keskiviikko 11. lokakuu 2017

Tyylikkäänä talveen!

MOIKKAMOI!

Jälleen ollaan lasten pukeutumisasialla kaupallisen yhteistyön tiimoilta Ellos:n kanssa. Viimeksi katsastettiin, miltä näyttää tyttöjen vaatetus koulutien alkaessa ja nyt olisi tarkoitus jutella hieman talvivaatetuksesta. Lasten talvivaatemuodista. Sieltä se talvi tulee taas nopeampaa kuin uskommekaan! Näin jälkikäteen ajateltuna se ikä, kun lapset olivat haalari-iässä oli helppo. Talvihaalarin alle villahaalari ja rukkaset käteen. Päähän kypärämyssy ja kumilenksut talvikenkien alta. Ei ollut pelkoa siitä tuleeko lapsen kylmä.

Toista se on kuulkaas tässä iässä; 10- ja 12-vuotiaat kun ovat siinä iässä, että kaiken maailman ulkohousut ovat vähintäänkin noloja. Paitsi laskettelumäessä. Sen takia meillä suositaan talvisin mahdollisimman pitkiä takkeja. Korkeavartisia kenkiä. Jotta farkkuosuus, joka takin ja kenkien välistä näkyy olisi mahdollisimman pieni.
Yleensä meillä havahdutaan saapuneeseen talveen siinä vaiheessa, kun mittari näyttää ensimmäisen kerran pakkasta aamulla herätessämme. Siinä sitten muiden aamukiireiden keskellä ollaan etsitty lämmintä päälle sekä kenkiä, jotka ovat mieluiten jotkut muut kuin ne koko syksyn jalassa olleet ja varmasti hyvin vettä läpäisevät lenkkarit. Tänä vuonna on toisin; molemmilla on kaksi talvitakkia helposti saatavilla. Viime vuotiset talvikengät on inventointu ja laitettu kiertoon pienet kengät.

Vaikka meillä aika usein ehtii jompi kumpi vanhempi kyyditsemään lapsia kouluun, niin kotiin päin he joutuvat kävelemään. Sen takia on ehdottoman tärkeää, että vaatetus ja kengät ovat sellaiset, että niillä pystyy kulkemaan talven räpiskäkeleistä paukkupakkasiin. Molemmat tytöt ihastuivat Ellos Kidsin Topattuun parkatakkiin. Siinä missä vielä muutama vuosi takaperin takin olisi pitänyt olla pinkki tai liila, on nyt tuo tummansininen kova sana.

Topatussa parkatakissa on tuulta- ja vettähylkivä päällyskangas. Kivana yksityiskohtana siinä on irrotettava, pehmeä fleecevuorellinen huppu, jossa on irrotettava tekoturkisreunus. Takissa on laadukkaan oloinen vetoketju, leukasuoja ja vielä tarranauhallinen tuulisuojalista pitämään navakan tuulen takin ulkopuolella. Hihansuissa on tarranauhatampit, joilla saa hihatkin pienemmiksi. Meidän tytöillä kertyy taskuihin jos jonkinmoista tavaraa. Tässä takissa taskuja onkin reilusti; kaksi isoa etutaskua, joissa kansi ja painonapit. Ylhäällä kaksi upotettua taskua, joissa painonappi. Vasemmassa hihassa vetoketjutasku. ja vielä vetoketjullinen sisätasku. Takista löytyvät myös nyöri ja stopperit vyötäröllä sisäpuolella ja helmassa, joilla sen ulkonäköä voi kivasti muokata.

Itse ihastuin tuohon parkatakkiin myös. Onneksi alamme olemaan esikoisen kanssa samaa kokoluokkaa, joten voimme kätsysti lainailla toistemme vaatteita :) Esikoisen jalkakin on jo venähtänyt samaan  mittaan omani kanssa ja hyvä niin, sillä nuo Ellos Shoes Vedenpitävät, lämminvuoriset Minnesota – nilkkurit pääsivät testiin myös omasta toimestani eräällä koiran ulkoilutuslenkillä. Mutta vain sen kerran, sillä molemmat tytöt ovat niin ihastuneet näihin kenkiin.

Maanantaina molemmat laittoivat vesisadekeliin nämä vedenpitävät, lämminvuoriset Minnesota-nilkkurit. Siinä missä aiemmin eivät suostuneet lenkkareistaan luopumaan, tulivat usein kotiin sukat märkinä. Nyt ei näin käynyt. Iso plussa siitä, että kengät ovat helppo pukea päälle. Ei sidottavia nauhoja, vaan varren ympärystä voi säätää joustavalla nyörillä ja stopperilla. Varresta löytyvät läppä ja lumilukko. Jalkaterä on vedenpitävää kangasta, kärjestä löytyy kumivahvike. Meidän perheen naisten mielestä erittäin tyylikäs ja monikäyttöinen kenkä!

