keskiviikko 28. syyskuun 2016

Etenee…

 

mummula-1-of-5ILTAA IHANAT!

Tulin pikaisesti huikkaamaan, että hei – homma etenee! Ekaa kertaa mummulan tyhjäysprojektissa mulla on tunne, että me ollaan saatu jotain aikaiseksi 😀 On se kuulkaas tuollaisen 200 neliöisen talon nurkkien putsaus aikaavievää hommaa; vintit oli ahdettu ääriään myöten täyteen, samoin kellari. Kyllähän sitä reilussa kolmessakymmenessä vuodessa ihmisille kertyy tavaraa. Varsinkin ihmisille, jotka ovat eläneet piheyden kautta ja sen ajan lapsuuden, kun ei ollut kaikkeen varaa. Vintillä on säästelty mm. vanhoja helloja ja astianpesukoneita. Äiskän iäsyyden vanha pinkki kelloradiokin löytyi sieltä. Ei vissiin ole raaskittu heittää pois, jos vaikka joskus sellaista tarvitsee. Toisaalta hyvä juttu, sillä mä olen himpun verran vastaan tätä nykyajan kulutusyhteiskuntaa ja sitä, että aina ostetaan uutta ja viedään vanhat kaatopaikalle.

Ylimmäisen kuvan (kännykkä sellaisen, so sorry) näkymä tulee olemaan ehkä ainoa, mikä tulee jäämään tällaiseksi. Musta sivupöytä ja peili sekä takka. Tuon korituolin kohtalo on vielä avoin. Sarvet jäävät seinälle ja kausivalot myös. Mitäs mieltä olette tuosta lattiasta…pari vuotta sitten laitettu erittäin laadukas parketti, kannattaako maalauttaa valkoiseksi? Näissä kuvissa se ehkä näkyy paremmin.  Hei ja noissa kuvissa vilahtaa äiskäkin  Mulla mielipide vaihtelee tuon lattian suhteen päivittäin. Välillä tykkään tuosta puun väristä ja välillä taas ajattelen, että maalaamalla sen saisi raikkaammaksi. Jotenkin tuo kolmisauvaisuuskaan ei ihan iske tällä hetkellä., mutta ehkä joskus. Kotoisuutta ja lämpöä tuo, se on vissi!

Nyt x-asentoon muutamaksi tunniksi. Huomenna jatkuu projektit! Ainakin näkee kättensä työn tuloksen, jos ei muuta…

VIIKON PUOLIVÄLITERKUIN,

alle


23 Responses to “Etenee…”

  1. Riina sanoo:

    En maalaisi, varsinkaan kun kyseessä on laadukas ja kaunis, hyväkuntoinen parketti. Voimaa tyhjennyksiin, on kovaa puuhaa!

  2. Aurinkoinen sanoo:

    En maalaisi parkettia, alkaa jo kyllästyttämään, kun kaikki puu halutaan maalata piiloon. Kaikki on sitten niin samanlaista. Minusta on kiva katsella eloisia puupintoja, miettiä elämää. Puu tuo luonnollista lämpöä, jota on mahdotonta jäljitellä.

    • Maria sanoo:

      Hei kiitos aurinkoinen,

      tuo on kyllä ihan totta, että puu peitetään harmittavan usein valkoiseksi 🙂

  3. iukku sanoo:

    Moikka, mäkään en maalaisi parkettia, itse pidän tuosta puun lämmöstä.

    Voimia talon tyhjentämiseen <3

  4. jaana sanoo:

    Ihana lämpö ja tunnelma kuvassa. En maalaisi, kaikki tuntuu nykyään olevan vain valkoista, kylmää ja kliinistä!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Jaana,

      näiden teidän kommenttien johdosta olen tullut samaan tulokseen, lämpöä lisää puupintojen myötä <3

  5. Meeja sanoo:

    Tehkää ensin tarpeelliset remontit ja mietit sitten uudelleen. Tuot vaikka mattoja ja jotain tulevia tavaroita ja katselet, että sopiiko kuitenkin. Jää jotain mummulan sävyjäkin teidän kotiin. Mielestäni kiva lattia.
    Voimia tavaroiden läpi käymiseen!

