torstai 11. marraskuun 2021

Parasta just nyt: Fenkolia & sitruunalohta uunissa

HEI HELLUREI!

Miten voi olla jo taas torstai-ilta? Olin tulossa painamaan julkaise-nappia tähän postaukseeni ja huomasin, että kas – postaushan on vielä kirjoittamatta 😀 Onneksi kuvat olin tänne valmiiksi ladannut. Mä toivon joululahjaksi sellaisen viikon, että saa kirjoitella päivittäin. Tyhjää tilaa ympärille, hiljaisuutta ja mielellään ei exceleitä. Vaikka exceleistä kyllä pidänkin, niin sopivassa suhteessa niitäkin.

Sen kummemmin jaarittelematta itse asiaan. Mä tykkään ajatella, että mitä värikkäämpää ruokaa, sen parempi. Mutta nyt olen joutunut pyörtämään sanani tämän postauksen ruoan kohdalla. Sitruunat ovat keltaisia juu, ja kaprikset vihreitä, mutta muuten ruoka näyttää aika pliisulta. Moni ruoka päältä pliisu, mutta maku yllättää. Näin kävi tässäkin tapauksessa.

Tämä resepti on Gwyneth Paltrown käsialaa The Clean Plate -kirjasta. Jolle vahva suositus, kuten myös It’s All Good -kirjalle. Konstailemattomia, mutta maukkaita reseptejä täynnä.

Leivinpaperin sisällä lohi ja fenkoli kypsyy ihan täydellisesti. Meheväksi ja maukkaaksi. Suosittelen kokeilemaan, mikäli tykkäätte välillä vähän kevyemmästä lounaasta tai iltaruoasta. Itse asiassa tämä ruoka menisi täydellisesti kesäruokanakin. Tämän tyylinen ruoka on parasta just nyt. Huomenna voin olla taas eri mieltä. Ja se on kuulkaa ihan ok.

Fenkolia ja sitruunalohta uunissa
2:lle

kaksi palaa lohifilettä
pieni sitruuna
pieni fenkoli
salottisipuli
10 varrellista kaprista
sormisuolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
leivinpaperiarkki

1. Lämmitä uuni 200 asteeseen
2. Puolita leivinpaperiarkki ja aseta ruodottomat lohifileet leivinpaperin päälle, ripsota päälle merisuolaa ja mustapippuria
3. Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi, raasta sitruunan kuori, siivuta sitruuna, kuori salottisipuli ja siivuta se
4. Asettele em. ainekset ja kaprikset lohien päälle/viereen
5. Lorauta päälle oliiviöljyä ja peittele lohi kavereineen leivinpaperilla (mä tein aika tiukat paketit)
6. Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia

Joko siellä on pikkujoulukausi korkattu? Mulla on huomen illalla luvassa tämän vuoden ekat pikkujoulut. Ihanien naisten kanssa istutaan hyvän ruoan äärelle ja parannetaan maailmaa pikkujouluisissa tunnelmissa. Pitäiskin etsiä jostain kaappien kätköistä jotain pikkujouluista päälle. Siitä on muutama vuosi, kun on viimeksi pikkujouluja vietelty. Tänä vuonna tulee tehtyä tähän asiaan korjaus ja luvassa on ainakin parit pikkujoulut! Tuplasti enemmän siis kuin muutamaan vuoteen.

TORSTAITERKUIN,


Kommentoi