sunnuntai 01. toukokuu 2016

Vappuviikonlopun tunnelmia

Vappu 14Vappu 2Vappu 4 Vappu 3 Vappu 6Vappu 9 Vappu 7 Vappu 8 Vappu 5 Vappu 12 Vappu 10 Vappu 11 Vappu 13
Vappu 15 Vappu 16

HELLUREI

ja hellät tunteet! Mitäs mieltä olette vappusäästä tänä vuonna? :) No aivan, ei voisi parempaa toivoa. Toivottavasti siellä teilläkin on nautittu tyynestä ja lämpimästä auringonpaisteen täyttämästä vapusta. Yleensä tuolla saaressa on vähän kylmempi kuin maissa, mutta tänä viikonloppuna jopa siellä tarkeni. Kun ei tuullut. Meillä oli vähän erilainen vappu. Eilen aamulla, kun olimme lähdössä kohti mökkiä kiinnitin huomiota pikkuisen helottaviin poskiin. Jep, kuumetta oli jonkin verran. Liekö tuosta johtuvaa, mutta nukuimme mökillä parin tunnin päikkärit. Herätessämme huomasin, että myös esikoinen oli kammennut meidän sänkyyn. Ja hän ei todellakaan nuku päikkäreitä muuta kuin kipeänä. Tänä aamuna sitten heräsimmekin Mr Georgin vierailuun. Tämän päivän esikoinen on ollut vuodepotilaana, mutta nyt alkaa onneks ruoka maistumaan :)

Eilisten päikkäreiden jälkeen kävimme tsekkaamassa yhtä soutuvenettä. Olimme laittaneet ilmoituksen lähikaupan ilmoitustaululle. Päästiin kauppoihin, joten nyt meillä on sitten tyttöjen kanssa saaressa vene, kun mies lähtee golf- tai muille reissuilleen. Tai siis ei ihan vielä, sillä käymme soutamassa tuon veneen saareen helatorstaina. Tuo myyjä oli kyllä mainio. Sellainen aito ja alkuperäinen, vanhempi supliikkimies. Miehen kanssa tuossa kilvan hehkutimme, että olipas kiva uusi tuttavuus. Tunsi mökkijärven jokaisen kiven ja karikon. Kertoi yhtäkkisestä muikkukadosta 70-luvun lopulla ja sahan edessä saaduista punertavista ahvenista. Todellinen kalastajaeemeli. Olisimme voineet kuunnella tuota herraa pidempäänkin. Himpun verran ehkä kamala kirjoittaa näin, mutta mietimme myös sitä, että mikä siinä on, että maalta löytyy vielä sellaisia aitoja, auttamishaluisia ihmisiä. Mitenkään meitä kaupunkilaisia dissaamatta, toki meistäkin niitä löytyy. Tuntuu, että kaupungissa eletään tiettyjen normien mukaan ja väkisin ahtaudutaan siihen muottiin. Pidetään kulissia yllä ja yllättävän usein tuo kulissi kaatuukin. Painetaan niska limassa dollarin kuvat silmissä. Tiedättekö mitä tarkoitan? Mä haluan takaisin landelle pieruverkkarit jalassa ja skumppalasi kädessä! :D

Tosin ehkä vastaavanlaisen onnen tunteen tunsin tuossa päivällä upottaessani sormet multaan. Istutin äidin pihalle pari pensasmustikkaa, vein mätiä omppuja kompostiin ja muutenkin kohentelin paikkoja. Kera äipän. Kotipihassa tuli touhuttua myös. Ostin sellaisen samanlaisen ärtsyn pinkin alppiruusun kuin Oriveden mummuvainaalla oli ja istutin sen takapihalle. Jos nyt muistan oikein, niin mummu vei alppiruusulle kahvinpuruja. Täytyykin kokeilla saanko tuon elämään samalla kikalla :) Viime vuonna istuttamani pionit puskee uutta vihreää ja syreenikin on silmuilla. Runkoruusu (tai mikä lie ruusupuska) täytyy kaivaa ylös maasta, sen on puput järsineet talven aikana.

Josko sitä menisi vielä pesemään terassin ja laittamaan kalusteet paikoilleen. Jahka mies tulee golfaamasta, niin viritetään grilli päälle. Miten sitä on jotenkin ihan kesälomafiilis? Ehkä tuo tuleva tynkäviikko saa sen aikaan. Keskiviikkona suuntaamme taas mökille ja tällä kertaa otamme äipän mukaan. Tuon äiskän sitten kaupunkiin perjantaina töihin tullessani. Muu perhe jää saareen viettämään vapaapäivää!

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


12 Responses to “Vappuviikonlopun tunnelmia”

 1. Aurinkoinen sanoo:

  Saaressanne on niin ihanan näköistä.
  Maalla on mukavaa :) Me olemme käyneet mökillä päiväreissuilla (matka 25 km suuntaansa). Vappu meni työn merkeissä, halon hakkuuta. Minulla meni 50 vuotta ennenkuin löysin tuon ilon, kirvespelko on selätetty, sehän on mitä mahtavinta lihaskuntojumppaa. Ihan harmittaa, kun kohta 15 mottia tulee valmiiksi.
  Meille on ihan ehdottomuus kaksi soutuvenettä saaressa. Mies käy paljon pyöräilemässä ja minä silloin, kun mökkitöiltä maltan :) Siinä me sitten soutelemme kilpaa rantaan pyörät kyydissä. Meillä on yksi auto ja monta venettä.
  Meillä on ihana mökkinaapuripariskunta (+70 v) naapuri saaressa. Eilen soudimme kahdella veneellä kuormalavoja polttopuille ja meinasimme lähteä hakemaan viimeistä kuormaa, kun huomasimme, että naapurimme soutaa meille meidän loput kuormalavat kyydissä. Olimme vieneet heille aamulla tuoreita munkkeja ja hän oli päättänyt tuoda kiitokseksi, mennessään verkoille, loput lavat meille. Ihana ihminen.
  Olen tässä monesti miettinyt maalaisten ja kaupunkilaisten suhtautumista auttamiseen ja antamiseen. Mieheni kalastaa harrastuksekseen, minä saatan olla kesällä soutajana verkoilla. Olen nähnyt miten kovaa hommaa se on kaikkineen. Hän on antanut kotona naapureillemme upeasti filoitua kuhaa. On ollut mielenkiintoista, ja hän hänen puolestaan hieman surullistakin, miten ihmiset suhtautuvat. Toiset osaavat kiittää jäljestä päin, kun tullaan vastaan, toiset pitävät sitä kuin itsestään selvyytenä, ei kiitoksen sanaa. Meitä on moneksi.

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsuli,

   oi vitsit, miten ihanalta teidänkin mökkeily kuulostaa <3

   Ja juurikin tämä auttaminen, molemminpuolinen sellainen, korostuu vielä tuolla mökillä. Ihanaa on omistaa kivat mökkinaapurit :)

   Aurinkoisia tiistaiterkkuja <3

 2. Anu sanoo:

  No olipas kurja,että tytöt sairastui..toivottavasti ei tartu teille!
  Meillä oli keskimmäinen muksu viikon pois koulusta,kun ensin tuli kuume ja sit vatsatauti.ihmettelin oikein,kun ei muille tullut..*koputtaa puuta*

  Meilläkin on tuolla saaressa soutuvene,johon on tarvittaessa pieni perämoottorikin.mä tykkään soudella ihan kuntoilun ja rentoilun kannalta:)
  Ja pakko kommentoida,kun täällä maalla asutaan..hirveästi ei ole kokemusta kaupungista,mutta täällä ainakin on talkoohenkeä ja auttamishalua vielä jäljellä:)mun mies on hyvä esimerkki,aina valmis auttamaan muita:)ja just helposti aletaan jutteleen ihmisten kanssa.

  Meillä oli pieni harmistus tässä,kun veneestä oli varastettu bensatankki ja jotain työkaluja..
  Että ei täälläkään kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa.no ei mahda mitään:)
  Mukavaa viikkoa:)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu,

   no joo, mut ollaan me terveinä oltukin :) Apua, tiedätkö tuo kuulosti ihan meidän flunssalta. Tosin meillä tytöt oli siinä viikon välissä koulussa, kun kuume laski. Viikko tuon kuumeflunssan jälkeen alkoi vatsatauti!

   Soutelu on ihanaa, mäkin odotan, että pääsen saarta ympäri soutelemaan. Tuolla nykyisellä veneellä on hankala soutaa, kun moottorikin painaa jo tsiljoona kiloa :) Mä haluan myös maalle <3

   Voi ei, kurjia tuollaiset :( Meillä ei ole (kopkop) venerannassa kuulemma näiden liki 50 vuoden aikana keltään koskaan varastettu mitään.

   Aurinkoista viikkoa sinnekin <3

 3. Hertta sanoo:

  <3 <3 <3 <3 <3

 4. Anu sanoo:

  Ihania kuvia, nämä sinun kuvasi saavat kaipaamaan omaa mökkiä. Olemme vähän vierastaneet ajatusta mökistä saaressa, mutta teillä ainakin näyttää sujuvan hyvin… Miten pitkä soutumatka teillä on saareen? Miten kaikki remontti yms. tarvikkeet sinne saadaan, ihan vain soutamalla?

  Ihanaa toukokuuta, onneksi tiedossa on vähän lyhyempi viikko :D

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Anu :)

   No meillä oli alkujaan se ehdoton edellytys, että mökki ei saa sijaita saaressa. Mutta kuinkas kävikään – budjetin sanelema juttu, osittain :D Venematkaa on tarkalleen ottaen 270 metriä, mutta lyhintä tietä ehkä 100 metriä. Tuo on tosi suojainen venematka ja harvoin osuu vaahtopäitä tuohon lahdelle.

   Meillä on tehokas moottori veneessä, joten kaikki remppatarvikkeet (esim. terassilaudat) ja isotkin ostokset menee hyvin veneessä. Vene moottoreineen kuului onneksi mökin hintaan :)

   Juu, ihanaa tynkäviikkoa sinnekin <3

 5. Johanna sanoo:

  Ihania mökkikuvia! Kyllä tässä säässä alkaa viimein heräämään talviunesta. Meilläkin on tarkoitus suunnata mökille tulevana viikonloppuna ensimmäiselle wiralliselle mökkireissulle.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Johanna
   ja kiitos :)

   Oi, nauttikaahan mökkeilykaudesta! Siitä se taas lähtee :) Me suunnataan kans huomenna möksälle – tuntuu että sinne voisi muuttaa asumaan koko kesäksi!

   Ihanaa viikkoa <3

 6. MINI-blogi sanoo:

  Ihania kuvia!

Kommentoi