sunnuntai 27. joulukuu 2015

Piece of cake!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAHELLUREI!

Toivottavasti siellä on nautittu suloisesta sunnuntaista. Ja alennusmyynneistä! Mä en ole mikään alennusmyynti-ihminen (koska en ikinä löydä sieltä mitään), mutta nyt on tullut vähän tsekkailtua nettikauppojen aleja sillä silmällä. Raitisilmamyrkytyksen ohessa. En aio valittaa kylmyyttä, mutta kyllä tänään tuossa illansuussa alkoi viiden tunnin laskemisen jälkeen tuntua tuo -16 astetta :)

Tämä on ehkä se päivän paras hetki, kun saa monot pois jalasta, laittaa takkaan tulen ja ruoan uuniin. Poskissa nipistelee ja tuplavillasukat tulevat tarpeeseen. Olen tullut tulokseen, että mun liki 15 vuotta vanhat monot kaipaavat päivittämistä. Varmaan on tullut lämpöisempiä versioita markkinoille. Suksetkin on sieltä 15 vuoden takaa ja veikkaanpa, että ne ovat syy siihen, miksi jään jälkeen muusta perheestä ;) Ihanaa, että lapsetkin ovat innostuneet laskettelusta! Meillä oli pikkuisempi 1v10kk, kun oli ekan kerran suksilla. Nyt menee kuin vanha tekijä! Tuntuu, että mitä vanhemmaksi sitä itse tulee, niin sitä suuremmaksi itsesuojeluvaisto kasvaa. Enää ei tarvitse mennä tsiljoonaa alas vaan laskettelussa on parasta se verkkainen vauhti ja maisemista nauttiminen.

Hei veikkaanpa, että tekin olette törmänneet sisustuslehtien sivulla kakkuun, joka saa kielenkannat napsumaan. Tässä olisi oiva tarjottava esimerkiksi uudenvuodenjuhlien kahvipöytään! Piparmintunmakuinen mascarponejuustokakku piparipohjalla. Namskis! Siinä vaiheessa, kun aloin tätä leipomaan, niin en löytänytkään ohjetta enää mistään. Tai siis ko.lehti oli kadonnut jonnekin. Joten sovelsin ohjetta muistini mukaan. Ja täytyy kyllä sanoa, että ihan hyvin sovellettu!

JUUSTOKAKKU

Pohja
200 g pipareita murustettuina
75 g sulatettua voita
-sekoita keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle

Täyte
2 dl kermaa
500 g mascarpone-juustoa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
1 tl piparminttuaromia
-vaahdota kerma kuohkeaksi
-lisää mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri
-liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 minuuttia ja sulata ne kiehuvaan veteen
-kaada mascarponekermavaahtoon
-lisää piparminttuaromi
-kaada piparkakkupohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli

***************************************

Ja päälle sitten hedelmiä tai mitä ikinä haluaakin! Nyt ruoan kimppuun. Sitten saunaa ja josko tänään kahlaisi tuon Danielle Steelen loppuun. Huomenna pidämmekin näillä näkymin vapaapäivän lasketteluista. Käymme uimahallissa ja opettelemme pelaamaan joulupukin tuomia pelejä. Eilen luin ohjeet tuohon vuoden perhepeliin ja täytynee lukea tänään uudelleen. Aivan yli hilseen meni :D

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


3 Responses to “Piece of cake!”

 1. Johanna sanoo:

  Mistä tuota piparminttuaromia saa? Kaupastako vaan, vai apteekista? Uudenvuodenaaton jälkkäriongelma ratkaistu, kiitos.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Johanna
   ja ihana kuulla, että kakun ohje tuli tarpeeseen :)

   Prisman leivontahyllystä löysin pienen purkin piparminttuaromia, Dr Oetkerilta!

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi