tiistai 25. huhtikuu 2017

Helppo & ruokaisa salaatti

HEI HELLUREI!

Mitä ihmettä säätilassa tapahtuu? :D Ei voi muuta kuin ihmetellä; aamusta paistoi aurinko, sitten satoi lunta ja rakeita. Eikä tässä vielä kaikki, nyt ukkostaa! Kyllä, luitte oikein. Suomi-neito, mikä sua oikein vaivaa? Onneksi mikäli säätietoihin on uskominen, niin ensi viikolla palataan normaaliin tuttuun senkin osalta.  Hei, tiedättekö sen tunteen, kun joinain päivinä on niin kiire, ettei ehtisi syödä lounasta? Kun nappaa kiireessä pari ruisleipää, huiskauttaa niille margariinia (koska ei ehdi kuoria avokadoa) ja syö ilman, että keskittyy syömiseen?

Niinä päivinä olen todennut lounaan merkityksen vielä suuremmaksi. Se, että istuu pois tietokoneen ääreltä syömään rauhassa saa kiireen keskellä myös sykkeen rauhoittumaan. Itse ainakin huomaan hengittäväni helposti pintahengitystä, kun on monta hommaa tehtävänä. Lounaan ajan pyrin hengittelemään syvään niin, että koko maha työntyy ulospäin. Lounaan jälkeen jaksaa taas töitäkin ihan uudella innolla.

ID Olen aina ollut salaattien ystävä ja valikoimiin on kuulunut monia erilaisia ruokaisia salaatteja. Viime aikoina nekin ovat jääneet; salaattipussi + fetakuutiot öljyssä ovat hätsynpikaisesti korvanneet lounaan. Ellei se ole sitten ollut se ruisleipä :) Viime viikolla päätin panostaa salaattiin, etsin uudesta lähikaupasta muutaman aineksen, jota en ollut aiemmin kokeillutkaan. Tulin kotiin ja kokkasin. Vaikka miljoona asiaa odotti tehtäväänsä. Välillä muuten tuntuu, että kiire on korvien välissä. Edelleenkin kun olen sitä mieltä, että ei meille anneta enempää kuin jaksamme kantaa 

HELPPO THAISALAATTI

1 rasia thaimaustettuja tofukuutioita
broccolinia
herkkusieniä
tuoretta pinaattia
salaatisekoitusta
cashew-pähkinää
-paista tofukuutioita paistinpannulla hetki
-lisää puolitetut herkkusienet
-paista, kunnes herkkusienet pehmenneet kivasti
-lisää pannulle broccolinit ja paista muutama minuutti
-asettele em. aineet salaattipinaattipedille ja lisää kastike ja cashew-pähkinät

Kastike
1 rkl luomumaapähkinävoita
1 rkl sushietikkaa
1 rkl kalakastiketta
seesaminsiemeniä

loraus hunajaa
vettä
-sekoita ainekset keskenään
-lantraa vedellä sopivaksi
-kaada salaatin päälle

 

Alunperin oli tarkoitus lähteä taas venerantaan katsomaan, miltä se mökkijärvi näyttää. Mutta koska mies on reissussa ja tytsyistä en kuulemma saa seuraa, niin voipi olla että tyydyn kuvittelemaan mielessäni tuon mökkijärven. Liplattavat laineet, lokkien kirkunan ja helteisenä paahtavan iltaauringon ;) Juu näin on, mutta hyvää kannattaa kuulkaas aina odottaa!

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


6 Responses to “Helppo & ruokaisa salaatti”

 1. Johanna sanoo:

  Hei, mistä nuo kauniit lasit on? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ne ovat Hobstar-lasit, ostettu Stockalta reilu vuosi sitten :)
   Ovat monikäyttöiset, toimivat talvella myös tuikkukippoina!

   Aurinkoista tiistaita <3

 2. Satu sanoo:

  Ihanan näköistä ruokaa, taas kerran. Ja mielettömän kauniit kuvat muutenkin. Olen seurannut blogiasi jo kauan, mutten ole tainnut koskaan jättää kommenttia. Kiitos siis todella hyvästä blogista ja herkullisilta ruokavinkeistä. Hyvää vappua teille!

  http://Www.lily.fi/blogit/hyvaa-ruokaa

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Satu

   ja kiitos kaunis <3

   Olen otettu, sillä olen salaa ihaillut sun reseptejä ja ruokakuvia :) Ja samoin, kommentointi on vaan kiireessä jäänyt!

   Kiitos ja ihana vappua sinnekin!

 3. Westend Mum sanoo:

  Nam, kaunis salaatti – ja varmasti myös herkullinen :)
  http://westendmum.fi

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsuli

   ja kiitos!

   Hih, olen itse samaa mieltä, että ulkonäkö on jo puoli ruokaa ;)

   Kivaa torstaita!

Kommentoi