lauantai 04. maaliskuun 2017

Sattuman kauppaako?

MOIKKAMOI IHANAT!

Ja terkkuja täältä lämpimästä 🙂 Hotellihuoneesta, johon kuuluu avoimen oven ansiosta parvekkeen kautta sirkkojen siritys. Englanninkieliset balladit ja ihmisten iloinen puheensorina. Silmät lurpsivat jo kiinni, vaikkei kello ole vielä kovin paljon. Päivän uiskentelut kalojen keskellä vaativat veronsa. Silmät ovat vieläkin täynnä merivettä ja hiekkaa löytyy päänahasta kolmen shampoopesun jälkeenkin. Tulin tuossa äsken parvekkeella auringonlaskua ihastellessani taas miettineeksi, että onko tietyt tapahtuvat asiat vain sattuman kauppaa vai ohjaileeko joku elämäämme?

Onko sattuman kauppaa, että en vaihtarivuoden jälkeen lähtenytkään Saskatoonin yliopistoon ystävieni tavoin, vaan jäin lukion jälkeen Suomeen? Etten koskaan lähettänyt niitä hakemiani Jacksonvillen yliopiston hakupapereita ja muuttanut Floridaan ollakseni rakasta ystävääni lähellä? Onko sattuman kauppaa, että juuri pari päivää ennen kuin tapasin tuon elämäni rakkauden olin vielä lähdössä maapallon toiselle puolelle La Jollaan? Opiskelemaan lisää ja nauttimaan elämästä. Äidin ja iskän yllyttämänä. 

Onko sattuman kauppaa, että äiti ja isä aikoinaan palasivat kotiin Tampere-talosta Mandatumin asiakasillasta todeten, että ”Näimme sun tulevan aviomiehesi siellä”? Tarkoittaen toki Nallea, ei tuota maailman parasta lasteni isää, joka myös oli ko.tilaisuudessa 😀 Onko sattuman kauppaa, että mieheni päätti monen vuoden ulkomailla opiskelun ja jääkiekkouran jälkeen palata Suomeen ja päästä Mandatumiin töihin? Tavata siellä vanhempani, vaikkei vielä silloin edes tiennyt keitä he olivat. Juuri ennen kuin vaihtoi toiselle alalle töihin. Oliko sattuman kauppaa, että emme tunteneet toisiamme aiemmin, vaikka mieheni paras kaveri on naimisissa lapsuuden kaverini kanssa? Oliko ihan sattumaa, että me kohtasimme ja taistelimme alkuvaikeuksien jälkeen itsemme kuiville? Helppo olisi ollut antaa periksi, mutta onneksi ei annettu. Kuten olen joskus todennutkin, niin emme puhuneet aluksi sitten lainkaan samaa kieltä. Nythän puhumme kieltä, jota kukaan muu tuskin ymmärtää.

Mä olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että joku Amurin enkeli tuolla meitä ohjailee 😉 Antaa ensiksi ehkä hieman erehtyä, ottaa opikseen ja kasvaa. Trial & error -meiningillä. Kunhan aika on kypsä, niin kuin sattuman kautta elämäämme tupsahtaa se juuri oikea ihminen. Se, jonka kanssa on helppo olla ja hengittää samaa ilmaa. Se joku, joka inhoaa yhtä paljon hiekkarantoja kuin minä. Tai lähinnä sitä hiekan ja aurinkorasvan yhdistelmää. Se, joka mieluummin viettää aikaansa uima-altailla. Tykkää tulisesta ruoasta, mutta ei liian tulisesta. Osaa tilata happy hourina pina coladat juuri oikeaan aikaan. Jolle perhe on se maailman tärkein. Kuten minullekin 

Sellaista. Tunnen suuren suurta kiitollisuutta ja rakkautta. Onnea. Loma jatkuu vielä, mutta onneksi arkikin on yhtä auvoista, kun on rinnalla se oikea. Toivottavasti sielläkin ollaan yhtä rakastuneita kuin täällä 🙂

LEPPOISIN LOMATERKUIN,

PS. pahoitteluni, että kommentteihin vastaaminen näin lomalla kestää. Kaikki ihanat jättämänne kommentit olen kyllä lukenut ja jokaiseen tulen kyllä vastaamaan. Kiitos niistä ihanat!


8 Responses to “Sattuman kauppaako?”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Ihanasti kirjoitettu, kaikella on tarkoituksensa kai ja joku meitä kai ohjailee tuolta, onko se amurin enkeli vai jokin muu?
    Mukavaa, että siellä on kaikki hyvin, nauttikaahan joka hetkestä! <3

    • Maria sanoo:

      Heippa Sari

      ja hei näinhän se on; kaikella on tarkoituksensa…melkein kaikella 😀

      Täällä kaikki oikein hyvin, nautitaan täysin rinnoin!

      Terkkuja sinne <3

  2. Rakastunut 30 vuoden jälkeenkin sanoo:

    Ihana Maria… ei ole sattuman kauppaa!!! <3 <3 <3

    • Maria sanoo:

      Ihana ”Rakastunut 30 vuoden jälkeenkin” 😀

      Sait hymyn huulille <3

      Terkkusia sinne! <3

  3. Sanna sanoo:

    Itsekkin,tavallasi kaikin puolin onnekkaana,ajattelisin,että asiat on ennalta suunniteltu…Mutta työssäni olen olen nähnyt karun puolen,kuinka sattumukset,ja huono tuuri useinkin muuttavat elämän suuntaa/tarinaa.Elämä saattaa hetkessä muuttua,,,En usko ennalta suunniteltuun,elämä on mielestäni vain hyvien,ja joillekkin huonompien sattumien summa:)

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna,

      no jotkut asiat ovat niitä ”huonoa säkää”, kuten sairastumiset sun muut….mutta rakkaudessa haluan edelleen sinisilmäisesti luottaa siihen, että joku ohjailee meitä ja kun antaa mahdollisuuden, niin löytää sen oikean 🙂

      Mutta realistisesti ajateltuna; näinhän se on, miten sanoit!

      Aurinkoisia terkkuja sinne <3

  4. Ulla sanoo:

    Vakka ja kansi, paita ja peppu jne 🙂
    Minua vain jäi vaivaamaan yksi lauseesi ”taistelimme alkuvaikeuksien jälkeen itsemme kuiville”. Jätti aika paljon tulkinnan varaa ja ihmettelyä ruudun tälle puolelle, mitä sillä tarkoitit….

    • Maria sanoo:

      Heissulivei Ulla,

      hih, sitä tarkoitin, että kulmia ja särmiä tuli hiottua olan takaa. Ehkä molemmilla oli pieniä sitoutumisvaikeuksia 😉

Kommentoi