torstai 26. toukokuun 2016

Tyttöjen reissu Helsinkiin

*yhteistyössä Indiedays & Holiday Inn Helsinki City Centre

MOIKKAMOI!

Olenkin tainnut teille kertoa, että meillä syksyllä vähän työkuviot muuttuvat, kun veljen vaimo palaa hoitovapaalta töihin. Emme halua päästää tuota vuonna 2005 kesätöiden merkeissä meillä aloittanutta ihanaa Jenniä pois vaan olemme tulleet siihen ratkaisuun, että allekirjoittanut siirtyy muihin hommiin tai viettää hieman sapattivapaata. Toimistosta vastaa syyskuun alusta veljen vaimo (Maarit) yhdessä Jennin kanssa. Molemmat lyhyttä työviikkoa tehden. Mutta se, miten tuo käytännössä ratkaistaan vaati vähän sumplimista. Nämähän ovat niin isoja neuvotteluita, että vaativat yhden yön reissun Helsinkiin 😉 Kun sain tietää päässeeni mukaan Indiedaysin ja Holiday Inn Helsinki City Centren -kampanjaan, tiesin heti ketkä lähtisivät mukaani. Nyt on syksyn työkuviot plakkarissa. Ja hei, mikäs siinä suunnitellessa, sillä miljöö oli ainakin ihan vailla vertaansa. Vaikka työjutuista tuolla hiukan juttelimmekin, niin kyseessä oli todellinen ja tarpeeseen tuleva arkipako! Rakastan arkea, mutta silti nämä pienet breikit saavat jaksamaan arjessa paremmin.  HolidayInn 2 (1)HolidayInn 3 HolidayInn 2 HolidayInn 4 HolidayInn 5 HolidayInn 6

Aurinkoinen Helsinki otti meidät vastaan avosylin lämpimän merituulen siivittämänä. Päätimme ihan ensiksi mennä kirjautumaan hotelliin sisään ja sitten lähteä nauttimaan kauniista ja kesäisestä kaupungista. Vastikaan uudistunut Holiday Inn Helsinki City Centre -hotelli sijaitsee aivan rautatieaseman kupeessa, joten sinne oli meidän ulkopaikkakuntalaistenkin helppo osata. Heti aulaan astuttuamme oli pakko pyöriä ympäri ja ihastella; joka puolelta löytyi niin kaunista katseltavaa. Sisustus on kyllä todella onnistunut ja sopii raikkaudellaan monenlaisten hotelliyöpyjien makuun.

Meille oli varattu kahden hengen huone lisävuoteella. Yleensähän lisävuode on se, johon kukaan ei halua mennä nukkumaan. Jenni ilmoitti heti aluksi, että hän sitten menee ehdottomasti lisävuoteelle. Aamulla sanoi sängyn olleen niin mukava, että ei ole aiemmin niin hyvässä sängyssä nukkunut. Jenni on maailmankansalainen ja veikkaanpa, että on nukkunut aika monella lisävuoteella 🙂 Huone jatkoi samaa raikasta linjaa harmonisella sisustuksellaan. Ja hei, mä rakastuin jälleen kerran tuohon tyynyvalikoimaan. Saa valita kumman päänsä alle laittaa, pehmeän vai kovan tyynyn.

Ihastusta meissä kaikissa herätti Open Lobby -konsepti. Se on rento, olohuonemainen tila, jossa yhdistyvät hotellin vastaanotto, lounge, työpiste, baari, kahvila ja ravintola. Pienet istuinryhmät kutsuvat istumaan iltaa, lepuuttamaan jalkoja shoppailukierroksen jäljiltä tai nauttimaan kahvikupillisen. Voisin kuvitella ympäristön olevan virikkeellinen myös palavereille. Ruokaa on saatavilla Open Lobbyssa To Go Cafeesta 24/7 ja sohvillakin saa syödä 🙂 Lisäksi tuolta löytyy myös lapsille vaikka mitä puuhaa; lautapelejä ja PS4 sekä kirjoja. Suosikkitelevisio-ohjelman voi katsoa sohvalla samalla iltapalaa napostellen. Etätyöt onnistuu työpisteiden ansiosta näppärästi. Jokainen baarin puolella oleva istuinsaarekekin on varustettu pistokepaikoilla, joten siellä onnistuu niin seurustelu kuin työntekokin. HolidayInn HolidayInn 12 HolidayInn 10HolidayInn 15 HolidayInn 16 HolidayInn 17 HolidayInn 14 HolidayInn 13

