keskiviikko 14. syyskuun 2011

Paint it black [or not ?]

…niin ja lopussa arvonnan voittaja 🙂

PitkĂ€stĂ€ aikaa sadeillan kunniaksi oli aikaa ja intoa leikkiĂ€ kuvankĂ€sittelyohjelmalla. Olen jo pitkÀÀn haaveillut liitutaulumaaliseinĂ€stĂ€ (ai miten niin myöhĂ€nnĂ€isherĂ€nnĂ€inen? 😉 ja sellaisen suunnittelinkin tekevĂ€ni kuraeteiseen. Ei siihen vĂ€lttĂ€mĂ€ttĂ€ hirveĂ€sti kirjoitella liidulla, mutta eipĂ€ ainakaan nĂ€y kun pikkuiset nojailee kurasilla vaatteilla tuohon seinÀÀn mennen tullen. Joten liitutaulumaali on nyt hankittu. Mutta samalla sille on löytymĂ€ssĂ€ toinenkin kohde…
Niin paljon, kun rakastankin tĂ€tĂ€ vaaleutta, joka kodissamme tĂ€llĂ€ hetkellĂ€ vallitsee, niin syksyn tullen kaipaan kontrastia. SynkkyyttĂ€ 😉 
MitÀs mieltÀ olette, jos sutaisen tuon alla olevan seinÀn mustalla liitutaulumaalilla?
Luonnossahan musta ei tulisi olemaan ihan noin ”kova” kuin tuossa kuvassa. Ja sitĂ€ paitsi, saishan sen mustan aina maalattua takaisin valkoiseksi. Niin kuin uumoilen kĂ€yvĂ€n ensi kevÀÀnĂ€ auringon alkaessa paistamaan 🙂 TĂ€mĂ€ seinĂ€ sopisi kuin nenĂ€ pÀÀhĂ€n Ikean mustien (tummanharmaitten) Foto-valaisimien kanssa, joita olen ajatellut ruokapöydĂ€n pÀÀlle. EhkĂ€ kaksin kappalein, sillĂ€ meidĂ€n ruokapöytĂ€ on niin pitkĂ€, ettĂ€ yksi valaisin ei valaise tarpeeksi.
Musta seinÀ tekisi asunnostamme enemmÀn yhtenÀisen; takkahuoneen musta laattalattia ei pomppaisi niin paljon esiin, kun olisi toinenkin kiintopiste asunnossa. LisÀksi pienet mustat yksityiskohdat olkkarin puolella sitoisivat nÀkymÀn harmonisemmaksi. Niin, ja onhan meillÀ ruokatilassakin ripaus mustaa tuossa taulussa.
EipÀ ainakaan olisi iso muutos ja kuten sanoin, niin ainahan mustan seinÀn voi maalata pÀÀlle valkoisella maalilla. LisÀksi valaisimet voi vaihtaa takaisin tuohon rosteriseen, jos siltÀ tuntuu. Toisaalta tÀmÀ vaaleuskin houkuttelee aika paljon:
Ja sitten siihen arvontaan. VielÀ kerran kaunein ja nöyrin kiitos mielipiteistÀnne. Logoarvonnan ehdoton suosikki oli numero yksi. Johon myös itse olin pÀÀtynyt ennen arvontaa. Arvoin random number generaattorin avulla ja arvonnan voittajaksi selviytyi Anke kommentilla:
”Numero kolme ehdottomasti yksinkertaisen tyylikĂ€s. MikĂ€li haluaa enemmĂ€n nĂ€yttĂ€vyyttĂ€, mielestĂ€ni silloin numero neljĂ€ paras vaihtoehto -ANKE-”
 
Onnea Anke! Laitahan sÀhköpostia minulle, jossa ilmoitat yhteystietosi. Ihana kirja luvassa!
 
Kivaa keskiviikkoiltaa sinulle ♄
 

16 Responses to “Paint it black [or not ?]”

  1. Esmeralda sanoo:

    Kannatetaan!! Molemia, seinää ja fotoja. 🙂 Vaaleanakin on oikein kaunis, mutta musta toisi kivaa särmää.
    Mä ostin sen luonnonvalkoisen foton ja ajattelin maalata mattamustaksi sitten kun kyllästyn (eli pian).

  2. Hitsin pimpulat, sulla on presis samat suunnitelmat kun meikäläisellä. Ajattelin olkkarin pikkuseinälle liitutaulumaalia ja mustat fotot olkkariin.. hih, meillä on sama maku 🙂 Eli anna mennä vaan!

  3. Saska sanoo:

    Olen vasta löytänyt blogisi ja liittynyt lukijaksi. Sinulla on kaunis koti, valkeasta pidän minäkin, mutta tummanharmaalla/mustalla höystettynä. Joten minun mielestäni mustaa seinään ja lamppuihin, näyttää varmasti kauniilta!

  4. Katja sanoo:

    Ehdottomasti mustaa seinään! Tuo vähän särmää vaikka onhan tuo valkoinen kyllä superkaunis.

  5. Anonymous sanoo:

    Musta näyttää hauskalta ja liitutauluna sillä olisi käyttötarkoituskin. Teillä on kuitenkin kaunis teksti tuossa valkoisessa seinässä. Mitäpä jos hankkisit suuren, melkein seinän kokoisen levyn, maalaisit sen mustalla liitutaulumaalilla ja ripustaisit siihen seinälle. Sitten jos ja kun alkaa kyllästyttämään ja haluat valkoisen takaisin, niin ei kun liitutaulu pois seinältä ja valkoinen seinä teksteineen odottaa valmiina alla.

