tiistai 11. huhtikuu 2017

Tulevan kotimme keittiö

MOIKKAMOI!

Ja uuh, mikä päivä. Tunnelmia huomenna tänne blogiin ihanasta vierailusta ihanalle Emilialle. Sitä ennen voitte mennä katsomaan Emilian blogista hersyviä kuvia hersyvistä bloggaajista. Naurulihakset ovat ehkä lopullisesti krampissa, mutta eipä tuo haittaa. Vuosia on tullut lisää toiseen päähän roppakaupalla :)

Tulevan kotimme keittiö esittelyssä kuulkaas seuraavaksi. Tällä hetkellä kyseessä on pyökkikalusteinen l-mallinen keittiö (ennen jälkeen kuvia luvassa, kun keittiö on valmis). Eli tuon ison ikkunan alla ei ole työtasoa/kaapistoja. Me kuitenkin halusimme u-mallisen keittiön, joten ikkunaa joudutaan hiukan nostamaan, sillä se oli liian matalalla työtasoon nähden. Kerroinkin, että päädyimme tilaamaan keittiön kalusteet ensimmäisestä paikasta, minne menimme. Lielahden Kruunukeskuksen Keittiömaailman myymäläpäällikkö Soile Pellinen oli kanssamme niin samalla aaltopituudella keittiön suhteen, että ei siinä voinut muuta kuin nyökytellä. Tällaisen keittiön itsekin olin yrittänyt hahmotella jo syksyllä skissipaperille. Tosin hieman laihemmin tuloksin ;)

Ikkunat tekevät sen, että yläkaappeja ei oikein kärsi laittaa ja mielestäni hyvä näin. Tuohon allasseinustalle tulee avohylly. Yritetään ensin pärjätä yhdellä ja katsotaan ajan kanssa onko tarvetta toiselle. Valkoisen Festivo -jääkaappipakastimen vieressä on 40 cm kaappi, jossa ulosvedettävät laatikot. Apteekkarin kaapin hyllyjen painorajat kun olisivat paukkuneet meidän elintarvikkeista ;) Astianpesukone on korotettu ja sen yläpuolella on integroitu mikroaaltouuni.

U:n päätyseinälle valitsimme rosteriset kodinkoneet. Särmän takia. Lisäksi tuo päätyseinä on haaveissa maalata sillä samalla sävyllä kuin nykyisen ruokatilamme seinä eli liki mustaksi. Vaalean musta taitaa olla oikea sävy. Mitään välitilalaattoja sun muita ei tule, mutta katsotaan, josko tuon altaan takaseinään pitäisi laittaa lasilevy tai muu suojaamaan roiskeilta. Ison ikkunan alle tulee 800 mm leveää laatikkoa, joihin tulee myös osaan sisälaatikot. Valaisimiksi mustat nivelvalaisimet ja sitten se olisi siinä. Kulmissa on ulosvedettävät ”karusellit” puupohjalla.

Vaikka tuleva kotimme on rakennettu jo 1960-luvulla niin se ei poissulje sitä, etteikö jotkut osat voisi olla modernimpia. Esimerkiksi tämä keittiö ja saman kerroksen vieraswc ovat kaikkea muuta kuin ajan henkisiä. Mutta meidän silmäämme just sopivia. Pitkään pähkäilimme perusvalkoisen ja kiiltovalkoisen oven kanssa, päätyen kuitenkin kiiltovalkoiseen. Tila on verrattain pieni, joten kiiltovalkoinen korostaa ikkunoista tulevan valon määrää.

Työtasomateriaalia pohdimme pitkään. Tuo nykyinen laminaatti kun on aika helppohoitoinen. Sen takia hiottava puutaso ei esimerkiksi tule kyseeseen. Päädyimme kvartsitasoon. Kauniin valkoisen 20 mm paksun qvartsitason ostamme Suomen Kivijaloste Oy:lta (blogiyhteistyö*). Suomen Kivijaloste Oy on modernilla konseptilla valtakunnallisesti kivitasoja toimittava yritys, jonka vahvuuksiin kuuluvat nopeat ja edulliset toimitukset sekä laadukkaasti valikoidut materiaalit. Kivijaloste on erikoistunut 20mm paksuihin luonnongraniittitasoihin, sekä 20mm qvartsitasoihin. 

