lauantai 03. maaliskuun 2012

greige [grey & beige]

Aurinkoista huomenta!

Kun aikaisin herää, ehtii tehdä paljon; meillä oli yökylässä yksi pieni prinsessa ja kaksi vähän isompaa pientä prinsessaa. Eli yhteensä viisi pientä prinsessaa. Pienimmät prinsessat pitivät huolen, että kahdeksaan mennessä oli jo syöty aamupalat ja juotu ensimmäinen kuppi kahvia. Sääliksi käy noita kolme isompaa prinsessaa, jotka kikattelivat puolille öin ja heräsivät pikkuisten ääniin jo puoli kahdeksan maissa. Eipä tarvitse unta tänä iltana hakea 🙂 Ihanaa, kun on talo täynnä elämää ja ääniä!
Viime aikoina olen törmännyt työssäni ja ulkomaalaisissa blogeissa ilmiöön nimeltä greige. Joka toisaalta tarkoittaa viimeistelemätöntä, ”raakaa” pintaa. Toisaalta sillä taas viitataan värisävyyn, joka on beigellä murretu harmaa. Ulkomaiset maalitehtaat, varsinkin englantilaiset ja yhdysvaltalaiset, ovat ottaneet värikarttoihinsa myös greigen; näistä värikartoista löytyy kaikki aina lämpimästä hunajaisesta greigestä, kylmään greigeen. Alla Decoristan greige-paletti eri maalitehtaiden greigeistä.
Pic borrowed from Decorista
Itse pidän eniten greigestä, joka on enemmän harmaaseen päin kuin beigeen päin; enemmän kylmään kuin lämpimään päin Yllä olevasta kuvasta se olisi tuo Hazy skies. Greiget sopivat erittäin hyvin muiden värien kanssa. Ja voisin kuvitella tuon mun oman perfect greigen (kuva alla) menevän niin kivasti tämän kevään pastellien kanssa. Esim. hennon pinkin, puuterin tai laventelin sinisen kanssa.
Greigen toinen määritelmä pintojen viimeistelemättömyytenä ja ”luonnonmukaisena, raakana” ilmenee mun makuun sopivana eniten siinä kauan himoitsemassani betonissa. Betonin värisävyistä voi löytää greigen sävyjä. Myös raaka pellava on hyvä esimerkki greigestä.
Pic borrowed from Pinterest
Pic borrowed from Pinterest    
Näissä all-time favorites kuvissa on juuri sitä greigeä tunnelmaa, mitä rakastan. Tarpeeksi greigeä, mutta ei liikaa ollakseen liian tunkkaisia. Ja itse asiassa näissä on sitä greigen tunnelman luonnonläheisyyttäkin korien ja vilttien muodossa:
Pic borrowed from Pinterest
Pic borrowed from Pinterest
Meillä kotonakin on greigeä; olkkarin lattiassa, vierasveskin matossa ja takkahuoneen seinässä. Enempää greigeä en sitten juuri kaipaakaan 🙂
Takkahuoneen seinä edustaa vähän ”punaisempaa” ja lämpimämpää greigeä. Ja tällä hetkellä harkitsemmekin takkahuoneen valkaisua. Ja fototapettia. Mutta siitäkin lisää myöhemmin. 
Sellaista värimaailmaa lauantai-aamun kunniaksi 🙂
Aurinkoista lauantaita!

Pic borrowed from Pinterest


12 Responses to “greige [grey & beige]”

  1. Täydelliset sävyt! <3 Luin itse juuri jutun tuosta greigestä ja kiinnostukseni heräsi heti. Voi olla, että täytyy maalata koko koti uudelleen. 🙂 Olen rakastunut! <3 KIITOS!!!!!! <3

  2. Marja sanoo:

    Aah IHANA greige… mäkin olen sanaan jossain törmännyt – ja siis tietämättäni rakastunut sävyyn jo aiemmin 🙂

    Olen itseasiassa etsinyt meille olkkariin verhoiksikin juuri jotain tuollaista kylmän greigen sävyistä pellavaa… Löysinkin Täydellisen Kankaan menomatkalla Kärkkäiseltä mutta mies oli sitä mieltä, ettei niin mitään järkeä ostaa verhokankaita muualta kuin Treelta joten sinne jäi se ihana kangas… otin tosin speksit talteen 😉 Ellei vastaavaa löydy kotipuolesta, pitänee tilata Kärkkäiseltä. Onko sulla ideaa mistä löytyisi kivoja edullisia pellavakankaita?!

