lauantai 31. joulukuu 2016

Kiitos 2016!

RAKAS PIAN PÄÄTTYVÄ VUOSI 2016!

Vaikka olen sitä mieltä, että sinä et ehkä ansaitse palstatilaa koko postauksen verran, niin ajattelin silti sen sinulle antaa. Sillä ajattelen, että kirjoittamalla tuntemukseni alas sinusta voin jättää sinut taakseni ja suunnata ilolla vuoteen 2017. Me aloitettiin yhteinen taival hieman sekasortoisissa tunnelmissa, sydän täynnä tuskaa ja sielu täynnä ahdistusta. Epätietoisina tulevasta ja huolesta ymmyrkäisenä. Oma elämäni oli holdilla, sillä alkuvuosi meni muiden ehdoilla. Annoit toivoa yhtä paljon kuin vedit mattoa jalkojen alta. Alkuvuoteen mahtui kuitenkin myös hyviäkin aikoja ja naurua. Tuska sieltä taustalta ei kuitenkaan hävinnyt. Alkuvuonna pääsimme hengähtämään aina yhtä ihanan Singaporen vilinään sekä Balille. Matka, josta en juurikaan muista, sillä ajatukset olivat kotimaassa äidin luona.

talvi04 talvi02OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kevätauringon paistaessa sinä yllätit. Muutuit ihan mukiinmeneväksi, hetken oli helppo hengittää ja yhteiselo kanssasi sujui jouheasti. Tyyntä myrskyn edellä, tajuan nyt. Sitten rysäytit pommin, jollaiseen emme ikinä olleet osanneet varautua. Pommin rysäytettyäsi sinä kannoit ja annoit voimia. Sinusta paljastui kokonaan uusia puolia. Kuin höyhenellä sinä jaksoit viedä meitä päivästä toiseen, armollisesti. Kesäiltoina silittelit mökkiterassilla istuessamme poskea kevyen tuulenhenkäyksen lailla. Harmillisesti tuo henkäys ei ollut kovinkaan usein lämmin. Mutta sitäkin lohduttavampi. Summerhouse 6 Summerhouse 5 Summerhouse 12viikonloppu (2 of 18) Kesaruoka (9 of 14) sunset (5 of 5)

Syksyn tullen olin jo päättänyt tulla toimeen kanssasi. Käänsin toisen posken, kun yritit rysäyttää pahaa mieltä niskaan. Kaverina olit aika hankala, mutta onneksi tulen toimeen kaikkien kanssa. Sinä et paljon kysellyt, että sopiiko nyt laittaa vähän kapuloita rattaisiin. Teit usein omapäisesti, olit aika itsekäs. Sinun takiasi opin pois epäitsekkyydestä. Vihdosta viimein tajusin, että epäitsekkyys ei liiallisessa määrin ole hyve. Vaan se syö elämää. Kiitos sinulle siitä. Kiitos sinulle myös siitä, että opetit minut vahvaksi. Annoit opetuksen elää jälleen hetkessä. Lokakuisella reissulla Bostoniin ja New Yorkiin huomasin, että pitkästä aikaa nautin joka sekunnista. Välillä on pakko lähteä pois nähdäkseen lähelle. Reissun jälkeen osasin nauttia jälleen kotonaolosta. Yksinolokaan eikä ne muutamat yksin miehen työreissujen aikana vietyt yöt tuntuneet pahalta. Päinvastoin, sinä opetit nauttimaan omasta seurastani.  IDaiti-9-of-9 familyfirst-4-of-7nyc-8-of-28

Alkutalvena yllätit jälleen, saimme nauttia marraskuusta, joka oli kaukana niistä pimeistä ja vesisateisista marraskuista, joihin olimme tottuneet. Monena päivänä ikkunoista vaelsi valo kohti pimeintäkin nurkkaa. Sen voimalla sain ihan hurjan paljon voimia kuukaudesta, joka yleensä syö vahvintakin naista. Koska olit ollut niin katala kaveri alkuvuoden, niin hieman pelkäsin, että mitäköhän loppuvuosi tuo tullessaan. Jälleen kerran yllätit. Tällä kertaa positiivisesti. Laskettelimme vuoden loppuun käsi kädessä ja ihan kavereina.