Hih, pakko vielä myöntää, mutta arvaatteko miltä kantilta myös mietin tuota tummaa päätyseinää keittiöön? No kun sitä vasten ruokakuvat näyttävät astetta herkullisimmilta. Voi tätä bloggaajan elämää :D Ja vitivalkoinen keittiö kaipaa kontrastia. Seinästä sitä siis myös. Mancaven bistrokeittiöön tulee sitten vähän erilaista tunnelmaa. Josko sinne saisin ne kauan haaveilemani (ja tänään Emilian luonakin kuolaamani subway-laatat).  Täältä postauksesta voi aistia tuon keskikerroksen yleistä tunnelmaa. Keittiö ja kylppäri kokee muutoksen, samoin entinen lastenhuone. Muuten mennään olemassa olevilla seinillä ja lattioilla. Väreineen päivineen. Keittiö sijoittuu kuvissa tuon valkoisen kauniin vitriinin toiselle puolen.

Halusimme aikaa kestävän, osaltaan ehkä hieman pelkistetynkin keittiön. Mielestäni onnistuimme aika hyvin, eikö? :) Kodikkuutta tulee öljytystä parketista sekä kaikista ihanista leikkuulaudoista sun muista. Lisäksi ikkunan eteen ajattelin istuttaa muutamat yrtit tuomaan ripauksen vihreää sisustukseen.

TIISTAITERKUIN,

,joka suuntaa nyt penkomaan lasketteluvaatteita, monoja ja kypäriä. Palataan huomenna kommentteihin vastaamisten merkeissä :)

*saamme hinnanalennusta bloginäkyvyyttä vastaan


8 Responses to “Tulevan kotimme keittiö”

 1. Riikka sanoo:

  Hyvältä näyttää! Mun silmä osui tuohon astianpesukoneen yläpuolella olevaan mikroon; ylettävätkö teidän pikkuiset sinne? Meillä oli aikoinaan mikron paikka suunniteltu samalla tavalla, mutta kun lapset… Oli pakko siirtää mikro alemmas eli pöydän päälle, mikä ei oikein silmiä hivele (murrrr).

  Millainen kattovalaistus teille sinne kyökkiin tulee? Onko keittiö pohjoisen puolella?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Riikka :)

   Juu, ylettävät. Meillä on tällä hetkellä samalla korkeudella mikro ja nyt jo (onneksi) ylettävät!

   Mutta hyvä huomio, sillä vielä pari vuotta sitten eivät ylettäneet :)

   Juu, mikro pöydän päällä on meilläkin joskus ollut!

   Keittiön ikkunat on pohjoiseen (pikkuikkuna) ja itään (iso ikkuna). Kattoon tulee upotetut led-spottivalot.

   Ihanaa pääsiäisen odotusta <3

 2. Riina sanoo:

  Nätti on, raikas! Musta terästää valkoista kokonaisuutta hyvin.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitsa Riina <3

   Näin mäkin ajattelin, että tuo musta tuo vähän kontrastia ettei menee ihan leijuvaksi koko valkoisena :D

   Ihanaa pääsiäisen odotusta <3

 3. Johanna - Kaikkea kaunista sanoo:

  Meillä on lasilevy keittiössä altaan takana, ihan paras, en ikinä enää haluaisi laattoja, lasi on niin paljon helpompi pitää puhtaana. Toinen vaihtoehto rosterilevy, toisi varmasti särmää. Todella kivannäköistä tulee!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja hei tuo lasilevy kuulostaa ihanalle!

   Meillähän on tällä hetkellä rosteri lieden takana ja ah, kuinka ihana se onkaan. Tosin hieman haastava pitää puhtaana :)

 4. Sanna sanoo:

  Ihana!Valoisa ja moderni.Tykkään kovin tuosta mustasta seinästä.Sellainen pitänyt omaankin köökkiin pitkään loihtia-kunhan saataisiin aikaiseksi:)

 5. Keittiö sanoo:

  […] Täältä vanhasta postauksesta löytyy keittiön suunnittelukuvat. Aika hyvin tuli suunnitelman mukainen, […]

Kommentoi