perjantai 17. heinäkuun 2015

Ruokavinkki viikonlopulle

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAaka försenad måndagsmys 🙂

HEISSULIVEI!

Jälleen pimeitä kuvia. Mutta tiedättekös mitä hiffasin? Vaikka päivät olisivat harmaita ja sateisia, niin yöaikaan näyttää kokolailla samanlaiselta. Hämärältä 😀 En ajatellut sanoa tätä ääneen, mutta vienolla äänellä takavasemmalta kuiskaan, että syksyn tuntua on ilmassa. No ei kai vielä…illat tosin ovat pimenemään päin. Meillä sytytetään illalla saareen ulkovalot. Tuntuu, että mökkeröinen näkyy varmaan avaruuteen asti, sillä ympärillä on pelkkää pimeyttä. Vastarannalla harvoin näkyy valoja yöllä.

Nyt on uusi ihana päivä alkamassa, eikä pimeydestä tietoakaan. Sääennuste varoittelee rankkasateista ja ukkosesta, mutta mitä vielä. Linnut laulaa, arska pilkistelee pilvenraosta ja järvi on peilityyni. Mies lähti jo kukonlaulun aikaan golfaamaan ja itsekin heräsin tuolloin. Lapset vielä nukkuvat. Ajattelin tuossa, että josko jatkossa laittaisi aamuisin kellon herättämään. Ne päivät, kun aamupala kuitataan puolen päivän maissa, tuntuu niin kovin lyhyiltä. Ja sehän tarkoittaa myös sitä, että iltapala/ruoka usein nautitaan puolen yön maissa. Kuten ylläolevissa kuvissa.

En ollut koskaan aiemmin valmistanut kvinoasta mitään. Kvinoapurkki kuitenkin päätyi mökille loman alussa kotoa kuivamuonavarastosta. Valion sivuilta löysin herkullisen kvinoasalaattiohjeen, jota sitten vähän sovelsin olemassa olevien aineiden mukaan. Veikkaanpa, että meillä syödään jatkossakin tätä salaattia.

KVINOASALAATTI & KANELIJOGURTTI
(4:lle)

2 dl kvinoaa huuhdeltuna ja keitettynä pakkauksen ohjeen mukaan
2 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli pilkottuna
5 luumutomaattia pilkottuna
5 kuivattua viikunaa pilkottuna
1 kevätsipulin varsi pilkottuna
1 rkl sitruunamehua
-sekoita em aineet keskenään

KANELIJOGURTTI
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl kanelia
loraus hunajaa
-sekoita keskenään ja tarjoile salaatin kanssa

Mä tein niin, että sekoitin jogurtin salaatiin ja laitoin salaatin tekeytymään jääkaappiin noin 6 tunniksi. Oli aivan mielettömän hyvää ja mehevää. Maukasta. Alkuperäisessä ohjeessa tomaatti oli korvattu aurinkokuivatulla tomaatilla. Seuraavaksi täytyy kokeilla sitä, sen verran hyvältä kuulostaa! Lisäksi pestoleipiä eli esipaistettu ciabatta halkaistaan, levitetään päälle punaista pestoa ja juuston siivuja. Käytin Arlan mustaa Kloster-juustoa. Uuniin 225 asteeseen, kunnes juusto kauniisti sulanut.

Jep, nyt vielä kuppi kuumaa kahvia ennen kuin lapset heräilevät! Tänään ohjelmassa ei ole sen kummempaa. Matoja mennään kaivamaan mantereen puolelta, jotta päästään mato-ongelle. Allekirjoittanut sai eilen virvelin siiman sellaiseen solmuun, että pitäytyy jatkossa matarissa 🙂

SUPERIHANAA PERJANTAITA,

alle


2 Responses to “Ruokavinkki viikonlopulle”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Hahaa, täälläkin vasta juodaan aamukahvia ja kello on vaikka ja mitä!
    Mieki olen pannu sitä välillä herättämään aamuisin, mutten ole yhtenäkään aamuna jaksanu nousta:)
    Aika mukavalta on tuntunut kieltämättä sammuttaa herätys ja jatkaa makoisia unia:)
    Kauniita kuvia!

    Huippukivaa pertsiä sinne ja toivottavasti saatte saalista:)

    • Maria sanoo:

      Heipsan Sari,

      no kuule musta tuntuu, että meillä käy sama juttu tuon herätyskellon kanssa 😀 Periaatteessa tosi hyvä juttu, mutta käytännössä…äsh!

      Kiitos sinulle, mökkikuvia tänne tallentelen pitkän talven varalle. Niihin on kiva sitten palata jälkikäteen 🙂

      Samoin hei sinne, ihanan leppoisaa lauantaita <3
      PS. juu, pari kolme särkeä ja affenaa tuli 🙂

Kommentoi