vuohenjuusto kerman sekaan ja lisää pienistellyt valkosipulin kynnet, punasipuli, ruohosipuli, suola ja mustapippuri
-paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia

Tämä piirakka muuten maistuu hyvälle kylmänäkin. Tai jopa paremmalle kuin lämpimänä.Tarjolle lisäksi salaattia ja ehkä jotain kylmää ja kuplivaa! Huomaan, että mitä lähemmäs kesää mennään, ruokavaliooni tupsahtelee salaattiannoksia. Jotenkin tekee mieli kaikkea raikasta ja kevyttä. Heh, ainakin näin juhlaviikonlopun jäljiltä. Vieläkin olen ihan fiiliksissä tuosta viikonlopusta. Eilen illalla sohvalla kynttilänvalossa mietiskellessäni tulin tulokseen, että enpäs ihan heti muista, että olisin ollut noin paljon tyttöjen kanssa kuin viikonloppuna. Koska kumpikaan ei huidellut ystävillään kylässä vaan olivat kotona, tuntui tuo yhdessäolo vallan ihanalle. Eilinen shoppailupäiväkin sai hymyn kaikkien huulille, ja jalat maitohapoille. Itse en juurikaan mitään ostanut, lukuunottamatta IG storiesiessa vilauttamaani BB-voidetta, mutta tytöille ostettiin muutamia vaatteita. Jos tuo vappupiknikin mehevä piirakka vie kielen mennessään, niin sitä vei kyllä eilinen kylmä lounaspitsanikin. Paistetun pitsapohjan päällä oli wasabituorejuustoa, kylmäsavulohta, kapriksia, punasipulia ja sitruunamehua. Avot!

Mutta nyt pikainen siivous ja sitten hakemaan reissumiestäni lentokentältä. Jonka kone muuten laskeutuu reilun puolen tunnin päästä ja täällä mä vielä kökin, koti siivoamatta. Kodin siisteyden viis, kuinka ihanaa saada taas koko perhe kokoon…ainakin seuraavaksi 24 tunniksi, ennen kuin lentokenttä kutsuu jälleen ♥ Mutta ei ajatella tulevaa vielä. Nyt keskitytään nauttimaan kevään juhlasta, ystävistä, toisistamme ja huomenna – mökkikauden korkkauksesta! Näiden puheiden jälkeen voipi olla pienoinen pettymys, jos sieltä häntä koipien välissä kotiin palaamme. Tosin vaihtoehto b eli leffamaratonia koko päivä ei kuulosta sekään hassummalta! :)

ILOISTA VAPPUA! 🎈


4 Responses to “Iloista vappua! (+ piirakkavinkki vappupiknikille)”

 1. Nina sanoo:

  Hauskaa vappua ja piti kysymäni, että mistä tuo päälläsi oleva ihana takki on ostettu? Tahtoo samanlaisen :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nina!

   Ja kiitos, sinne ihanaa vappupäivää ♥

   Tuo takki on New Yorkerista ja vähän niin kuin esikoiselle ostettu. Mutta mamma vähän niin kuin varasti sen ;D

 2. Sanna sanoo:

  Täältä kiireen keskeltä,hauskaa vappua Maria!Meille vappu ja uusivuosi on ”siinä ohi lipuu juhlat”.Joulu ja juhannus ne tärkeimmät.
  Tänään töissä,huomenna vapaa ja keskiviikkona taas töihin.
  Mutta jihuuuuu!Kaksi viikkoa enää ja sitten saaristoon mökille.Odotan niin paljon!!Meri kutsuu taas❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei ihanaa vappendaalia sinnekin ♥ Samat juhlatunnelmat täälläkin. Joulu ja juhannus rules!

   Voi ihanaa, tekin pääsette mökille!!! Mehän ei tänään päästy, koska jääkausi on vallannut tuon lahden poukaman :D Kaikki muut järvet ovat sulia, paitsi tuo mökkijärvi. Murmur. Mutta ei auta. Lauantaina uusi yritys!

Kommentoi