candle-holders-2-of-6 myyntistailaus-14-of-24insync-10-of-14

Ylimpiä ystäviä meistä ei tullut, mutta ilokseni voin todeta, että lopetan yhteisen taipaleemme vahvempana, iloisempana, reippaampana, onnellisempana ja kiitollisempana kuin mitä sen aloitin. Rakas vuosi 2016, you will not be missed. Tapanani ei ole polttaa siltoja takanani, joten en tee sitä nytkään. Erotaan kavereina. Ilomielin siirryn tapailemaan vuotta 2017, mutta palaan vielä luoksesi useasti. Tulen muistelemaan sinua kaverina, joka opetti ehkä eniten kuin mikään aiempi kaveri sinua ennen. Se, että viimeiseen 365 päivään sattui niin paljon kökköjä juttuja ei ole loppupeleissä sinun vikasi. Annoithan sinä meille myös jotain, jonka avulla olen tänä päivänä entistä ehompi minä. Opetit, että välillä on käytävä pohjalla, jotta voi nousta taas pykälää korkeammalle. Jotta voi taas arvostaa niitä pikkuisia elämän kultahippusia. Arkea ja ihmisiä ympärillä. Pientä perhettä, joka on vahvistunut entisestään. Vuosi kanssasi on hyvä lopettaa tunteeseen, että plussalle jäätiin. Heittämällä ja kaikesta huolimatta.

IHANAA VUODEN VIKAA LAUANTAITA 

alle

PS. me suunnataan nyt vielä vikaan mäkipäivään ja voipi olla, että autonnokka kääntyy kohti kotia jo tänään iltapäivästä :) Palaan edellisen postauksen kommentteihin myöhemmin viikonlopun aikana. Kiitos kaunis niistä 


22 Responses to “Kiitos 2016!”

 1. Johanna sanoo:

  Lempeitä tuulia vuoteen 2017!
  Toivottaa, Johanna

 2. Sarp sanoo:

  Minustakin marraskuu oli tänä vuonna jotenkin helpompi.
  Kiva teksti. Kaikkea hyvää uuteen vuoteesi Maria!

 3. Sari Riekkola sanoo:

  Ihana kirjoitus Maria.
  Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen, sinulle ja perheellesi <3
  Ajelkaahan varoen kotiin :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissan Sari
   ja kiitos kaunis ♥

   Aika rauhallista oli liikenteen suhteen, tultiin vielä Ylivieskasta pohjanmaan kautta, niin ei juuri autoja vastaan tullut (no kuka muu siellä Veteli-Vimpeli teillä lauantai-iltana liikkuisi ;D)!

   Ihanaa alkanutta vuotta sinnekin! ♥♥♥

 4. JonnaG sanoo:

  Taas kerran niin kaunis teksti ja noi kuvat! Mä en ikinä väsy ihastelemaan teidän möksää, aina yhtä ihana❤

  Kiitos kuluneesta vuodesta, blogista,jonka jokainen päivitys tuo iloa sekä sanoilla että tunnelmallisilla, kauniilla kuvilla. Mä alan olla ihan addikti!:D

  Turvallista kotimatkaa, iloista vuoden viimeistä päivää ja onnellista, valoisaa ja rakkaudentäyteistä vuotta 2017!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna

   ja hei kiitos kaunis! ♥ Niin kova ikävä on mökille, että oksat pois!

   Kiitos sinulle ihanista ja mieltä piristävistä kommenteista! Hihii, ihana kuulla, että olet addiktoitunut :D

   Ihanaa ja iloista uutta vuotta ♥♥♥

 5. M sanoo:

  Olen ehkä aiemminkin kerran kommentoinut sun blogiasi, kun sulla vaan on niin ihana ja kaunis blogi! Seuraan aktiivisesti, mutten koskaan kommentoi :D En tiedä oikein miten tän vois sanoiksi pukea, enhän minä edes sinua tunne, mutta blogiasi seuraan :D Vaikutat niin huipulta tyypiltä! Ja sun blogista välittyy niin lämmin fiilis. Oon ihan varma, että jos sun kaltaisia ihmisiä olisi enemmän niin maailma olisi varmasti parempi paikka! Kaikkien pitäisi ottaa vähän mallia sun elämänasenteestasi ja positiivisuudestasi, joka sinusta ainakin tämän blogin perusteella huokuu kauas :) Pidän sun blogista, täältä saa oikeasti aina viisaita ja kauniita ajatuksia ja monesti ne pistää oikeasti miettimään tätä elämää. Ja upea sisustus teillä kotona ja sun blogi on aina täynnä kauniita kuvia! Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta :) Ehkä minä uuden vuoden lupauksena lupaan itselleni sun inspiroimana yhä useammin etsiä asioista niiden positiiviset puolet ja uskoa siihen, että kaikki kääntyy parhain päin.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa M

   ja voi kiitos kaunis! ♥

   Mä olen samaa mieltä, että jos saataisiin himpun verran enemmän positiivisuutta ihmisiin, niin maailma olisi parempi paikka :) Ihana kuulla, että se positiivisuus ja iloinen elämänasenne paistaa läpi!