Ellos Kidsin kaunis neulottu pipo päähän ja Magic Clove -käsineet käteen – olemme valmiit talveen! Jälleen kerran ihastuin Elloksen valikoimiin. Sisustusosastolla tulee pyörähdettyä aina silloin tällöin ja nyt tosiaan muutaman kerran lastenvaateosastolla. Erittäin laadukas ja monipuolinen valikoima niin lasten ulkovaatteita kuin kenkiäkin. Myös netin kautta tilauksen tekeminen oli taas vaivatonta. Tuotteet tulivat parissa hassussa päivässä ja niiden kulkua pystyi seuraamaan paketin tunnistenumeron avulla.

Hei ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä, että miten teillä on toimittu kylmemmillä keleillä; suostuvatko lapset laittamaan kouluun ulkohousuja (esimerkiksi toppahousuja?) ja millä ilveellä olette saaneet lapset ne päällensä pukemaan? Näin syksyllä vielä farkut toimivat hienosti, mutta olisi kiva tietää jo etukäteen, että miten ihmesssä saan suostuteltua toppikset noiden kullanmurujen päälle. Vai olenko tylsä äiti, jos näin pakotan tekemään? ;)

KESKIVIIKKOTERKUIN,


18 Responses to “Tyylikkäänä talveen!”

 1. Essi sanoo:

  Ihanat takit!
  Miten koot menee näissä? Voiko verrata Reimaan?
  Meidän 11v tahtoo samanlaisen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Essi

   ja eikös olekin? :)

   Koot vastaa mun mielestä meidän ihan muidenkin vaatteiden kokoa. Reimaa meillä ei ole enää moneen vuoteen ollut, mutta muistaakseni ne olivat reilumpaa mitoitusta!

 2. Essi sanoo:

  Olinpas nopea…kyllä minäkin olen tylsä äiti, ulkohousut jalkaan!
  Vielä mennään legginseillä ja farkuilla, mutta ulkkarit on jo hankittu.
  Välikausipöksyt ja toppikset talvea varten.
  Tulee kitinää, ihan varmasti, mutta me tehtiin diili äitien kesken, niin kaikki kaverukset saadaan puettua lämpösesti.

  • Maria Maria sanoo:

   Voih, miten mä saan meidän tytsyt pitämään ulkkareita? Toi on ihan hyvä, että sovitaan äitien kesken. Taidan laittaa heti tuonne kaveriporukan äitiryhmään viestiä :)

 3. Riikka sanoo:

  Meidän 12 v ei laita toppahousuja kouluun. Enkä aio pakottaakaan. Matka on onneksi lyhyt. Muistan ettei mullakaan ollut enää sen ikäisenä toppahousuja…Talvet tuppaa vissiin olemaan lauhoja, ennen oli sentään kovemmat pakkaset, vai muistanko väärin?
  Pipo sentään sujahtaa tytöllä päähän ja huivikin, joka on aikas muhkeaa ja siten lämmin. Me ollaan vasta keskusteltu toppatakista, mutta mieluista ei ole vielä kuulemma löytynyt/näkynyt. Viime hetkeen tuppaa nuokin asiat meillä jäämään.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riikka!

   No ei meilläkään niin pitkä koulumatka ole (1,3 km), mutta tuntuu, että välillä kovalla pakkasella (noh, ei ole viime vuosina näkynyt ;D) ne olisi hyvät olla!

   Meillä yleensä ollaan myös mattimyöhäisiä näissä jutuissa. Mutta ei tänä vuonna…iiiso ruksi seinään :)

 4. Katriina sanoo:

  Kivan näköiset kengät! Kiinnostaisi myös minkälaista kokoa.. voiko verrata muihin kenkiin? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Katriina

   ja hei mäkin tykkään!

   Meillä on pienemmällä 35 ja isommalla 38. Mulla on kengän koko 38 ja nuo vastaavat mielestäni aivan täysin sitä kokoa :)

 5. Kati sanoo:

  Minua myös kiinnostaa takkien mitoitukset. Minkä verran teillä tytöillä pituutta ja minkä kokoiset takit?

  -Kati

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kati!

   Tyttöjen takit ovat kokoa 146 ja 158. Tytöt ovat pituudeltaan 144 ja 158 eli vastaavat aivan tismalleen kokojansa :)

   PS. täytyy myöntää, että tuo 158 menee kyllä tarvittaessa mullekin (olen 164 cm), hihat vaan on vähän naftit. Mutta esikoiselle passaa hyvin ;)

   • milla sanoo:

    Moikka!