  6. Heli sanoo:

    Oikein hyvin sopis musta tuohon! Samoin noi lamput. Maalilla ja muutenkin tuollasilla pikkujutuilla saa niin helposti muutosta, ja sit voi taas muutella takas kun kyllästyy.. =D

  7. Hanna sanoo:

    Kannatan, musta seinä sopii tuohon tosi hyvin ja silti ilme säilyy mielestäni vaaleana. Tuo ihanasti kontrastia.
    Musta suti on täälläkin heilunut 🙂 Syksyisin on aina saatava jotain tummaa.

  8. Hanna ★ sanoo:

    Löysin vasta blogiisi ja ihastuin heti! Taidankin jäädä seurailemaan 🙂

  9. Sally sanoo:

    Mulla oli samat ajatukset vuosi sitten, nyt kääntyneenä siis jo päinvastoin eli yritän päästä mustasta eroon 😉

    Näin syksyn tullen mieli halajaa kontrastia. Anna palaa vaan!

  10. Anonymous sanoo:

    Hei Olen Ruotsista o löytänyt mukavan blogin sattumalta … arvaa olinko onnellinen sinulla kiva blogi niin sairas, että se vain ulvoo Olen istunut 2 tuntia O tarkistanut kuvia O alkuun tekstin Google Translate jossa En voi suomalainen arvata mitä hauskaa o nähdä kaiken. Minulla on kysymys oli siitä, keittiön tuolit ja ne kiiltävät?

    Toivottavasti vastaat minulle kääntää O Kiitos kaikille hienoja kuvia O vinkkejä .. Olet parempi kuin yksi inredningstidning.Jag on ollut nautinnollista.

    halata
    Rosie

  11. Maria sanoo:

    Esmeralda: kiitos kannatuksesta 🙂 Mullakin tuossa mustassa (tummanharmaassa) fotossa hämää hiukkasen se, että se on kiiltävä. Näin mattamustan vastaavan valaisimen jossain ja se maksoi reippaasti yli 200 euroa. Ja niitä kun tarvitsisin kaksi. Joten mennään noilla fotoilla tässä vaiheessa. Sitten kun ehdin sinne Ikeaan 🙂

    Outi: hih, meillä on niiiiin hyvä maku 😉

    Saska: kiitos ja ihanaa, että olet löytänyt blogini. Toivottavasti viihdyt juttujeni parissa 🙂

    Katja: kiiiitos, saahan sen sitten valkoiseksi kun kyllästyy, eikös ? 🙂

    Anonyymi: kiitos, hyvä idea tuokin. Tuo teksti on tarralla ja ajattelin jo valmiiksi hamstrata toisen tarran varastoon, että jos joskus haluan samanlaisen 🙂

    Heli: kiitos kannatuksesta 🙂 Maali tekee kyllä paljon. Teillähän on viime aikoina kanssa maalailtu ”jonnin” verran 🙂

    Hanna: kiitos, ihana huomata, että syksyn tullen kaikki alkavat vetämään mustaa kehiin (paitsi ihanainen Sally 😉

    Hanna ★: huippua, että löysin tänne, toivottavasti viihdyt 🙂

    Sally: kiitos <3 No just miehelle naureskelin sitä, että Sally oli viime syksynä samoilla linjoilla tuon mustan kanssa. Noh, mä oon hitaasti syttyvää sorttia ;)) Hämäläinen perusluonteeltanikin. Täytyykin ottaa aikaa ja tulla sunkin blogiin taas vierailulle. Huominen vierähtää Habitaressa, mutta sunnuntaina otan omaa aikaa ja teen pr-blogikierroksen 🙂

    Rosie: Kul att du hittade min blogg 🙂 Och tack så mycket; jag är så glad att du gillar den. Matsalen’s stolar och bord är köpt från finska möbelbutiken Kruunukaluste (www.kruunukaluste.fi) och är av Homelife model. I framtiden du kan också kommentera på svenska eller engelska. Hoppas att du kommer tillbaka till min bloggen. Trevligt veckoslut! 🙂

  12. Anonymous sanoo:

    Hej Maria vad bra att du kan svenska det går ju lättare då.Så sjukt fint hem du har jag har tittat o tittat på dina bilder man blir så glad av att nån kan ha så fint o stilrent.Jag håller just nu på att leta om du har några fina jul bilder tittar runt o njuter av din blogg med en kopp kaffe o choklad bit,,familjen undrar vad jag tittar på jag sa läser en blogg.
    Tacka snälla för svaret o hoppas du med får en fin helg

    Kram Rosie

  13. Maria sanoo:

    Rosie: ju, jag kan svenska, men inte så flytande. När jag tar fotografier så har vi fint och stilrent 🙂 Tack, hoppas att du får en fin helg också!

  14. Anonymous sanoo:

    Hej Maria tittade efter stolarna som du tipsade om men jag hittade ej just den högblanka som jag letar efter vet du om de finns kvar eller någon annanstans?

    tittade på finska möbelbutiken Kruunukaluste men de har en´annan stol i det nammnet.

    Tack för dina svar mvh
    Rosie

  15. Anonymous sanoo:

    Hej igen..

    Inget fel på din svenska .

    Kram
    Rosie

  16. Maria sanoo:

    Hej Rosie,
    jag ska ta reda på stolarnas modell. Vi hörs 🙂
    Trevlig helg Rosie 🙂

Kommentoi