lauantai 17. helmikuu 2018

Taudeista pahin & suussasulava hemmotteluherkku

HEIPPAHEI LAUANTAIHIN IHANAT!

Voi kuulkaa, meille on iskenyt jälleen se taudeista pahin; miesflunssa. Se on jännä juttu, miten hän, joka muistaa ottaa pomminvarmasti joka aamu kaikki vitamiininsa, liikkuu paljon ja syö terveellisesti on jo kolmatta kertaa tälle talvelle kipeä. Ehkä se avainsana on se lepo ja maltti. Ruuhkavuosissa ja uraputkessa kun sitä helposti unohtaa sen levon osuuden. Myös henkisen puolen suhteen.

Nyt tarvittiin jo järeämpää lääkitystä ja onneksi eilen aloitettu lääkekuuri alkaa tepsimään. Mikä toki saa aikaan sen, että kun olo on parempi niin ”josko mä pesisin muutaman koneellisen pyykkiä?” tai ”tyhjensin vessojen roskikset!” tai ”pitäiskö tehdä jotain?”. Sanoinkin, että tämän päivän saa luvan olla kotiarestissa, että saadaan flunssa pois ennen hiihtolomareissuja.

Mietittiin eilen, että mikä on se juttu, minkä takia flunssat osuu tiettyihin ihmisiin helpommin. Itse muistan olleeni kovassa flunssassa niin että kuume olisi noussut viimeksi ehkä kolmisen vuotta sitten. Mutta sitten kun se flunssa tulee kunnolla päälle se on menoa; yleensä omaan flunssaani yhdistyy poskiontelon-, keuhkoputken- ja korvatulehdus. Nämä kun ovat samaan aikaan, niin olo on niin huono, että on pakko levätä. Muuten tunnistan kyllä itsessäni saman kuin tuossa miehessäni, että ei osaa levätä ellei ole kunnolla kipeä.

Eilen hemmottelin vuoteen omaa ihan älyttömän hyvällä banaaniherkulla. Tämä voisi olla ehkä banaanileipä, mutta olomuodoltaan ei kuitekaan ollut niin kiinteä kuin leipä. Banaanimössö olisi ehkä osuvampi termi :D Kuten olen kertonutkin, niin ruoanlaitossa ja leivonnassa on parasta se soveltaminen. Se, kun saa tehdä taikinan ilman mitään desin mittoja sun muita. Senpä takia toivon, että tekin otatte haasteen vastaan ja heittädytte tämän banaalileipämössön vietäväksi. Siitä kun tuli niin vietävän hyvä. Vaikka sokeria välttelenkin, niin nyt annoin hieman periksi ja lisäsin taikinaan inasen inkkarisokeria. Se kun toi tähän ihanaa kinuskisuutta. Kinuskinen kuorrute (keitetty ja soseutettu taateli) toi vielä extra-oomphia!

BANAANILEIPÄMÖSSÖ

3 erittäin tummaa banaania haarukalla muussattuna
2 kananmunaa
iiiiso loraus mantelimaitoa
intiaanisokeria hyppysellinen
kookosjauhoja
kaurajauhoja
1-2 tl ruokasoodaa
ripaus ruususuolaa
tujaus kanelia

päälle
pähkinöitä, mulperinmarjoja

-sekoita aineet keskenään niin, että taikina jää hieman löysäksi (passaa löysyys jauhojen avulla)
-humpsauta päälle mulperinmarjoja ja pähkinöitä
-kaada suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ja paista 180 asteessa noin 45 minuuttia
(mikäli et tykkää paahtuneista pähkinöistä niin pähkinät ja mulperinmarjat voi upottaa taikinaan)ID

Tämä oli hyvää eilen lämpimänä, mutta hyvää se oli vielä tänä aamunakin. Se vähä, mitä tätä herkkua oli jäljellä :) Hei, nyt kohti lauantaipuuhia. Tälle päivälle ei ole mitään suunnitelmia (paitsi sisarhentovalkoishommia), mutta huomenna päästään (ainakin osan porukan kanssa) juhlimaan kummityttöä ja näkemään rakkaita ystäviä. Josko sitä jaksaisi, niin ehkä pieni hiihtolenkki voisi tehdä terää. Tosin Aamulehdessä muuten juuri varoiteltiin heikoista jäistä! Hui, voisi kuvitella että nyt kun on kunnon talvi, niin jäätkin kantaisivat. Mutta ei, parempi mennä metsäladuille!

ILOISTA LAUANTAITA SINNE RUUTUJEN TOISELLE PUOLELLE,


6 Responses to “Taudeista pahin & suussasulava hemmotteluherkku”

 1. Siiri sanoo:

  Jep, täällä yksi, joka ei sairasta. Ja nyt puhutaan siitä, että olen ollut kuumeessa viimeksi vuonna 2003, no kidding! Yritän elää terveellisesti ja liikkua, mutta luulen että mulla on vaan luonnostaan hyvä vastustuskyky. Pientä flunssaa ja kröhää toki lykkää välillä, mutta sen kuuden vuoden aikana, mitä olen tämänhetkisessä työpaikassa ollut, en ole flunssan takia ollut kertaakaan saikulla. Olen myös ajatellut, että ehkä biologia suosii meitä yksinasujia, ei ole ketään hoivaamassa eli ei ole varaa sairastaa :D

  Mukavaa viikonloppua, ja pysytään pois sieltä jäiltä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moimoi Siiri

   ja hei vitsit, sä olet teräksestä! 2003 vuodestahan on 15 vuotta aikaa :) Sulla on terveelliset elämäntavat ja hyvä vastustuskyky, se auttaa :)

   Hih, se voi muuten olla juurikin noin – luonto pitää huolen, että silloin kun ei ole ketään hoivaamassa, ei sairastella!

   Ihanaa alkanutta viikkoa sinne ♥

 2. Hanna sanoo:

  Täällä mies ollut tiistai-illasta asti kovassa kuumeessa, eikä yrittäjänä ole sairaslomaa pystynyt pitämään. Nyt onneksi viikonloppu ja huilia siis. Vähän alkaa huumorintaju loppumaan, kun ensin kolme nuorinta lasta vetivät saman taudin putkessa…ja kyllä nämä taudit tuntuvat ainakin meillä tulevan miehelle KAIKKEIN rajuimpana :D (1 flunssainen mies = vähintään 3 flunssaista lasta)

  Ihanaa viikonloppua ja hiihtoloman odotusta sinne! Täällä Turun seutuvilla ollaan jo ihan lomafiiliksissä – sairastupameiningistä huolimatta :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Hanna

   ja voi ei! Kurjaa, että sielläkin jyllää taudit :( Meillä mies lähti töihin pitämään palaveria skypen kautta, mutta olohuoneen sohvat toimivat sairastupasänkyinä kahdelle kröhäiselle. Onneksi kuume ei ole noussut ihan kattoon, vain pientä lämpöä. Mutta parempi tosiaan lepäillä tuo flunssa pois.

   Ihanaa alkanutta hiihtolomaviikkoa sinne Turkkuseen ♥ Täällä tullaan lomalle viikko teidän jälkeenne! :)

 3. Kaura sanoo:

  Tätä ohjetta pitää kokeilla. Näyttää hyvältä, ja noi aineetkin jo kaapissa (paitsi banaaneja ei ole). :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura,

   toivottavasti maistui! :) Meillä tuo flunssainen mieskin tykkäsi tästä, vaikkei muuten kuulemma makuaistia olekaan :D

   Kivaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi