perjantai 15. huhtikuu 2016

Valokuvausjuttuja ja kameravinkki

HUOMENTA IHANAISET!

Se olisi jälleen viikon paras päivä eli perjantai käsillä. Tämän illan myysseilyt menevät kyllä sivusuun sillä a) huomiset sukulaissynttärit kaipaavat vielä paria tarjottavaa ja b) Tapparan peli tulee telkkarista. Jääkiekkohuuman lisäksi olen viime aikoina ollut aikamoisessa kuumeessa. Ja kuume ei ole kiva, te tiedätte miten sen mökkikuumeen kanssa kävi! Miehillähän on yleensä keväällä autokuume. Joinain keväinä olen autokuumeillut, mutta tänä keväänä on ihan erilaiset kuumeet. Tänä keväänä kuulkaas mulla on ollut kamerakuume. Kova kamerakuume! Ihan kamalia tuollaiset kuumeet :D Olen ollut ihan supertyytyväinen tuohon kaunokaiseeni eli Olympus PEN E-PL 6 -kameraani. En ole löytänyt siitä yhtään mitään vikaa, joten en ymmärrä tätä kamerakuumetta.

Mökki16 OLYMPUS DIGITAL CAMERA Magicmoment12Viime lauantaina Emilian kanssa treffatessamme kuumeeni konkretisoitui. Se, mitä en tiennyt kuumeilevani oli juurikin silmieni edessä. Olympuksen OM-D E-M10 yhdistettynä tuollaiseen korumaiseen ketjuhihnaan ja olin myyty! Olen zuumaillut Emilian kuvia sillä silmällä ja vaikkei omissanikaan mitään vikaa ole, niin silti hänen kuvissaan on sitä jotain. Saas nähdä onko se jokin siellä kameran käyttäjän päässä vai kamerassa, mutta pian se selviää! Saan nimittäin mahdollisuuden testata tuota OM-D E-M10 kameraa …one happy camper on täällä yhtä hymyä :) Se, mitä välillä aina olen kaivannut on tuo kaukolaukaisu kännykällä. Vaikken nyt niin hirmuisesti niitä asukuvia ole tätä ennen ottanutkaan, niin jotenkin se on vähän säätöä ollut ajastetulla kuvauksella. Joten voipi olla, että niitä teidän toivomia asukuvia tulee eetteriin useammin!

Vanha kamerani pysyy edelleen käytössä myös. Ajattelin yllättää esikoisen ja antaa synttärilahjaksi hänelle sen lainaan. Valvovan silmän alla kuvailuihin. Hän on niin kiinnostunut valokuvaamisesta ja PEN E-PL 6 on juuri omiaan tuohon aloitteluunkin! Pikkuhiljaa ollaan käyty läpi aukkojuttuja, seuraavaksi siirrytään valotusaikaan :) Muistelisin, että moni teistä jäi ilman tuota E-PL 6:sta silloin Black Fridayna, mutta nyt bongasin taas huikean tarjouksen. Verkkokauppa.com:ssa on tarjouksessa tuo Olympuksen PEN E-PL 6 -kamera ohuella pancake-objektiivilla ja WiFi-kortilla hintaan 299,90 euroa. Käykäähän katsomassa täältä tuo tarjous, te jotka edelleen tuosta kameroiden sympaattisimmasta haaveilette ♥ 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tässä parin vuoden aikana olen satsannut objektiiveihin ja vahvasti olen sitä mieltä, että ne rahat eivät mene hukkaan. Reilu vuosi sitten ennen Thaimaan reissua ostin 25 mm f/1.8 ja tänä vuonna ennen reissua 17 mm f/1.8 saadakseni laajempaa kulmaa. Viime päivien postauksien kuvat, esimerkiksi eilisen rosmariinikanapostauksen, kuvat on kuvattu pitkästä aikaa tuolla 45 mm f/1.8 -obiskalla. Se oli mun ensirakkauteni eikä sitä tulla syrjäyttämään näillä näkymin pitkään aikaan. Toki pitää ottaa muutama askel taaksepäin saadakseen kaikki tarvittava mahtumaan kuvaan, mutta ei haittaa. Kuvista tulee niin käsittämättömän kauniita! Seuraavana on haaveissa makro-objektiivi, mutta täytynee odottaa joulupukin vierailuun sen kanssa.

Viime aikoina olen myös alkanut kuvaamaan RAW-kuvia! Jotenkin arastelin niiden kuvaamista, enkä ole tämän takia kuvannut raakakuvia. Onneksi rohkaistuin, sillä kokonaan uusi maailma on auennut. Vaikken yleensä kuvia paljoa käsittelekään, niin jossain tapauksissa se on tarpeen. Esimerkiksi hämärällä otetut raakakuvat kestävät hyvin kirkkauden lisäämistä ilman kuvan rakeistumista. Joten kokeilkaahan, jos ette ole vielä kokeilleet! Kuvat käsittelen Aperturella ja siihen olenkin ollut todella tyytyväinen. Mulla on jotenkin Photoshopia vastaan samanlainen kynnys kuin RAW-kuvien kuvaamiseen. Joten kuka ties, ehkä mä seuraavaksi hehkutan teille Photaria. Jahka uskallan sen ratkaisevan askeleen ottaa :)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jassoo, kamerajuttuja riittäisi taas vaikka kuinka! Piti vielä kertomani siitä, että mikä valokuvaamisessa on mulle tärkeää. Lyhyesti ja ytimekkäästi se, että saa kuvaan tunnetta. Ettei vain räpsi. Jotta saa kuvan elämään ja välitettyä sen fiiliksen. Mutta nyt on pakko mennä välillä töihin, palataan tuohon tunnepuoleen valokuvaamisessa myöhemmin. Toivottavasti ehdin kuvailemaan viikonloppuna synttärijuhlissa samalla kun häärään keittiössä. Palataan niihin tunnelmiin sitten sunnuntaina iltasella. Instagram ja Snapchat tosin välittää tunnelmia liki reaaliajassa, mikäli tulee ikävä ;)

