perjantai 03. helmikuu 2017

Fredagsmys

HEIPPULI!

Kyllä, perjantaimyyssejä pukkaa! :) Se pääni sisällä kytenyt resepti jäi kytemään ja turvauduin vanhaan, joskus facebookissa törmäämääni reseptiin.  Siltä osin kuin sen muistin. Valkosipulinen pizzasolmuvuoka juustodipillä, näin rouheasti suomennettuna, oli yhtä hyvää kuin miltä se kuulostikin. Perinteistä perjantaipitsaahan ei voita mikään, mutta eivätpä nämä pitsajohdannaiset kovin paljon jälkeen jää. Valkosipulipersiljavoilla vaelleltuja pitsataikinasolmuja dipataan tuohon paistinpannun keskellä olevaan maukkaaseen juustodippiin. Koska tämä pitsajohdannainen on melko tuhtia tavaraa, niin viereen tarvittiin taas vähän vihreää. Ja lasiin tilkka punaista. Lääkkeeksi. En tiedä miksi vastustuskykyni on ollut viime aikoina koetuksella, mutta nappasin tuon alkuviikosta esikoisen sänkyyn kaataneen flunssan. Pientä ärsyttävää lämpöä ja kurkkukipua. Vuotavaa nenää ja aivastuksia. Huomiseksi ajattelin kyllä olla taas kunnossa, että jaksaa kierrellä Asta-messuilla :)

Fredagsmys (2 of 9)Fredagsmys (5 of 9)Fredagsmys (3 of 9)Fredagsmys (4 of 9)VALKOSIPULI-JUUSTOPIZZADIPPI

pizzataikina (pellilliseen)

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
1 dl ricottajuustoa
1 dl mozzarellajuustoraastetta
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
1 solovalkosipulin kynsi
50 g sulatettua voita

-jaa pizzataikina 12 osaan ja pyörittele niistä pitkuliaisia pötköjä
-laita pötköt solmuun ja asettele ne öljytyn paistinpannun (uuninkestävän) reunoille
-anna kohota noin 20 minuuttia ja valmista sillä aikaa juustodippi sekä persiljavoi
-sekoita juustot keskenään, lisää pienistelty basilika ja puserrettu puolikas valkosipuli
-sulata voi kattilassa ja lisää toinen puoli valkosipulista (puserrettuna)
-lisää tuoretta pilkottua persiljaa
-kun pizzasolmut ovat kohonneet, niin kaada juustodippi paistinpannun keskelle
-voitele pizzasolmut persiljavoilla (säästä siitä hieman)
-paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia ja ota kaunis pinta viimeisenä grillivastuksen alla
-valele pizzasolmut persiljavoilla
-anna jäähtyä hieman ennen tarjoiluaFredagsmys (6 of 9)Fredagsmys (7 of 9)Fredagsmys (9 of 9)

Kiireisen (noh, hieman laiskan ja kipuisen) kotiäidin pelastus on tuo pizzakit, jonkalaisen joskus täällä blogissakin esittelin. Harmikseni en nyt löydä sitä postausta mistään ja arkistokin on tuosta sivupalkista kadonnut jonnekin. Periaatteessa tällainen, mutta tänään oli erimerkkinen. Tomaattikastike jäi odottamaan aikoja parempia :) Nyt kisakatsomoon takkahuoneen sohvalle. Pelin jälkeen vuorossa Netflixiä ja Breaking Badiä. Kaikki sitä kehuu, mutta miksei me olla päästy siihen vielä viiden jakson jälkeen sisään? Ehkä osasyy on siinä, että ollaan nukahdettu jokaisen jakson lopussa ja taidettu jatkaa aina uudesta ;)

IHANAA VIIKONLOPPUA 

alle


2 Responses to “Fredagsmys”

 1. Sanna sanoo:

  Jessus,nää sun ruokakuvat on aina yhtä herkullisen näköisiä!njam sanon minä:)

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitti Sanna <3

   Ja hei, nyt oli kyllä ruoka maultaakin niin hyvä, että ihan harmitti, ettei sitä makua saanut kuviin :D

   Ihanaista lauantaita <3

Kommentoi