lauantai 08. tammikuun 2022

Lauantai-iltana lautasella

HEI!

Toivottavasti siellä on viikonloppu sujunut tähän asti mukavissa merkeissä 🙂 En ihan heti muista yhtä leppoisaa lauantaita kuin tänään. Verkkainen aamu aamupalan ja kirjan lukemisen merkeissä, muutama täsmäisku kauppaan hakemaan tahranpoistoainetta (Toby oli voinut pahoin yksi työpäivä ja meidän valkoisilla matoilla on vielä pikkuisen oksijälkiä…). Hiihtolenkin heitin ekaa kertaa tänä talvena järven jäällä ja onhan se nyt ihanaa! Ei ruuhkia eikä pelottavia alamäkiä. Kauniit maisemat ja latuja silmän kantamattomiin.

Tämän päivän ihanuus kulminoitui nyt illalla. Yhdessä tehty ruoka ja ruokailu. Ruokakuvausta pitkästä aikaa (miten olenkaan sitä kaivannut!). Kuvien käsittelyä. Teille kirjoittelua. Vuoden 2022 mottoni on jälleen ”Do more of what makes you happy”. Sitä yritän tehdä ja sitä teen. Parhaillaan, just nyt täällä mun siivotussa kotitoimistossa. Tällä mun isommalla kotikoneella, joka pitkän tauon jälkeen on taas ilahduttavan yhteistyökykyinen.

Uusimmassa Maku-lehdessä oli kivan näköinen ruoka nimeltään Yhden pannun texmex-paistos. Siihen tuli neljää eri säilykettä mm. kanasäilykettä. Kanasäilyke ei tänään ihan uponnut (en muuten tiennyt edes sellaisen olemassaolosta). Mutta tuosta reseptistä sain inspiraation omaan yhden pannun nachodippiin. Tai toiselta nimeltäänhän tämä voisi olla Nachopelti 2.0. Älyhyvää älyhelposti!

Yhden pannun nachodippi

2 valkosipulin kynttä
1 punasipuli
400 g naudan paistijauhelihaa
1 tacomaustepussi
1 prk medium-vahvuista taco-salsa
400 g tomaattimurskaa
1 tlk säilykemaissia
suolaa
mustapippuria

Tarjolle
mustapapuja
juustoraastetta
punasipulia
korianteria
nachoja
avokadomoussea (avokadoa, ranskankermaa, chilirouhetta, limen mehua, mustapippuria)
pico de galloa
ranskankermaa

1. Kuullota kuorittuja ja pienisteltyjä sipuleita pannulla, lisää jauheliha ja ruskista
2. Lisää muut aineet ja anna porista vartin verran
3. Kun nachodippi on vielä kuumaa, lisää päälle juustoraastetta, mustapapuja, punasipulia pilkottuna ja korianteria
4. Tarjoile nachojen, avokadomoussen, pico de gallon ja ranskankerman kanssa

Kuvien määrä korreloi näemmä suoraan sen kanssa, kuinka ikävä mulla oli kuvausta. Sori kuvapläjäyksestä, mutta olipahan pitkästä aikaa ihana kuvata oikein järkkärillä. Kännykkäkuvilla on menty viime aikoina turhan usein. Hei, nyt toivottelen ihanaa illan jatkoa ja loppuviikonloppua. Mies tuolla tuhisee siihen malliin, että taitaa odottaa sarjaa katsomaan hänen kanssaan 🙂

LEPPOISAA LAUANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Lauantai-iltana lautasella”

  1. Merja sanoo:

    Tää oli kyl tosi hyvää! Tästä tuli meidän perheen uusi lemppari.

Kommentoi