    • Maria sanoo:

      Kiitti Meeja,

      just näin ehkä kannattaakin tehdä! 🙂 Tällä hetkellä lattian lämpö tuntuu taas ihanalta <3

  6. Johanna sanoo:

    Minäkään en maalaisi laadukasta ja kaunista parkettia. Puun väri tuo kodikkuutta ja tietynlaista ryhtiä kun kaikki ei ole valkoista. Uskallan myös väittää, että laadukas parketti helpompi pitää puhtaana kuin maalipinta. Meillä ainakin maalattu lautalattia (onneksi vain pienessä eteisessä) on ”kulunut” ja mm. Imurin suulake on vuosien mittaan jättänyt tummia kulumajälkiä joihinkin kohtiin. Olenkin nyttemmin katunut tuonkin pienen lattian maalausta. Myös koirista tulevat vesi/rapa/kuraroiskeet lähtee parketista helpommin irti kuin maalatusta pinnasta (kahden pienen karvaisen kokemuksella). Tuo huone on tosi kaunis nykyiselläänkin ja tuo kuva erityisesti. Kiva kuulla, että sarvet ja valot säilyvät, olen niihin erityisen ihastunut ja vähän jo surin niiden kohtaloa

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna,

      kyllä, parketti on helpompi pitää puhtaana ja yksi mikä voi tuoda haasteen maalipinnan kestävyyteen on tuo karvainen kaveri, joka vetää rallia edestakaisin 😀

      Puulla annamme parketin olla. Ainakin alkuun.

      Juu, nuo sarvet ja valot ovat iso muisto äidistä <3

  7. Maarit sanoo:

    Oi että, teille tulee kaunis koti! Missään nimessä en menisi tuota parkettia maalaamaan.

    • Maria sanoo:

      Moikka Maarit

      ja kiitos <3 Me saadaan kyllä tuosta mummulasta niin ihana koti, että vähän jo mietin, että raaskiiko lapsetkaan koskaan muuttaa pois kotoota 😀

  8. Riikka sanoo:

    En todellakaan maalaisi lattiaa valkoiseksi. En.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Riikka,

      kyllä mekin nyt kallistuttiin siihen, että saa olla puunvärinen. On kaunis noin <3

  9. -kata- sanoo:

    Pidän vaaleasta sisustuksesta, myös vaaleista lattioista – mutta en lähtisi parkettia maalaamaan, niistä tulee järjestäen maalattuina ns. halvan näköisiä.
    Miten olisi hionta ja sävytetty lakka /vaha tms.?

    • Maria sanoo:

      Moikka Kata,

      ja kiitos <3 Tuo hionta oli yksi vaihtoehto, jota täytyy miettiä. Mutta ensiksi annetaan lattian olla tuollaisenaan ja tuumataan sitten ajan saatossa uudelleen 🙂

  10. Laura sanoo:

    Älkää ihmeessä maalatko, tuo on superkaunis ja hieno 😉

    • Maria sanoo:

      Kiitsa Laura,

      mitä enemmän tuota lattiaa tuijottelen, niin sitä kauniimmaksi se muuttuu <3 Ei maalata 🙂

  11. Leena sanoo:

    Nätti lattia, kaunis koti. Itse en tekisi lattialle mitään 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Leena <3

      Onneksi te lukijat saitte mut vakuuttuneeksi, että lattia kannattaa jättää puulle. Onhan se superkaunis! 🙂

  12. Lottta sanoo:

    Munkin mielestä toi lattia on kiva noin! Tuo ihanaa lämpöä ja tunnelmaa. Upea koti teille tulossa!

Kommentoi