   Mä lähettelen täältä sinne oikein paljon positiivisia ajatuksia ja onnea vuodelle 2017! ♥

 6. Airi hecht sanoo:

  Hei. Sinä se osaat pukea ajatukset sanoiksi. Voisit ryhtyä kirjailijaksi. Ja mitä minä sinulta odottaisin, olisi keittokirja sinun ihanista ruoista, joita olet tänne blogiinkin laittanut.
  Onnellista Uutta Vuotta 2017 !
  T. Airi

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Airi

   ja voi kiitos – kääk, kirjailija on minusta kaukana :D

   Keittokirja on suurin haaveeni. Perjantaimyyssien helmet kertomusten kera ♥

   Ihanaa alkanutta vuotta! ♥

 7. Maria sanoo:

  Kiito sinulle aina niin rehellisesti kirjoitetusta postauksista. Tulee aina sama fiilis kun luen, että luen oikeasti sun elämästä enkä mistään kulisseista, vaikka ihan kaikkea julkisesti voi kirjoittaa, paljastaa.
  Kiitos ihanista kuvista. Kiitos että koira on niin iso blogia ❤ rakastunut.
  Toivottavasti saadaan lukea vielä monia postauksia, kymmeniä ihania kuvia ja seurata teidän perheen elämää. Hassua miten sitä ”jää koukkuun” ja odottaa jo seuraavaa postausta.
  Miten se teidän matka menee tai minkä sisustusratkaisun teette jne….
  Oikein hyvää uutta vuotta.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa kaima

   ja kiitos kaunis ♥
   Juu, ei sitä pystyisi pitämään kulissiblogia :D Toby the tobymaisteri on niin julkisuuden kipeä, että varmasti vierailee blogissa jatkossakin ;)

   Kyllä, samalla linjalla jatketaan – tosin jos palaan osa-aikaisesti töihin, niin postausten määrä saattaa hiukka laskea, taso pysyy samana kuitenkin :)

   Ihanaa uutta vuotta sinnekin ♥

 8. Tuija sanoo:

  Hyvää alkanutta Vuotta 2017!

  Ja kiitos ihanasta vuoden -16 kiteytyksestä, Tuli mieleen, että ihan jokaiselle tekisi hyvää tälläinen rehellinen yhteenveto omasta vuodestaan, ja niitä voisi ihan itsekseen sitten lueskella (vuosiakin) jälkeenpäin. Hämmästyisi varmaan, miten tuosta ja tuostakin asiasta on selvitty tai vastaavasti naurattaisi miksi on jotain asiaa turhaankin stressannut.
  Asioilla on tapana järjestyä!

  Jatka Maria omalla taatulla tyylilläsi, lukijoita riittää.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Tuija

   ja kiitos samoin sinne, ihanaa uutta vuotta! ♥

   Juuri tähän tarkoitukseen tämä blogi on ihan oiva, palaan usein vanhoihin teksteihin ja mietin, että miten tuostakin on tultu eteenpäin :) Asioilla on tapana järjestyä!

   Kiitos, jatketaan samaan tyyliin ♥♥♥

 9. Tanja sanoo:

  Ihanasti taas kirjoitettu ja kauniita kuvia.

  Hyvää uutta vuotta & ihanaa blogia varmasti seuraten

 10. Niina sanoo:

  Luin tekstin niin intensiivisesti, että piti kelata taikaisin ja katsoa oliko postauksessa kuvia ollenkaan! Jätte bra jälleen :)

  Toivotaan, että vuodet eivät ole veljiä keskenään, niin kuin sanonta kuuluu. Tai että 2017 olisi ainakin reippaasti lempeämpi tapaus.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Niina

   ja hei ihanaa, että olit niin keskittynyt tekstiin, että et huomannut kuvia lainkaan :D Kiitos kaunis <3

   Just näin, lempeästi ainakin ollaan aloitettu tämä 2017 <3

Kommentoi