Aurinkoinen ilma houkutteli meitä ulos, joten lähdimme kävelemään Töölönlahden rantaa pitkin kohti Astialiisaa. Jädet nappasimme matkalla mukaan. En ollut tuolla toinen toistaan kauniimpia astioita sisältävässä kaupassa ennen käynytkään, kerrassaan ihana paikka! Siitä kävelimme kohti keskustaa ja nälän kurniessa vatsassa päätimme mennä syömään. Iltaa istuimme Helsingin kattojen yllä ja kun aurinko laski lähdimme kohti hotellia. Ex tempore -jututhan ovat allekirjoittaneelle tuttuja, joten hotellin sijaan löysimmekin itsemme Storyvillestä jammailemassa Timo Turpeisen tahtiin. Nyt soi liehuva liekinvarsi päässä, vaikkei sitä eilen kyllä kuultukaan 😀 En muistakaan koska viimeksi olisin ollut tanssimassa. Onneksi ei liian myöhään yöhön mennyt, jotta pääsimme ajoissa aamupalalle. Ei ole hotelliaamupalan voittanutta!

HolidayInn 19 HolidayInn 21 HolidayInn 23 HolidayInn 20 HolidayInn 25 HolidayInn 26 HolidayInn 28 HolidayInn 30HolidayInn 38 HolidayInn 33 HolidayInn 35 HolidayInn 36 HolidayInn 34 HolidayInn 37

Viime aikoina ovat jälleen ympäristöasiat olleet ihmisten huulilla ja hyvä niin. Meillä on vain tämä yksi maapallo, joten pidetään siitä hyvä huoli. Holiday Inn Helsinki City Centre -hotellille on myönnetty ensimmäisenä hotellikiinteistönä Suomessa LEED-ympäristöluokitus. Sille iso peukku! Vuonna 2012 kiinteistössä tehtiin energiakatselmus, jonka perusteella tehtiin mittavia muutoksia. Julkisivuvalaistusta on vähennetty ja hehkulamput on korvattu led-valoilla. Lisäksi kiinteistön vedenkulutus on pienentynyt 20% pesuallashanoihin asennettujen suuttimien johdosta. Kaikki nämä tehdyt toimenpiteet vähensivät kiinteistön energiankulutusta noin 10% ja vähensivät hiilidioksidipäästöjä 293 tonnia vuoteen 2011 verrattuna. Myös hotellin keskeinen sijainti Helsingin ydinkeskustassa mahdollistaa julkisen liikenteen hyödyntämisen, niin työntekijöiden kuin vieraidenkin osalta.

Kesälomareissu Helsinkiin on suunnitteilla perheen kanssa, joten taidamme bookata tuollaisen Linnanmäki -paketin, jonka hinnat lähtevät 99,00 euroa/huone. Hotelli on niin hyvällä sijainnilla, että lasten kanssakin tuosta on mukava lähteä tutustumaan Helsinkiin! Ihana reissu takana, mutta on kyllä ihana olla kotonakin. Sauna päälle ja ajoissa nukkumaan 🙂

TORSTAITERKUIN,

alle


3 Responses to “Tyttöjen reissu Helsinkiin”

  1. lamu sanoo:

    Olisikohan valinnut tämän hotellin jos oisit itse joutunut maksamaan? Herranen aika ihan peruskamaa tässä markkinoit. Blogisi on kiva mutta nää mainokset ärsyttää.

    • Maria sanoo:

      Hei huomenta,

      itse asiassa, kyllä ehkä olisin. Holiday Inn hotelleissa on hinta/laatusuhde kohdillaan. Yleensä myös sijainti on ihan huippuluokkaa. Esimerkiksi helmikuisella Singaporen reissulla valitsimme juurikin tämän takia Holiday Innin hotellin. Peruskamaa tai ei, niin itse ihastuin tuohon uudistuneeseen sisustukseen. Herää jälleen kysymys, että pitääkö kaiken olla niin fiiniä ja poiketa massasta? Mielestäni ei, se on juuri se arki ja nämä pienet arkipaot, jotka tekevät elämisestä elämisen arvoisen. Mutta kuten todettu aiemmin, kukin tablaa tyylillään. Tiedän, että blogini kohderyhmässä on paljon minun kaltaisiani; ihmisiä jotka arvostavat hotellin edullisuutta ja sijaintia, sillä usein lasten kanssa reissatessa sitä menee rahaa niin paljon muuhunkin.

      Pahoitteluni, jos yhteistyöpostaukset ärsyttävät sinua. Ne ovat kuitenkin osa tätä työtäni ja itse ainakin nautin niiden tekemisestä suunnattomasti. En sen itselleni mahdollisesti koituvan hyödyn takia vaan sen takia, että tiedän, että niistä olevan vinkkiä myös lukijoille.

      Kauniita kesäpäiviä <3

  2. Marjah sanoo:

    I Love Helsinki!!!!! <3

Kommentoi