lauantai 13. marraskuun 2021

Sohvapohdintoja

MOIKKA!

Mitäs teidän lauantaiaamuun kuuluu? 🙂 Tänne kuuluu sellaista, että herättiin klo 10.30 ja noustiin just aamiaispöydästä. Jep, kello on vähän yli puolen päivän. Kellon ympäri nukutut yöunet teki terää!

Tässä sohvalla kauppalistaa tehdessäni se osui taas silmiini…meidän törkyset ja rikki menneet sohvanpäälliset. Ne alkuperäiset Kivikin valkoiset päälliset toimi loistavasti monta vuotta (8 vuotta), mutta nämä pari vuotta sitten Bemzistä tilaamani on sitten aivan eri juttu. Taisin tilata jollain vielä kalliimmalla kankaalla nämä, mutta se oli virhe valinta. Lika imeytyy huokoiseen pintaan hirmuisen hyvin eikä lähde pesussa.

Kaiken lisäksi viime pesun jälkeen päällistä yhteen istuintyynyyn vetäessäni mun kädet meni päällisestä läpi ja eli nyt on se tilanne, että toisella puolella on iso tahra, joka ei lähde pois ja toisella puolen kämmenen mentävä aukko.

Mutta mistä löytää uudet valkoiset päälliset Kivikeihin? Ikeassa ei ole niitä ollut enää saatavilla aikoihin. Katsoin, että Jotexilla on saatavilla sohvanpäällisiä ja samoin Elloksella. Elloksen päälliset näyttäisivät passaavan hienosti Ektorpin malliin, mutta Kivikiin en löytänyt. Jos sulla on siellä Elloksen tai Jotexin päälliset sohvassa niin, olisi kiva kuulla, miten ovat toimineet.

Meillä on kaapissa vaaleanharmaat päälliset sohviin (ks. yllä oleva kuva), mutta koska seinät ovat myös harmaat , niin ne ei nyt oikein toimi. Tiedän, vika saattaa olla katsojan silmässä, jonka silmää miellyttää tällä hetkellä enemmän beigen sävy kuin harmaa 😉

Uudesta kulmasohvasta olemme myös haaveilleet jo kauan, mutta toisaalta en näe järkeä vain haluamisen vuoksi ehkä sellaista ostaa, sillä tykkään meidän Kivikeistä. Rungot ovat vielä ihan ehjät ja miellyttävät muotokieleltään silmää.  Puhtailla ja ehjillä päällisillä noista saisi taas kun uudet.

Nyt kohti isänpäiväbrunssitarvikeostoksia ja sitten työhuoneen kaapin siivoamisen kimppuun. Meillä on siellä se yksi seinä isoa ja syvää peililiukuovikaappia täynnä ja se on vielä kokolailla muuton jäljiltä. Kyllä, luitte oikein. Heinäkuussa 2017 tuonne nostettiin muutossa sellaiset tavarat, joita ei ihan heti tarvitse. Ja joita ei näemmä ole suurinta osaa tarvinnut näiden neljän vuoden aikana.

LEPPOISAA LAUANTAITA TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Sohvapohdintoja”

 1. Jaana sanoo:

  Hei, mä oon meidän Kivikiin tilannut vaihtopäälliset Soferia:lta. Ja olen ollut niihin valtavan tyytyväinen. Tilasin Royal Yellow -väriset samettipäälliset, jotka on olleet ihan superhyvät. Just pesin ne ja viikkasin kaappiin, kun halusin jouluksi laittaa alkuperäiset valkoiset. Mut keväällä vahdan taas keltaiset… uusistakin olen haaveillut jossain neutraalissa sävyssä ja varmasti tilaan ne Soferialta.

  • Maria sanoo:

   Moi Jaana

   ja hei ihanaa, kiitos ❤️
   Käynkin katsomassa Soferian valikoiman!

   Mukavaa joulunodotusta!

Kommentoi