    Nuo sun kuvat on btw minunkin all time favourites -kansiossa – erityisesti nuo makuuhuonekuvat… Ja meillähän taitaa itseasiassa nyt olla aikalailla greigen sävyinen seinä eteisaulassa ja rappusissa (Tikkurilan Hohkakivi)… 🙂

    Meillä btw mies reissun päällä aika paljon tulevina viikkoina joten tulisitteko joku iltapäivä kylään?!

  3. nitoja sanoo:

    hei minkä nimistä maalia olet sutinut tuohon ihanaan olohuoneen pöytääsi? ja oliko se maalia vai lakkaa? odotan innolla vastaustasi että voin tehdä meidän pöydälle muodonmuutoksen. siis huomaat- omistat inspiroivan kodin. kiitos siitä. aurinkoisin terveisin nitoja.

  4. Maria sanoo:

    MIIA: hih, ihanaa että löysit mieleisen värin :)) Ja olehan hyvä, kiva että postauksesta oli apua!

    MARJA: mustakin tuntuu, että mä oon ollut rakastunut greigeen jo pidempään – lähinnä siinä ajatuksena, että se tarkoittaa viimeistelemätöntä ja ”rough” pintaa. Mutta väriskaalanakin aivan ykkönen 🙂

    No höh, miehet!!! Kun jotain kivaa näkee niin se pitää saada ostaa asap. Ootko katsonut kangastukku.com valikoiman? Lisäks mun mielestä Himlan pellavakankaat on ihania ja niitä löytyy vaikka missä väreissä. Esim. Marickenilta. Mutta hinta ei ole ehkä edullisimmasta päästä.

    Toi Hohkakivi on ihana sävy; aste meidän takkahuoneesta harmaampaan suuntaan. Takkahuone Tikkurilan koodeilla J486, kun muistaakseni tuo Hohkakivi on 487-loppuinen.

    Ihanaa, toivottavasti teidän portaat on onnistuneet! Ilman muuta tullaan; meille sopii ti, ke ja to-illat. Syödään nopsaa kotona niin olisko 17.15-17.30? Laitetaan mailia.

    NITOJA: voi kiitos 🙂 Olkkarin pöydän käsittelin Colorian puolihimmeällä Kalustelakalta. Lisätietoja täältä: http://www.coloria.fi/maalaustuotteet/coloria_design_kalustelakka.html Sävy oli kuultavien kartasta sävy Hiili. Onnea projektiin 🙂

  5. Marita sanoo:

    Mun on pitänyt käydä kiittämässä tästä greige-postauksesta. Upea uusi tuttavuus!

  6. Petriina sanoo:

    Mielenkiintoinen greige ! Ja sopii takuulla moneen, just vaikka niiden pastellivärien kanssa.

    Ihana valo noissa seuraavan postauksen ruokatilakuvissa !

  7. Maria sanoo:

    PETRIINA: greige on munkin mielestä mielenkiintoinen, kun siitä on niin eri variaatioita 🙂

    Kiitos 🙂

  8. Minna sanoo:

    Ihania vinkkejä sinulla. Osaatko kertoa minkä maalimerkin sävyjä ovat alimmaisen taulukkosi sävyt? Erityisesti Duva ja Silverpil houkuttelevia greige värejä.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minna 🙂 Valitettavasti en osaa sanoa, mitä sävyjä tuon taulukon sävyt ovat…kuva on Pinterestistä. Mutta koska mulle tuli tästä myös sähköpostikyselyä niin kunhan pääsen täältä pohjoisesta takaisin työpaikalle värikarttojen ääreen niin teen postauksen, jossa on mun suosikkigreigejen sävyt 🙂 Myös tuo Duva ja Silverpil voisivat olla siinä mukana 🙂 Hyvää pääsiäistä!

  9. Riikka sanoo:

    Taisinkin tämän postauksen ansiosta löytää meidän tulevan makkarin seinän värityksen 🙂

Kommentoi