    Ihanat takit ja tytöt! Minulla myös 10 vuotias tyttö ja käyttää kyllä välikausihousuja, itseasiassa muistutti minua tänä syksynä, että sellaiset voisi hankkia, kun aamuisin alkoi olla aika viileää, kun polki kouluun, matka muuten tismalleen sama kun teillä 1,3km :) Ainakin tällä hetkellä arvostaa aika paljon mukavuutta ja lämpöisenä sekä kuivana pysymistä. Haluaisin tilata tytölleni myös takin, mutta mietin myös kokoa…joten haluaisin vielä varmistaa onko nuorimmaisesi siis 144cm ja takissa koko 146cm? Kuvissa tyttöjen kokoero näyttää jotenkin isommalta kun 12cm enemminkin 22cm. Tai sitten pidempi tyttö seisoo aina vähän korkeammalla/suoremmassa :) Onko takin malli kuinka leveä mielestäsi? Kiitos etukäteen vastauksesta ja mukavaa syksyä <3

    Milla

    • Maria Maria sanoo:

     Moi Milla ja kiitos :)

     Hei, tehtiin pikaisesti tarkistusmittaus (luotin eilen tyttöjen mittailuihin; pienempi on 140 cm.

     Takki on mielestäni normileveä, mutta vyötäröllä olevan kiristysnyörin avulla saa kavennettua :)

     Kiitos ja ihanaa viikonloppua <3

 6. Annamaria sanoo:

  Ihana ja hyödyllinen postaus!:) Meillä lähti heti sama takki ja kengät tilaukseen. Meidän tyttö myös 12v. ja hyvin kriittinen vaatteiden suhteen. Kiitos, nyt tämä kävi erittäin helposti, kun näki samanikäisen päällä. Jes, voiko tää olla tottakaan!:) Ei hikoiluja ja huokailuja kaupassa, puolin eikä toisin. Toppahousu asia onkin sitten eri juttu. Saas nähdä, miten käy…

  • Maria Maria sanoo:

   Ihana kuulla Annamaria, kiitos <3

   Ja hei ihanaa, että tästä oli hyötyä! Meillä on tytöt aivan ihastuneet takkeihinsa ja kenkiinsä.

   Tuollain se onkin kiva kun voi lapsille näyttää, että tältä joku vaate näyttää päällä. Meilläkin kun nämä neidit on niin kovia arpomaan kaupassa, että itsellä meinaa mennä hermo ;D

 7. Maaruska sanoo:

  Ihania tyttöjä! Kyllä varmaan täytyy kuitenkin toppahousut jotenkin saada jalkaan,muuten tulee kylmä! Onnes nykyään on niin kivoja leggareita ym että toppahousut voi ottaa sitten heti kouluun mentyä pois..toisin kuin omassa lapsuudessani,jossa toppikset oli koko päivän päällä pitkien kalsareiden ollessa alla.huh!

  Muistan myös olleeni reilun 20 pakkasessa ilman pipoa ku se oli muka noloa.onneks noi mukulat kuitenkin nykyään näyttävät pitävät pipoja mielellään.. omat lapset vielä tuossa helpossa villahaalari,toppahaalari vaiheessa..vaikka hikistä hommaa onkin pukea

  Tämä sinun blogi on ainoita,joita näin ruuhkavuosien aikana seuraan lähes päivittäin..joskus tulee luettua iltaisin myöhään ja tässä kerranhan näin unta,että olin teillä yökylässä leivoit minulle jotain ihanaa pannukakkua ja mietin,että miten joku voi olla noin symppis..yöllä menin teidän vessaan ja siellä oli mankka(en tiedä mistä moinen) ja vahingossa kompuroin sen päälle. Sieltä alkoi kuulumaan ihan täysillä jotain ysärisettiä ja te, kaikki heräsitte. Minua nolotti ihan älyttömästi..aamulla ajattelin,että parempi lähteä nopsaan pois..no mitä vielä,olit kattanut aamupalaa kynttilöineen kaikkineen ja sanoit,että siellä olisi sauna lämmin.

  Tämä uni on hymyilyttänyt minua jo pitkään..kuten myös blogisi!

  Ps. Ei hätää, en ole tulossa soittamaan mr.presidenttiä keskellä yötä

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Maaruska

   ja hei mun on ihan pakko ekana kommentoida tuota sun unta – IHANA <3 Kiitos, kun jaoit sen <3 Hihii, tervetuloa - Mr. President uppoaa kyllä vieläkin ;D

   Juu, pakko se on talvella saada tytsyille toppahousut jalkaan. Ja totta tosiaan, nyt on niin kivoja leggareita, että mikäs siinä. Nimim. myös pitkillä kalsongeilla ala-asteella sisällä ollut ;)

 8. Emelien sanoo:

  Meillä 11v ja käyttää jo nyt välikausihousuja ja moni muukin luokalla käyttää. Ei ole valittanut tai ollut mitään ongelmaa. Mielestäni nuorempana valitti asiasta, mutta ei enää. Talveksi on toppahousut odottamassa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Emelien

   ja voi vitsit – ihanaa, että teillä käytetään. Meillä kun ottaa välikausihousut puheeksi niin pyöritellään silmiä :D Nyt kun on ulkoliikuntaa, niin en näe mitään muuta vaihtoehtoa kuin välikausi housut.

   Josko meilläkin olisi vielä ”paremmat” ajat tulossa tuon protestoinnin sijaan :)

Kommentoi