IHANAA PERJANTAITA &
ALKAVAA VIIKONLOPPUA!

alle


12 Responses to “Valokuvausjuttuja ja kameravinkki”

 1. Frida sanoo:

  I feel you… mulla on tuo sama kuume päällä koko ajan. Aina tulee jotain uutta ja mahtavaa, millä haluaisi kasvattaa kamerakalustoaan :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heissuli Frida!
   Eiks olekin ihan kamala kuume? :D Huh, musta tuntuu että tää on loppuelämän ja pahasti krooninen kuume ;)

 2. Hanna sanoo:

  Mulla on PL-7 ja olen tykännyt siitä ihan hurjasti. Järkkärin myin äidilleni ja hankin pari objektiivia tuohon Olympukseen. Huomaan kuvaavani lähes ainoastaan uusimmalla eli tuolla 25mm f/1.8 . Kunhan piha aloittaa kukkimisen pitänee taas kaivella 45 mm f/1.8 esiin. Sisätiloissa sillä saa tosiaan peruuttaa aikalailla ;)

  Kivaa synttäriviikonloppua! Meillä tiedossa taas pihatöitä. Ihanaa! (tosin vielä muutama vuosi sitten en olisi sanonut noin)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Hanna!

   Oih, tuo 45 mm muuten sopii kukkienkin kuvaamiseen. Multa ei puutu enää kuin ne kukat takapihalta :D

   Kiitos hei ja toivottavasti teidän pihatyöt sujui mallikaasti <3

 3. Kasia sanoo:

  Voihan kamerakuume. Kauniita kuvia näytät saavan kameralla kuin kameralla. Mutta hei, suosittelen tutustumaan Adoben Lightroomiin, jos se ei ole tuttu. Luulen, että se saattaisi olla sun kuvankäsittelytarpeisiin parempi kuin Photari. Mä itse tykkään siitä tosi paljon, on helppo ja näppärä käyttää ja siinä on just kaikki oikeat toiminnot. Eli pystyy rajaamaan ja tosi hyvin säätämään valotuksia yms. Lisäksi siinä voi tehdä tallennuksia niille säädöille ja niitä voi sitten käyttää yhdellä naksauksella samoja kaikkiin haluamiinsa kuviin. Lisäksi siinä saa tosi hyvin luokiteltua kuvia. Muutenkin ihan huippu! Muistelisin, että siitä saa ilmaisen kokeilukuukauden.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi!

   Kiitos vinkistä, mulla oli joskus tuosta Lightroomista kk:n ilmainen kokeilujakso enkä ehtinyt sitä sitten kuitenkaan koklaamaan! Pitääkin katsoa, josko tuollaisen saisi uudelleen :)

   Tosi monet tuntuvat Lightroomia käyttävän! Mä menenkin heti pian kohta youtubettamaan, että miten se toimii.

 4. Sara sanoo:

  Tuo Olympuksen OM-D E-M10 on kyllä hyvä. Puolisen vuotta olen sillä kuvannut ja muuta en tarvitse. (Nooo, ehkä muutaman uuden objektiivin..)
  Ja tuo kännykkä kaukolaukaisijana on kyllä aika hauska :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Sara,

   voi vitsit, mulle toi postipoika eilen tuon OM-D E-M10 ja ihan jo pikaisen käyttökokemuksen voimalla voin sanoa, että iiiihana kamera :)

 5. Isla sanoo:

  Aivan upeita kuvia!

  Aurinkoista alkavaa viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Isla
   ja kiitos kaunis :)

   Oih, mun vastaamiset vähän laahaa, joten voin taas toivottaa ihanaa pian alkavaa viikonloppua!

 6. Lumo sanoo:

  Mies varoitti ekan minijärkkärin ostaessani, että nälkä kasvaa kuvatessa. Nyt on vasta toinen versio menossa kamerasta, mutta linssejä on jo useampi. Tosin käytännössä käytän vain 35mm/f1.8 ja 55-210mm zoomia. Nyt on tullut Sonyyn yhteensopiva Sigman 38mm/f1.4 ja se houkuttaa valovoimaisuudellaan. Katson josko sen saisi reissulta edullisesti -tai sitten ostan Verkkokaupasta.

  Aurinkoista viikonloppua!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka ihana

   ja hitsi, kun nää mun kommentteihin vastaamiset laahaa! Pahoittelut siitä :)

   Miehesi oli oikeassa…nälkä kasvaa todellakin kuvatessa :D Olen ajatellut myös valokuvauskurssia, niin saisi kaiken mahdollisen irti tuosta rakkaasta touhusta!

Kommentoi